Nie wiem czy na 100% dobrze wszystko przeanalizowałem, więc chętnie przeczytam potwierdzenie od osób, które konkretniej w tym pucharze siedzą
Wg mnie bardzo interesująco zapowiada się dzisiejsza rywalizacja w Grupie B. Aktualnie tabela wygląda tam tak:
Wychodzi na to, że każda z drużyn ma szanse na awans. Ventspils gra bowiem u siebie z Maccabi a Skyliners podejmują Khimik.
Oba spotkania grane są o różnych godzinach. Zaczynają o 17:00 Ventspils - Maccabi. Wynik tego spotkania będzie bardzo ważny dla pozostałych drużyn w tej grupie.
Dlaczego:
Jeżeli wygra Maccabi to ma zapewniony awans i ten wynik dodaje skrzydeł drużynie Skyliners, która jeżeli zwycięży to również wchodzi (ponieważ ma na koncie dwie wygrane z Venspilsem). Khimik nawet jeżeli w tym momencie wygra to zrówna się z Ventspilsem ale dwa razy z nimi przegrało więc wypadnie. Natomiast, jeżeli spotkanie o 17:00 wygra Ventspils, wówczas szans na awans nie mają Skyliners (ponieważ dwa razy przegrali z Maccabi) ale mają te szanse Khimik, gdyż wygrali dwa razy z Maccabi.
Zatem pozostaje czekać na przebieg/wynik pierwszego spotkania i jeżeli wygrają Gospodarze to wtedy można spróbować na Gości w drugim spotkaniu, gdzie kurs jest w granicach @6.
Tak jak pisałem na początku - niech ktoś jeszcze na to popatrzy czy się gdzieś nie walnąłem i źle nie popatrzyłem