#4254103 - 24/11/2010 21:45
Re: W co warto dziś inwestować? [7]
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4255230 - 25/11/2010 04:18
[Re: Sylwiaa]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
pewne dzisiaj odreagowanie na giełdach , ale dolarek ma sie dobrze nasz kanał coraz blizej , jeszcze tylko jedno mocne wsparcie na 1,32 na drodze do niego , potem sie zastanowie kiedy go wywalic , wstepnie mysle o 3,20 ,ale to bardzo wstepnie , moje marzenie to podwojne dno na 1,10-1,15 , to tylko marzenie na razie POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#4257774 - 26/11/2010 16:39
[Re: ELDORADO]
|
Joker
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4259057 - 27/11/2010 05:10
|
Joker
|
Marcin duzo pisac , tak w skrócie =planowane akcje typu Korea i Europa , czytelne mysle dla Ciebie =1,40 wielokrotne odbite i lecimy w ten moj kanał = akcje słabo na razie reaguja na waluty i na surowce , ale to nie na dłuższa mete , duzym graczom sie wydaje ze to korekcina tak ja Tobie , ale gruby zna przyszlosc , europka zbyt podskakuje na przyklad -ja gram na razie na 3,20 , nie liczac po drodze swoich pipow = trzymam tez akcje bo prorokiem nie jestem , a dywersyfikacja zawsze jest w cenie w tej chwili u mnie waluta 60 akcje 30 zloty (lokata) 10
prawdopodobienstwo korekty , a potem hossy 40% bessa baczniak 40% krach 20%
POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#4259067 - 27/11/2010 05:14
[Re: ELDORADO]
|
old hand
Meldunek: 29/05/2003
|
pewne dzisiaj odreagowanie na giełdach , ale dolarek ma sie dobrze nasz kanał coraz blizej , jeszcze tylko jedno mocne wsparcie na 1,32 na drodze do niego , potem sie zastanowie kiedy go wywalic , wstepnie mysle o 3,20 ,ale to bardzo wstepnie , moje marzenie to podwojne dno na 1,10-1,15 , to tylko marzenie na razie POZDRO ELDO Na razie walcza . Planuje wyjscie czescia na 3.16-3.18. Reszta kto wie ? W druga strone wyrysowalem juz sobie linie trendu wzrostowego po dolnych cieniach swieczek z 4.11 i 22.11 - na poniedzialek to bedzie ok 2.91 - i tego sie trzymam.
|
Do góry
|
|
|
|
#4259695 - 27/11/2010 12:05
[Re: Terry Butcher]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
a moja opinia jest taka, że mamy hossę i czy za tydzień, dwa, czy miesiąc obejrzymy nowe szczyty
im ktoś bardziej żongluje kapitałem tym lepiej dla takich ludzi jak ja, wiec sie zastanowcie ;]
a co do gry na walutach.... yhm czytelników tego tematu jest dużo, pewnie niektorzy nie zdają sobie z tego sprawy - pomijajac uczestników 'gry szarj strefy' chyba wiadomo co mam na myśli, to ci - którzy grają na forexie, zarabiaja w długim terminie w mniejszym odestku niż bukmacherka
i to nie są żadne 'wyssane z palca murowane belkotliwe wizjonerstwo'
na walutach w długim terminie zarabia mniej osób niż u buka, jeśli ktoś chce powalczyć z tą tezą zapraszam, ale od razu ostrzegam, że będę śmiał się pod nosem, bo znam środowisko i mam dostęp do niektórych danych
a wyjątki tylko potwierdzają regułę
derywaty już lepiej, ale również zapewniam jeśli słyszycie, że 'ktoś tam zarabia na instrumentach pochodnych' to włączcie pomarańczowe światło, hegemonów finansjery jest więcej w wirtualnym świecie ;]
to jak wypryskanie się najlepszymi perfumami po treningu, czuć las ale w środku gówno
|
Do góry
|
|
|
|
#4259739 - 27/11/2010 12:36
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
|
kondzio to twoja pierwsza zawarta transakcja?
no i, podejrzewam, nie są to żadne 'miliony rzucone w rynek' a li tylko ułamek % inwestycji
czyli ma to taką wartość jak wyśrubowany yield 100% z kwotą startową 100 zł
grzecznie radzę raduj się z małych zysków, keszuj je i nie wkręcaj się w forex bo przegrasz
no, chyba że wymyślisz coś silniejszego niż goldman i morgan
znam gości, którzy sami napisali program, oczywiscie nie zdradzają systemu, to przewaznie informatcy scisle zwiazani z ekonometrią. ustawiaja pozycje i z automatu komputer robi za nich transakcje po kilka/kilkanascie razy dziennie, gdy zajmuja sie czyms zupelnie innym. oczywiscie są czasem 'gwiazdami wieczoru' ale w dłgim terminie wiekszosc zalicza wtopy ;]
tak to już jest, ktoś się jara 6stką w totka, ale ciekawe czy ilość wysłanych kuponów bije owe legendarne 'kilkanascie mln kombinacji'
|
Do góry
|
|
|
|
#4259789 - 27/11/2010 13:08
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
|
taaa tu sie zgodzę!
zobacz na niemcy! europejska potęga, dyktują warunki i mało przejmują się innymi kontynentami, a w europie to dominacja absolutna!
grecy wiadomo że fałszowali dane, pytanie dzis brzmi kto dzis tych tumoków w ogole dopuscil do strefy euro? ok, moge zrozumeic uczestnicwto w unii, ale dolaczenei do wspolnej waluty? abusrd. powinni ich pogonic gdzie pieprz rosnie, niestety poki co to niemozliwe. dlatego mozliwy jest scenraiusz podziału 'euro' na te mniej i bardziej znaczące. oczywsice medialnie to uzyska jakieś nazwy, a w tv zaroi się od 'autorytetow' gloszacych , ze tak trzeba, to jedyna drgoa itp ale niestedety w greckich bankach (juz nie mowiac o pozostalych krajach) utopione jest sporo cash-u niemieckiego, francuskiego itp. pozniej dochodzi kwestia obligacji. to nie sa latwe tematy do przetrwawienia dla 'zwyklego zjadacza chleba'. ale wlasnie o to chodzi, glosuj, ciesz sie, bierz kredyty, my sie toba dobrze zaopiekujemy ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#4259831 - 27/11/2010 13:39
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Wspólna waluta to jeden z najlepszych elementów bycia w UE. Oczywiście wspólna waluta jest też #1 wrogiem światowej lichwy, bo nie da się już kroić ludzi na każdej transakcji między krajami. Nie da się już rąbać każdą firmę i każdego obywatela tak jak dawniej. Dla człowieka wspólna waluta europejska to coś wspaniałego, jest też olbrzymim ułatwieniem dla handlu, oraz stanowi pewne zabezpieczenie - taki parasol ochronny. Równie dobrze w USA mogliby mieć inne dolary w każdym stanie bo tam te gospodarki poszczególnych stanów są diametralnie inne - jedni mają np. Microsoft oraz Boeing, a inni pola kukurydziane czy ziemniaczane. Słyszałem o tym pomyśle by zrobić dwa rodzaje Euro i dwie strefy, ale to chyba jakiś science fiction bo znów będą mocniejsze i słabsze kraje w każdej strefie, jedni będą chcieli przejść do innej strefy, itd. P.S. Wczoraj czytałem w barze lokalną gazetę Straits Times i był tam ciekawy artykuł pana Timothy Garton Ash na temat strefy Euro. Właśnie widzę że na stronach Guardiana można go także przeczytać: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/nov/24/germany-european-debt-euro-ireland
|
Do góry
|
|
|
|
#4259895 - 27/11/2010 17:20
|
Joker
|
a moja opinia jest taka, że mamy hossę i czy za tydzień, dwa, czy miesiąc obejrzymy nowe szczyty
im ktoś bardziej żongluje kapitałem tym lepiej dla takich ludzi jak ja, wiec sie zastanowcie ;]
a co do gry na walutach.... yhm czytelników tego tematu jest dużo, pewnie niektorzy nie zdają sobie z tego sprawy - pomijajac uczestników 'gry szarj strefy' chyba wiadomo co mam na myśli, to ci - którzy grają na forexie, zarabiaja w długim terminie w mniejszym odestku niż bukmacherka
i to nie są żadne 'wyssane z palca murowane belkotliwe wizjonerstwo'
na walutach w długim terminie zarabia mniej osób niż u buka, jeśli ktoś chce powalczyć z tą tezą zapraszam, ale od razu ostrzegam, że będę śmiał się pod nosem, bo znam środowisko i mam dostęp do niektórych danych
a wyjątki tylko potwierdzają regułę
derywaty już lepiej, ale również zapewniam jeśli słyszycie, że 'ktoś tam zarabia na instrumentach pochodnych' to włączcie pomarańczowe światło, hegemonów finansjery jest więcej w wirtualnym świecie ;]
to jak wypryskanie się najlepszymi perfumami po treningu, czuć las ale w środku gówno
o rajdzie swietego mikołaja pisza wszedzie na kazdym forum , ze to tylko korekcina... tylko kto bierze S ki i skupuje dolara ktorego miesiac temu nikt nie chciał co do waluty radze sie w nia nadal ubierac , zeby nie było płaczu kiedy zielona wyspa okaze sie gołą wyspą ze swoim 140 mld dlugiem publicznym ....
|
Do góry
|
|
|
|
#4261238 - 28/11/2010 02:12
[Re: Rysio Ochudzki]
|
Joker