Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#4260007 - 27/11/2010 19:55 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: Legia]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Oglądałem oba mecze, Cracovia grała taką masakrę że dramat, ogólnie mecz nie był toczony w szybkim tempie, Bełchatów spokojnie podchodził pod rywala grą kombinacyjną a Cracovia na taką grę po prostu jest bezradna, GKS miał co najmniej 2-3 sytuacje z których trzeba strzelić gola, Cracovia prostymi podaniami próbowała podejść pod rywala i na tym się kończyło (nieudolnie to wyglądało), no a skończyło dla Bełchatowa który po 2-0 sam sobie zagwizdał koniec meczu.
Co do Legii z początku było sporo do oglądania, w drugiej połowie to oni przejęli stery pokazali że potrafią dłużej wytrzymać i nie kładą się na boisku, piłkę rozgrywają całkiem nieźle, no ale coś tam z przodu nie do końca, jeśli w meczu z Cracovią Legia skupi się na wymianie kombinacyjnej rywale nie będą wiedzieć co jest grane.

Do góry
Bonus: Unibet
#4260008 - 27/11/2010 19:56 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: Legia]
Azazel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2010
Lechia @2.8 biało zieloni dostali plan minimum na dwa ostatnie spotkania ( 6 punktów) w Zagłebiu nie za bardzo ma kto strzelać, a Lechia gra bardzo ofensywnie, czy w domu czy na wyjazdach, więc spora szansa na 3 punkty, 12 spotkań bez remisu czyli zawsze gra o pełną stawkę!!!

Do góry
#4260060 - 27/11/2010 20:18 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: Azazel]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
royal, to latwo sie wszystko pisze, mecz meczowi nierowny, z ta sama masakryczna Cracovia, Wisla ledwo wygrala po farcie a ma dziesiec razy lepszych zawodnikow i styl gry ( ktory jest mierny, ale nasz jest ponizej krytyki ), walecznoscia mozna duzo zdzialac w tej lidze, bardzo duzo i na to wylacznie licze

zobaczymy McDziarz, skonczy sie ta kolejka to mysle, ze bedziemy mieli okazje porozmawiac o zblizajacym sie arcywaznym meczu dla obu ekip, narazie jestem oszolomiony wczorajszymi siedmioma minutami i ciezko tak trzezwo patrzec wink

Do góry
#4260097 - 27/11/2010 20:44 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: craax]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
craax ja po świetnym meczu Wisła-Legia gdzie pełne 90' było znakomite byłem powściągliwy z Zagłębiem nie grałem i czekałem na rozwój sytuacji a gdzie mi tam do Cracovii która zagrała dobrze kwadrans.
Ściąg sobie mecz i prześledź na zimno jak ta gra wyglądała od początku do końca, inaczej to wygląda niż z trybun stając za drużyną w każdej sytuacji.
Zgadzam się że walką można zdobywać punkty ale walczyć trzeba cały mecz, to nie Cracovia przygniotła dobrze grający Bełchatów, gdy strzelili na 2-0 GKS spuścil ewidentnie z tonu dali sobie granicę błędu Cracovia po kontaktowej bramce na nich weszła a 2-2 to już frustracja Bełchatowa i usilne zdobycie bramki co Cracovia wykorzystała.Żadna ogarnięta drużyna nie pozwoli sobie na taki rozwój sytuacji prowadząc 2-0 będąc lepszą stroną na boisku, a to że trener Bełchatowa co mecz przestrzega ich przed takimi sytuacjami to też coś w tym jest, zdaje się z Polonią też była podobna sytuacja 2-0/2-2 no ale wtedy wyciągnęli na 3-2

Do góry
#4260106 - 27/11/2010 20:53 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: royalflush]
craax Offline
Carpal Tunnel

oczywiscie, ze tak, niechetnie ale sie zgadzam z Toba w 100%, co do meczu - obserwowalem go spokojnie i przez 80 minut byla kupa smiechu i tyle, totalny i pelen luz wiec wiem jaka to byla kaszana, ale licze, ze takie pare minut wstrzasnie nimi, kibice ich poniosa i beda walczyc 90 minut tak jak wczoraj przez 15 min jesli im tylko starczy sil bo Legii tak grajac jak wczoraj nie pokonamy na pewno, jetesmy outsiderem wiec ogolnie w tych rozmowach porywamy sie z motyka na slonce, powinnismy raczej mowic ile nam Legia wpakuje a tu prosze, nawet outsider stal sie "grozny" dla Legii w oczach samych Legionistow - w moich osobiscie to raczej nie wink

-----------------------------------------------------------
co do dzisiejszych meczy, to ja znow sie wylamie poza szereg tak jak z Legia
mnie Lech w dalszym ciagu nie przekonuje, wywiady, rozmowy, zapewnienia - o dupe rozbic to wszystko, gadanie bez zadnych emocji wg mnie

a co bedzie decydujacym czynnikiem dzisiaj o powodzeniu Korony ? - JUVENTUS smile

argumenty, ze za duzo stracili zeby odpuszczac, ze musza grac na 200% non stop i oni to wiedza, ze nacisk ze strony kibicow i mediow poznanskich - do mnie to nie przemawia, im to siedzi gleboko w psychice i gwiazdy zapewne mysla juz tylko i wylacznie o Juve, to ich ogromna szansa na WYPROMOWANIE SAMYCH SIEBIE DALEJ W EUROPIE

Korona mi sie zaczyna coraz bardziej podobac ( sam nie wiem czemu ), ogladalem ich pare meczy ostatnich w tym dwa u siebie i sa w stanie ograc Kolejorza ale glownie opieram swoj typ na "nieudolnosci psychicznej i fizycznej Lecha"

Korona DNB boks

Do góry
#4260167 - 27/11/2010 21:26 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: craax]
barcatom1 Offline
newbie

Meldunek: 16/10/2010
Korona Kielce - Lech Poznań
TYP 1 kurs: 2,85

Wprawdzie Korona w trzech ostatnich meczach zdobyła tylko punkt, ale w zasadzie całkowicie zawaliła tylko ostatni mecz w Zabrzu, a wcześniej zremisowała z liderem Jagiellonią i przegrała w Gdyni gdzie przegrywają niemal wszyscy. Postawię jednak na Kielczan głównie z dwóch powodów. Po pierwsze czekający Lecha po wizycie w Kielcah mecz u siebie z Juventusem. Jak pokazali piłkarze Kolejorza kilkakrotnie wcześniej, w Ekstraklasie trzeba przed takimi meczami oszczędzać siły. Drugi powód może już być związany jakoś z tym pierwszym czyli poprzedni mecz ligowy z Polonią Bytom po którym piłkarze Lecha mimo wygranej 1-0 zostali wygwizdani przez swoich kibiców bo grali naprawdę katastrofalnie.

Do góry
#4260202 - 27/11/2010 21:47 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: barcatom1]
Kukis Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/06/2007
Cytat:
piłkarze Lecha mimo wygranej 1-0 zostali wygwizdani przez swoich kibiców

Uważałbym na słowa.

Żeby nie było OT:

Korona Kielce - Lech Poznań

Lech może ten mecz zarówno wygrać jak i przegrać. Kursy są jednak biorąc pod uwagę potencjał Lecha źle oszacowane. Kolejorz ma w tym sezonie walczyć minimalnie o Europejskie Puchary dla tego w każdym meczu już teraz bez wymówki musi wygrywać. Ostatnio zresztą widać sporą poprawę wyników, może grajki przemyśleli parę spraw, a Bakero nie będzie przeszkadzał.

Do góry
#4260283 - 27/11/2010 22:19 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: Kukis]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Korona Kielce-Lech 1x 1,5

taka mi się nasuwa refleksja i zgodzę się z przedmócami że Korona po 3 meczach gdzie zdołali zdobyć zaledwie jeden punkt powinna wrócić na właściwe tory bo w tym sezonie spisują się naprawdę dobrze.

W kadrze Lecha zaledwie jeden napastnik.

Kielczanie mają ciekawą i solidną pakę , poza meczem z Legią z czołówką spisywali się do tej pory nader przyzwoicie.

Lech punktuje ostatnio odbili się od dna ale nie grają czegoś rewelacyjnego. na pewno czeka ich trudna przeprawa. W podświadomości każdy Lechita myśli już zapewne o meczu z Juve , to dla niektórych życiowa szansa , być może niezłe występy w LE zaowocują tym że pojawić się mogą jakieś ciekawe oferty zimą.

Np Peszko chcąc się rozwijać powinien zimą odejść z Lecha do lepszego klubu.

Do góry
#4260404 - 27/11/2010 22:57 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: Legia]
stoprocent_ Offline
veteran

Meldunek: 02/03/2006
ja pobralem ryzykownie Lecha -1 @5.6 smile

dzis 5cm sniegu w kielcach i ciagle pada, murawa bedzie sliska, duzo szczescia moze byc po stronie jednej lub drugiej druzyny. licze na to ze jednak lech ogra Korone wiecej niz 1 bramka.

Do góry
#4261031 - 28/11/2010 01:34 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: craax]
huge Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/05/2007
Originally Posted By: craax

a co bedzie decydujacym czynnikiem dzisiaj o powodzeniu Korony ? - JUVENTUS smile
ale glownie opieram swoj typ na "nieudolnosci psychicznej i fizycznej Lecha"

moim zdaniem czynnik juventus bedzie dzialal motywujaca na lecha. jezeli dzisiaj przegraja, to watpie zeby z dobrym nastawieniem podejmowali juve. wtedy juz tylko moglibysmy czekac na kolejna porazke. a tak dzisiaj wygrana zdecydowanie podbuduje druzyne, dlatego tez bym sie przychylal do zagrania lech DNB.
nie wiem co masz na mysli piszac o nieudolnosci lecha, ale moim zdaniem malo ktora druzyna potrafi sie podniesc np w taki sposob jak oni z polonia albo zagrac taki mecz jak z wisla. dzisiaj oczekuje skromnego 1:0 dla lecha

Do góry
#4262223 - 28/11/2010 10:04 Re: Ekstraklasa 15 kolejka 26-28.XI.2010 [Re: huge]
craax Offline
Carpal Tunnel

huge jezeli nie wiesz co mam na mysli piszac o nieudolnosci Lecha to przykro mi bardzo, ja Ci nie potrafie pomoc frown

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro