#4250017 - 22/11/2010 19:43
Re: W co warto dziś inwestować? [7]
[Re: saturas25]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
no, no ! przypadek? idm odbił się od fibonacciego i mknie w górę ;] może udało się złapać dołek? jeśli szeroki rynek pomoże, a polskiemu parkietowi należy się odbicie jak 'psu buda', to idm może wystrzelić, bo sprężynka po tych spadkach była nieźle napięta ;] i co? już sie irlandii nie boicie? dostali kasę, jaka hojna ta unia ;] chójnia, bo te pakieciki rozpierdalają nas od środka będzie się kurzyło jak na pustyni w afryce ;] ale to 'trzeba' jeszcze poczekać. teraz należy zapierdalać ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#4250651 - 23/11/2010 03:35
[Re: ELDORADO]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Irlandia to pikuś , Hiszpanii nikt nie udźwignie [email]http://www.tvn24.pl/-1,1683377,0,1,irlandia-to-drobiazg--hiszpanii-nikt-nie-udzwignie,wiadomosc.html[/email] "- Następna w kolejce jest Portugalia, która również straci dostęp do kredytowania na rynkach. Będą potrzebowali wsparcia MFW i Unii Europejskiej. Wielkim problemem jest jednak Hiszpania. Można przyznać trzyletnią pomoc dla Irlandii, Portugalii i Grecji, przez czas w którym nie będą miały dostępu do rynków. Jeśli jednak Hiszpania spadnie w przepaść, nie wystarczy pieniędzy jakimi dysponuje Unia, aby udzielić jej wsparcia - mówił Roubini w telewizji CNBC." a potem europka bedzie błagać o śmieciowego dolara.... mamy wojne mocarstw jak zwykle zresztą w historii, warto postawić na silniejszego
|
Do góry
|
|
|
|
#4250675 - 23/11/2010 03:50
|
Carpal Tunnel
|
spokojna Twoja rozczochrana, Roubini zmienia zdanie częściej niż Ty wciąż czekam na ten 'kataklizm', przyznam, że cienka ta korekta DAX dziś kolejny rekord hossy ;] moje 1180 na sp500 i 1,35 na eur/usd trzymają się ostatnimi bastionami ;] a jeśli na tvn24 dudnią, że będzie przerąbane, to jakoś mi się lżej na duchu zrobiło ;] ciekawe czy bilderbergi jak się w czerwcu spotykali w hiszpanii to wiedzieli, że hiszpania jest w 'czarnej dupie' he! oni nie tylko o tym wiedzieli, oni się do tego przyczynili, i to nie jest żadna tajemnica, tylko 'wersja oszołomów' jak hiszpania padnie to europa posypie się jak domino. po co teraz taki scenariusz? źle to będzie jak zacznie się dym we francji, albo gdy będę jechał do lubiąża. ale do lubiąża się nie wybieram, a o francji cicho czyli 'problemu nie ma'. tylko później będą wszyscy jacyć tacy 'zdziwieni' ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#4250740 - 23/11/2010 04:34
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
spokojna Twoja rozczochrana, Roubini zmienia zdanie częściej niż Ty dobre i mocne A co ma Roubini powiedziec ??? ze siedzi zesrany w gacie ?! Rysiek taki doswiadczony inwestor i nie wiesz ze jak juz cos jest w telewizji dla przecietnego Kowalskiego to juz 1000razy jest w cenach ??!! Najgorsze to bedzie jak cos jeb.... tak niespodziewanie ...
|
Do góry
|
|
|
|
#4251117 - 23/11/2010 06:01
|
Meldunek: 03/08/2010
|
Kernel za 100 zł? Chyba za 100 lat . Ja mam Kernela po 61, ale najprawdopodobniej go sprzedam jak dojdzie do ok. 65, bo potem znowu tradycyjny zjazd do 60... Ogólnie dochodzę do wniosku, że zarówno na Kernel jak i Astarcie niezłe przekręty muszą odchodzić, bo ciągle świetne wyniki(Astarty wręcz astronomiczne), a poprawy kursu nie widać... Mnie niepokoi trochę Karen, ale w końcu powinno być odbicie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4251164 - 23/11/2010 06:09
|
Carpal Tunnel
|
niektórym miśkom pewnie nieźle zrzędła dziś mina
z pewnością zacierali łapy, gdy widzieli -1,2%
a tu cyk. jankesi wyciągnęli, oni nie chcą spadać
sp500 -0,16 nasdaq +0,53
słuchajcie analiwtyków, jak to źle w gospodarce, że problemy, że to, tamto, siamto i zupa za słona
ja w tajemnicy Wam napiszę, że jeszcze w tym roku ostra proca w górę ;] tzw rajd mikołaja nadchodzi ;]
ale ja jestem żuczek, człowiek widmo, o 'spiskowych' poglądach, idę pobiegać po parku południowym za chwilę, może trochę ochłonę ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#4252166 - 23/11/2010 21:57
[Re: Rysio Ochudzki]
|
Carpal Tunnel
|
tytuł na wp: 'Wojna wisi na włosku?' można więc ze spokojem wrócić do obserwacji notowań ;] szkoda, że żółta blać opóźniła wybicie. ale to przedłużenie dla 'tych spóźnialskich' - w tym tygodniu stratujemy w górę up,up
|
Do góry
|
|
|
|
#4252316 - 23/11/2010 22:47
|
Carpal Tunnel
|
nie chce mi się wklejać obrazka, ale coś napiszę
otwórzcie sobie wykres eur/usd
pamiętacie, jak +- rok temu udało mi się przewidzieć punkt zwrotny? mniej więcej od końca listopada/początku grudnia (po sprawie 'dubaju') dolar zaczął się umacniać. ten ruch trwał do czerwca +- kilka dni po spotkaniu grupy bilderbergów w hiszpanii (przypadek) co mamy przez ten czas? ano elegancko falę 1 spadkową, 2kę korekcyjną w górę w grudniu/styczniu. potem mocna 3 fala spadkowa do okresu luty/marzec. potem 4ka klasyczna korekta nieregularna 'na trzepanie leszcza'. jedziemy a,b,c ze szczytem w kwietniu. a następnie ostatnia : 5ką spadkowa do początku czerwca. wszystko później to kalka tych zachowań, a więc wytłumaczę jak to widzę, bo każdy widzi co chce. 1ka wzrostowa do początku sierpnia. potem 2ka korekcyjna do sierpnia. następnie 3ka wzrostowy impuls do połowy sierpnia i znów zaczynamy zabawę z ząbkami podczas korekty nieregularnej a.b.c na 'trzepanie leszcza'. i uważam, że w tej 4ce nieregularnej teraz jesteśmy. miejsca i czasu prawdopodobnie dużo nie zostało, dlatego pisałem o tym 1,35, bo blisko tego powinna się rozstrzygnąć walka. więc jesteśmy przy ważnych poziomach i wkrótce wyjaśni się czy mam rację. a jeśli tak to 'puste wydrukowane lollary benka' zgrają się z rajdem św. mikołaja a eur/usd zacznie rysować swoją piątkę, której koniec będzie można określić gdzieś na 1,55. ale nie wiem kiedy ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#4252647 - 24/11/2010 00:42
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
dolarek powrot do kanału 1,20-1,30 powtorze do znudzenia rozumiem Marcin , że teraz dokupujesz kiedy inni srają w gacie , co wiec dzisiaj kupiles?
|
Do góry
|
|
|
|
#4252678 - 24/11/2010 01:02
|
Carpal Tunnel
|
ponoć w oddali z wigwamu 'mury' ktoś dostrzegł powiewającą białą flagę, nie określił czy to kapitulacja czy element taktyki ;] dziś kupiłem i dokupiłem. kupiłem coś co przyniosło kilka % na + (i trzymam dalej, ale nie ma co pisać po fakcie), natomiast dokupiłem idm, i ta dzisiejsza transakcja jest na - i jescze minus prowizja maklerska ;] więc poprzeczka zawieszona wysoko, chowam się w rezerwacie i czekam na lepsze czasy dostrzegam w oddali znaki dymne, ale na razie mało czytelne w20 tylko -0,29 lollarki, jewropejski rubel zaprasza na poziom fibona nikt już nie chce euro? usd/pln o ile dotrwa, to <3-3,1> ma całe plemiona do wybicia, to se ne vrati
|
Do góry
|
|
|
|
#4252708 - 24/11/2010 01:15
|
Carpal Tunnel
|
c.d. jankesy bronią 1180 dla siuksów krótkie resume, bo ponoć mamy doczynienia z 'grubą korekta' spadki: sp500 i nasdaq 4% od szczytów w20 5% od szczytów żabki 9% szwaby 2,5% brytole 4% żółtki z japonii robią ORGRa i są najwyzej od 5 miechów wystraszeni? to byłaby wiadomość dnia ;]
|
Do góry
|
|
|
|
|
|