#4242306 - 18/11/2010 23:35
Re: Ekstraklasa - 14 kolejka - 19-21 XI
[Re: michau13]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Czas wrócić do rzeczywistości ligowej Na pierwszy rzut oka jest kilka pewniaczków, ale: Legia - Arka -> niby pewna 1, jednak martwi fakt, że Legia nadal bez remisu. To jest liga polska i tu trudno być tak bezkompromisowym jak Legia. Arka jak zwykle z tyłu solidnie (choć akurat w Bytomiu dwa babole były). Kurs na Legie niski, ryzyko remisu jest (0-0 ) więc jak coś zagrać to chyba, że Arka nie strzeli. Jagiellonia - Cracovia -> tu już w ogołe peffa peff. To wskazuje, że będziemy mieli do czynienia z MEGAAAA masówką. Oczywiście piłkarsko przepaść, ale czy Jaga może wszystko wygrywać u siebie? Kiedyś przyjdzie na czas na pierwszą stratę punktów, a może się to stać w najmniej oczekiwanym momencie. Wiadomo w Cracovii atmosfera bardzo zła. Piłkarzyki, pajacyki co zdobyły 5 pkt. z 39 możliwych do zdobycia płaczą bo pensji przez 5 dni nie dostali. Jest tam kliku piłkarzy na pewno nie ma zespołu. Jak mawia klasyk - nie obstawia się meczu pierwszej z ostatnią drużną Dla mnie albo Jaga z hc, albo... X Śląsk - Ruch -> Wrocławianie w gazie, to może być bet kolejki po niezłym kursie. Zatrzyma ich dopiero Arka na sztucznej, ale to w następnej kolejce. Lech i Wisła -> tu nie widzę niespodzianek. Powoli obie nasze topowe ekipy się odbudowują, a rywale idealni do spuszczenia łomotu. Skłócony Lubin i biedny Bytom. Czas na marsz w górę tabeli Kolejorza i Białej Gwiazdy. Cała reszta jeden wielki NO BET. Lechia niby wciąż nieźle gra, ale nowa miotła w Łodzi. GKS Bełchatów nie takich jak Polonia Wwa ogrywał u siebie, a Górnik też nadspodziewanie grożny w tym sezonie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4242403 - 19/11/2010 00:47
[Re: andegawen]
|
Krecik
Meldunek: 04/01/2009
|
Prawda jest taka, że Arka Gdynia nie gra żadnego antyfutbolu tylko jest bardzo dobrze zorganizowana w defensywie. U siebie potrafią zabezpieczać tyły, a przy tym pokazać kawał dobrej gry ofensywnej jak np. z Jagą. Zresztą na wyjazdach też starają się to łączyć, ale jednak jest większy nacisk na defensywę. Dla przypomnienia np. na Bułgarskiej Lech nie oddał celnego strzału na bramkę, a Arka miała meczową niewykorzystaną chyba przez Labukasa. Bardzo podoba mi się Bruma, a jeszcze bardziej Emil Noll o ile wiem, to w Arce jest Burlikowski, a on ma dobrą rękę do transferów.
Taki kurs na Legię moim zdaniem nie do gry, chociaż mecz z Wisłą wcale nie był zły jak wskazuje wynik. Ciągle do formy wraca po kontuzji Vrdoljak. Arka na Legii może zagrać to co lubi, ja czuje, że może być ciężko, bo moim zdaniem to najlepiej poukładana z tyłu drużyna w lidze.
Śląsk wskoczył na obroty, oni cały czas grali dobrze tyko brakowało skuteczności. Lenczyk tylko poprawił obronę. Tutaj 1 ze słabym Ruchem nieźle wygląda.
Na Jagę bym się nie podpalał, Szatałow potrafił pokazać kawał dobrej piłki w Bytomiu, zresztą Craxa w ofensywie nieźle wygląda wbrew wynikom, brakuje egzekutora, bo Saidi marnuje multum sytuacji. Oczywiście obrona to pośmiewisko ligi, ale po takim kursie nie warto. Kadrowo na pewno wielkiej różnicy nie ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#4242442 - 19/11/2010 01:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Jeszcze Szatalow mial epizod trenerski w Jagiellonii i zna te pake jak malo kto - Ty tak na poważnie ? Przecież to było 4,5 roku temu z tamtego składu to nawet sprzątaczka się zmieniła. Jurij ostatnio prawie celnie wytypował wynik Cracovii , mam nadzieję że podtrzyma dalej swoją passe. Przypomnę, że powiedział , że w tym roku z Białegostoku to nikt punktów nie wywiezie
|
Do góry
|
|
|
|
#4242444 - 19/11/2010 01:13
|
veteran
Meldunek: 19/10/2007
|
Szatałow zna tą pakę?? - wymień mi chociaż jednego piłkarza co był w Jagiellonii jak on był trenerem, poza tym Polonia B się nie popisała w Białymstoku za jego kadencji.
Na papierze Jagiellonia to murowany faworyt ale poczekajmy na składy itp..
|
Do góry
|
|
|
|
#4242883 - 19/11/2010 03:47
|
Marat Safin
|
O co chodzi z Arka nie ogladalem jeszcze ich zadnego meczu ale slysze opinie ze na jej stadionie rywalom ciezko sie gra i nie tylko chodzi tutaj o czynnki sportowe Niby stadion jest 'sztuczny' ale kiedy on zostal oddany do uzytku chyba nie przed tym sezonem? Poza tym klub od dwoch sezonow utrzymuje sie niemal cudem i slyszalem (wcale ie wymyslilem) opinie ze w tym sezonie odpowiednio wczesniej orgaizuja sobie utrzymanie zeby nie bylo podejrzen ze znowu na koniec cos chachmeca. Cos w tym moze byc bo klub jako jeden z pierwszych i najotkliwiej zostal ukarany waferze korupcyjnej a jesli ktos wierzy ze sa 'nowi ludzie, nowe rozdanie' to jest naiwny to pozwole sobie stwierdzic od siebie. Wyniki Arki w tym sezonie u siebie sa cokolwiek zdumiewajace i prosze mnie tu powiedziec czym je wytlumaczyc ptanie dla tych co obserwuja mecze Arki. Poprostu mam znajomych ze Slaska i juz sie boja tego wyjazdu bo ze z Ruchem skasuja 3 punkty dzieki samej grze a w Gdyni boja sie 'pogody' i 'wiatru' Kupują mecze na potęgę, kupują sędziów, którzy w Gdyni zagwizdali 100 karnych i dali 50 czerwonych kartek rywalom. Jaga, Korona grają o mistrza czy podium, ale w Gdyni się połóżyli bo tam działają siły nieczyste Korupcja pełną gębą trwa nadal Wszyscy to widzą tylko nie wiedzieć czemu nikt nie zapierd.ala z tym do prokuratury Ja pierdole skąd się biorą takie asy... Sorry za przekleństwa, ale skąd się biorą tacy mistrzowie? A ci znajomi jak piszesz ze Śląska to może niech zaczną swoje opowieści od tego jak to wygrywali mecze u siebie za czasów trenera Wójcika
|
Do góry
|
|
|
|
#4242961 - 19/11/2010 04:09
[Re: Kura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Jeszcze Szatalow mial epizod trenerski w Jagiellonii i zna te pake jak malo kto - Ty tak na poważnie ? Przecież to było 4,5 roku temu z tamtego składu to nawet sprzątaczka się zmieniła. Jeżeli wierzysz, że sprzątaczka się zmieniła to jesteś naiwny. Co do Arki to - u siebie i na wyjeździe to dwie różne drużyny. Na sztucznej widać jak piłka chodzi między zawodnikami, grają ładnie, ofensywnie. Na wyjeździe czar pryska, wychodzą na boisko i od pierwszej minuty bronią wyniku najprostszymi środkami przemieszczając się do przodu. Z Legią raczej baty, tym bardziej patrząc na to co wyprawia Witkowski.
|
Do góry
|
|
|
|
#4243227 - 19/11/2010 06:03
[Re: Kameleon]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Górnik Zabrze - Korona Kielce
Zabrzanie powinni zagrac o niebo lepiej, ale watpie aby 3 punkty zostaly w Zabrzu. Stadion im Ernesta Pohla to zadna twierdza, wiec mysle ze Korona powinna cos zabrac ze soba.
Bonin ma zagrac, Banas i Bemben OUT. W sumie nawet dobrze ze pierwszy kapitan nie zagra. Wg mnie to on popelnial najwiecej bledow w obronie. Stawiam na duet Danch-Jop.
Under 2,5 @ 1,6 6/10
|
Do góry
|
|
|
|
#4243309 - 19/11/2010 06:36
[Re: Ojro]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/10/2004
|
Ojro więcej wiary ile można mieć underów w domu Korona to overowa druzyna i tutaj gram over po cichu wierzę w punkty Widzewa na Lechii Po tym co widziałem w Łodzi Jaga 1
|
Do góry
|
|
|
|
#4243800 - 19/11/2010 20:49
[Re: blackjack]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Legia (-1) - Arka 1,85 w Azji dla odważniejszych -1,5 po 2,4 Z Gdyni do Warszawy wyruszyło zaledwie 14 graczy ! + dołączy 3 młodzieżowych kadrowiczów. Arka bez 7 graczy Na wyjazdach spisują się mizernie , w 7 meczach nie strzelili nawet bramki, przegrali 5 meczów , ugrali dwa remisy. W Warszawie z początku dawałem im szanse na remis , ale patrząc na skalę osłabień sądzę że nie będą w stanie wywieźć 0:0 z Warszawy. jak zostaną napoczęci w pierwszej połowie to handi gładko wejdzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4243974 - 19/11/2010 21:57
[Re: Legia]
|
Marat Safin
|
Legia (-1) - Arka 1,85 w Azji dla odważniejszych -1,5 po 2,4 Z Gdyni do Warszawy wyruszyło zaledwie 14 graczy ! + dołączy 3 młodzieżowych kadrowiczów. Arka bez 7 graczy Na wyjazdach spisują się mizernie , w 7 meczach nie strzelili nawet bramki, przegrali 5 meczów , ugrali dwa remisy. W Warszawie z początku dawałem im szanse na remis , ale patrząc na skalę osłabień sądzę że nie będą w stanie wywieźć 0:0 z Warszawy. jak zostaną napoczęci w pierwszej połowie to handi gładko wejdzie. Równie dobrze można było napisać, że Arka bez 8 graczy. Dlaczego 8? Bo nie ma mnie. A co do tego mam ja? To, że dałem Arce na boisku w tej rundzie dokładnie tyle co Robakowski, Sulima, Bednarek i Bledzewski czyli NIC. Cała czwórka zagrała w lidze w tej rundzie razem może z kilkadziesiąt minut. Owszem Bednarek i Bledzewski mogliby powalczyć o 1 skład gdyby nie fakt, że są od dłuższego czasu kontuzjowani. Burkchardt jest cieniem samego siebie w tej rundzie i w niczym nie przypomina gracza z końcówki ubiegłego sezonu. Pozostaje więc dwójka Bożok i Glavina. No to faktycznie są osłabienia. Ale tylko i wyłącznie ci dwaj gracze na chwilę obecną. Zresztą nawet dorzucając do tej dwójki Burego to i tak w trójkę by nie zagrali bo dublują swoje pozycje (Bury z Bożokiem lub Bożok z Glaviną). Tak więc nie wiem skąd to podniecenie, że Arka jest taaaaak osłabiona Chyba wszyscy się zgodzimy, że najsilniejszą formacją Arki jest defensywa, a tam wszyscy zdrowi (nawet za bardzo ) tylko zagrożeni wykartkowaniem w komplecie. Pozostaję więc przy swoim - Arka nie strzeli, bo jak będzie remis to 0:0.
|
Do góry
|
|
|
|
#4244231 - 20/11/2010 01:53
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Nie było chyba takiej drużyny na Łazienkowskiej która by sobie setek nie stwarzała, jedni piszą teksty typu po wygranej Legii na następny mecz będzie motywacja i lepiej, po wtopie to samo no bo nie wolno tracić dystansu z czołówką Ja puki nie zobaczę jak ta Legia podejdzie do tego meczu to go nie zagram. Ogólnie mi ta kolejka pachnie dziwnymi wynikami i pozostaje jedynie na live
|
Do góry
|
|
|
|
#4244258 - 20/11/2010 02:09
[Re: royalflush]
|
veteran
Meldunek: 02/05/2003
|
Prawda jest taka ze Arka jest slabiutka na wyjezdzie i gramy padline ,malo strzalow ,zagrozenie to 2-3 zawodnikow w akcjach ofensywnych a do tego jeszcze babole bramkarza i obroncow Jak dla mnie Legia to wygra ,choc wiadomo cuda sie zdarzaja jak np wygralismy z Wisłą w zeszłym sezonie ,co tez bylo niemozliwe
|
Do góry
|
|
|
|
#4244293 - 20/11/2010 02:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
jak zostaną napoczęci w pierwszej połowie to handi gładko wejdzie.
W ilu to spotkaniach u siebie Legia wychodziła na prowadzenie w pierwszej połowie? W jednym?
|
Do góry
|
|
|
|
#4244900 - 20/11/2010 07:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
[quote=McDziarz]Legia (-1) - Arka 1,85 w Azji
dla odważniejszych -1,5 po 2,4
[/url] Azjatycki sędzia chyba też grał handi.
|
Do góry
|
|
|
|
#4244950 - 20/11/2010 08:11
[Re: Bullet]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Bullet 2ej i 3ej bramki nie widziałem więc nie mam co komentować , sytuacji z karnym też nie widziałem bo akurat byłem zasłonięty , także muszę zaraz obejrzeć na powtórce ten mecz. Mieliście przy stanie 0:0 sam na sam jakbyście wykorzystali to mogłoby być nieciekawie. Mecz w wykonaniu Legii cienizna. bardzo słabo. mało klarownych sytuacji po stronie Legii. Przy takiej taktyce Skorży skrzydła Legii powinny robić dużo więcej wiatru. A na obecną chwilę nie wygląda to dobrze. wzmocnienia są nieodzowne. oby zima pod względem transferów była lepsza niż lato , mają przyjść środkowy obrońca, napastnik i rozgrywający. na obecną chwilę gra mnie nie przekonuje. bez konkretnych wzmocnień nie widzę szans na Mistrzostwo. z pozostałych meczów jestem przekonany że ktoś z faworytów na pewno się potknie i nie zgarnie kompletu punktów : Lech , Wisła , Jagiellonia. ktoś zaliczy wpadkę
|
Do góry
|
|
|
|
#4245635 - 20/11/2010 22:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2010
|
Ja gram na Slask i Cracovie Wierze ze gdy ja ciezko pracowalem 'Dziadek' opracowal kolejny plan na rywala z dolnej polki jakim jest Ruch nie oszukujmy sie druzyna duzo slabsza i wypprzedana i nic nie grajaca na wyjazdach to ze Slask nie przegra topewne jak to ze Lenczyk ma klase. On gwarantuje wynik Mecz juz za chwile to sie streszczam. Za chwile o Craxie
|
Do góry
|
|
|
|
#4245699 - 20/11/2010 22:53
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Osiemnastka Lecha Poznań na mecz z Polonią Bytom.
Trener Jose Maria Bakero do kadry meczowej na spotkanie z Polonią Bytom delegował dwóch bramkarzy, sześciu obrońców, ośmiu pomocników i dwóch napastników. W osiemnastce znaleźli się powracający po chorobie Jacek Kiełb i Wojciech Golla, który wciąż czeka na swój debiut w Ekstraklasie. Zabrakło natomiast miejsca dla Seweryna Gancarczyka.
Kadra Lecha na mecz z Polonią:
Bramkarze: Krzysztof Kotorowski, Jasmin Burić
Obrońcy: Ivan Djurdjević, Manuel Arboleda, Marcin Kikut, Grzegorz Wojtkoiwak, Bartosz Bosacki, Luis Henriquez
Pomocnicy: Jakub Wilk, Jacek Kiełb, Sergei Krivets, Semir Stilić, Sławomir Peszko, Dimitrije Injac, Mateusz Możdżeń, Wojciech Golla
Napastnicy: Artjoms Rudnevs, Joel Tshibamba -- Także praktyczna optymalną na tą chwile kadra LP. Osobiście jestem optymistą, choć Polonii Bytom praktycznie nie potrafię ocenić. Oby Bakero nie namieszał za bardzo personalnie.
Legia wygrała. Ciekawe czy reszta "wielkiej trójki" + Jaga ugra komplet punktów. Podobnie jak McDziarz również w tą wątpie.
|
Do góry
|
|
|
|
#4245852 - 20/11/2010 23:37
[Re: C18_adam]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
szkoda że Wójcik nie prowadzi Cracovii ten to chyba jak nikt zna realia wschodniej piłki Jurij ju przyjął trójke w Białymstoku jakoś mu to nie pomogło , że prowadził Jagę kilka lat temu andegawen jeżeli swój typ opierasz na tym , że ktoś u nas trenował zespół kilka lat temu to wybacz , ale gorszej argumentacji dawno nie słyszałem z tą sprzątaczką to wypaliłem przypadko zapomniałem , że Gdynia jest bardzo uczulona na sprzątaczki klubowe
|
Do góry
|
|
|
|
#4246064 - 21/11/2010 00:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2010
|
zobaczymy po meczu z Widzewem malo kto dawal im szanse poza tym Slask juz izi i w plecy nie bede na tej kolejce (generalnie z tego co podaje do tylu te typy chyba tez nie sa) Juz 4 razy sie przejechalem na Cracovii w tym sezonie jest jeszcze jedno jak twierdza ze popychana jest Legia (ja tak nie twierdze jej wygrane to raczej wynik frajerstwa rywali jak Widzew czy Gornik czy mimo wszystko Korona pan Sasal mial 2 tygodnie zeby cos ustawic a nie opowiadac bajki w mediach bo wiedzial ze Niedzielana i Vukovica nie bedzie ale czego sie spodziewac po papierowych tygrysach konikach na biegunach) to udupiani moga byc tez rywale wiec sedzia jest 'nasz' zgodnie z ta logika. Ktos kto mowi Cracovia jest bez szans malo oglada meczow ja Wam zycze bialostoczanie czy bialostocczanie (nie wiem ktora forma jest poprawna) mistrza ale jestem realista. Wiecie co sie robi jak gra pierwszy z ostatnim stara prawda bukmacherska. Cracovia po wygrana
|
Do góry
|
|
|
|
#4246124 - 21/11/2010 00:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
szkoda że Wójcik nie prowadzi Cracovii ten to chyba jak nikt zna realia wschodniej piłki Jurij ju przyjął trójke w Białymstoku jakoś mu to nie pomogło , że prowadził Jagę kilka lat temu andegawen jeżeli swój typ opierasz na tym , że ktoś u nas trenował zespół kilka lat temu to wybacz , ale gorszej argumentacji dawno nie słyszałem z tą sprzątaczką to wypaliłem przypadko zapomniałem , że Gdynia jest bardzo uczulona na sprzątaczki klubowe Kura to takie bardziej typowanie na przelamanie wg mnie, tak to odczuwam, ale dzisiaj my zbieramy 3,4 bramki i wracamy grzecznie do Krakowa Golinski,Mierzejewski,Sacha,Klich i raczej Radomski dzisiaj nie zagraja - takie info dla chcacych grac
|
Do góry
|
|
|
|
#4247719 - 21/11/2010 19:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
wierze w Szatalowa i to ze zna on realia wschodniej pilki jakoze pracowal w Jagiellonii. no zna jak nikt, ledwo co z Bytomiem dostał 3-0 bez zadnej walki jesli mysla ze dzis bedzie latwo to grubo sie myla. Poza tym pierwszy z ostatnim itp. łatwiejszy mecz u siebie to chyba tylko z Bytomiem.. Szatałowa Szkoda, że w 2 połowie TOTALNA olewka Jagi, bo na 4 to by sie z pewnością nie skończyło Swoja drogą powoływałeś się na Szatałowa, że zna realia, grał już z Jagą etc. a ciekawi mnie czemu nie przytoczyłeś jego wypowiedzi po meczu Jaga - Bytom, gdzie stwierdził, że z Białegostoku NIKT nie wywiezie w tym sezonie punktów
|
Do góry
|
|
|
|
#4248021 - 21/11/2010 21:54
[Re: C18_adam]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Wisła wcale nie musi zagrać super spotkania aby ograć Zagłębie, pewnie że nie będzie motywacji takiej jak w meczu z Legią no ale powiedzmy sobie wprost, kadra Wisły to nie są ogórki na środek tabel. Wisła grała padlinę ale na wyjazdach to się zgodzę u siebie z przodu było dobrze, z tyłami był problem no ale co się dziwić jak tworzyły ją nowe osoby z różnych krańców świata . Też podchodzę z dystansem po jednym dobrym meczu, i nie gram tego meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|