Za cicho tu czeka nas ostatni już wyścig, który będzie na pewno bardzo ciekawy czas na jakieś przemyślenia na dzisiaj.
R.Kubica- zdobędzie punkty 1.40
Polak zrobił nie miłą niespodziankę nie dostając się do q3, ale sam mówił że ma problemy z swoim bolidem „Już wczoraj miałem problemy z samochodem i po prostu nie udało nam się ich rozwiązać. Tył samochodu bardzo się ślizgał podczas kwalifikacji, co odbijało się na przyśpieszeniu i na czasach okrążeń. Próbowałem wszystkiego, stawiało mnie bokiem w każdym zakręcie, jednak to nie wystarczyło" i na koniec dodaje "Wypadnięcie z czołowej dziesiątki jest rozczarowaniem, jednak po raz pierwszy w tym roku będę mógł wybrać opony na start, więc musimy wszystko przeanalizować i zobaczyć, jak możemy na tym zyskać. Sezon jeszcze się nie skończył i będziemy starać się zakończyć go z kilkoma dodatkowymi punktami na koncie”. Wiec mam nadzieje że dziś już ta strategia będzie dużo lepsza niż ostatnio.
F.Alonso- miejsce: 1-3 1.40
Lubie tego kierowce ma bardzo duże szanse na wygrana sam dodaje „Po udanym piątku, podczas którego pracowaliśmy nad ustawieniami, dziś mieliśmy udaną sobotę i zapewniliśmy sobie dobrą pozycję startową, patrząc na to, gdzie znajdują się moi rywale w walce o tytuł. Teraz potrzebujemy jeszcze jednego dnia na tym poziome i to powinno nas przybliżyć do celu."
GP Abu Dhabi- ilu sklasyfikowanych: 18.5 powyżej 1.65
Wątpię żeby więcej niż 5 kierowców odpadło na tym torze, chyba że się rozleje choc pogoda tego nie przewiduje.
K.Kobayashi- sklasyfikowany 1.42
Wydaje się mi że kierwoca BMW Sauber miał całkiem dobry sezon, na tym torze spisuje się bardzo dobrze ma szanse nawet na zdobycie punktów w tym wyścigu, wiec kurs czy zostanie sklasyfikowany jest dość wysoki.