#4221276 - 09/11/2010 03:39
Ekstraklasa - 13 kolejka - 12-14 XI
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#4221365 - 09/11/2010 04:22
Re: Ekstraklasa - 13 kolejka - 12-14 XI
[Re: andegawen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Co do Lecha kolejny pojedynek LE dopiero w grudniu także może wykrzeszą trochę motywacji po zimnym kuble z Chorzowa, w Polonii trochę chaosu, wydaję mi się że pojedynek może być podobny do tego z Wisłą, trochę odważnej gry, przecena możliwości i może być overowo, zresztą ostatnimi czasy dość sporo padało bramek w ich pojedynkach. Mecz z Polonią jak dla mnie zdecydowanie śmielej do grania na wygraną Lecha czy over, jakaś czerwień czy karny progresem na live po kursach 15 za drobne stawki ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) ..z Lechią mam mieszane uczucia i chyba nie tknę przed meczem
|
Do góry
|
|
|
|
#4221379 - 09/11/2010 04:34
[Re: Hakan]
|
veteran
Meldunek: 19/10/2007
|
wiadomo czemu nie wystawiono jeszcze Kurs na mecz Korona K - Jagiellonia B ?
|
Do góry
|
|
|
|
#4221401 - 09/11/2010 04:54
[Re: Jaruzelski]
|
member
Meldunek: 05/01/2009
|
co do wypowiedzi nt grania Lecha vs Polonia
ostatnio mielismy podobna okazje Lech - Wisla, wówczas na Kolejorz moglismy pograc -0.25 teraz -0.5, nic w zasadzie sie nie zmienilo, a nie sadze zeby obecnie Wisla grała cokolwiek lepiej niz Polonia.Jest zepełnie przeciwnie. Moim zdaniem widać jak na dłoni, w jaki typ w tym meczu, jeśli już, warto włozyć $$$.
|
Do góry
|
|
|
|
#4221402 - 09/11/2010 04:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Trzeba Banika zapytać , może zapomnieli spisać kursy od innych buków. Normalnie mecz Korony z Jagiellonią można znaleźć u wszystkich buków, które już wystawiły pełną ofertę na mecze weekendowe.
Na Koronę mniejsze kursy niż na Legię z soboty hmmm...
|
Do góry
|
|
|
|
#4221403 - 09/11/2010 04:54
|
Carpal Tunnel
|
3.05 na Legię? w tym wypadku opcja DNB lub X2 będą wydawać się godne rozważenia. Wisła dno, pisze się o prężeniu na "prestiżowe" spotkanie, a czy takim nie była derbowa konfrontacja ? A wiadomo, co w ubiegły piątek zaprezentowała ekipa Białej Gwiazdy.... Moim zdaniem nie ma co porównywać derbów do meczu z L, mecze z Cracovią zwłaszcza na Kałuży od lat nigdy nie były ładne, były to mecze walki i nie było tu miejsca na jakąś otwartą grę. Legia pewnie przyjedzie z jasnym nastawieniem, a że Wisła u siebie też nie zagra zachowawczo mecz powinien być ciekawszy i zobaczymy trochę piłki zamiast kopaniny. Co do motywacji to derby zdecydowanie ważniejsze dla kibiców, co do grajków to do końca nie był bym taki pewny, zwłaszcza u tych nowych zagranicznych ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Co do tradycyjnych typów to dla mnie zagadka, żaden wynik mnie nie zdziwi, ale zastanowię się nad jakąś indywidualną karteczką w szeregach Wisły, Sobol, Chaves lub Bunoza, szkoda że Clebera już nie ma ![frown frown](/forum/images/graemlins/default/frown.gif) żółtko dla niego w takim meczu to była by peffka ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4221528 - 09/11/2010 05:41
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
|
No poruszyłeś temat motywacji to go sprostowałem swoim okiem. Legia też przed momentem grała jeszcze większą kichę, nagle coś się poprawiło wizualnie i jak dla mnie nie musi być to oznaką walenia po głowie każdego gdziekolwiek pojadą. Nawet tym drewnom i gwiazdką może wyjść mecz, prócz meczu w Kielcach nie widziałem dobrej Legii, u siebie tylko z Jagą, nie musi to niczemu dowodzić Wisła u siebie zawsze może zagrać dobre spotkanie, zwłaszcza z takim przeciwnikiem. Dla mnie trudny mecz do typowania szanse szacuję 30%/40/30% --- co do karteczek na Arkę będzie trzeba to obadać ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4221531 - 09/11/2010 05:43
[Re: royalflush]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Lech @2.1 do złapania , w środę przewiduję że będzie poniżej 2.
|
Do góry
|
|
|
|
#4221596 - 09/11/2010 06:26
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Zgadzam się Conrad,że Wisła to zawsze godny przeciwnik, ale kursy powyżej 3 to dla mnie spore value na Legię - biorąc pod uwagę formę obu drużyn. Trochę śmieszy mnie takie gdybanie,że Wiśle zawsze może wyjść mecz u siebie itp. Przecież nawet Cracovii może wyjść mecz i wygrać z liderem. Jeżeli już tak patrzeć to bardziej obawiałbym się Wisły gdyby zremisowała/przegrała z Cracovią. Wydaje mi się,że wtedy wyszliby jeszcze bardziej zmotywowani ze świadomością,że jeżeli nie wygrają to może być bardzo kiepsko. Oczywiście ktoś inny powie,że takie zwycięstwo w ostatniej minucie doda im skrzydeł i pewności...Tylko co to ma wspólnego z analizą? Skupmy się na faktach. Legia zaczęła grać przyzwoicie, Wisła jeszcze nie. Do mnie argument własnego stadionu,aż tak nie trafia. Dlatego patrząc na kursy można się zastanowić nad X2 lub 2 DNB. Jeżeli miałbym oceniać procentowo szanse: 25%-40%-35%. Gdybym zobaczył niższe kursy na Legię pewnie nie ruszałbym tego spotkania, a tak to zobaczymy ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif) Co do Lecha to uważam podobnie jak Kura,że warto już dzisiaj pobrać ich zwycięstwo. W mojej ocenie Polonia za Janasa to jakaś pomyłka. Lech potrzebuje punktów, wszyscy wiemy że grać potrafią, czas zacząć wygrywać (tak, jako kibic Legii cieszę się,że mamy już za sobą mecz z Lechem w dodatku fartownie wygrany). Dodatkowy smaczek Bakero vs Janas. Wydaje mi się, że na spotkanie z drużyną z Warszawy wyjdą odpowiednio zmotywowani i nie zdziwiłbym się jakby rozbili Polonię 3 golami albo i lepiej. Trzeci ciekawy mecz to Korona - Jaga. Spodziewałem się rozłożenia kursów po równo, a tu Jaga @3,25. Opcja x2 jak najbardziej do grania w mojej ocenie. Podobała mi się gra Jagi w Warszawie. Bardzo dobre pierwsze 15 minut...i ostatnie 10 minut w 10. To nie jest już drużyna, która jeździ na wyjazdy po remisy. Pzdr! ![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4221699 - 09/11/2010 09:28
[Re: royalflush]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Dla mnie złe oszacowanie kursów jest argumentem, ale nie wchodźmy już głębiej w dyskusję na ten temat. Zwycięstwo nad Jagą jest krokiem do przodu. Nigdzie nie pisałem,że Legia gra fantastycznie. Dobrze,że przywołałeś również mecz z Górnikiem, bo na podstawie tych 2 meczy (oraz innych) można wyciągnąć pewne wnioski. Legia woli grać z drużynami, który grają otwarty futbol - patrz J na Łazienkowskiej. Górnik natomiast przyjechał się bronić licząc na kontry i zabrakło im 5 minut aby zrealizować swój plan w 100%. Jak Twoim zdaniem będzie w piątek? Moim zdaniem to raczej Legia będzie czekała na Wisłę,a nie odwrotnie. Spodziewam się otwartego meczu i dobrego (jak na nasze warunki) widowiska.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|