Lech Poznań - Wisła KrakówPrawdopodobne składy:LP- Kotorowski-Henruiqez, Bosacki, Arboleda, Kikut - Peszko, Injac, Bandrowski, Krivets, Stilic - Rudnevs
WK- Pawełek- Paljic, Bunoza, Chavez, Cikos - Sobolewski, Kirm, Boukhari, Garguła, Małecki - Pa.Brożek
Występ Pa.Brożka niby stoi pod znakiem zapytania, ale jeszcze wczoraj czytałem pladze kontuzji w Wiśle (Pawełek, Sobolewski, Bunoza..) Ten ostatni na szczęście ponić się wyleczył..
Poczekajmy na dzisiejszy trening Wisły, po którym ma się nieco wyjaśnić.
W Lechu wiadomo jaka sytuacja. Zieliński niby już na aucie. Ile w tym prawdy i czy ew.dobry wynik w jutrzejszym meczu go obroni? Tego nie wie nikt z nas.
Po Kolejorzu nie wiadomo czego można się spodziewać. Ja jestem w każdym razie umiarkowanym optymistą. W meczu z Cracovią wreszcię widziałem u grajków jakieś pozytywne reakcje, świadczące że jednak im zależy, że jest "team spirit". Mam nadzieję, że zagra od początku Bandrowski - liczę na jego. Pobiega, pogryzie. Brakowała go w środku pomocy, oj brakowało. Tym bardziej na tle Wiślaków powinien się przydać, w której właśnie linia pomocy imponuję (przynajmniej na papierze). No i Kiełb, który pewnie wejdzie w 2 połowie i może coś tam namieszać. Kontuzjowany cały czas Wojtkowiak. Skład Lecha więc dość optymalny.
"Wisła do Poznania przyjedzie osłabiona brakiem kontuzjowanych Rafała Boguskiego, Milana Jovanica i Mateusza Kowalskiego. W Lechu natomiast wciąż zabraknie kontuzjowanego Grzegorza Wojtkowiaka. Do składu powróci Manuel Arboleda, który z Cracovią nie zagrał z powodu kartek. Niewykluczone, że w podstawowym składzie wybiegnie także Tomasz Bandrowski. - Tomek z Cracovią zagrał raptem nieco ponad 10 minut i trudno na podstawie tego wysuwać jakiekolwiek wnioski. Bardzo bym chciał, aby z Wisłą zagrał od pierwszej minuty, ale to będzie zależało od jego samopoczucia - dodał trener Zieliński."
Moje typy? Kilka ich jest:*
Lech w opcji DNB 1.65, ale spodziewałem się wyższego kursu i stawka poszła w dół.
3/10*Gole -
powyżej 2 -
1,7 5/10Dlaczego tak? Opcja wydaję się dość bezpieczna, ale osobiście o2,5g też mam. Obrona Wisły jest dla mnie głównym argumentem. A jak słaba to jeszcze..
*
Rudnevs to score (już tylko
3,0 w UB
2/10) oraz ten sam strzeli
conajmniej 2 gole (
15 1/10 - bardzo fajne kursiwo)
Lech prawdopodobnie w końcu wyjdzie bez "ooooooo Tschibamby" w 11tce, a to oznacza że Rudnevs zagra na swojej pozycji. W całym meczu powinien mieć ze spokojem kilka sytuacji pod bramką rywala. Liczę, że w końcu coś strzeli w lidze. I liczę cały czas na Bunoze i spółkę.
*
Czerwona kartka 3.55 2/10 (i ogólnie wszystkie zakłady na dużą ilość ż.kartek)
Liczę, na mecz "na noże". 1)Bardzo duża stawka dla obu ekip 2)Liczę, że atmosfera z trybun udzieli się grajkom obu ekip. Na mecz przyjeżdża 2 koła Wisły. Będzie gorąco. 3)Potencjał jest. Małecki na pewno pogwiazdorzy, jest Sobolewski, jest Bandrowski. Będą prowokacje, faule. Ma być mecz "z jajami". Oby.
--
"
Spotkania Lecha z Wisłą w ostatnich latach:Inaugurując poprzedni sezon, zmierzyliśmy się z Wisłą w meczu o Superpuchar Polski. Spotkanie zakończyło się remisem 1:1, a w karnych lepszy był Kolejorz, więc trofeum trafiło do Poznania. We wspomnianym już we wstępie meczu rundy jesiennej Lech wygrał z niepokonaną do tamtego spotkania Wisłą. Wiosną wydawało się, że remis w 25. kolejce pogrzebie szanse Lecha na mistrzostwo. Szczęśliwie Wisła zgubiła potem jeszcze kilka punktów i ostatecznie na finiszu rozgrywek była o 3 oczka za Lechem.
* 24.04.10 Wisła 0:0 Lech
* 18.10.09 Lech 1:0 Wisła (Robert Lewandowski 60)
* 25.07.09 Wisła 1:1 Lech (k. 3-4) (Junior Diaz 37 - Robert Lewandowski 9) - SP
* 08.04.09 Lech 2:1 Wisła (Robert Lewandowski 26, Hernán Rengifo 29 - Arkadiusz Głowacki 50) - PP
* 05.04.09 Lech 1:1 Wisła (Semir Štilić 82 - Peter Šinglár 51)
* 04.03.09 Wisła 0:1 Lech (Robert Lewandowski 49) - PP
* 14.09.08 Wisła 1:4 Lech (Rafał Boguski 51 - Rafał Murawski 5, Robert Lewandowski 8, 58, Tomasz Bandrowski 40)
* 15.03.08 Lech 1:2 Wisła (Piotr Brożek 40 (s) - Marek Zieńczuk 14, Paweł Brożek 70)
* 01.09.07 Wisła 4:2 Lech (Paweł Brożek 12, 25, Jean Paulista 23, 41 - Jakub Wilk 50, Cléber 90 (s))
Łączny bilans: rozegranych meczów: 96 w tym 35-24-37 (bramki 127:147), u siebie meczów 47 w tym 26-11-10 (bramki 78:44)"
Udanego weekendu. Kfjatek.