#4180463 - 18/10/2010 17:28
Euroliga - sezon 2010/2011
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Dziś startujemy z kolejnym sezonem najważniejszych rozgrywek klubowych w Europie!!! o 20.45 szykuje się smakowite spotkanie Olympiakosu z Realem... Wszystkie informacje potrzebna są na oficjalce: EUROLIGA Powodzenia w typowaniu ![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4186496 - 21/10/2010 17:44
Re: Euroliga - sezon 2010/2011
[Re: sebkos]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/12/2004
|
OK
2 DAY
Siena-cholet over 151.5 Milenium Faworyt jest jeden---> Wlosi Przewidywany scenariusz spotkania to wysokie prowadzenie gospodarzy i powiekszanie przewagi, a w drugiej polowie, koszykowka run'n'gun w dalszym ciągu kontrolowanie spotkania. To bedzie pierwszy mecz dla Sieny u siebie i w eurolidze, przeciwnik nie powinien stawiac oporu i trdycyjnie druzyny francuskie beda kryc tyly. Wg mnie bedzie ostre strzelanie, gdyz obrona jednych jak i drugich poki co do najlepszych nie nalezy. Siena po tragicznej 1 polowie w meczu ligowym, w 2 potrafila dogonic rywala i wygrac . Cholet po latwym zwyciestwie z beniaminkiem , dostalo lanie na wyjezdzie od druzyny wlasnego parkietu Dunkieki,ktore beda pamietac. Mysle, że skoro cholet stracilo ponad 80 pts we francji tutaj straci ponad 90 i rzuci ponad 60, wiec wychodzi over ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Barca- Cibona +24.5 Fortuna Tak wiem, Barca moze wygrac roznica 50 pts jesli sie sprezy, lecz wg mnie 24.5 to wysoka linia, biorac pod uwage wysokie prowadzenie Barca mozliwe , ze odpusci. Gospodarzy czeka mecz z ekipa Saragossy , ktora moze w tym meczu powalczyc o zwyciestwo. Katalonczycy powinni grac spokojnie, a Cibona bedzie grac dlugie akcje. Zapraszam do dyskusji.
|
Do góry
|
|
|
|
#4186501 - 21/10/2010 17:53
[Re: bodescu_wampir]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/11/2006
|
Valencia-Panata 2
Moim zdaniem Panata podejdzie bardzo zmobilizowana do tego meczu i za wszelką cenę będzie chciała zwyciężyć na inaugurację. Będą chcieli zmazać plamę bo bardzo nieudanym ostatnim sezonie w Eurolidze i pokazać że to był przypadek.
|
Do góry
|
|
|
|
#4186559 - 21/10/2010 18:42
[Re: Max11]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2006
|
Co do Phanaty się zgadzam powinni wygrać ale w tym spotkaniu najbardziej pasuje mi takie coś: under 155.5 pkt kurs 1.38 Bet 365 Według mnie o szybkiej grze i wymianie ciosów w tym meczu nie może być mowy Pamesa jest zespołem wybitnie defensywnym moim zdaniem. Do tego Pao na początu sezonu wyjazd, długie akcje i obrona ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Do tego ciekawie wygląda Caja Laboral u siebie z Maccabi Czasy kiedy Maccabi było potęgą mieły bezpowrotnie. Nie za bardzo widze atuty tej ekipy przeciwko bardzo mocnej u siebie druzynie hiszpanskiej Skład Maccabi nie powala kilku rodzimych grajków+ zalegający tam od lat Derrick Sharp niespełniony w Nba Pargo i Chuck Eidson no nie to jest za mało A Caja dysponuje naprawde konkretnym składem Logan Teletovic momentami grający jak wirtuoz Huertas do tego Barac pod koszem oj Maccabi będzie miało ciężki wieczór ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) Taki dubel polecam kurs 1.93 Bet 365 ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4186589 - 21/10/2010 18:59
[Re: hrabia]
|
Carpal Tunnel
|
Jeśli chodzi o mecz Cska Milano: Potencjału kadrowego obu ekip nie da się porównać Pojedynek Dawida z Goliatem. Ale ponieważ boje się troszeczke zachowań ekipy rosyjskiej po wycieczce z Usa postaram się maksymalnie obinżyć ryzyko w tym spotkaniu. ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Podstawowa Linia handicapu od 13.5-14.5 pkt. Wbrew pozorom może być rożnie ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) ale linia 9.5 pkt z Bet 365 za 1.41 jest spokojnie do przyjęcia i nawet przy jakiś manewrach CSKA rozprężeniu,zmęczeniu (każdy nazywa to jak chce ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif) )moskwianie zwyciężą różnicą 10 pkt Cska -9.5 pkt 1.41 Bet 365 ![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4186930 - 21/10/2010 21:17
[Re: hrabia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/12/2003
|
Do tego ciekawie wygląda Caja Laboral u siebie z Maccabi Czasy kiedy Maccabi było potęgą mieły bezpowrotnie. Nie za bardzo widze atuty tej ekipy przeciwko bardzo mocnej u siebie druzynie hiszpanskiej
Skład Maccabi nie powala kilku rodzimych grajków+ zalegający tam od lat Derrick Sharp niespełniony w Nba Pargo i Chuck Eidson no nie to jest za mało
a tam ze jest pan perkins hendrix schortsanisis to juz nie napisales...to prawie kolejna 1 piatka...lool ![shocked shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) Caja była na wycieczce w U-sraelu poztym i nie wiadomo jak się na ich dyspozycji to odbije
|
Do góry
|
|
|
|
#4186953 - 21/10/2010 21:31
[Re: Dreju]
|
a.k.a. "-Maverick-"
Meldunek: 17/07/2010
|
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego Partizan jest skazywany przez buków na pożarcie w starciu z Żalgirisem? Nie czaję trochę tego kursu Może ja odpowiem tak po krótce Zalgiris:- gra u siebie - ma lepszych koszykarzy na każdej pozycji(wg mnie), tacy gracze jak DELININKAITIS, JANKUNAS, COLLINS, KLIMAVICIUS oraz choćby BROWN i cała reszta to gwarancja sukcesu w dzisiejszym meczu - ostatnie wyniki napawają optymizmem: wygrane w swojej lidze, wygrana z Chimki, czy Panathinaikosem oraz niewielka porażka z CSKA w turnieju mówią same za siebie Partizan:- problemy finansowe w klubie, obecny Partizan to tylko nazwa w porównaniu z tym zespołem co grał w Eurolidze rok temu - brak już takich graczy jak: Roberts, Mccalebb czy chociaż Marić a obecny skład jest wg mnie o połowe słabszy - słaba forma i brak zgrania co wynikiem jest np. porażka ze słabym nie oszukujmy się zespołem Siroki z Lidze Adriatyckiej w ostatni weekend Uważam, że od samego początku gospodarze narzucą swój styl gry i zdobędą kilku punktowa przewage, której moim zdaniem nie oddadzą do końca spotkania. W sporcie już nie takie rzeczy się działy ja jednak nie widzę dziś żadnych szans dla koszykarzy z Serbii. Przebieg spotkania może być podobny do wczorajszego meczu Fenerbahce. Jasna 1 i to w handicapie. ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4187063 - 21/10/2010 22:20
[Re: sebkos]
|
Carpal Tunnel
|
Do tego ciekawie wygląda Caja Laboral u siebie z Maccabi Czasy kiedy Maccabi było potęgą mieły bezpowrotnie. Nie za bardzo widze atuty tej ekipy przeciwko bardzo mocnej u siebie druzynie hiszpanskiej
Skład Maccabi nie powala kilku rodzimych grajków+ zalegający tam od lat Derrick Sharp niespełniony w Nba Pargo i Chuck Eidson no nie to jest za mało
a tam ze jest pan perkins hendrix schortsanisis to juz nie napisales...to prawie kolejna 1 piatka...lool ![shocked shocked](/forum/images/graemlins/default/shocked.gif) Caja była na wycieczce w U-sraelu poztym i nie wiadomo jak się na ich dyspozycji to odbije Fakt faktem bije się w piersi i przyznaje się do błędu jakoś perkins i schortanisis mi umkneli ![mad mad](/forum/images/graemlins/default/mad.gif) Zresztą bukmacherzy już coś czują bo handi na gości zaczyna się obniżać, do tego faktycznie jeszcze Usa Tour ![blush blush](/forum/images/graemlins/default/blush.gif) Ja już taki dubel pograłem naszczeście za średnią stawke ale faktycznie może to okazać się błedne Dzięki za zwrócenie uwagi i sorry za błąd ![tongue tongue](/forum/images/graemlins/default/cry.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4187406 - 22/10/2010 01:17
[Re: -Viper-]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/03/2007
|
Może mi ktoś powiedzieć dlaczego Partizan jest skazywany przez buków na pożarcie w starciu z Żalgirisem? Nie czaję trochę tego kursu Może ja odpowiem tak po krótce Zalgiris:- gra u siebie - ma lepszych koszykarzy na każdej pozycji(wg mnie), tacy gracze jak DELININKAITIS, JANKUNAS, COLLINS, KLIMAVICIUS oraz choćby BROWN i cała reszta to gwarancja sukcesu w dzisiejszym meczu - ostatnie wyniki napawają optymizmem: wygrane w swojej lidze, wygrana z Chimki, czy Panathinaikosem oraz niewielka porażka z CSKA w turnieju mówią same za siebie Partizan:- problemy finansowe w klubie, obecny Partizan to tylko nazwa w porównaniu z tym zespołem co grał w Eurolidze rok temu - brak już takich graczy jak: Roberts, Mccalebb czy chociaż Marić a obecny skład jest wg mnie o połowe słabszy - słaba forma i brak zgrania co wynikiem jest np. porażka ze słabym nie oszukujmy się zespołem Siroki z Lidze Adriatyckiej w ostatni weekend Uważam, że od samego początku gospodarze narzucą swój styl gry i zdobędą kilku punktowa przewage, której moim zdaniem nie oddadzą do końca spotkania. W sporcie już nie takie rzeczy się działy ja jednak nie widzę dziś żadnych szans dla koszykarzy z Serbii. Przebieg spotkania może być podobny do wczorajszego meczu Fenerbahce. Jasna 1 i to w handicapie. Tak, ale czy to powód by wystawiać na gospodarzy aż taki kurs. Jakby u mnie na Sportingbecie był kurs na Partizan +14, 15 oczek to bym go brał w ciemno. Pogromu nie będzie na bank. Żeby się Żalgiris czasem nie zdziwił ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4195421 - 26/10/2010 21:40
[Re: Dreju]
|
newbie
Meldunek: 23/01/2005
|
Charleroi vs Lottomatica 1 1,9 Belgowie dzieki eliminacjom powinni byc teraz w lepszej formie, u siebie pokonali wyraźnie Nymburk (ktory pokazuje klase w adriatyckiej) , Albe, Unix, dlugo prowadzili w Maladze. Dodatkowo przekladają wiekszosc meczow w lidze, zeby sie optymalnie na EL szykowac. Roma natomiast dopiero wchodzi w sezon. Milano vs Union Olimpija 2 +9,5 Po tak efektownym zwyciestwie w pierwszej kolejce kurs na Milano przeszacowany, dodatkowo kontuzji nabawil sie Pecherov (najlepszy gracz w meczu w Moskwie) i nie wiadomo czy zagra, nie w pelni zdrowia Petravicius i Wlosi mają problem pod koszem. Cibona v Fenerbahce 2 -3,0 Cibona nie ma praktycznie w ogole ławki, a podstawowi gracze poza Bogdanovicem tez są raczej przeciętni. Bogdanovic w niedziele przeciwko Lublanie grał 40:00 , zrobił eval 39 , ale ciezko bedzie mu szybko powtorzyc taki mecz. Turcy maja szeroki sklad, dobrego trenera, powinni to wykorzystac. Zastanawiam sie jeszcze na Sieną , Realem i CSKA, fajnie jakby kursy ruszyly sie troche w dobrą strone ;] Sporo osob stawia na Caje, kurs pewnie bedzie spadał, ja wole jednak odpuscic ich. Asseco na razie na 6 meczow oficjalnych (PLK, VTB, EL), 5 razy wygralo z hc , czyli zagrali lepiej niz sie od nich oczekiwalo. Przegrali tylko z Zastalem , gdyz jak sie okazalo "krajowy " sklad gra znacznie ponizej oczekiwan. Z Cają hc jest +4,5 i jesli mają przegrać (tak jak z Khimki i Azovmashem) , ale wygrac z hc to postawie lekko Caja Laboral wygra różnicą 1-3 punktów po 6,5 ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#4195543 - 26/10/2010 22:59
[Re: GreyTiger]
|
newbie
|
przegrało z Azovmashem 79-75, a hc był +4,5 , wiec z hc Prokom wygrał, podobnie z Khimki.
Po to sa handicapy , zeby uwzględnialy "beznadziejność" takich druzyn jak Siarka czy Ryga i przed meczem ustala sie handicap, przy ktorym uznaje sie, ze obie druzyny mają rowne szanse. I jak sie okazuje przy tak ustalonych "rownych szansach" druzyna Packa wygrała 5 ostatnich meczów, czyli ludzie jej niedoceniali.
|
Do góry
|
|
|
|
#4195552 - 26/10/2010 23:05
[Re: limar]
|
newbie
|
chiałem coś dodać , ale :
A dodam, ze Caja jest o 2-3 klasy lepsza od Rygi czy Siarki , dlatego hc na jutrzejszy mecz jest calkiem inny niz jakby Prokom grał tym skladem jutro z Siarką.
Spoko analiza, a Ty Grey nie atakuj od razu tylko czytaj ze zrozumieniem..
Edited by sebkos (27/10/2010 00:21)
|
Do góry
|
|
|
|
#4197697 - 28/10/2010 02:12
[Re: skrzypo555]
|
Carpal Tunnel
|
Dzisiaj smakowicie wygląda Spirou Charleroi @1.75
Mimo, że skład mają bardzo wąski i trener nie ma dużego pola manewru to 8 zawodników ma potencjał. W swoim składzie mają przecież Malleta, Justina Hamiltona czy Gomisa. W pierwszym meczu grali na wyjeździe z Unicaja gdzie pokazali się z bardzo dobrej strony, po wyrównanym meczu przegrali dopiero w 4 kwarcie. Drużyna z Rzymu 1 mecz mecz grała ze słabym rywalem - Brose Basket. Zagrali na wysokiej skuteczności i wygrali bez problemu. Składy są porównywalne, a przestoje w grze włoskiego klubu przekonują mnie do zagrania na gospodarzy. Podpisuje się pod typem kolegi Spirou w bardzo ładnym stylu przeszło kwalifikacje pokonując Nymburk Albe i Kazań Do tego kontrakt podpisał dobry zawodnik podkoszowy Daniel Santiago i powinien dzisiaj zagrać Wlosi niezła ekipa ale raczej własnego parkietu ![cool cool](/forum/images/graemlins/default/cool.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|