przebudowałem trochę portfel. chyba z nudów. ale na dobre mi wyszło.
skoro tak maj/czerwiec naganiałem na mci i idm to można pokusić sie o pierwsze podsumowania.
idm z wykresu widać, zysk ponad 40%, choć realnie więcej, miałem trochę szczęscia przy żonglowaniu papierem.
mci, trochę boli. zysk ledwie 5%. i nie chodzi o to, że nie wierzę w tą spółkę, bo jak nabierze hossa rozpędu ( o ile) to te dwie cyfry się pojawią, ale w miedzyczasie sporo ciekawych spółek uciekło. ale trzymam.
z Ryśkowych propozycji kupiłem astarte (62-64) i trzymam, choć już mnie kusi realizacja zysków. to b. dziwna spółka, tzn jej zachowanie. wszystko w rękach ukraińskiej oligarchii. bez tego gazu by nie było. ale zyskom pozwalamy rosnąc i tego sie trzymajmy.
bbz wszedlem bardziej pod AT, na pewno wiesz o tym z innego forum. i wlasciwie nie ma powodow do sprzedaży, dzisiejszy wyskok na ładnym wolumenie cieszy.
borek bezapelacyjny król parkietu. cuda wianki. nie wiem co będzie, ale ryzykuję, bo po to jestem na parkiecie. z powrotem wsiadłem dość poźno, bo... w maju s/l wywalił mi borka po 1,8 ;] trochę sie ociagałem z zajeciem pozycji, ale zysk sowity.
a poza tym to strzelam. czasem kapiszonami, czasem silniejszą artylerią. jak pewnie wiesz z innego forum, szalałem trocha na optimusie. procad sprobówałem, i dziś wystrzelił. bytom - dziś to samo. budopol - brany wczoraj, czeka na wybicie, albo i spadek;] jak ktoś lubi, warto sledzic grzanki typu mwt czy cia. lubię tfo.
po prostu gapię się na te wykresy i liczby i gram, bo lubię. i nic innego robić nie umiem;] codziennie dochodzi coś nowego, wraca stare itp.
a generalnie to szkoda kasy na prowizje dla dm-ów. lepiej zabetonować wiekszosc kapitału w "swoich" spolkach. ja czasami upłynniam i przerzucam kapitał, bo musi pracować i wynika to ze specyfiki tego czym się zajmuję.