#4194470 - 26/10/2010 01:36
Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11]
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/07/2009
|
czytales to ? myslisz, ze stek bzdur wyssanych z palca ? sam nie wiem co myslec, ja tej strony osobiscie rowniez nie trawie i podczas jej istnienia przeczytalem tam dopiero 3 artykuly wlaczajac dzisiejszy ***/news/5754 ja czytalem i jesli to prawda a w 90% tak to ulatowski to kundel ....
|
Do góry
|
|
|
|
#4196843 - 27/10/2010 16:14
[Re: analityk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
ciekawe jak sie rozwinie sytuacja Stawowego w Katowicach...
"Przewodniczący Rady Nadzorczej GKS-u Katowice stanowczo sprzeciwia się odejściu trenera Wojciecha Stawowego do Cracovii. Krakowski klub, który planuje zwolnienie Rafała Ulatowskiego, oficjalnie zwrócił się do GKS-u o pozwolenie Stawowemu na pracę w nowym miejscu. W Katowicach nie chcą jednak nawet o tym słyszeć.
Maciej Blaut: Czy puścicie trenera Stawowego do Cracovii?
Ireneusz Król: Decyzja jest jednoznaczna i ostateczna: niech Cracovia sobie bierze Bakero, bo trener Stawowy jest nie do ruszenia! A jeśli będzie chciał odejść, to może złożyć wypowiedzenie z dniem 1 listopada, które będzie biegło do końca miesiąca, a potem zapłacić klubowi odszkodowanie. Ma tylko taki wariant, bo inaczej będzie zawieszony w PZPN-ie. I zapewniam, że do GKS-u nigdy by nie wrócił. Na pewno na żadną prośbę pana wiceprezesa Cracovii nie odpowiemy i żadnej presji nie ulegniemy. Ktoś się do czegoś zobowiązał i będzie z tego rozliczany.
Podobno z niewolnika nie ma pracownika.
- Rozumiem, że Cracovia ma swoje potrzeby, ale to nie są moje problemy. Moim problemem jest najbliższy mecz z ŁKS-em. Mam rozmowy z inwestorami i wierzycielami - to mnie interesuje. Jeśli Cracovia chciała Stawowego, to mogła się wcześniej zdecydować. Trzeba by też dotrzeć do mentalności pana Stawowego - czego on faktycznie chce. Chyba zostać w GKS-ie, ale robi wszystko, żeby nie popsuć sobie kontaktów z Cracovią.
Spekulowano już nawet, że następcą Stawowego w GKS-ie mógłby zostać obecny dyrektor ds. sportowych Piotr Stach.
- Wszyscy się już grzeją... Piotrek to fajny facet, bardzo go lubię i cenię. Niech jednak jeszcze trochę wytrzyma.
W Krakowie twierdzą, że jest pewna kwota pieniędzy, która mogłaby zmienić Pana opinię w sprawie Stawowego [nieoficjalnie wiadomo, że chodzi o milion złotych - przyp. red.]
- Ja żadnej kwoty nie rzucałem. A wie pan, ile ten wiceprezes Cracovii zażyczył sobie za transfer Krzysztofa Kaliciaka?
Nie mam pojęcia.
- Milion złotych. A on nam teraz proponuje w zamian za Stawowego transfer definitywny Kaliciaka. Powiedziałem mu niecenzuralne słowo, bo ten zawodnik jest do zwrotu i na pewno nie przedłużymy z nim umowy. Cracovia stara się zrobić wszystko, żeby przejąć Stawowego, bo nie stać ich na Bakero. Trenerów w Polsce nie brakuje, a oni się uparli na Stawowego. I na mnie. Tu nie chodzi o pieniądze, ale o uczciwość. Czasem ważniejsze jest móc popatrzeć spokojnie w lustro.
Wyobraża Pan sobie dalszą spokojną pracę Stawowego w GKS-ie?
- Ma do wykonania swoje zadanie, więc niech się bierze do roboty i myśli o ŁKS-ie. A jak chce być zawieszony, to niech robi jeden ruch. Nie będzie żadnego kłopotu z mojej strony. "
|
Do góry
|
|
|
|
#4197008 - 27/10/2010 19:36
[Re: andegawen]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
dwie spadaja, dwie awansuja, brak barazy!
ale ja bym sie wstrzymal, nie wiadomo jeszcze czy aby ta nasza liga nie bedzie powiekszona do 18 druzyn a wtedy pewnie, brak spadkow i awans 2 druzyn.
ja tam sie nie dziwie dzialaczom GKS`u, Nawalke juz stracili, a wiadomo jak dobrze grali za jego kadencji, no i jak gra Gornik obecnie. A widocznie koncepcja Stawowego jest po mysli dzialaczom z Katowic. Z drugiej strony, z niewolnika nnie ma pracownika
|
Do góry
|
|
|
|
#4197013 - 27/10/2010 19:43
[Re: Ojro]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
dwie spadaja, dwie awansuja, brak barazy!
ale ja bym sie wstrzymal, nie wiadomo jeszcze czy aby ta nasza liga nie bedzie powiekszona do 18 druzyn a wtedy pewnie, brak spadkow i awans 2 druzyn.
ja tam sie nie dziwie dzialaczom GKS`u, Nawalke juz stracili, a wiadomo jak dobrze grali za jego kadencji, no i jak gra Gornik obecnie. A widocznie koncepcja Stawowego jest po mysli dzialaczom z Katowic. Z drugiej strony, z niewolnika nnie ma pracownika a może awans 4 drużyn i spadek 2... Nie ma takiej szansy Ojro , musiałby PZPN zmienić regulamin w trakcie rozgrywek. zapomnij o tym że nie spadną 2 zespoły. to nie jest taki proste jak Ci się wydaje.
|
Do góry
|
|
|
|
#4197033 - 27/10/2010 20:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2003
|
otoz to Ojro, z niewolnika nie ma pracownika i zapal Wojtkowi na pewno opadnie po czyms takim bo caly czas bedzie myslal o tym, ze mial okazje wrocic do swojej Cracovii
To tylko będzie bardzo źle świadczyło o Stawowym. Jeśli będzie pindą i olewał obowiązki w GKS-ie to jest beznadziejnym trenerem i człowiekiem. Dla przypomnienia Probierz chciał odejść do swojego Górnika, nie pozwolono mu. Przyjął to z godnością i teraz świeci trumfy z Jagą. Cracovii życzę jak najgorzej i liczę, ze zamienią się po tym sezonie z ŁKS-em.
|
Do góry
|
|
|
|
#4197100 - 27/10/2010 20:51
[Re: Twin Peaks]
|
Carpal Tunnel
|
otoz to Ojro, z niewolnika nie ma pracownika i zapal Wojtkowi na pewno opadnie po czyms takim bo caly czas bedzie myslal o tym, ze mial okazje wrocic do swojej Cracovii
To tylko będzie bardzo źle świadczyło o Stawowym. Jeśli będzie pindą i olewał obowiązki w GKS-ie to jest beznadziejnym trenerem i człowiekiem. Dla przypomnienia Probierz chciał odejść do swojego Górnika, nie pozwolono mu. Przyjął to z godnością i teraz świeci trumfy z Jagą. Cracovii życzę jak najgorzej i liczę, ze zamienią się po tym sezonie z ŁKS-em. hehe kolejny placzek odnosnie ŁKS-u
|
Do góry
|
|
|
|
#4197103 - 27/10/2010 20:53
[Re: crossmen]
|
Carpal Tunnel
|
Ze Stawowym było tak , podpisał z nim 10 letni kontrakt Filipiak a za chwilę już już nie było w Cracovii , Stawowy nie miałby jaj i honoru jakby wrócił............chociaż Orest też się zarzekał a jednak wrócił do Wrocławia......kasa czyni cuda !!! Wojtek chce wrocic do Cracovii, wielokrotnie to powtarzal podpisal Filipiak z Nim dziesiecioletni kontrakt, a bodajze po dwoch dniach Stawowy poraz kolejny ( chyba trzeci ) zlozyl dymisje po zlych wynikach i w koncu Janusz sie wkurzyl i ja przyjal
|
Do góry
|
|
|
|
#4198625 - 28/10/2010 17:02
[Re: 19marcin08]
|
Carpal Tunnel
|
ja sie ciesze, ze spadamy, bardzo nam sie to przyda zeby uzdrowic sytuacje w klubie wcale sie smial nie bede, jestem przyzwyczajony nawet do meczy w 3 lidze ale te placze, sprawiedliwosci itd sa zenujace po prostu bo jak powtarzam, licencji Wam nie przyznano wtedy kiedy my bylismy na spokojnym, bezpiecznym miejsce, ale wiem Cracovia jest 'be' i 'afu' a zero Waszej winy w tym koniec tematu, pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#4198635 - 28/10/2010 17:10
|
Carpal Tunnel
|
Cracovia dostaje na kazdym froncie: W miniony weekend w Krakowie odbył się turniej Alpine Junior Cup do lat 18. Wzięły w nim udział drużyny Realu Madryt, Rapidu Wiedeń, MSK Žilina oraz gospodarzy - Cracovia. Zgodnie z naszymi oczekiwaniami zwyciężyli młodzi piłkarze Realu. Cracovia - Real Madryt 0:2 (0:1) 0:1 Carlos Bravo 27' 0:2 Pablo Mogollon 37'
|
Do góry
|
|
|
|
#4198641 - 28/10/2010 17:18
[Re: analityk]
|
Carpal Tunnel
|
o Cracovi O meczu nie ma co pisać. Obrońców Cracovii ograłaby nawet dziewczyna Krzysztofa Nykiela i to nie zdejmując szpilek. Jako że są wysocy, powinni robić za drogowskazy - "tędy na stadion, tędy". Gdyby to był program "Mam talent", to odpadliby na pierwszym castingu i zrobili gorsze wrażenie niż facet, który w Anglii wypierdział całą melodię. Są tak żałośni, że fakt, iż w naszym kraju mogą robić za piłkarzy każe zastanowić się nad dymisją ministra sportu. Niech spróbują w kabarecie. Wychodzi Wasiluk i mówi: - Dzień dobry, jestem zawodowym piłkarzem! I już jest śmiesznie, więcej nie trzeba, grunt do dystans do samego siebie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|