Typ konkursowy.
Sturm Graz - Austria Wiedeń
4 kolejki do końca rozgrywek w austriackiej Bundeslidze, dzisiaj mamy mecz który może mieć bardzo duże znaczenie w kwestii mistrzostwa kraju. Gospodarze zajmują pierwsze miejsce w ligowej tabeli i mają tyle samo punktów co drugi w tabeli Salzburg [z tym, że Salzburg ma jeden mecz więcej] i dwa punkty przewagi nad.. Austrią Wiedeń - wygrana wiedeńczyków w dzisiejszym meczu da pierwsze miejsce drużynie prowadzonej przez Karl Daxbachera.
Dla piłkarzy Austrii jest to mecz jak już wcześniej pisałem o wszystko, ponieważ mają niezbyt komfortowy terminarz spotkań, aczkolwiek jeśli chcą być najlepsi w kraju to muszą wygrywać mecze z bezpośrednimi rywalami w walce o tytuł. Czekają ich jeszcze mecze z Wacker, Rapidem i na koniec ze Salzburgiem. Sturm zdecydowanie ma lepszy terminarz bo gra jeszcze z ligowymi średniakami.
Austria Wiedeń na własne życzenie można powiedzieć, że straciła fotel lidera, bo nieoczekiwanie przyszła zniżka formy - i dopiero w ostatniej kolejce zwycięstwo nad LASK Linz aż 5:0.
Sturm jak i Austria do zespoły które świetnie grają na wyjazdach a gorzej na własnych stadionach i tutaj mamy pierwszy handicap dla Austrii Wiedeń. Kolejny punkt który przemawia za drużyną gości to h2h, Austria która dobrze gra na wyjazdach, również i tutaj zawsze radziła sobie dobrze - bilans 2-9-8 na korzyść fiołków - w poprzednim sezonie Austria tutaj wygrała 2:0.
Myślę, że goście przystępują do tego meczu z większą presją na wynik, ale również i z dużymi szansami a więc kurs powyżej 3 jaki proponują nam bukmacherzy myślę, że jest do przyjęcia i do spróbowania bo jak zapowiada trener Austrii - jego podopieczni zrobią dzisiaj wszystko by wygrać i do Wiednia wrócić już na fotelu lidera.
Austria Wiedeń @3,25
Typ konkursowy: 2/2 @5,00