Strona 11 z 29 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 28 29 >
Opcje tematu
#4069584 - 18/08/2010 03:52 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: MarcoviaMarki]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Bardzo dobrze się stało i nie mówię tak dlatego, że sędzia odgwizdał tego wolnego Legii. Tak samo mówiłbym, gdyby na miejscu eLki były wczoraj Wisła, Polonia czy Lech. Oglądając mecze niejednokrotnie wręcz skręca mnie na widok, jak właśnie w tak perfidny sposób piłkarze grają na czas. Sędzia zamiast pokazać żółtą kartkę bramkarzowi w 40. minucie, to czeka do 90., wyciąga wtedy żółtko po czterdziestu uprzednich ostrzeżeniach, a bramkarz mu się tylko w twarz śmieje. I bardzo rzadko znajduje to potem odzwierciedlenie w doliczonym czasie gry.

Mamy w lidze piłkarzy, którzy chcą zarabiać jak gwiazdy, to niech grają jak gwiazdy, a nie tylko tą grę pozorują. W Bytomiu Marcin Juszczyk przy 1:0 dla Polonii zamiast wziąć piłkę i rozpocząć grę, to stanął i dzieciaka od podawania piłek zaczął opieprzać: "Gdzie Ty się tak spieszysz?".

Cracovia sama jest sobie winna, bo cały czas unikała gry. Bartłomiej Dudzic za te swoje upadki niczym po rażeniu piorunem powinien otrzymać Złotą Malinę.

Legia powinna teraz się rozpędzić, ale czeka ją bardzo trudny sprawdzian we Wrocławiu, bo Śląsk na początku sezonu prezentuje się nadspodziewanie dobrze.

Do góry
Bonus: Unibet
#4070198 - 18/08/2010 08:22 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: Radek_89]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
niech nam wszystkim broniacym Legie, zamknie ktos usta tlumaczac zachowanie pilkarzy Cracovii.. Mam tu na mysli lezenie na boisku podczas fauli, wzywanie lekarzy. Przybiegli z noszami, znosza go za linie a on nagle wyzdrowial i domaga sie mozliwosci powrotu na boisko laugh no szlak wszystkich trafial na trybunach..

i ok mozna patrzec na ta kontrowersyjna sytuacje jako przychylnosc sedziego w strone Legii, ale mozna tez jako ostrzezenie przed (sory za okreslenie ale inne stosowne mi nie przychodzi do glowy..) bezczelnym graniu na czas od poczatku meczu wink

tak czy tak, powtorze, sprawiedliwy bylby w tym meczu remis wink peace

Do góry
#4070370 - 18/08/2010 17:08 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: xqwzts]
CeBuLaKING Offline
old hand

Meldunek: 03/02/2010
Mandrysz piwo
Powodzenia. papa

Do góry
#4070404 - 18/08/2010 18:18 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: CeBuLaKING]
Max11 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/11/2006
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/cabaj-sedzia-klamie-oszukal-nas-jako-druzyne,1,3533890,wiadomosc.html

Do góry
#4070521 - 18/08/2010 21:00 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: craax]
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Originally Posted By: craax
szczescie w koncu sie usmiechnie boks

Limit "szczęścia" tu już Cracovia wykorzystała na najbliższe 10 lat jak spuściła ŁKS z ekstraklasy a sama cudownie uratowała się od degradacji.

Dziś rozbawił mnie prezes Filipiak który mówił o braku fair play i niesportowej decyzji sędziego. A jak piłkarze Cracovii którzy mają macice zamiast jaj leżą co chwila na boisku to jest to sportowe zachowanie ? Cipcia teraz będzie sobie co mecz ostentacyjnie podciągać pończochy jednocześnie tulić piłkę.

Piłka nożna jest sportem dla facetów a nie panienek oszukujących a później płaczących że je oszukali boks Musicie zmienić hasło z Cracovia Pany na Cracovia Panie boks

Do góry
#4070590 - 18/08/2010 21:57 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: JiroJiro]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Originally Posted By: JiroJiro
szczescie w koncu sie usmiechnie boks

Limit "szczęścia" tu już Cracovia wykorzystała na najbliższe 10 lat jak spuściła ŁKS z ekstraklasy a sama cudownie uratowała się od degradacji.

Dziś rozbawił mnie prezes Filipiak który mówił o braku fair play i niesportowej decyzji sędziego. A jak piłkarze Cracovii którzy mają macice zamiast jaj leżą co chwila na boisku to jest to sportowe zachowanie ? Cipcia teraz będzie sobie co mecz ostentacyjnie podciągać pończochy jednocześnie tulić piłkę.

Piłka nożna jest sportem dla facetów a nie panienek oszukujących a później płaczących że je oszukali boks Musicie zmienić hasło z Cracovia Pany na Cracovia Panie boks

grin laugh laugh laugh laugh laugh poprawiles mi humor bo dzis ciezki dzien mialem piwo

Szeliga to twardziel, a jak on lezy na boisku to nie znaczy , ze sie kladzie tylko srodkowy gwiazdor psuedonim ' mi wszystko wolno' bo duzo kosztowalem i jestem z Legii uderza go w brzuch i twarz, Polczak rozbita glowa ,Wasiluk sfaulowany a kartka dla Marka zamiast Legionisty , drobny Dudzic przesadzal z kladzeniem sie na boisku. Ale to nie tylko Cracovia , tylko caly swiat tak gra , czy to mistrzowie swiata Hiszpanie , czy Pedro z Barcelony , Torres i wiele wiele innych.
A Ty sie tak nie spinaj kolego , siedz w domu i luz bo Ci pikawa siadzie wink A szczescie sie w koncu usmiechnie do nas bo gramy bardzo fajna pilke , zas moze kiedys ŁKS bedzie sie nadawal znow do ekstraklasy , czego im zycze cool

Do góry
#4070609 - 18/08/2010 22:19 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: craax]
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Szeliga twardziel laugh laugh laugh laugh W dzisiejszych czasach twardziele to są w piłce ręcznej, a nie kopanej. Jasne, że był pewnie kontakt ręki "środkowego gwiazdora" z jego brzuchem, ale na litość boską nie na tyle silne, żeby koleś minutę leżał na murawie. Przecież jakby zawodnicy Craxy mieli wziąć udział w meczu piłki ręcznej to minucie trzeba mecz przerywać bo wszyscy by leżeli na parkiecie...

Cały świat tak gra, to fakt, ale nie oznacza to, że trzeba to naśladować. Tak jak pisałem wcześniej i pisali moi poprzednicy: piłka nożna to sport dla FACETÓW, a nie dla wyżelowanych, płaczących cip...

Ciekaw jestem, czy jak ten "twardziel" Szeliga idzie z kumplami na imprezę i tam go ktoś szturchnie to też się kładzie na parkiet i płacze?

A pytanie Cabaja: czy po piłkę ma truchtać czy może iśc to już w ogóle przejaw "totalnego pajactwa".

Do góry
#4070708 - 18/08/2010 23:09 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: Robak1984]
Tekken Offline
addict

Meldunek: 05/02/2009
Zostawcie tą gadkę-szmatkę ekspertom w studiu "SzyPkiej piłki" etc. Z pewnością Maciek Szczęsny dogłębnie z-anal-izował temat i nie pozostawił nikomu złudzeń komentarzem bezpośrednim ala'' Janek Tomaszewski.

Typerzy zamiast wałkować temat bez przerwy - powinni skupić się na następnych meczach Cracovii. Na boisko będą wychodzić z naprawdę głęboką sportową złością. Na początek nasz majster, który będzie miał w nogach Dnepropetrovsk. Po stronie Lecha, najbardziej na Cracovię zmotywowany wyjdzie Sławek Peszko - najbardziej przeceniany zawodnik naszej ligi. Na przeciwko siebie będzie miał 11-stu, zdeterminowanych i grających z kamieniem na sercu graczy Cracovii.

Sprawiedliwość w piłce istnieje. Myślę że na Cracovi można będzie teraz nieźle zarobić.

Do góry
#4070721 - 18/08/2010 23:18 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: craax]
analityk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/07/2009
Originally Posted By: JiroJiro
[quote=craax]szczescie w koncu sie usmiechnie boks

A szczescie sie w koncu usmiechnie do nas bo gramy bardzo fajna pilke cool

ja bym po 1 meczu sie za wczas nie podniecal ze gracie fajnie.NA tle tak slabej Legi to nie powod do wyciagania pochopnych wnioskow.Wg. mnie Cracovia wroci do swojego poziomu gry z ostatnich lat bardzo szybko,chodzby nawet w meczu ze slabym Lechem.

Do góry
#4070755 - 18/08/2010 23:59 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: analityk]
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Originally Posted By: Robak1984
A pytanie Cabaja: czy po piłkę ma truchtać czy może iśc to już w ogóle przejaw "totalnego pajactwa".

Kto pyta nie błądzi a jak pipce spadają pończochy podczas biegania to musi wyjaśnić interesujące go kwestie.

Originally Posted By: Tekken
Zostawcie tą gadkę-szmatkę ekspertom w studiu "SzyPkiej piłki" etc. Z pewnością Maciek Szczęsny dogłębnie z-anal-izował temat

Tekken pysiaczku tak jak temat wskazuje są to rozmowy o polskiej piłce a tematy do typowania są założone oddzielnie więc albo możesz się nie udzielać w anal-izowaniu tematów jak to nazwałeś albo wskakuj pod stół. BTW Maciej Szczęsny to jedna z tych osób co nie boi mówić się prawdy i nie koloryzuje polskiego szamba.

Do góry
#4070775 - 19/08/2010 00:18 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: JiroJiro]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Sędzia odpiera zarzuty, jakoby postąpił niezgodnie z duchem gry. "Czy w sytuacji, kiedy jedna drużyna goni wynik, a bramkarz rywali ostentacyjnie poprawia sobie getrę, trzymając pod pachą piłkę, można powiedzieć, że wszystko odbywa się z duchem gry? Przecież jego zachowanie szkodziło drugiej drużynie, która walczyła o zwycięstwo" - przekonuje. (LegiaLive/Przegląd Sportowy)

Według mnie Stefański doskonale oddał odczucia wielu w tym temacie.

Do góry
#4071077 - 19/08/2010 01:51 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: Radek_89]
craax Offline
Carpal Tunnel

@analityk Twoja antypatia do Pasow znow zwycieza , spojrz na sklad Cracovii , wzmocnienia i nowego trenera , przebieg meczu z mocnym Slaskiem i naszpikowana gwiazdami Legia i skoncz pie... ( ze tak powiem ) , troche obiektywizmu. Ale przekonywal Cie nie bede, graj caly czas przeciwko Cracovii smile !

@Radek_89 to albo gwizdamy wszystko albo nie gwizdamy wogole , jest przepis albo go nie ma ! Po drugie jak juz sobie wymyslil nagle to gwizdnac to kur.. w 7 sekundzie trzymania pilki a nie wtedy , kiedy miejsce do rzutu wolnego bylo najbardziej dogodne dla Legionistow.

Do góry
#4071208 - 19/08/2010 02:49 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: craax]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
@craax

po 1 pisanie ze w legii pełno gwiazd to moim zdaniem fantasmagoria, jakie gwiazdy ? kto ? chłopie gwiazdy w naszej lidze ??? kto ma ambicje ucieka gdziekolwiek, zostaja emeryci i ci co sa za słabi na zachod ew wschod...

po 2 Craxa miała x szans na dobicie Legii i sobie jest winna niepowodzenia i tego ze sa MINIMALISTAMI

po 3 ewidentnie bramkarz grał na czas, robił to na tyle nieudolnie i nagminnie ze sie doigrał, i tyle...

niewiem o co cała gadka ???
mam nadzieje ze Cracovia sie obudzi bo gra ładnie ale za to sie pkt nie dostaje wink
powodzenia im zycze smile

Do góry
#4071214 - 19/08/2010 02:52 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: Luc Nilis]
Luc Nilis Offline
too much love will kill you

Meldunek: 21/10/2005
a jeszcze jedno, chyba sie zgodzicie ze jakby zamiast Cracovii rywalem stołecznych była jakas Austria czy inny Aris to nie jest 2-1 tylko spokojnie 1-3... gdzie my jestesmy...

Do góry
#4071272 - 19/08/2010 03:19 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: Luc Nilis]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Nasza piłka od paru lat jest jeszcze w głębszej dupie niż była Lech dał chwilową nadzieje ale balon pękł, nawet reprezentacja powoli dostosowuje się do naszych ligowców, a jedyna osoba którą można wyróżnić to Kuba Błaszczykowski
Powinniśmy znać swoje miejsce w szeregu ale na pewno nie jest ono takie jak w tej chwili czyli w cipie u cyganki

Do góry
#4072009 - 19/08/2010 10:34 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: royalflush]
xqwzts Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/03/2005
ale Wy wyszyscy naprawde myslicie ze sedzia pomogl Legii? Ze niby inaczej zachowalby sie w sytuacji kiedy to Legia by sie bronila i od poczatku grala na czas, a Cracovia by naciskala?

Prosze Was wszystkich postawcie sie po przeciwnej stronie, lub jesli to takie trudne to chociaz wyobrazcie sobie wyzej wymieniona sytuacje..
Wydaje mi sie ze wtedy posty niektorych w tym temacie odwrocily by sie o 180 stopni. Polowa z Was to albo kibice Legii albo Cracovii (lub antykibice Legii, w tym przypadku jednoznaczne, jak zawsze.. ) i do porozumienia nie dojdziecie w taki sposob papa smile

Do góry
#4072023 - 19/08/2010 16:23 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: xqwzts]
craax Offline
Carpal Tunnel

@Luc Nilis na nasza lige , Legia jest naladowana gwiazdami !
Zgadzam sie ,ze frajersko nie wygralismy w Warszawie bo moglismy nawet i 4-5 bramek strzelic .
Skonczmy ten tematu , bo punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i nikt nie odnosi sie do tego co pisze odnosnie przepisu wink Przed nami kolejne kolejki, wiec emocji nie zabraknie zapewne.

Do góry
#4072027 - 19/08/2010 16:38 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: xqwzts]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
Skoro Cracovia tak grała na czas to czemu sędzia prawie nic nie doliczył po golu Iwańskiego?
Techniczny pokazał śmieszne 4 minuty a główny podliczając sekundowy występek Cabaja ujebał połowę doliczonego czasu gwiżdżąc koniec meczu laugh

Do góry
#4072231 - 19/08/2010 21:26 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: royalflush]
craax Offline
Carpal Tunnel

- Panie trenerze, mija druga doba po meczu z Legią. Emocje opadły?

- Emocje opadły. Myślę, że trzeba mnie zrozumieć i mój stan emocjonalny po takiej porażce. I jeszcze jedna rzecz. Wszedłem bezpośrednio po meczu do szatni i widzę chłopaków z zakrwawionymi głowami, z rozciętymi wargami, Sławek Szeliga miał rozciętą głowę, to samo Piotrek Polczak; widzę spuchnięte kostki Marka Wasiluka; widzę płacz i łzy chłopaków, którzy przegrali praktycznie wygrany mecz...

sami symulanci wink

Do góry
#4072257 - 19/08/2010 21:46 Re: Rozmowy o polskiej piłce nożnej [11] [Re: craax]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Z tymi gwiazdami craax w naszej lidze ? wink

W naszej lidze mogą być gwiazdy? Ja myśle, że to tylko zlepek takich, którzy są za słabi na inne ligi. I tyle.
Pisać o takich, że jest gwiazdą to nadużycie.

Ta wypowiedź wg mnie też grin
Szkoda chłopaków wystawiać, przecież jak mają takie obrażenia to strach ich będzie ogarniał przed kolejnymi spotkaniami.
Wyskoczą do główki - ktoś ich trąci, żel na włosach rozwali,
- dziobnie gdzieś po twarzy - zetrze pomadkę czy tam puder

A chłopaki przecież muszą dbać o wygląd wink

Do góry
Strona 11 z 29 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 28 29 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro