#3856577 - 10/05/2010 14:56
Re: W co warto dziś inwestować? [7]
[Re: zavvada]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Działania EBC i UE zaczynają przypominać mi decyzje FED sprzed 2 lat. Kiedy na giełdach było gorąco FED za każdym razem wypuszczał słodkiego bąka w postaci obniżki stóp lub jakiegoś pakieciku pomocowego... na ile to pomagało giełdom każdy wie. Jeśli tu będzie podobnie i po 2 dniach inwestorzy realnie ocenią czym to grozi to będzie można tylko współczuć posiadaczom akcji. Zastanawiam sie czy to nie wywoła inflacyjnej hossy , ale tym razem z mocnym dolarem ,ale do czasu kiedy i tam zostaną wprowadzone kolejne pakiety stymulacyjne , wtedy dwie waluty smieciowe i kasa idzie glownie do kasyna czyli giełdy , warto wtedy cały cash wywalic tam
|
Do góry
|
|
|
|
#3856813 - 10/05/2010 18:34
[Re: Grand]
|
Joker
|
Eldo, dzięki Tobie kiedyś na Astrze troche zarobiłem, thx już dawno jej nie mam. Obecnie mój portfel to Jupiter, Serenity, Investcon. Na tych dwóch pierwszych jestem już w plecy. Chyba pomyśle nad powrotem do Astry W portfelu mam Astre klasa sama w sobie i GAnta słąbe wynik pokazał , ale rownoczesnie zapewnione roboty do konca roku i czekam zeby wypieprzyc serenity nawet ze sporą stratą
|
Do góry
|
|
|
|
#3857053 - 10/05/2010 20:28
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
tak, mam jupitera wciąż. czyżby w piatek był koniec korekty? czyżby debiut pizetju zbiegł sie z euforią na giełdach?
|
Do góry
|
|
|
|
#3857077 - 10/05/2010 20:45
[Re: mura]
|
Joker
|
tak, mam jupitera wciąż. czyżby w piatek był koniec korekty? czyżby debiut pizetju zbiegł sie z euforią na giełdach? smiertelnie chory pacjent czytaj strefa euro dostało dragów i ozywił sie na krotko i od 1,31 odbił sie jak od sufitu hehe a serenity , coraz blizsze do wywalenia u mnie jeszce troszeczke poczekam , by pozbyc sie tej wydmuszki
|
Do góry
|
|
|
|
#3857083 - 10/05/2010 20:57
[Re: zavvada]
|
Carpal Tunnel
|
Działania EBC i UE zaczynają przypominać mi decyzje FED sprzed 2 lat. Kiedy na giełdach było gorąco FED za każdym razem wypuszczał słodkiego bąka w postaci obniżki stóp lub jakiegoś pakieciku pomocowego... na ile to pomagało giełdom każdy wie. Jeśli tu będzie podobnie i po 2 dniach inwestorzy realnie ocenią czym to grozi to będzie można tylko współczuć posiadaczom akcji. giełda nie jest racjonalna, zgadzam się, że w długim terminie prawdopodobnie doprowadzi to do katastrofy i finansowej destabilizacji świata (skakanie z okien, zamieszki w dużych centrach miejskich) dziś jednak rynek akcji wydaje się "papierkiem lakmusowym" i do wakacji powinniśmy bić nowe szczyty, przynajmniej taki scenariusz wciąż zakładam
|
Do góry
|
|
|
|
#3857092 - 10/05/2010 21:10
|
Joker
|
Działania EBC i UE zaczynają przypominać mi decyzje FED sprzed 2 lat. Kiedy na giełdach było gorąco FED za każdym razem wypuszczał słodkiego bąka w postaci obniżki stóp lub jakiegoś pakieciku pomocowego... na ile to pomagało giełdom każdy wie. Jeśli tu będzie podobnie i po 2 dniach inwestorzy realnie ocenią czym to grozi to będzie można tylko współczuć posiadaczom akcji. giełda nie jest racjonalna, zgadzam się, że w długim terminie prawdopodobnie doprowadzi to do katastrofy i finansowej destabilizacji świata (skakanie z okien, zamieszki w dużych centrach miejskich) dziś jednak rynek akcji wydaje się "papierkiem lakmusowym" i do wakacji powinniśmy bić nowe szczyty, przynajmniej taki scenariusz wciąż zakładam no to sie zdecyduj wreszcie kiedy beda skakali z tych okien , mieli skakac w tamtym roku i nie skakali , ostatnio bardzo wydluzyles ten czas że beda to robic za naszego zycia korekta jest oczywista gasza pozar benzyna jak usraki , ale unia to nie panstwo , a panstwa, a one mają rozne egoistyczne potrzeby , upchneli je do jednego worka , ale ten worek jest z definicji dziurawy wlasnie przez te rozne potrzeby moja prognoza teraz korekta mozliwa na 1,33 , potem trudno wyrokowac jak rynek oceni te dragi , jesli pozytywnie to wtedy lecimy na 1,40 chcialbym bo mam ganta i astre kupioną w piatek , albo odwrotnie i wtedy powrot do trendu na Edku wraz z nowymi minimami POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3857136 - 10/05/2010 21:43
[Re: ELDORADO]
|
Carpal Tunnel
|
to tylko tłumaczenie, myśle że nie chodzi o ilosc wirtualnego cashu. czy byłoby 50% wiecej czy mniej, wydźwiek jest podobny, komuchy będą trzymac system w ryzach tak długo jak sie da. wiec mają jeszcze czas. pewnie kiedyś historia źle oceni ten okres, ale nas już na świecie nie będzie. Eldo, Ty też sie zdecyduj w czwartek piszesz o pierdut, sell in may ang go away, wytłuszczasz proroctwo itp po to wszystko by w piatek kupować akcje. jak wiec widzisz - o spójność na rynku nie jest tak łatwo. tak czy inaczej, zwalniam w tym tyg. kilak rachunków na pzu i mam nadzieje że powalczę coś na bananie
|
Do góry
|
|
|
|
#3857156 - 10/05/2010 21:54
|
Joker
|
to tylko tłumaczenie, myśle że nie chodzi o ilosc wirtualnego cashu. czy byłoby 50% wiecej czy mniej, wydźwiek jest podobny, komuchy będą trzymac system w ryzach tak długo jak sie da. wiec mają jeszcze czas. pewnie kiedyś historia źle oceni ten okres, ale nas już na świecie nie będzie. Eldo, Ty też sie zdecyduj w czwartek piszesz o pierdut, sell in may ang go away, wytłuszczasz proroctwo itp po to wszystko by w piatek kupować akcje. jak wiec widzisz - o spójność na rynku nie jest tak łatwo. tak czy inaczej, zwalniam w tym tyg. kilak rachunków na pzu i mam nadzieje że powalczę coś na bananie w piatek okazalo sie ze pierdut nie bedzie, a lała sie jeszcze krew i zaryzykowalem , dobrze na tym wychodzac dzisiaj W sobote skala swiezego cashu do kasyna od EBC mnie samego zaskoczyła , trudno wiec mowic w swietle tego o jakiekolwiek spojnosci prognozy , poki co trzymam dolary i akcje POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
#3857209 - 10/05/2010 22:14
[Re: Grand]
|
Carpal Tunnel
|
Mura masz jeszcze Jupiter-ka, czy już wywaliłeś? ja mam tego trochę i już jestem sporo w plecy na tym papierku. Pozbyć się tego żeby dalej nie tracić czy trzymać? uściślę. mam, ale nic nie gwarantuję. jpr to inwestowanie w wartość. dlatego przy sekularnej hossie można być o niego spokojnym. chwiejność na rynkach wzrosła. przyszłość nie jest pewna, a nawet w trendzie mocne fluktuacje się zdarzają. nic nie mogę doradzić, bo może tkwić w miejscu jakiś czas, może nawet spaść albo iść w górę jak czołg... przy dobrym szerokim rynku długi horyzont wydaje się bardzo bezpieczny. a niewykluczone, że znajdzie się jakieś pozytywne info które zwróci uwagę na jupka "niedzielnych" inwestorów, albo i takich stabilnych; i kurs ruszy w górę w jedną sesję o kilkanaście %. może mi łatwiej pisać bo mam go na zielono. jeśli znajdziesz inną super-okazję, może warto sie pozbyć. kupowanie na górce się zdarza i boli. nie wiem na ile to jest dla Ciebie miarodajne - ale już odpowiedziałem - trzymam, na swój byczy scenariusz na kilkanaście najbliższych tygodni.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|