#3972866 - 29/06/2010 20:54
Re: 2010 FIFA World Cup - Kto mistrzem?
[Re: akagi]
|
journeyman
Meldunek: 25/11/2006
|
Dla mnie mistrzem będą Brazylijczycy, są najlepsi w obronie, widać w ich grze "rękę" Dungi, dla którego obrona jest równie ważna co atak (co nie zawsze charakteryzowało Brazylię). Droga do finału też nie wydaje się szczególnie ciężka. W ćwierćfinale grająca bez polotu Holandia z tylko jednym groźnym graczem - Robbenem. W półfinale ktoś z pary Urugwaj/Ghana.
Pograłem ten typ w parze z tytułem króla strzelców dla Davida Villi z Hiszpanii. Jedyny ich strzelający napastnik na chwilę obecną, w związku z czym partnerzy z zespołu powinni go częściej szukać w polu karnym niż nieskutecznego Torresa. Spodziewam się Hiszpanów co najmniej w półfinale, co będzie oznaczało, że zagrają 7 meczów na mundialu. Zakładam, że dzisiaj pokonają Portugalię, potem w ćwierćfinale zwycięzcę meczu Paragwaj/Japonia. Warto zwrócić uwagę, że Villa jako jedyny z pretendentów do korony nie grał jeszcze swojego meczu w 1/8 finału. Na chwilę obecną ma 3 bramki, tyle samo co Luis Fabiano z Brazylii, a o jedną mniej niż Higuain z Argentyny. Higuain to dla mnie gracz, który zawodzi w najtrudniejszych meczach, a bramki strzela ze słabszymi przeciwnikami (3 gole z Koreą Płd.). Do tego Argentyna z mundialem jak dla mnie może pożegnać się już w ćwierćfinale po porażce z Niemcami.
Mistrzostwa Świata 2010 - Zwycięzca/Najlepszy strzelec Brazylia/Villa D. 15.00 Oczywiście do tego typu możliwe będą kontry na etapie półfinału/finału.
|
Do góry
|
|
|
|
#3973045 - 29/06/2010 21:53
[Re: analityk]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Faktycznie mega promocja, ja na ten zakład widzę 2,36
|
Do góry
|
|
|
|
#3973445 - 29/06/2010 23:00
[Re: Kura]
|
journeyman
Meldunek: 16/02/2005
|
Faktycznie mega promocja, ja na ten zakład widzę 2,36 Rozumiem że chodziło Ci o 2,30, tylko zostaje taki mały problem, a nazywa sie on Niemcy. Dlatego na pytanie "Kto będzie najlepszą południowo-amerykańską drużyną?" jest dobra odpowiedz 2,15.
|
Do góry
|
|
|
|
#3974263 - 30/06/2010 01:59
[Re: huge]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/07/2009
|
co to za promocja? przeciez argentyna ma podobne szanse na mistrza o ile nie wieksze trudniejsza ma drabinke Arg, a pozatym Brazyli daje wiecej szans stad uwazam ze to dobry typ.
|
Do góry
|
|
|
|
#3974667 - 30/06/2010 05:55
[Re: analityk]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Gorąco namawiam do grania na Hiszpanie !!! bukmacherzy na obecną chwilę dają największe szanse Brazylii 3,6 , za Hiszpanie złapiecie jeszcze 3,9 . wciąż warto ! myślę że niespodziankami może sypnąć w ćwierćfinale , kto wie czy z turniejem nie pożegna się Brazylia bądź Argentyna w mojej opinii główni rywale do sięgnięcia po złoto ! VIVA ESPANA
|
Do góry
|
|
|
|
#3975217 - 30/06/2010 20:28
[Re: Legia]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
Na szybko oblookałem staty i ostatnią drużyną , która wygrała majstra przegrywając mecz byłą Argentyna w 78' - od tamtej pory każdy był do przodu.
Drużyny bez porażki : Brazylia , Holandia , Urugwaj , Argentyna , Paragwaj. Jak widać ekipy z grupy D i Hiszpania nie umiały liczyć.
Holandia nie pokazała nic do tej pory , a bez Robbena byli strasznymi minimalistami. Brazylia - chyba najlepiej jak do tej pory , ze stracili bramki z ogórkami to może nie najlepiej świadczy , ale prócz pierwszego meczu reszta spokojnie pod kontrolą. Urugwaj - z Ghaną powinni dac radę z takim duetem napastników. Naprawde zaskoczenie na + , mimo ze spodziewałem sie ze daleko zajda - sam dałem im 4 miejsce po porażce z Holandią. Z brazylią w 1/2 raczej będą bez szans. Argentyna - z Niemcami będzie jazda porządna , deff słabiutki , trener do dupy , a ofensywa bez formy. Mieli fuksa , jak chcę grać dalej to niech się modlą i wezmą do roboty. Paragwaj - WTF ???
Czytając post Ghosta powinienem wyeliminować Argentyne [Messi i veron dzierżą nagrody] z tej grupy.
|
Do góry
|
|
|
|
#3975911 - 01/07/2010 00:07
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Gorąco namawiam do grania na Hiszpanie !!! bukmacherzy na obecną chwilę dają największe szanse Brazylii 3,6 , za Hiszpanie złapiecie jeszcze 3,9 . wciąż warto ! myślę że niespodziankami może sypnąć w ćwierćfinale , kto wie czy z turniejem nie pożegna się Brazylia bądź Argentyna w mojej opinii główni rywale do sięgnięcia po złoto ! VIVA ESPANA Myślę ze ... jestem przekonany ze Hiszpania odpada w połfinale z turnieju. BO ani Argentyny ani Niemców nie przeskoczą .Więc z tym optymizmem bym się wstrzymał .
|
Do góry
|
|
|
|
#3976384 - 01/07/2010 03:40
[Re: raiders_]
|
veteran
Meldunek: 29/03/2009
|
Panowie mam ciekawy zakład.Urugwaj 4 miejsce kurs 3,2. Jeśli przejdą Ghanijczyków trafią z pewmością na Brazylię lub Holandię a to już ciężki orzech będzie.W meczu o 3 miejsce zagrają z też silną drużyną.(czyt.Niemcy ) Urugwaj zajmie 4 miejsce.warto.
|
Do góry
|
|
|
|
#3976510 - 01/07/2010 04:56
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/02/2005
|
w profie. problem w tym, że nie mozna zagrac tego jako singla... bo ako na kupon musi być minimum 4.. a to wynosi 3.2, a łączyć można tylko z zakładami tego samego typu. ja dzisiaj 5 takich kombinacji sobie puściłem, w których dominują 3 założenia, brazylia mistrzem, urugwaj 4, hiszpania wyeliminuje paragwaj. I: brazylia, hiszpania, niemcy, urugwaj - to najbardziej czuje. II: brazylia, hiszpania, argentyna, urugwaj. III: brazylia, niemcy, hiszpania, urugwaj IV: brazylia, argentyna, hiszpania, urugwaj V: hiszpania, brazylia, niemcy, urugwaj. ako od 218 do 117 III:
|
Do góry
|
|
|
|
#3976535 - 01/07/2010 05:06
[Re: Zabielany]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/01/2007
|
to nie lepiej puscic za cala kase awans brazylii hiszpani i urugwaju? bo to masz na kazdym kuponie
|
Do góry
|
|
|
|
#3976581 - 01/07/2010 05:29
[Re: Szypii]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2009
|
to nie lepiej puscic za cala kase awans brazylii hiszpani i urugwaju? bo to masz na kazdym kuponie kursy sobie porównaj...
|
Do góry
|
|
|
|
#3976647 - 01/07/2010 06:06
[Re: chicane]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 27/08/2007
|
Mnie się śnił niedawno finał Urugwaj-Argentyna** [Ci pierwsi prowadzili 2-0 do przerwy] , tylko ze mecz było popołudniu naszego czasu , wiec cos mało realne ** - juz mi sie snilo ze Nasi wygraja z Ekwadorem 4-0 etc. 4 lata temu --------------- Zabielany - tego Urugwaju tak bym nie skreślał , jak Suarez lub Forlan będą chcieli powalczyć o króla strzelców [co odbije sie na druzynie in plus] to 3 miejsce lub ciężka batalia z Brazylią możliwa w 1/2. Tylko , że Urugwaj dostaje od Brazylii w ostatnich latach i ni tego nie zmieni. Holandia - jak ich defensywa wytrzyma napór to Under murowany. Stracili dwie bramki , oba z karnego.
|
Do góry
|
|
|
|
#3976689 - 01/07/2010 06:38
[Re: chicane]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/01/2008
|
Pisząc tego posta wspomagam się postem z innego forum, który to głównie skłonił mnie do zagrania zwycięzcy turnieju... Niestety nie miałem czasu wcześniej napisać przemyśleń. Wziąłem Brazylię na zwycięzcę turnieju 25/06, a więc tuż przed ostatnim spotkaniem grupowym Canarinhos z Portugalią, dawali 5.00 na win i 2.60 na miejsca 1 lub 2, pobrałem wtedy z myślą o znacznych spadkach. Dużo się nie pomyliłem, obecnie na te 2 zdarzenia dostaniemy odpowiednio: 3.50 i 1.85. Zabawne, bo ile większe było wtedy ryzyko?,co Brazylia miała przegrać z Portugalią i zając drugie miejsce w grupie, by zmierzyć się z Hiszpanią w 1/4, czy może wychodząc z pierwszego miejsca miała odpaść z Chile ?? Każdy myśli jak chce, ja mam o te kilkadziesiąt % pograne lepsze kursy niż te oferowane obecnie Co do typu... BRAZYLIA/ //Holandia/Urugwaj,Ghana/no i finał Najtrudniejszy mecz Brazylijczyków, to właśnie ten najbliższy, jeśli przeskoczą Holendrów myślę, że mają największe szanse na tytuł. Przez cały turniej nie gonili wyniku, kontrolowali w pełni grę, z wielką pewnością siebie, bardzo blisko w każdej formacji, bez forsowania tempa, jednym słowem lekko, miło i przyjemnie. Widać już od pierwszego meczu ich ogromne doświadczenie i fakt, że są drużyną turniejową, szachującą siłami, bo najważniejsze mecze przecież przyjdą... Jeśli uda się przeskoczyć do półfinału, to myślę, że Brazylijczycy będą w stanie zaoszczędzić więcej sił grając najprawodpodobniej w półfinale z Urugwajem (którego btw. pokonali podczas ostatnich eliminacji dwukrotnie 2:1 i 0:4 ); niż takie drużyny jak: Argentyna/Niemcy i Hiszpania (przewiduję że Hiszpanie poradzą sobie z Paragwajem w 1/4), które będą przecież miały mordercze starcie z bardzo silnym przeciwnikiem w 1/2. Konkludując: Argenyna, aby być mistrzem musi pokonać Niemcy, dalej Hiszpanię i na końcu Brazylię. Niemcy aby być mistrzem muszą pokonać Argentynę, dalej Hiszpanię i później Brazylię. Idąc dalej tą drogą Brazylia musi przejść Holandię i później praktycznie ma finał z jedną z drużyn: Argentyna/ Niemcy Hiszpania. Znacznie łatwiejsze zadanie Jak kolega inspirujący mnie do typu napisał: "Hiszpania ma zbyt wiele meczów z kategorii "do or die", po porażce ze Szwajcarią, 2 kolejne mecze musieli wygrać, by wyjść z grupy, And if they are to win Cup, they will have to win 4 knockout games after Chile. To win 6 do-or-die games in a row? No way. It is not about quality, sure Spain has it. It is not about opponents being extremely strong. It is about being hard to win 6 must-win games, it is psychologically hard, practically impossible, I expect Spainards to be emotionally drained sooner or later. Argentyna jak już niektórzy pisali, bez Messiego ciężko im cokolwiek wymyślić, Brazylijczycy z pewnością wiedzą jak skutecznie wyłączyć z gry "Atomową Pchłę". Niemcy ? Na razie ładnie grają, ale jakoś nie mam do nich przekonania i czuję że ten pociąg z imigrantami musi się w końcu wykoleić... Brazylia według mnie jest najbardziej pewna swojej gry i spokojna o wyniki, potrafi przyspieszyć w odpowiednim momencie, przez cały mecz kontrolując grę, widać pełen spokój w ich grze, poza tym chyba najbardziej wyrównany zespół w każdej formacji. i na koniec jeszcze raz cytat z inspiratora: ...tomorrow value might be gone Brazil 5.00 Brazil 1st or 2nd place 2.60
|
Do góry
|
|
|
|
#3976696 - 01/07/2010 06:51
[Re: radeke]
|
Celtic Glasgow FC
Meldunek: 19/12/2003
|
Prawdziwy test "Oranje" przejdą z Brazylią, ale myślę, że sobie poradzą i zameldują się w półfinale. 29 maja postawiłem na Holandię po kursie 13. Marzyłem wtedy o tym, aby tak grali, nie chciałem powtórki z Euro, kiedy "nastukali" Włochom i Francuzom w pięknym stylu, robiąc remis z Rumunami. Zachwytom nad ich grą nie było końca. I co z tego wyszło? Wielkie g.ówno! Z Rumunami, dano odpocząć kluczowym graczom i z Rosją, to juz nie było to samo. Niemrawa Holandia odpadła.
Już wcześniej napisałem, że Holandia zdobędzie tytuł i nie obchodzi mnie czy to będzie minimalistyczne podejście i zwycięstwa po 1:0.
Uważam, że prawdziwa Holandia dopiero się "rozkręca" a ma tam kto pchać tą karuzelę.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|