#4415401 - 31/01/2011 05:46
Re: Uwagi - zapytania, wnioski, rozmowy dot. konkursu Playoff
[Re: Boubson]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Krystian nie pomoge Ci...
podsumowujac temat...
wychodzi na to ze racje ma McDziarz a oli po prostu nie sprawdzil kursu w momencie gdy typ wysylal... kierujac sie tym co Conrad pisal w podobnej sytuacji wychodzi na to ze uzna ten typ za niewazny... Boubson a jak byś ocenił sytuację w której grasz z przeciwnikiem który sprokurował błąd , typował w starym temacie który wyrzucił przez to na wierzch , widzisz swoją ćwiartkę to typujesz , kilka osób dało się naciąć. Ta ćwiartka nie miała prawa się tam pojawić, przeciwnik się zreflektował i przeniósł swoje typy a moje zostały w niewłaściwej. Nie miałem cały dzień dostępu do kompa i odpadłem po błędzie przeciwnika pomimo że te typy dały wyższy kurs niż przeciwnika. Awansował dzięki błędowi...i takich sytuacji miałem kilka w różnego typu konkursach. przyznasz że sytuacja rozsierdzi niejednego. a to była IV runda albo V. Uwierz mi jakbyś parę razy odpadł w tak kontrowersyjnych okolicznościach to podejście miałbyś mniej liberalne do kwestii przestrzegania regulaminu i panujących zasad niż masz. a dla mnie zasada że bierze się świeży kurs tuż przed wysłaniem posta jest jedną z najważniejszych i najbardziej żelaznych i podstawowych jakie obowiązują.
|
Do góry
|
|
|
|
#4415425 - 31/01/2011 06:02
[Re: ArtekPotito]
|
The Famous McD
|
chodzi o zasady , albo szanujemy się nawzajem i gramy przejrzyście i sprawdzamy kurs tuż przed wysłaniem zgodnie z obyczajem zasadami i regulaminem , albo wklejamy sobie od innych sądząc że zmiany pewnie nie było albo była niewielka.... Chodzi o samo podejście , innym razem minie godzina , innym razem pięć , a kurs wahnie się o 0,2 czy 0,3. ja zawsze mam w nawyku sprawdzanie kursu tuż przed naciśnięciem Enter i wysłaniem posta. i takie sądziłem że ma każdy...nigdy nie robię od tego odstępstwa
|
Do góry
|
|
|
|
#4415450 - 31/01/2011 06:19
|
The Famous McD
|
podstawek - ja rozumiem ze to Twoj partner deblowy  lecz musisz przyznac ze pisanie o idei fair-play przez McDziarza jest w tym momencie conajmniej nie na miejscu w tym stwierdzeniu chodziło mi o to że każdy powinien mieć nawyk sprawdzania kursu tuż przed wysłaniem posta. to powinien mieć absolutnie każdy we krwi, to powinno działać jak odruch Pawłowa  , wysyłasz typ - rzucasz okiem na obecny kurs. wtedy gra ma proste przejrzyste i jasne reguły ! to miałem na myśli
|
Do góry
|
|
|
|
#4415457 - 31/01/2011 06:30
[Re: Legia]
|
The Famous McD
|
sytuacja patowa , pewnie i dla Conrada nieprzyjmnie być rozjemcą i rozstrzygać ten spór , i tak jak mówicie niesmak po takim zwycięstwie i kac morlany byłby spory  więc ja proponowałbym dogrywkę . np do środy czy nawet wtorku. i zwycięzca gra dalej od kolejnego dnia zaczynając rywalizację a przeciwnik niech sobie typuje już wcześniej przyjmujesz wyzwanie oli ? i kluczowa kwestia czy Conrad zezwoli na takie rozstrzygnięcie  czekamy na werdykt Temidy 
|
Do góry
|
|
|
|
#4415710 - 31/01/2011 15:01
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
McDziarz luknij na pierwsza strone tego tematu i odpowiedz Piostara...
wydaje mi sie ze bardzo podobna sytuacja do Waszej To była sytuacja z użytkownikiem zelo który grał ze mną. Stwierdziłem że nie będę kłócił się o błędny kurs, gdyż czy po 2,6 czy innym kursie odpadałem. W związku z czym pogratulowałem mu awansu. To akurat była moja prywata nie związana w sumie regulaminem lecz duchem fair play.
|
Do góry
|
|
|
|
#4416501 - 31/01/2011 21:27
[Re: MaTHiaS]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/08/2006
|
Originally Posted By: pyton83 IV ćwiartka pyton83 - MaTHiaS awans: pyton83
Czy ktoś mógłby zweryfikować kto awansował, bo wg mnie to ja awansowałem. Jeśli się mylę to przepraszam za zamieszanie. Podaj typy swoje i przeciwnika i jak je rozliczyłeś skoro wyszło Ci, że Ty wygrałeś. Wtedy być może ktoś znajdzie błąd lub potwierdzi, ale nikt za Ciebie nie będzie teraz gmyrał bo Ty leniuszek jesteś 
|
Do góry
|
|
|
|
#4416543 - 31/01/2011 21:45
[Re: Rivaldinho]
|
sottocapo
Meldunek: 02/11/2001
|
A tak jeszcze dopytam z ciekawości za podanie złego kursu jest - 100 czy coś więcej ? Bo jeśli nie to II. 1.2. W razie remisu osoba, która jako pierwsza wysłała swój piąty (od półfinału/finału siódmy) typ awansuje/wygrywa.W naszym pojedynku padł remis przy układzie że mój #2 jest liczony jako -100 Ja wysłałem pierwszy typ numer #5 czyli wychodzi że dogrywka jest nie potrzebna 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|