Opcje tematu
#3846266 - 06/05/2010 01:04 Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą.
HenkSiracius Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/02/2008
Holandia lub UK lub Norwegia lub Niemcy.

praca w każdym sektorze, od farm przez szklarnie po restauracje.

kilka osób chętnych, także wyjazd "paczką".

przejrzałem już kilka agencji pośrednictwa pracy, kilka stron internetowych.

pewnie ktoś był, widział wszystko od środka i jakieś sprawdzone kontakty ma, także prosiłbym, aby się podzielić.

Do góry
Bonus: Unibet
#3846363 - 06/05/2010 01:46 Re: Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą. [Re: HenkSiracius]
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
PO 1 jak szukasz rboty za granica to daruj sobie pośrednika bo albo cię wydyma i będziesz tyrał jak niewolnik za psie pieniądze ,albo zedrze z ciebie połowę zarobionych pieniędzy za pośrednictwo w znalezieniu pracy .

Szukasz roboty to tylko przez znajomych który pracują lub pracowali za granica i mają kontakt z pracodawca . lub przez rodzinę .

w wieku 21lat jechałęm perwszy raz do niemiec do pracy ,własnie po przez pośrednika ,wszystko cacy praca fajna ,lokum całkiem dobre. Agencja zażyczyła sobie za tą usługę 200zl na samym początku ze wogolę przyjmą moje zgłoszenie i znajdą mi pracę i póżniej jak już byłem na miejscu 500€ !,co miało niby pokryć koszty podróży w obie strony ,wizę i inne pierdoły .
Jak sobie pózniej policzyłem jak bym sam znalazł to prace i sam załatwiał wszystko to całość kosztowała by mnie 400€ z wizą ,dojazdem w obie strony ,zakwaterowaniem !

Do góry
#3851771 - 08/05/2010 04:46 Re: Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą. [Re: HenkSiracius]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Meldunek: 18/05/2006
Originally Posted By: HenkSiracius

pewnie ktoś był, widział wszystko od środka i jakieś sprawdzone kontakty ma, także prosiłbym, aby się podzielić.

na farmy się nie pchaj
będą ścigać Ciebie jak psa !
za Murzyna będziesz robił !
i Polka czy jakiś Litwinka,Rumun lub Bułgar będzie jak gestapowiec postępować z Tobą
a na farmach Litowce ,Bułgary i Rumuny rządzą

Polskie biura pośrednicze powiedzą Ci,że nic nie powiedzą prawdy !

Kolega mój zajmuje się tym w PL
w tamtym roku zrobił mnie za pilota podróży do UK
ludziom bilety na National Expressa kupowałem
później bilety kolejowe kupowałem
2 tygodnie popracowałem
i pojechałem do Rugby do byłego zakładu pracy i agencji
i jest dobrze tam
pościgała mnie Polka a jak złożyłem wypowiedzenie to nagle mi kazali opuszczać zakwaterowanie laugh
teraz tylko ostrzegam przed obozem pracy !
Farmy dla Rumunów ,Bułgarów i Litowców boks

Do góry
#3851801 - 08/05/2010 05:10 Re: Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą. [Re: Bezdomny]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
mam sentyment do farm duch ale prawda, w ciągu 2 lat zalew Rumunów i Bułgarów. Przy ich biedzie, zapierdalają jak małe Murzyniątka.

Do góry
#3851919 - 08/05/2010 05:56 Re: Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą. [Re: Llama]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Originally Posted By: Llama
mam sentyment do farm duch ale prawda, w ciągu 2 lat zalew Rumunów i Bułgarów. Przy ich biedzie, zapierdalają jak małe Murzyniątka.

kombajny
nie ma to jak Ukrainki i Rosjanki były na farmach
w ''7'' niebie byłem

dodam też ciekawe info

jak pracowałem na farmie około 3 lata temu w okolicach Herefordu
2 Polaków powiesiło się
jeden w szafie,
drugi niedaleko mojego karawanu na krzaku
akurat przed moim wyjazdem do innej pracy
rano się budzę a patrzę a wisielec
nie najlepszy widok

karawan wywieziony
Policja dochodzenie

i później były spekulacje na temat zatrudnianiu Polaków tam

a później rodziny zmarłych domagały się wywiezienia zwłok kosztami właściciela farmy

Do góry
#3851943 - 08/05/2010 06:05 Re: Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą. [Re: Bezdomny]
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
e tam, Czeszki i Słowaczki grin

do autora tematu, sezonowa robota tylko poprzez własny kontakt. ja trafiłem nieźle i gdyby farma jeszcze istniała, to skoczyłbym jeszcze raz grin temat jest tak zróżnicowany, że na dwóch farmach oddalonych od siebie 2 mile zarobki różniły się kolosalnie wink

Do góry
#3851990 - 08/05/2010 06:19 Re: Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą. [Re: Llama]
Bezdomny Offline
AVE LAZIO

Originally Posted By: Llama
e tam, Czeszki i Słowaczki grin

do autora tematu, sezonowa robota tylko poprzez własny kontakt. ja trafiłem nieźle i gdyby farma jeszcze istniała, to skoczyłbym jeszcze raz grin temat jest tak zróżnicowany, że na dwóch farmach oddalonych od siebie 2 mile zarobki różniły się kolosalnie wink

Słowaczki palce lizać w Rugby
akurat pracuję ale większość zajętych

sezonowa = studenci do UK jadą !
z tego co się orientują w Herefordzie praca gdzieś Lipiec-Sierpień w Cargill Meats Europe
akurat w zakładzie,który jest sponsorem piłkarzy Herefordu w League Two
jedna agencja to Omega z siedzibą w Worcester
nie wiem która pani tam teraz urzęduje bo nie ma mnie tam pnad 2 lata
Dominika fajna babka była
ale Iwona chyba stery jej przejęła,fajna laska młoda z figurą

w tej drugiej agencji była Agnieszka jak dobrze pamiętam wtedy,wiem że siedziba w Cheltenham

takie małe info

i w Omedze lepiej płacili overtime

Do góry
#3856435 - 10/05/2010 07:14 Re: Pewne i najlepiej sprawdzone źródła pracy za granicą. [Re: HenkSiracius]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: HenkSiracius

Byłem kiedyś przez pośrednika z Opola w Holandii. Warunki mieszkaniowe zapewnił jak na jakimś squocie, menelstwa pełno co dzień pijani albo upaleni, nadzorca polski psychopata ze wsi co sześć słów po niemiecku umiał, warunki pracy w szklarnii przeje... bo gorąco. Robota od 7 do 18-19ej. Odtrącali ci z wypłaty chu..j wie za co z połowę zarobków. W tych barakach to za darmo bym nie chciał mieszkać a z pensji ci pośrednik za nie ściągał jak za M-5.
Fakt obywatelki Europy Wschodniej może i fajne były tylko pod warunkiem że człowiek wcześniej nie zna danych na temat ilości kobiet zarażonych wirusem Hiv na Ukrainie ;p

Do góry

Moderator:  Biszop, rafal08