No chłopaki jak w tej reklamie po co się męczyć Robert was wyręczy. A oto prognozy Roberta Korzeniowskiego na dzisiejsze finały:Robert Korzeniowski typuje medalistów
W rzucie dyskiem powinna wygrać Niemka Franka Dietzsch. Rosjanki nie błyszczą w Helsinkach formą, Natalia Sadowa będzie druga. A Czeszka Vera Pospisilova-Cechlova powalczy o brąz z Chinką Shuli Ma.
Bardzo ciekawie będzie w trójskoku. Rumun Marian Oprea nie zachwycał w kwalifikacjach, ale skakał w spodniach od dresu. Stoczy walkę o złoto z Brazylijczykiem Gregorio Jadelem. Mocny może być Kubańczyk Yoandri Betanzos i kto wie, czy to nie on sprawi Oprei największych kłopotów.
Gdy rozmawiałem z Serhijem Bubką, nie miał faworyta w skoku o tyczce. Eliminacje nie rozjaśniły sytuacji. Też nie jestem pewien, jak będzie, najbliżej zwycięstwa powinien być Giuseppe Gibilisco. Mówi mi to intuicja, bo Włoch nie miał w tym roku wielkich wyników. Głównym przeciwnikiem będzie halowy mistrz świata Rosjanin Igor Pawłow i Amerykanin Brad Walker, który w tym roku skoczył już 5,90. Typuję kolejność: Gibilisco, Pawłow, Walker.
Aurelia Trywińska nie weszła do finału 100 m ppł., ale to samo stało się z jedną z faworytek Kanadyjką Perditą Felicien. Chyba nie tylko ja stawiam na Amerykankę Michelle Parry. Drugie miejsce - wahałem się - czy Brigitte Foster-Hylton czy Delloreeen Ennis-London, obie z Jamajki. Stawiam na firmę - czyli Perry. Ale różnice w finale mogą wynosić zaledwie 0,05 s.