#3817320 - 20/04/2010 19:15
Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010
[Re: Darwin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Wczoraj skutecznosc 100 % , wiec mysle ze wiekszosc siatkarskiej czesci forum zadowolona Dzisiaj kolejne starcia. Zgadzam sie z Darwinem co do meczu Skry. Nie ma atutow do zwyciestwa w Belchatowie po stronie Rzeszowian i nie wierze w takie rozstrzygniecie , ja jednak troszke bezpieczniej zaatakuje Skre -1,5. ZAKSA jest bez formy , trzeba korzystac z tych kursow dopoki takie mamy. Ogolnie para piekielnie wyrownana a po wczorajszej prezentacji obu druzyn dzisiaj musza nas zadowolic rowne kursy. Czy drugi mecz z rzedu w PO ZAKSA przegra w domu ? Wg mnie tak i biore Jastrzebie 1.85 . BKS i Muszyna powinny znow porobic 3-0 zeby sie nie przemeczac. Dąbrowa stawiam dzisiaj (podobnie jak Darwin) na latwiejsza przeprawe gospodyn. Rywalki wczoraj zagraly dobrze a mimo to dostaly , dzisiaj braknie wigoru i wiary w siebie , Dabrowa -1,5 ~1.40 wyglada bardzo smacznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3817980 - 21/04/2010 00:32
[Re: Rafik 25]
|
addict
Meldunek: 14/02/2006
|
PGE Skra Bełchatów - Asseco Resovia Rzeszów Wiekszosc osob spodziewa sie, ze dzisiaj Skra zagra juz na luzie i pewnie wygra mecz z Resovia. Podzielam te opinie. Wczoraj Skra rozpoczela mecz strasznie nerwowo, ale od drugiego seta grala juz swoja siatkowke. Z drugiej strony Resovia wyraznie stracila koncepcje gry po kontuzji swojego najlepszego gracza - Akhrema. Atomowe ataki Wlazlego i Mozdzonka, swietne rozegranie Falaski + super przyjecie Antigi i Winiara. Mysle, ze dzisiaj bedzie podobnie. Poza pierwszym setem nastepne konczyly sie do 19, 20 i 19. Mysle, ze Skra moze wygrac jednego seta bardzo wysoko, zeby niejako wziac odwet za wczorajszy pierwszy przegrany set (14:25), dlatego osobiscie zagralem handicap punktowy na Skre. PGE Skra Bełchatów - Asseco Resovia Rzeszów H(0.0 - 12.5) 1 @1.80 8/10 Tobet ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - KS Jastrzębski Węgiel Zakra ewidentnie ma problem z graniem przeciw Jastrzebiu. Wczoraj goscie przegrali pierwszego seta mimo, ze mieli w nim pilki setowe. Nie przeszkodzilo im to jednak aby wygrac cale spotkanie w 4 setach. Bardzo mi sie podoba gra Jastrzebia w tym sezonie - po przyjsciu Abramova stali sie druzyna klasowa, grajaca spokojnie, wierzaca w swoje umiejetnosci. Bardzo dobrze rozgrywa Lomacz, ostatnio swietnie na srodku spisuje sie Czarnowki z Nowikiem. Mysle, ze dzisiejszy mecz moze wygladac podobnie do wczorajszego. Dla ostrozniejszych polecam kurs @1.15 na to, ze Jastrzebie wygra co najmniej jednego seta lub @1.48, ze wygra dwa sety. Ja osobiscie gram wygrana gosci. ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - KS Jastrzębski Węgiel 2 @1.90 6/10 Tobet
|
Do góry
|
|
|
|
#3830740 - 27/04/2010 19:54
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Ja dzisiaj rekreacyjnie: ZAKSA - Węgiel Typ: DW 2-3 @5,75 expPo pierwsze przeczucie, po drugie dotychczasowa historia pokazuje wyrównaną walkę między tymi zespołami, na 4 mecze były 3 TB, 2 razy wygrała ZAKSA, raz Węgiel, więc teraz pora na Jastrzębian. Po trzecie jest to mecz o awans a nieco wyżej cenię jednak Abramova i kolegów, pamiętając jednak o klasie ZAKSY. Jak nic wychodzi 2-3. Odnośnie Jadaru myślę podobnie jak kolega wyżej, warto się zaczaić na Radomian po takim kursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3830815 - 27/04/2010 20:34
[Re: _Korver_]
|
addict
Meldunek: 24/02/2004
|
Zaksa - Węgiel - mi tu pachnie overem 185,5, może nawet 200. Dzisiejszy mecz może być podobny do w wykonaniu JW z finale Pucharu Polski z Resovią. Czyli szalejący Abramov z Hardym oraz dokładający co swoje Czarnowski. W Zaksie moim zdaniem najwięcej będzie zależeć od Ruciaka, jakoś nie przekonuje mnie Jarosz w trakcie tej rywalizacji. Pożyjom, uwidim. Meczu w Wawie typować się nie podejmuję .
|
Do góry
|
|
|
|
#3832383 - 28/04/2010 06:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/08/2007
|
Ja dzisiaj rekreacyjnie: ZAKSA - Węgiel Typ: DW 2-3 @5,75 expPo pierwsze przeczucie, po drugie dotychczasowa historia pokazuje wyrównaną walkę między tymi zespołami, na 4 mecze były 3 TB, 2 razy wygrała ZAKSA, raz Węgiel, więc teraz pora na Jastrzębian. Po trzecie jest to mecz o awans a nieco wyżej cenię jednak Abramova i kolegów, pamiętając jednak o klasie ZAKSY. Jak nic wychodzi 2-3. Odnośnie Jadaru myślę podobnie jak kolega wyżej, warto się zaczaić na Radomian po takim kursie. izzii
|
Do góry
|
|
|
|
#3836904 - 30/04/2010 16:56
[Re: kazow]
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
A ja przewidywalem, ze w meczu o utrzymanie bedzie 7meczow i dzisiaj zagram na AZS Politechnike @1.6 . Troche musialem sie przed dzisiejszym meczem popytac co tam slychac u stolecznych i wiem, ze bardzo im zalezy na utrzymaniu i beda walczyc do konca. Podobno mocno przepracowali ten ostatni okres treningowy. A po wczorajszym wieczornym trenningu Panas byl bardzo zadowolony i...nawet Rybak sie przykladal do tre! W zespole wszyscy zdrowi, oczywiscie oprocz Buszka. Mysle, ze warto dzisiaj postawic na Polibude i w srode w Radomiu ostateczne starcie miedzy dwoma lubiacymi sie zespolami .
|
Do góry
|
|
|
|
#3838159 - 01/05/2010 04:50
[Re: Cendruś]
|
old hand
Meldunek: 30/10/2004
|
Oczywiscie masz racje, moze to wygladac jak zamydlanie oczu. Ogolnikowo napisalem. Dlaczego? Przeciez nie napisze kto mi powiedzial i co na ogolno dostepnym forum. Poprostu popytalem troszke i mam wiedze, a czy sie pokryje z dzisiejszym meczem to zobaczymy.
Pozdrawiam, idź pan z taką wiedzą.Typu nie neguje tylko śmieszy mnie trochę jak to "popytałeś trochę i miałeś wiedzę",po prostu pisząc coś takiego "zamydlasz te oczy".Bo w sumie co tu można popytać i wiedzieć jak to ważny mecz dla obu zespołów,żaden nie chce spaść i każdy gra na maxa. Zaznaczam od razu że nie grałem tego meczu,dla mnie był 50/50(dyspozycja dnia).Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#3838241 - 01/05/2010 05:46
[Re: Radmanovic]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/04/2004
|
Oczywiscie masz racje, moze to wygladac jak zamydlanie oczu. Ogolnikowo napisalem. Dlaczego? Przeciez nie napisze kto mi powiedzial i co na ogolno dostepnym forum. Poprostu popytalem troszke i mam wiedze, a czy sie pokryje z dzisiejszym meczem to zobaczymy.
Pozdrawiam, idź pan z taką wiedzą.Typu nie neguje tylko śmieszy mnie trochę jak to "popytałeś trochę i miałeś wiedzę",po prostu pisząc coś takiego "zamydlasz te oczy".Bo w sumie co tu można popytać i wiedzieć jak to ważny mecz dla obu zespołów,żaden nie chce spaść i każdy gra na maxa. Zaznaczam od razu że nie grałem tego meczu,dla mnie był 50/50(dyspozycja dnia).Pozdro Swego czasu @Cendruś zapodał info odnośnie rozmowy z Łomaczem, tu na forum też chyba wrzucał, i info okazało się bardzo pomocne. Tak więc nie czepiałbym się aż tak niego. Miał wejście do sytuacji klubowej, utrzymało go to w przekonaniu do grania na Warszawę, więc chwała za to, że się podzielił. Jadar okazał się lepszy - taki sport.
|
Do góry
|
|
|
|
#3856319 - 10/05/2010 06:20
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Ale cisza w temacie.. moderator wake up Już jutro kolejne III spotkanie w walce o złoto oraz o brąz. Jak na razie finał bardzo ciekawy i stojący na dość dobrym poziomie. Mimo iż Skra nie jest w najlepszej formie.. to wierzę, że jednak faworyci tej całej imprezy nie zawiodą i jutro zrobią duży krok ku obronie tytułu mistrzowskiego... Powiem.. że nawet jestem pewniejszy grania Skry na wyjazdach po kursach @1.6-1.5, niż tych super dodatków @1.15 Póki co jeszcze nie wchodziłem w inwestowanie tego finału.. bo kurs 1.15 po prostu był zbyt mały do ryzyka. Teraz to @1.65 wyglądało bardzo apetycznie więc pobrałem w dublu z dzisiejszym Bielskiem (ale to nie ten temat) Po prostu Skra musi zagrać lepiej i wierzę w to mocno, może o tyle co nie grają słabo, ale na pewno nie prezentują tego poziomu co prezentowali, a Jastrzębski naprawdę w solidnej formie, ale bez przesady... Choć ten kurs na Skrę, że zdobędą MP przed sezonem jak ktoś pograł jako lokatę 25% to jakieś tam obawy na pewno musi mieć teraz
|
Do góry
|
|
|
|
|
|