#3800521 - 12/04/2010 04:07
Re: Monte Carlo - 11.04-18.04
[Re: Goget]
|
old hand
Meldunek: 10/06/2005
|
Becker B. - Tomic B. Typ - Typ: 1 1,45 Baghdatis M. - Montanes A. Typ - Typ: 2 1,85 Troicki V. - Kubot L. Typ - Typ: 2 2,10 Serra F. - Robert S. Typ - Typ: 1 1,40 Robredo T. - Zeballos H. Typ - Typ: 1 1,35 Gulbis E. - Chiudinelli M. Typ - Typ: 1 1,30
Wiem , że wszystkim ciężko ale żyć trzeba dalej podaje analizy Ad1. Obu panów ciężko porównywać , nie grali ze soba nigdy , gry na cegle unikają jak ognia bo są na niej zwyczajnie słabi. Becker w tym roku na clay nie grał a Tomić raz i dostał lanie od Lorezniego. W sumie na monte carlo Becker raz grał i odpadł w 2 rundzie z Berdychem a Australijczyk nie grał tutja nigdy. Gram na niemca ponieważ jest w formie co pokazuje ostatni mecz z Roddickiem choć inna nawierzchnia i inny kraj ale przegrać tutja z Bernardem jest naprawdę ciężko.. ad2. lekko się zdziwiłem gdy zobaczyłem kursy...Bagieta wraca do europy ale nigdy na MC dobrze mu się nie grało a za rywala ma specjalsite od tej nawierzchni , zawodnika ogranego i grać tutaj potrafiącego. dla mnie Monanes jest mocnym faworytem.. ad3. Kubot już pograł w tym roku na clayu i doszedł nawet do finału..serb zupełnie przeciwnie i ja zaufam polakowi... ad4. Nie czuje Roberta wyżej cenie Serre i gram na niego ad4. Zeballos musi troszke odpocząć bo by się zajezdził , Robredo będzie go gonił i jak dla mnie wygoni do domu.. ad5. Łotysz jak tylko się nie spali to wygra szybko..
|
Do góry
|
|
|
|
#3802665 - 13/04/2010 14:51
[Re: Fro_Lech]
|
a.k.a. "coolbet"
Meldunek: 28/05/2009
|
.... mozliwe ze sie zakonczy przed czasem :> Typu nie neguje ale piszac o meczu powinienes rowniez dodac iz Superfabio 'odczuwa' nadgarstek ( withdraw Casablanca ). W MC jest bo powinien i musi :> Typu nie neguje .... bo nawet i moze Llodrze pierwszemu 'wypadnie bark' ) ale tak jak powiedzialem powinienes piszac o tym na korcie wspomniec o nadgarstu Fabio.... Zreszta dla mnie to 'zwykly puszer'  bo go nie lubie :> www.fabiofognini.it (news MonteCarlo Ill Tabellone ) pzdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#3806604 - 15/04/2010 05:41
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Ferrero-Tsonga typ:1 kurs:1.6 stawka:5/10 betsson Oszukalem sam siebie czekajac az kursy na Hiszpana podskoczą :/ Myslalem ze ludzie biorąc pod uwage fakt iz wyzej wymienieni Panowie grali ze sobą niedawno i gładko wygral Tsonga beda grali wlasnie na Francuza. Wycghodzi na to ze nie tylko ja ogladam w tv mecze z Monte Carlo Komar jest w formie i bedzie tutaj kąsił swoich rywali znakomitymi zagraniami z głebi kortu. JCF jest tutaj bardzo regularny i pokazuje swietną gre kątową. Tsonga to typowy zawodnik na szybkie nawierzchnie. Na ziemii duzo traci i dlatego mimo h2h 2:0 dla niego na czerwonej mączce nie jest stawiany w roli faworyta. Mysle ze po JCF stronie na clayu stoją wszystkie argumenty czyli doswiadczenie, ogranie, regularnosc, poruszanie sie po korcie. Z innych faworytow dobrze wygląda Nalbi. Natomiast z UD pogralbym na Montiego kierując sie fatalną formą Cilica.
|
Do góry
|
|
|
|
#3806663 - 15/04/2010 06:09
[Re: Bullet]
|
veteran
Meldunek: 21/02/2005
|
A ja widziałem oba mecze i skłaniałbym się ku Verdasco.Berdych, owszem grał dobrze, ale duża w tym zasługa Kaszkieta, który po prostu przeszedł obok meczu.Wystarczyło tylko, że Berdych potrzymał trochę piłkę w korcie i Gasquet zaczynał się niecierpliwić, ładując piłkę w siatce albo zagrywając na pałę.Francuz od dawna jest cieniem samego siebie sprzed kilku lat i nie mógł wczoraj zagrozić dobrze dysponowanemu Czechowi. Jutro Berdych spotka się z Nando, który zaimponował mi w meczu z Bennetau, przede wszystkim grając mądrze i precyzyjnie rozrzucając przeciwnika po korcie.Nie ustrzegł się co prawda kilku tak charakterystycznych dla niego chwil, kiedy grał jak oszołom, ale z Julienem po prostu mógł sobie na to pozwolić.Jutro Verdasco będzie podwójnie zmobilizowany i skupiony, bo ma z Tomaszkiem rachunki do wyrównania i jeżeli tylko uniknie jakichś długich przestojów, powinien sobie poradzić. Ja z zasady nie gram Verdasco w takich meczach, bo chłopa lubię i nie chcę na niego wyzywać niepotrzebnie, ale jeżeli miałbym typować zwycięzce, to wskazałbym jednak Verdasco. Zdecydowanie bardziej jednak interesuje mnie inny mecz: Cilic-Montanes kursy na Hiszpana ponad 3 (tyle przynajmniej widziałem w Bwin) i wydaję się to lekką przesadą.Uważam tak, bo widziałem Cilica w meczu z Andreevem i wyglądał na mączce, jak pół dupy zza krzaka.Tragiczne poruszanie się po korcie, masa prostych błędów i słaby serwis.Wygraną dostał w prezencie od Ruska, który albo handlował meczem, albo ma psychikę na poziomie dziewczyny z urojoną ciążą  W każdym razie obiecałem sobie, że w następnej rundzie zagram na pewno przeciwko Marinowi, tyle tylko, że nie udało mi się dzisiaj zobaczyć Montanesa i nie wiem, czy on jest zdolny skrócić męki Chorwata na tym turnieju.Proszę więc Was o krótkie podsumowanie tego, co Montanes pokazał w swoich meczach. pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3806719 - 15/04/2010 06:42
[Re: spiwoor]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2010
|
ja też niestety nie widziałem albercika w akcji, ale zadziwił mnie jego początek sezonu na hardzie gdzie sobie fajnie poczynał i myślę że Marian nie da rady, więc za 3 to nie odpuszczę..
|
Do góry
|
|
|
|
#3806845 - 15/04/2010 16:19
[Re: Radek_89]
|
journeyman
Meldunek: 03/02/2008
|
Wawrinka po kursie 3. Myślę że jest to piękny value, Djoker strasznie nieregularny, ostatnio porażka z Rochusem w pierwszym meczu w Miami, z Ljubą w Indianie, męka z Kohlim. Serwis nie bardzo, Novak po Dubaju jakoś osłabł chyba. Stanislas natomiast równo, porażki tylko z Ciliciem, Youhzny i Ferrer od początku roku, z niżej notowanymi gładko. Myśle że Szwajcar może w tym sezonie zanotować całkiem dobre wyniki. ( w tamtym roku wziął ślub z grubo starszą od siebie byłą turecką modelką, szczerze mówiąc niezbyt urodziwą :PP nie wiem co Ci szwajcarscy tenisisci mają za gust, ale chyba pomaga, bo Stanislas w tym roku gra bardzo dobrze )
|
Do góry
|
|
|
|
#3806861 - 15/04/2010 16:57
[Re: efbeer]
|
a.k.a. "coolbet"
Meldunek: 28/05/2009
|
Nie sadze aby Wawrinka dzis spakowal Nole i 1.40 biore :> Sadze ze Novak tu 'odzyje'. Po badz co badz nieudanych wystepach w Stanach wrocil do domu czyli do Monte Carlo :> odpoczal i pewnie jest na tyle przygotowany aby ograc tu dosc 'jedno-wymiarowego' Wawrinke i zakonczyc jego passe na kortach ceglanych trwajacej od meczu z Klizanem w Casablance. Walki nie wykluczam ( mecze miedzy nimi bywaly ciasne - ale nie gram przeciez hc a mecz ) i sadze ze zabraknie Wawrince w kluczowych momentach a samo rzezbienie z koncowej to bedzie za malo dzis na 'swiezego' Novaka. Zreszta wygral z nim ostatnich 6 spotkan.
Nole to def. Wawrinka @1.40 8/10
Ps. Mirka jest slodka :>
|
Do góry
|
|
|
|
#3808918 - 16/04/2010 06:14
[Re: Mr. Federer]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Ferrero, Nalbi i Monti jak w masełko  -------------------- Monte Carlo Nadal- de Bakker 6:1 6:0 Nadal-Berrer 6:0 6:1 Nadal poczul pod butami mączke i zwariowal- i na tym powiniem zakonczyc opis tych spotkan  Berrer gral bardzo dobrze z Monaco i wydawaloby sie ze niemozliwe jest ze tak gładko wtopi a jednak. Rafa jest w swoim zywiole. Patrząc na jego gre w tym turnieju przypomina sie stary dobry Nadal na ktorego mozna bylo grac w ciemno w kazdym meczu i z kazdym przeciwnikiem na czerwonej mączce  Jego topsinowe forehandy robią z pilka nieprawodpobne rzeczy :zaskoczenie: Kazdy kto choc troche gra w tenisa wie jak ciezko odebrac takie zagranie a co dopiero odebrac takie zagranie w wykonaiu Hiszpana gdy nieraz pilka po kontakcie z nawierzchnią odbija sie prawie pionowo w góre  Dla przecietnego obserwatora moze byc to niezuawazalne i niezrozumiale dlaczego zwodnicy tacy jak mlody, utalenotwany De Bakker czy czyniacy ostatnio bardzo duze postepy Berrer ugrywaja tylko gema w całym meczu. Fakt... przeciez to zaowodwcy a wydawaloby sie ze takie wyniki sa mozliwe tylko w towarzyskich meczach na osiedlowych kortach  Tak jak pisalem Rafa jest tutaj w nieprawdopodbnej dyspozycji i mozna go spokojnie grac na wygraną w turnieju. Kurs 1,39 jaki proponuje BF moze szału nie robi le to jednak tak zwany pewniaczek 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|