Witam !
Szukam pracy na wakacje. Jako, że mam w tym roku maturę to jestem wolny już od połowy maja do połowy września.
Jesteście w stanie polecić jakąś prace ? Może być zagraniczna. Macie jakieś pomysły ?
w mielnie przeciez jest mnostwo roboty. trzeba juz cos szukac, bo im blizej wakacji tym bedzie ciezej
W Mielnie wyzysk jak cholera. Jak się nie ma znajomości to lepiej odpuścić, bo godziwej pracy tam się nie dostanie. Takiego czegoś nie ma chyba nigdzie, praca 5zl/h i do tego zasuwasz od 8.00 do 22.00, często bez wyżywienia. Kilku znajomych się już na tym przejechało i odradzam każdemu. Chyba, że ma się znajomego pracodawcę, który bardziej po ludzku pochodzi do tego typu spraw.
Jak już coś nad morzem to proponowałbym załapać się do jakiegoś hotelu. Praca niezbyt męcząca, potrzebne jedynie minimalna znajomość języka (podstawowe hotelowe zwroty) + obsługa komputera, systemów rezerwacji. Sam w coś takiego się bawiłem i polecić mogę, aczkolwiek zarobki też niezbyt oszałamiające...
Dla osoby świeżo po maturze, kiedy to umiejętności językowe jeszcze jako tako wyglądają, zdecydowanie najlepsza opcja to wyjazd zagranice na te kilka miesięcy. Dlatego w pełni zgadzam się, że @Szewą.