#3782732 - 01/04/2010 17:49
Re: W co warto dziś inwestować? [6]
[Re: mura]
|
addict
Meldunek: 23/09/2005
|
Mura a co sądzisz o bomi? Z tego co pamiętam to masz almę. wskaźnikowo bomi wydaje się być dobrą inwestycja, co o tym myślisz?
|
Do góry
|
|
|
|
#3782746 - 01/04/2010 18:01
[Re: juru15]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
przykro mi, w tej materii nie mam pojęcia co napisać. nie mam bomi, nie śledzę, analizka pisana na kolanie nie ma dużej wartości. węsze gdzie indziej. jutro nie ma sesji, jest wolne, to może przed świetami obczaję i napiszę. na pierwszy rzut oka technicznie nie wygląda źle, i te 15 zł jak zaczarowane. spółka stabilna, dobra, z okreslonym planem rozwoju, ale nie mam wiedzy apropo strategii która może zaskoczyć rynek itp a bez jakichś wiążących komunikatów raczej nie ruszy z kopyta w górę. chyba że spekulacyjnie AT, bo drepta w tym poziomie i drepta. póki co no bet, nie gram na siłę
|
Do góry
|
|
|
|
#3782775 - 01/04/2010 18:25
[Re: mura]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
mura skoro mamy taki swiateczny koncert zyczen to moze napisze ze dwa zdania na temat Lotosu i Assecopol ??? Lotos narazie daleko za Orlenem, wydawalo sie kilka razy ze ruszy do przodu ale zawsze sie znalazl jakis sypacz, pogloski o prywatyzacji wiec pewnie Grad bedzie chcial troche podbic kurs Assecopol - to dla mnie jedna z najwiekszych niespodzianke GPW zaj... zarzad , cenie sobie bardzo prace i strategie Gorala, dobre wyniki , fajne perspektywy a kurs stoi i nie ma ciagu dla mnie az niewiarygodne !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3787430 - 04/04/2010 03:56
[Re: Inzaghi78]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
ja odpuszczam spółeczki bluczipowskie rozumiem ale interesuje mnie Twoje zdanie zwlaszcza w odniesieniu do Asseco bo moze Ty mi wytlumaczysz skad tam sie bierze takie zamulenie nie wiem. gram/obserwuję co wpadnie mi w oko, co usłyszę, co ktoś podpowie. samemu ciężko wszystko ogarnąć. ktoś komu ufam swego czasu pogrywał na asseco, mimo że nie rozumiał - ale współgrało idealnie z AT. jak zaczęła technika zawodzić, trzeba było rzucić to w kąt, nie ma się co piłować na siłę. bez sentymentów i ja również tego nie śledzę. to że ktoś tam dobrze zarządza, wyniki ok, perspektywy takie czy śmiakie, dobry pr, owakie kontrakty - wcale nie oznacza, że będzie rosło. giełda jest bezwzględna i, jak uczucia, nielogiczna. nie słuchać szumu, omijać chaos - trudna sztuka. lepiej jednak badać, węszyć, polować niż przywiązywać się jak do ulubionego klubu. jak nie rośnie - można cierpliwie czekać wg strategii buy&hold, ale trzeba mieć jakieś podstawy. ja aseco nie rozumiem, i by to sie zmieniło - muszą dać mi jakiś dowód, że się mylę. inaczej no bet
|
Do góry
|
|
|
|
#3788356 - 05/04/2010 01:30
[Re: Inzaghi78]
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Ty nazywasz to potezny wstrzas gospodarczy ja niemal pewna widze wojne i na tej plaszczyznie sie zgadzam z Eldo bo co do kierunku gieldy niestety nie moge sie obecnie z nim zgodzic. On widzi Armagedona ja wzrosty, jak bedzie czas pokaze stałem sie bykiem , kiedy trzeba , teraz staje sie niedzwiedziem , czy teraz trzeba ? czas pokaze gdybym umial przewidziec szczyty i dolki bylbym miliarderem , ja nie potafie , ale trendy wychodza mi nieżle ,a ten kto mnie czyta zarabia POZDRO ELDO
|
Do góry
|
|
|
|
|
|