#3795282 - 09/04/2010 20:15
Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010
[Re: kazow]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
ku.wa Panowie ... dajcie spokoj ... zrecie sie jak przekupy na targu ... najlepszy temat na tym forum zaczyna przypominac polskie bagienko kazow, jako obserwator zapewne zauwazysz (analizujac chocby poprzednia strone tematu kazdy moze to zauwazyc) ze dwie osoby zaczynaja osobiste wycieczki pod moim adresem i pisząc bzdury robią zamieszanie - Wojtas i Misiek. co gorsza uzywaja tu nawiązań i odniesień do informacji prywatnych, ktore jeden z drugim mają z dawnych kontaktow miedzy nami, gdy jeszcze z Miskiem pisalem na gg, a swinstwa w postaci wykorzystywania tych informacji na publicznym forum nie zamierzam tolerować. Moze jako postronny uczestnik forum zainteresowany porządkiem w dziale siatkówka zaapelujesz do tych dwóch userów aby swoją twórczość na forum ukierunkowali na właściwe tory? Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3795541 - 09/04/2010 22:03
[Re: Boubson]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
i jeszcze jedno... Wojtas a na czyje zlecenie Ty dzialasz? bo to mi pachnie ludzmi ktorzy J.Sucha uciszyli, gdy ten glosno powiedzial co o tym wszystkim mysli...
a Tobie o co chodzi? nie napisałem słowa o Tobie w tym temacie, nie pochlebiaj sobie niech Giertyszek pokaze, ze ma jaja to go publicznie przeprosze za wczorajsze i dzisiejsze posty ... tyle w tym temacie
|
Do góry
|
|
|
|
#3795593 - 09/04/2010 22:29
|
Inwestor
|
apeluje:
1. Giertyszek -> napisz ze pomyliles sie z ustawkami poprzednimi i nastepnym razem nie pisz ze jestes przekonany i wiesz o ustawce, ale ze to tylko twoja prywatna opinia nie potwierdzona u trenera
nie wiem o co chodzi Wojtasowi, zaś jesli idzie o "ustawki", szczegolnie mecz Polibuda-Skra to tak pomylilem sie, przesadzilem tez z ocena pewnosci tego co mialo byc, na przyszlosc nie bede pisal w podobnych sytuacjach (jeśli będą) w ten sposob jak to miało miejsce tutaj że "wiem o ustawce" granicząc zajście tego zdarzenia z pewnością bo mogło to wprowadzac w blad - natomiast nie byla to tez tylko moja prywatna opinia(wymysł), slyszalem co nieco od osob zwiazanych z Polibuda, o takich teoriach pisał też m.in. Cendruś, w każdym razie nie byla to informacja z pierwszej reki, a poniewaz mozna bylo to tak odebrac, wiec wszystkich ktorzy czuja sie urażeni i/lub ponieśli z tego tytułu straty finansowe przepraszam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3795625 - 09/04/2010 22:50
[Re: Giertyszek]
|
Wodzirej
|
No widzisz jak chcesz to potrafisz, chociaz nie jest to czego do konca oczekiwałem, ale lepsze to niz nic Jesli nie będzie takiej potrzeby to nie będe więcej "napinał" wobec Twojej osoby, a mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby obiecałem więc przepraszam za wczorajsze i dzisiejsze posty na ten temat, ale wiesz ze były one konieczne i prawdziwe
|
Do góry
|
|
|
|
#3795633 - 09/04/2010 22:58
[Re: Wojtas_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
pobawie sie w mediatora do konca... Wojtas ..Giertyszek dal rade ..to juz go nie zaczepiaj, bo w tym poscie powyzej niby przepraszasz ale juz szukasz zaczepki luz Panowie jak to juz Fart napisal
|
Do góry
|
|
|
|
#3795673 - 09/04/2010 23:42
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Jakbym wiedzial, ze moj post o meczu Wielun-Czestochowa wywola taka burze na forum to w ogole bym nie wyskakiwal z tym. Tak sobie na spokojnie wszystkie posty przeczytalem to o typach tutaj zero konkretow, a wiekszosc wpisow to osobiste wycieczki, po co? Troszke zalatuje piaskownica - 'Ty mi zabrales grabki to ja Ci zniszcze zamek, itd. ' . Naszym celem jest wspolna walka o zarobek i tego sie trzymajmy. Ja juz pogralem zdecydowanie na AZS Czestochowe @1.72 i licze na 'oddanie' tego co dostali w zasadniczym . Moje drobne przemyslenia czemu tak, mozna znalezc gdzies 2-3 strony wczesniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#3796573 - 10/04/2010 05:44
[Re: Cendruś]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
AZS Częstochowa! Widać było, że zawodnicy tacy jak Wiśniewski, Nowakowski, Janeczek, Fabian, (którzy przypomnę jeszcze raz co niektórym nie byli nie grali od jakiś 2-3 meczy z powodu kontuzji/chorób, wyszli na parkiet u nas, bo Wagner chciał sobie ich na Rzeszów wprowadzić w tryb meczowy) dziś pokazali dobry poziom siatkówki. Przy dobrym przyjęciu, Fabian mógł spokojnie uruchomić środek, a tutaj na pełnym zasięgu Nowakowski czy też Wiśnia, byli nie do złapania przez super Marcina lub Zajdera. Marcin jeżeli ma takie głupie miny robić jak przegrywają, to mógłby dać sobie już spokój z siatkówką - to tak na marginesie, ciekawe czy z nim przedłużą kontrakt Wracając do tego dzisiejszego meczu, sporo faz punktowych. W I secie to całkowita dominacja Częstochowian, którzy zagrali bardzo dobrze zagrywką Nowakowski, Wiśnia - stacjonarki z którymi nasi po prostu sobie nie radzili.. zresztą nie ma co się dziwić, że taki przyjmujący Kordysz,Błoński czy też Wołosz nie potrafią sobie z nimi poradzić, jak mają z nimi problemy lepsze gwiazdy naszej Plus Ligi, no i Janeczek - który sadził bomby niesamowite. II set, to taki fazowy strasznie set w którym Częstochowa przegrywa już 2-8, po czym wychodzi na prowadzenie 16-13 i już kontroluje do końca. III set to lepsza gra gospodarzy, a słabsza gości, którym siadła zagrywka, no i parę kontr wygranych = set dla Wielunia. IV set to już w ogóle śmiesznie Częstochowa po I przerwie technicznej 3-8>4-9 po czym na zagrywkę wchodzi Nowakowski i kieruje naszych przyjmujących zrobiło się miłe 9-9.. pkt za pkt/ lub maks 2-3 pkt na korzyść gości, jednak mamy stan 20-20, no i tutaj walka ciekawa i emocjonująca do samego końca, jednak ostatecznie blok i kończymy zabawę z wynikiem 3-1 Oprócz mnie Wojtasa i Mefisa, było jeszcze jakiś 20 kibiców porozrzucanych po całej hali, ale jednak fan klub z AZS-u nie dotarł.. ciekawe czy będą 16 na swojej == Widzę, że się mod przyznał tego działu do błędów fixowych, więc koniec z najeżdżaniem na siebie i robienie z tematu kabaretów
|
Do góry
|
|
|
|
#3796612 - 10/04/2010 06:31
[Re: Misiek]
|
Wodzirej
|
Częstochowa planowo do przodu, tak jak większość pisała przed spotkaniem. Mecz od początku bez emocji, później troszkę goręcej było, bo wygrana się oddalała, jednak kłopoty szybko zostały zażegnane i Azs wraca do domu z zaliczką, by pod Jasną Górą pokonać Wieluń drugi raz i walczyć o 5 miejsce prawdopodobnie z Bydgoszczą. Więcej pisać nie trzeba, bo Misiek wszystko opisał raczej szczegółowo. Żałuje, ze fan club Czewy nie przyjechał, bo mieliśmy miejsca na "młynie" no ale co zrobić, musieli pokazać zawodnikom co jest grane. Czewa udowodniła, ze po kontuzjach juz śladu nie ma i z takim Wieluniem na miękko wygrywa. Jednak mimo porażki to w Wieluniu bardzo fajnie zaprezentował się drugi rozgrywający Matejczyk i o dziwno Lubiejewski, który większość piłek kończył. Pochwalić należy również Zajdera i Wołosza za atomowe zagrywki. Z drużyny Częstochowy trzeba wyróżnić Janeczka, środkowych i Zatorskiego. Zagrywka na bardzo wysokim poziomie, cholernie trudna do przyjęcia, atak pewny i skuteczny, a Zatorski dużo spokoju w grze defensywnej Czewy wprowadzał, zresztą jak zwykle. Słaby mecz Fina "Kanapy" jak to go z Miskiem nazwalismy oraz słabiutko Wierzbowski, no ale do tego byłem przyzwyczajony. To by było na tyle, pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#3803467 - 13/04/2010 23:39
[Re: Wojtas_]
|
Inwestor
|
Plus Liga wznawia mecze w poniedziałek 19.04 Mecze półfinałowe PGE Skry Bełchatów z Resovią Rzeszów odbędą się w najbliższy poniedziałek (19.04) i wtorek (20.04). Oba mecze rozpoczną się o godzinie 20:30 (transmisja w TV4 i Polsat Sport)
W drugim półfinale ZAKSA Kędzierzyn Koźle zagra z Jastrzębskim Węglem w poniedziałek i wtorek o godzinie 18:00 (transmisja w TV4 i Polsat Sport).
|
Do góry
|
|
|
|
#3815376 - 19/04/2010 18:26
[Re: _Korver_]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Co tu tak cicho.. Dziś przed nami pierwsze spotkania półfinałowe.. oraz o pozostałe miejsca walka. Przedstawię krótkie moje 'widzimisię': AZS UWM Olsztyn v Delecta Bydgoszcz 2 @1.72 Unibet ; Betclick Walka o 5-8 miejsca. Niektórzy piszą, że Bydgoszcz będzie miała mniej motywacji od Olsztyna, niektórzy, że dziś przegrają, ale wygrają dwa mecze w Bydgoszczy itd, każde ma swoje zdanie Moje zdanie jest takie, że dziś ekipa Waldka robi to co Częstochowa u nas, czyli wygrywa po prostu ze słabszą ekipą. Brak motywacji? No nie wiem... DELECTA na pewno chciała i mówiła o tym głośno przed sezonem, że celem jest pierwsza czwórka, cel nie został osiągnięty, więc 5 miejsce (które daje im europejskie puchary) na pewno osłodziłby im troszkę życie przed podsumowaniem sezonu u prezesa. Olsztyn zgodzę się, że ma jakieś tam zrywy naprawdę solidnej siatkówki, Sordyl potrafi ich tam w jakiś sposób naprawdę fajnie przygotować do danego spotkania. Potrafią zrobić niespodzianki takie jak ta w Kędzierzynie, ale to był po prostu przypadek/mega szczęścia, jak dla mnie po prostu słabszym występie Mostostalu, niż Olsztyna lepszej gry... ale już to zostawmy. Delecta zagrała naprawdę fajne cztery spotkania z Jastrzębskim, zabrakło tak jak ktoś to powiedział w wywiadzie (bodajże Lipiński) tych małych szczegółów.. Ja bym się z nim tak do końca nie zgodził, choć naprawdę byli bliscy tego V spotkania i któż to wie... Grają na pewno o niebo lepiej niż to miało miejsce w rundzie zasadniczej, mają na pewno większy potencjał niż Olsztyn i myślę, że dziś tą rywalizację, którą pamiętajmy.. gra się tylko do dwóch zwycięstw rozpoczną od gola dla siebie.... Mam nadzieję, że.. 'nie spalą się dziś ciastka' Do tego Skra po marnym @1.15, ale innej opcji po prostu tutaj nie widzę. Bełchatów który szykował się do FF, jest strasznie głodny gry i na każdej pozycji (może oprócz L) mają lepszego zawodnika. Z całym szacunkiem dla Rzeszowa - bo nie grają źle, ale mogli uzyskać 2/3 miejsce po rundzie zasadniczej, wówczas mogliby marzyć o srebrnym medalu __ Delecta+Skra @1.98 zobaczymy co z tego wyjdzie po tej przerwie
|
Do góry
|
|
|
|
#3815680 - 19/04/2010 21:07
[Re: Misiek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Mam podobne zdanie do Miśka. Delecta od dluzszego czasu czekala na Play Off wiec porazka ( ktora wstydu nie przynosi i momentami gra bydgoskiej ekipy wygladala imponujaco ) z Jastrzebiem zapewne nie wplynie zle na ich mobilizacje i podejda od dzisiejszego w pelni skoncentrowani do rywalizacji o OPLACALNE 5-te miejsce i moim zdaniem wygraja ja do 0 ! Kurs bardzo fajny , Misiek ladnie mecz opisal , nie ma co wiecej dodawac.
Bydgoszcz ~ 1.70
Od dluzszego czasu twierdzilem , ze jezeli Skra i Resovia nie wpadlyby na siebie wczesniej to taki ogladniemy final. Niestety , JUZ w polfinale obie ekipy 'skrzyzuja rekawice' , niestety oczywiscie dla Resovii. Jestem w stanie sobie wyobrazic wyrownana walke w Rzeszowie ale jednak w Bełchatowie skoncentorwany , zmobilizowany mistrz nie zostawi zludzen kto i w tym roku siegnie po MP.
Skra ~1.15
Do tego na dokladke Czestochowa , ekipa czysto sportowo o klase lepsza , czas na rehabilitacje przed wlasnymi kibicami , rozwala dzisiaj Wielun.
Czewa -1,5 ~1.30
Chodzi mi po glowie jeszcze Jastrzebie ze wzgledu na spory kursik i mam w pamieci ostatni mecz w Kedzierzynie miedzy tymi ekipami. ZAKSA na kolana tez nie rzucila w cwiercfinale , ktos ma jakis pomysl w tym kierunku ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3817068 - 20/04/2010 14:41
[Re: Valverde]
|
Wujas
Meldunek: 20/10/2009
|
Parę zdań odnośnie dzisiejszych spotkań drugiej serii. Co do meczu Skry z Resovią to wg mnie dzisiaj skończy się wynikiem 3-0 dla gospodarzy. Goście po kontuzji Achrema stracili można powiedzieć jedno ze swoich skrzydeł. Wika bez formy co widać gołym okiem. Na miejscu Travicy spróbowałbym dzisiaj Mikę w pierwszej szóstce bo wczoraj naprawdę zaprezentował się korzystnie. Oczywiście mecz meczowi nie równy i dzisiaj może być zupełnie inaczej. Faktem jest jednak, że Travica nie ma wielkiego pola manewru i to będzie dzisiaj widoczne na parkiecie. Bwin oferuje 2.10 na zwycięstwo Skry do zera i ja to lekko wezmę. Jeszcze jedno zdanie odnośnie Gacka. Strasznie irytuje mnie jego postawa. Przyjęcia na trzeci metr, w obronie nie wyciąga niektórych piłek, z którymi radzi sobie Ignaczak. I nie jest to tylko jeden słabszy mecz. Słaby punkt Skry w konfrontacji z Trentino w finale LM, jeżeli do takiego dojdzie sprawi, że Skra nie zdobędzie upragnionego pierwszego miejsca. Jastrzębie 2-0 po dwóch spotkaniach wyjazdowych ? Myślę, że bardzo prawdopodobna sytuacja. ZAKSA pokazała wczoraj jak łatwo można ją złamać. Brakuje mi w tej drużynie zawodnika, który weźmie na siebie odpowiedzialność w trudnych momentach. Zawodnicy tracą pewność siebie i efekt jest taki jak chociażby w trzecim i czwartym secie dnia wczorajszego. Yudin rozegrał wczoraj słabe spotkanie i jeżeli dzisiaj dorzuci swoich parę punktów lepszą grą to Jastrzębie wygra po raz drugi. U kobiet wg mnie Dąbrowa wygra dzisiaj gładko 3-0, 3-1. Osobiście zagrałem handi -1,5 seta.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|