Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#3732764 - 03/03/2010 18:47 Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Zestaw par 19 kolejki ekstraklasy:

06.03 piątek:

futbolKorona Kielce - Polonia Bytom godzina 17:45
futbolWisła Kraków - Arka Gdynia godzina 20:00 (stadion Hutnika Kraków, bez publiczności)

07.03 sobota:

futbolŚląsk Wrocław - Jagiellonia Białystok godzina 14:45
futbolLech Poznań - Cracovia Kraków godzina 16:15
futbolLechia Gdańsk - Polonia Warszawa godzina 17:00
futbolRuch Chorzów - Zagłębie Lubin godzina 19:15

07.03 niedziela:

futbolLegia Warszawa - Odra Wodzisław Śląski godzina 14:15
futbolPiast Gliwice - GKS Bełchatów godzina 14:45 (mecz zostanie rozegrany w Wodzisławiu Śląskim).

Życzę wszystkim powodzenia toast

Do góry
Bonus: Unibet
#3732796 - 03/03/2010 19:39 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: Ignorator]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
7.03 marca godzina 17:00

Lechia Gdańsk VS Polonia Warszawa

Cytat:
Typ: Lechia Gdańsk
Stawka: 2,35
Bukmacher: betclick
Stawka: 6/10

Już w najbliższą sobotę w Gdańsku dojdzie do bardzo ciekawej konfrontacji pomiędzy gdańską Lechią a Polonią Warszawa.
Po pierwszej wiosennej kolejce obydwie drużyny muszą być nie zadowolone z własnych wyników. Lechia Gdańsk w 18 kolejce pojechała do Wodzisławia Śląskiego gdzie tylko zremisowała z miejscową Odrą (0:0). Z kolei Polonia Warszawa przy Konwiktorskiej podjęła Lecha Poznań, wynik końcowy był bezwzględny dla "Czarnych Koszul" (0:3). Każda z tych drużyn w tej kolejce będzie chciała pokazać się z lepszej strony niż to było w ubiegły weekend.
Na początek jednak zacznijmy od Lechii Gdańsk. Popularni "Biało-zieloni" nie popisali się w Wodzisławiu Śląskim. Jednak trzeba ich trochę rozgrzeszyć w końcu świetnie bronił powracający do naszej ligi Arkadiusz Onyszko. Wystarczy tylko wspomnieć o 90 minucie spotkania, kiedy Onyszko wyjął piłkę w sytuacji sam na sam z Marcinem Pietrowskim. Pomimo tego pudła trener Tomasz Kafarski nie stracił do niego zaufania. W najbliższym spotkaniu z Polonią Warszawa młody Pietrowski ma zagrać na środku pola razem za Pawła Nowaka razem z Łukaszem Surmą. Także zmiany szykowane są na lewej stronie za słabego zwłaszcza w drugiej fragmencie gry Piotra Wiśniewskiego ma wejść Ivans Lukjanovs. Trzeba przyznać, że jest to bardzo dobre posunięcie trenera Kafarskiego. Choć Lukjanovs strzelił tylko jednego gola w naszej ekstraklasie to jest bardzo przydatny w akacjach ofensywnych. Tylko po tych dwóch zmianach widać, że Trener Kafarski na swoim stadionie chce zagrać bardziej odważnie niż w Wodzisławiu Śląskim. Inna też sprawa, że chce zmienić zawodników, którzy go zawiedli na Śląsku. Do tych na pewno należy Paweł Nowak, który po dwóch żółtych kartkach ujrzał w końcu czerwoną i osłabił własny zespół. Podsumowując Lechia Gdańsk jest dobrze przygotowana do sezonu ligowego. Pierwsze już spotkanie pokazała, że trener Kafarski ma olbrzymi potencjał w drużynie. Niestety w 18 kolejce "Biało-zieloni" mieli duży problem z sforsowanie bramki Arkadiusza Onyszki, który w wielkim stylu wrócił na polskie stadiony.
Polonia Warszawa choć wydała blisko dwa miliony złoty jest w o wiele gorszej sytuacji niż Lechia Gdańsk. Nie chodzi tutaj nawet o wynik sportowy, ale także o sytuacji wewnątrz klubu. Ta dramatycznie się popsuła po niedzielnym meczu z Lechem Poznań. Właściciel klubu Józef Wojciechowski stracił zaufanie do trener Jose Marii Bakero. Pamiętamy z przeszłości, że zwykle kończyło się to źle. Wystarczy przypomnieć trenerów Bogusława Kaczmarka czy Jacka Grembockiego. Wszystko przez tajemniczą i mroczną postać Tony'ego Slota. Zawsze jak prezes Wojciechowski traci zaufanie do jakiegoś trenera pan Slot się pojawia, nie inaczej jest teraz. Dla trenera Bakero nie mniej nie więcej oznacza to, że pan Tony Slot musi zatwierdzić ostatecznie taktykę na mecz z Lechią Gdańsk. Tym samym Hiszpan stracił suwerenność w podejmowaniu decyzji. Dobrze wiadomo, że taktykę tak naprawdę może ułożyć nawet sam Wojciechowski. Przecież we wtorek już w prasie można było przeczytać, że Wojciechowski zajął stanowisko odnośnie piłkarzy w pierwszej jedenastce Polonii. Powiedział, że nie rozumie decyzji dlaczego na boisku był słaby Marek Sokołowski a nie było Radka Mynarza czy też Janusza Gancarczyka. Niestety dla Jose Marii Bakero przyszedł ciężki czas w Polonii. Pamietamy już to na przykładach przecież choćby Jacka Grembockiego, który musiał słuchać poleceń Tony'ego Slota i dziwnym trafem skład był właśnie taki jak chciał Slot i Wojciechowskim. Oczywiście można się upieraćza Pawła Nowaka wówczas Polonia Warszawa pokonała na wyjeździe we Wronkach samego Lecha Poznań (2:3), ale wtedy "Czarne Koszule" były lepiej przygotowane do sezonu. Teraz jest zupełnie inaczej, widać to było po pierwszym spotkaniu z Lechem Poznań. Choć Polonia miała przewagę przez jakieś 25 minut to nie potrafiła skutecznie zagrozić bramce Jasmina Buricia. Wszystkie akcje ofensywne kończyły się w okolicy pola karnego. Zabrakło zdecydowanie zawodnika, który potrafiłby skutecznie wykończyć akcję całego zespołu. Takich piłkarzy miał Lech Poznań dlatego wygrał to spotkanie. Warto przy okazji przygotowania Polonii Warszawa jeszcze wspomnieć o bramkarzu "Czarnych Koszul" - Sebastianie Przyrowskim, to co wyprawiał podczas meczu z Lechem woła o pomstę do nieba. Podejmował złe decyzję ta jak choćby wykop piłki pod nogi piłkarza Lecha, nie łapał prostych piłek tylko je piąstkował. Najlepszy komentarz jaki słyszałem odnośnie jego gry był taki: "Szkoda, że Radosław Majdan nie stoi między słupkami". Słabą formę Przyrowskiego nawet potwierdził nasz reprezentacyjny trener Jacek Kazimierski. Reasumując z tak słabym bramkarzem i ze źle przygotowanym zespołem do rundy nie da się zdziałać niczego wielkiego. Wystarczy tylko porównać grę Tomasza Brzyskiego i Janusza Gancarczyka. W swoich klubach byli najlepszymi piłkarzami a w Polonii Warszawa jakby zbledli i po prostu znikli z pola widzenia. Do tego nie ciekawa sytuacja na linii trener - prezes może zaowocować wielkimi kłopotami tego zespołu w tej rundzie.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#3732846 - 03/03/2010 20:20 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: Ignorator]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Polonia pokonala Lecha nawet 4-2 ale tak jak napisales to byl zupelnie inny mecz i inna Polonia. Prezes Polonii skrytykowal na lamach gazet taktyke przyjeta przez Bakero na spotkanie z Lechem wiec na pewno grunt sie juz pali pod nogami a to nie wplywa dobrze ani na atmosfere ani na pewnosc siebie.
W nastepnych 2-3 meczach zobaczymy czy to Lech tak wysmienity i mocny czy Polonia taka slaba. Duzy wplyw na gre obu zespolow na pewno miala ugotowana w zimie murawa na Konwiktorskiej. Jak tam ma grac kadra i po co , tego do tej pory nie rozumiem confused
Mala ilosc trawy , bloto , wszystko lata i krzywe jak na pastwisku , ugotowali w zimie murawe pod warstwa sniegu , reszte wydziobaly ptaki i mamy co mamy. Polonia miala wygrywac od pierwszego meczu ale tak jak sie spodziewalem tam nie ma jeszcze DRUZYNY ,potrzeba czasu a poczatek maja ciezki bo trafiaja na Lechie , ktora tworzy calkiem zgrana paczke a u siebie jest grozna dla kazdego. Brak Nowaka to zadne oslabienie w Gdansku. Typ wydaje sie dosc fajny ,trzeba korzystac bo z czasem ta Polonia na pewno zacznie wygrywac !!

futbol Lech Poznań - Cracovia

Strasznie ciezki poczatek dla Cracovii. Pierwszy mecz z Legia , drugi to wyjazd do Poznania i powinno byc 0 pkt na koncie , choc ja mam inne zdanie.
Kto widzial Cracovia-Legia wie w jakis sposob legionisci wygrali w Krakowie , wielkim fuksem i Jankiem Mucha.Jeden z zawodnikow Pasow po zakonczeniu spotkania schodzac z muramy , klepnal Muche po plecach i powiedzial "Janek jedz juz do tego jeb... Evertonu" grin - to chyba wystarczy za komentarz Jego postawy. Zmarnowane setki przez Matusiaka , Kaliciaka i Polczaka , do tego 2 slupki i poprzeczka na przeciw 3 bramkowych okazji Legii i 2 goli - to calkiem niezle. Mozna mowic o frajerstwie ze strony Pasow (slusznie), ale ogolne wrazenie ,zwlaszcza do 70 min pozostawiali po sobie bardzo dobre, dodajac ze grali z jednym z glownych kandydatow do mistrzostwa.Gralismy fajnie w pilke , ot co ! Paradoksalnie dopoki Choto byl na boisku i gralismy 11 na 11 bylo dobrze , zas przy grze w 11 na 10 posypalo sie , tak jakby Cracovia nie byla przygotowana na taki wariant.

Pewne jest , ze Lenczyk tradycyjnie dobrze przygotowal zespol do sezonu. Pilkarze sa w niezlej formie i zapewne bedzie ona rosla. Przed nami mecz przyjazni a chyba kazdy juz wie jak Lechowi w takich meczach ciezko o punkty , zwlascza z Cracovia bardzo zle im sie gra.

Mialem przejsc obojetnie obok tego meczu ale kursy jakie zobaczylem skusily jednak do malej inwestycji. Wrazenie robi wygrana Kolejorza w Warszawie az 3-0 i stad pewnie tak niski kurs ~ 1.45 na gospodarzy. Ja jednak ta wygrana tlumacze bardziej slaba postawa obrony Czarnych Koszul i Przyrowskiego niz wybitna postawa ekipy Zielinskiego - byc moze sie myle , weryfikacja juz w sobote.
Lenczyk nie popelni bledu Bakero i nie pojdzie na wymiane ciosow z Lechem bo wiadomo , ze wtedy nas stlamsza i moze byc problem. Pokonalismy ich juz raz w tym sezonie bedac w dolku 1-0 w Sosnowcu , nie bedac druzyna gorsza wiec wcale bym Cracovii nie skreslal. Licze na lekkie zmeczenie Lechitow po kadrze , kto wie czy nie bedzie jakis urazow na tej fantastycznej trawce w Warszawie. Mecz w niedziele , srode , sobote to jednak obciazenie dla naszych ligowcow.
Cracovia sie wzmocnila , Matusiak w koncu musi cos strzelic , Pawlusinski jest w niezlej formie , reprezentanci Moldawii Suvorov ( super wystep przeciwko Legii , okrzykniety naszym najlepszym pilkarzem tamtego spotkania ) i zatwierdzony w ost chwili Ovseannicov to duze nadzieje dla nas. Pan wybitny ekspert Maciej Szczesny oczywscie tradycyjnie musial skomentowac Cabaja , lecz wg mnie wyglada on tez na dobrze przygotowanego w koncu fizycznie i mentalnie. Podsumowujac , obie druzyny zrobily dobre wrazenie w pierwszej kolejce przeciwko warszawskim ekipom. Ale czy Lech az tak dobre zeby wystawiac na nich 1.45 a na Pasy ok ~ 7.30 ? Sam nie wiem , do tego seria Lecha bez porazki dosc dluga , tak samo seria Pasow bez remisu. Ekstraklasa wraca do Poznania , na trybunach ok 11 tys widzow wiec mecz bedzie w koncu mial atmosfere swieta. Bardzo ciekawi mnie co wymysli Zielinski 'na Lenczyka'. Moze sie wladuje na mine i pisze malo obiektywnie , ale ze stawka nie szaleje.

Lech - Cracovia x2 3/10

Do góry
#3733066 - 03/03/2010 23:33 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: craax]
kamasutra Offline
veteran

Meldunek: 16/01/2006
Duzo racji w tym co piszesz,Cracovia pewnie w miare sensownie przygotowana do rundy bo warsztat Lenczyka to gwarantuje....

Niemniej jednak nie sadze by ugrala w Poznaniu chocby punkt.
Lech strzelajac trzy gole na Konwiktorskiej zrobil na mnie wrazenie,tymbardziej ze ciezka murawa nie pomagala w normalnej grze takiej jaka lubi kolejorz.

Pierwszy raz od dluzszego czasu Lech zagra przed wlasna publika i to powinien byc jeszcze wiekszy bodziec do zwyciestwa.
Widac bylo jesienia jak duze znaczenie ma dla nich wlasne boisko.
Stracili sporo punktow jako gospodarz grajac we Wronkach,w Poznaniu raczej tak nie bywalo....

Fakt ,kurs nie rozpieszcza bo spoko powinno byc ok 1.6 ale co zrobic...

Jesli Cracovia grajac o jednego zawodnika wiecej nie byla w stanie chocby zremisowac na wlasnych smieciach z Legia,to dlaczego ma to zrobic na wyjezdzie z teoretycznie mocniejsza ekipa niz Warszawiacy grajac jedenastu na jedenastu..?

Lech dla mnie faworytem w tym spotkaniu, tyle ze kurs faktycznie biedny..... wink

Do góry
#3733601 - 04/03/2010 02:49 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: kamasutra]
craax Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: kamasutra

Jesli Cracovia grajac o jednego zawodnika wiecej nie byla w stanie chocby zremisowac na wlasnych smieciach z Legia,to dlaczego ma to zrobic na wyjezdzie z teoretycznie mocniejsza ekipa niz Warszawiacy grajac jedenastu na jedenastu..?

No wlasnie gra 11 na 11 wygladala duzo lepiej w wykonaniu Cracovii a w mecz z Legia miala po prostu ogromnego pecha stwarzajac sobie multum sytuacji.Licze , ze znow takie ostrzeliwanie slupkow i poprzeczek sie nie powtorzy a skutecznosc poprawiona bedzie.Poznan czesto dla nas jest szczesliwy a i Muchy nie ma w Lechu. Pewnie sie myle ale takich kursow nie omine jednak a wiele osob pewnie zagra i Lecha -1,5 i tez na to sa szanse. Poczatek ligi trzeba atakowac te wieksze kursy poki czas boks

Do góry
#3733650 - 04/03/2010 02:58 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: craax]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
Z typowaniem na Lecha radzę poczekać na wieczorny mecz reprezentacji. Przypominam, że Lech w kadrze ma praktycznie na tą chwilę 1 wartościowego napadziora. Ewentualna kontuzja (odpukać!) Lewandowskiego czy Peszki byłaby bardzo dużym osłabieniem Kolejorza.

Szerzej o meczu postaram się napisać jutro.

Do góry
#3733758 - 04/03/2010 03:17 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: craax]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
@craax "Licze , ze znow takie ostrzeliwanie slupkow i poprzeczek sie nie powtorzy"

tego można być niemal pewnym bo w meczu z Lechem za często gościć pod bramką przeciwnika raczej nie będziecie wink

z Legią bodajże aż 16 strzałów oddaliście wink z Lechem raczej murowanko będzie wink

ja w tym mecz widzę Azję -1 na Lecha po 1,8

Niestety ale nie widzę najmniejszej szansy na to żeby Lech mógł tu zgubić jakiekolwiek punkty , jedyną niewiadomą jest tu rozmiar wygranej , czy będzie to skromne jednobramkowe zwycięstwo na zwrot stawki czy coś więcej , według mnie coś więcej wink

Praktycznie tylko to widzę do grania na tą kolejkę , ewentualnie jeszcze Bełchatów można rozważyć który z Wisłą szczególnie w pierwszej połowie gdy mocno grał pressingiem mógł się podobać i bardzo dobre wrażenie wywarł.

może jeszcze Odra +1,5 zważywszy że Choto nie zagra , Astiza występ niepewny...więc obrona w części może być nieco ogórkowa , do tego chyba mamy najgorsze boisko w lidze , tak fatalna płyta może przeszkadzać wirtuozom w grze wink

Do góry
#3733855 - 04/03/2010 03:44 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: Legia]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

W Poznaniu murawa również nie wygląda najlepiej:
http://www.budowa.maroonpoint.com/2010/s0295.jpg

Na szybciutko jeszcze. Myślę o graniu cs 1:0 2:0 na Wisłe. Zakładam zero z tyłu, i mało z przodu (Brożek nie zagra?). Zresztą Legia u siebie to samo (tradycyjnie u mnie).

Do góry
#3733896 - 04/03/2010 04:08 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: kfjatek]
craax Offline
Carpal Tunnel

McDziarz Odra to przypuszczam na Legii nawet nie pierdnie , 2-0 , 3-0 tak to bym widzial w Warszawie.Wodzislaw nie ma druzyny !Legia u siebie , walczaca o MP z najgorsza druzyna powinna spokojnie wygrac i nie ma sie co martwic o 2 czy 3 braki w skladzie.
Czuje tez problemy Wisly w Krakowie ,graja bez kibicow to bedzie mialo wplyw a skutecznosc w przodzie tradycyjnie szwankuje. Falstart Arki i tak fatalny wystep sie nie powtorzy. +1,5 na Arke albo jakies wyniczki jak kfjatek mysli mozna pokombinowac.

Pewnie inna taktyke przyjmiemy na Poznania , ale moze nie az takie murowanie bo juz tam kogos z przodu ciekawszego mamy , szkoda ze Slusarski jeszcze chory bo bysmy straszyli z przodu juz 'bogato'. No z Lechem jak przypuszczalem rozne beda opinie , jedno jest pewnie , Kolejorz chyba zrobil najlepsze wrazenie z czolowki wiec pewnie duzo racji w tym typie Twoim McDziarz.

Do góry
#3734762 - 04/03/2010 09:22 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: Banik]
PJ_8 Offline
2 x Playoff Winner

Meldunek: 22/12/2004
Kolejna kolejka Ekstraklasy i jak juz widac po waszych wpisach kolejne emocje. Niewiele mozna jeszcze powiedziec o formie poszczegolnych ekip po tej pierwszej kolejce ale napewno warto cos obstawic. Ignorator odnosnie meczu Lechii z Polonia napisał juz chyba wszystko. Napewno Polonia nie tworzy w tej chwili "drużyny" potrzebuja czasu na zgranie. Wedlug mnie bedzie to najtrudniejsza druzyna do obstawiania. Nigdy nie bedzie wiadomo co zagraja czy moze blysnie jakas indywidualnosc bo potencjalu Polonii odmowic nie mozna. Uwazam ze w spotkaniu w Gdansku wydarzyc moze sie wszystko i dlatego ja ten mecz w obstawianiu pomine.
Nastepnym meczem który wzbudził wasze zainteresowanie Lech-Cracovia jest juz znacznie ciekawsza pozycja. Przy obstawianiu tego meczu trzeba wziasc pod uwage wiele informacji. Faworyta wskazac nietrudno ale czy napewno? Lech w pierwszej wiosennej kolejce pokazal sie z dobrej strony ale czy gdyby ich przeciwnikiem byla inna druzyna niz Polonia bylo by tak samo? Wlasnie ten fakt moze zamazywac nieco obraz poznańskiej druzyny. Napewno w formie jest i Lewandowski i Stilic ale nie od dzis wiadomo że Kolejarz lepiej gra na wyjazdach gdzie moga zagrac szybka kontra. Nie sadze aby trener Lenczyk prowadził otwartą gre. Majac bardzo szybkich zawodnikow w formacji ofensywnej powinien zdecydowac sie na kontratak. W pierwszym meczu bardzo spodobał mi sie Suvorov widac ze nie jest to zawodnik przypadkowy i bedzie on odgrywal wazna role w zespole. Niwiadoma pozostaje jak po meczu kadry beda wygladac Lewandowski i Peszko. Patrzac na kursy latwiej obstawic mi w tym meczu niespodzianke X2 lub do czego jestem bardziej skłonny odpuscic to spotkanie.

Tyle na dzis jutro sprobuje napisac swoje zdanie o innych meczach.

Oby nam ta kolejka przyniosła duze zyski piwo

Do góry
#3735701 - 05/03/2010 03:09 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: PJ_8]
hugo_ Offline
old hand

Meldunek: 27/05/2005
Originally Posted By: PJ_8
Kolejna kolejka Ekstraklasy i jak juz widac po waszych wpisach kolejne emocje. Niewiele mozna jeszcze powiedziec o formie poszczegolnych ekip po tej pierwszej kolejce ale napewno warto cos obstawic. Ignorator odnosnie meczu Lechii z Polonia napisał juz chyba wszystko. Napewno Polonia nie tworzy w tej chwili "drużyny" potrzebuja czasu na zgranie. Wedlug mnie bedzie to najtrudniejsza druzyna do obstawiania. Nigdy nie bedzie wiadomo co zagraja czy moze blysnie jakas indywidualnosc bo potencjalu Polonii odmowic nie mozna. Uwazam ze w spotkaniu w Gdansku wydarzyc moze sie wszystko i dlatego ja ten mecz w obstawianiu pomine.
Nastepnym meczem który wzbudził wasze zainteresowanie Lech-Cracovia jest juz znacznie ciekawsza pozycja. Przy obstawianiu tego meczu trzeba wziasc pod uwage wiele informacji. Faworyta wskazac nietrudno ale czy napewno? Lech w pierwszej wiosennej kolejce pokazal sie z dobrej strony ale czy gdyby ich przeciwnikiem byla inna druzyna niz Polonia bylo by tak samo? Wlasnie ten fakt moze zamazywac nieco obraz poznańskiej druzyny. Napewno w formie jest i Lewandowski i Stilic ale nie od dzis wiadomo że Kolejarz lepiej gra na wyjazdach gdzie moga zagrac szybka kontra. Nie sadze aby trener Lenczyk prowadził otwartą gre. Majac bardzo szybkich zawodnikow w formacji ofensywnej powinien zdecydowac sie na kontratak. W pierwszym meczu bardzo spodobał mi sie Suvorov widac ze nie jest to zawodnik przypadkowy i bedzie on odgrywal wazna role w zespole. Niwiadoma pozostaje jak po meczu kadry beda wygladac Lewandowski i Peszko. Patrzac na kursy latwiej obstawic mi w tym meczu niespodzianke X2 lub do czego jestem bardziej skłonny odpuscic to spotkanie.

Tyle na dzis jutro sprobuje napisac swoje zdanie o innych meczach.

Oby nam ta kolejka przyniosła duze zyski piwo

A ja zgadzam się z McDziarzem Azja -1 po 1.8 napewno warta gry, jakoś nie mogę uwierzyć żeby Wasiluk,Tupalski i Polczak mogli zatrzymać Kriwca,Peszke,Lewandowskiego i Stilica, oczywiście dochodzi tu zmęczenie po reprezentacji ale spokojnie myślę że nasze grajki nie są aż tak słabe żeby zdychać po tak długim okresie przygotowawczym, gdybyśmy mieli taką sytuację w środku rundy to tak ale jak dla mnie Kolejorz -1 jak najbardziej do gry

Do góry
#3736127 - 05/03/2010 05:35 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: hugo_]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Lech Poznań - Cracovia Kraków

+ tercet Krivets-Stilic-Peszko-Lewandowski (wygląda na to że cała ta czwóreczka jest w formie conajmniej przyzwoitej. Białorusin w środę rozegrał 90 minut w reprezentacji, Peszko i Lewy trochę mniej.)
+ powrót na stadion przy ul.Bułgarskiej (ostatni mecz w maju zeszłego roku, właśnie z Craxą)
+ co za tym idzie, pełen stadion (czyt. 11 tys.)

- fatalna statystyka Lecha w "meczach przyjaźni" (patrz niżej)
- Cracovia potrafi grać z mocnymi Ekstraklasy
- nie najlepsza murawa ("Nie da się ukryć, że w tej chwili murawa nie jest w najlepszym stanie - mówił po treningu bramkarz Lecha, Krzysztof Kotorowski.")

Kursiwo faktycznie nie powala, choć też więcej się wcale nie spodziewałem. Lech z Polonią niby nic wielkiego nie pokazał, lecz jednak skończyło się na 0:3 na trudnym przecież terenie. Myślę, że jak mecz dla Kolejorza się dobrze ułoży to może się i skonczyć na małym pogromie. Z drugiej strony wcale nie liczę na łatwe 3 punkty. Proponowane -1 na Lecha przez McDziarza wygląda dobrze.

Pograłem:
- Lech 1,45 7/10
- Lech h0:1 1 2,5 4/10
- Lewandowski strzeli - tak - 2,3 - 1/10
- Lewandowski strzeli conajmniej 2 bramki - 9,0 - ub - 0,5/10
- Krivets strzeli - tak - 3,2 - 0,5/10 (powiadam Wam, tj. dobry grajek)

U/O - dla mnie NO BET.

Ocena oczywiście subiektywna z mojej strony.

Przypomnienie potyczek Lecha z Cracovią w ostatnich latach:

Cracovia Lech 1:0 23.08.2009 (http://www.youtube.com/watch?v=OF3yCt6-7Jc)
Lech Cracovia 2:2 30.05.2009
Cracovia Lech 0:1 22.11.2008 (http://www.youtube.com/watch?v=tI_zNGZt6jo)
Cracovia Lech 3:2 26.04.2008
Lech Cracovia 3:1 26.10.2007
Cracovia Lech 3:0 30.03.2007
Lech Cracovia 3:4 19.08.2006
Cracovia Lech 3:2 07.05.2006
Lech Cracovia 1:0 04.11.2005
Cracovia Lech 2:0 23.04.2005
Lech Cracovia 0:2 17.09.2004
---
Tak jak pisalem wcześniej, w tej kolejce celuję też w cs'y w meczach Legii i Wisły. 1:0 i 2:0 w obu przypadkach po kursach 6 i 7 (b365).

Wisła nie zachwyciła w ostatnim sparingu przed inauguracją z Zagłębiem Sosnowiec ani w Bełchatowie. Na kolejne straty punktów nie może sobie jednak pozwolić i Arkę powinna jednak w miarę spokojnie pokonać. Skorża będzie jutro mógł prawdopodobnie liczyć już na Pawła Brożka. Marcelo, Głowa powinni zadbać o zero z tyłu.

Legia? Zagra w niedziele o 14 zapewne przy pustych trybunach i nieciekawej atmosferze. Odra podobnie jak Arka nie powinna ukłuć. Legia jak to Legia, coś tam pewnie wciśnie. Ani w Krakowie, ani w W-wie gradu goli się nie spodziewam. Myślę, że warto pograć w ten sposób oba spotkania.
---
Polecam przy okazji fajną galerię z budowy stadionu w Poznaniu - http://picasaweb.google.pl/Caartee.stadion3/3Marca# (możecie przy okazji ocenić stan murawy).

Do góry
#3736132 - 05/03/2010 05:38 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Aha, prawdopodobny skład Lecha taki jak w spotkaniu z Polonią, tj.:

Buric - Djurdjevic (Gancarczyk), Arboleda, Bosacki, Wojtkowiak - Bandrowski, Injac (Zapotoka), Peszko, Stilic, Kriwets - Lewandowski

Do góry
#3736532 - 05/03/2010 07:47 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: kfjatek]
craax Offline
Carpal Tunnel

No kadrowo patrzac wyglada to na porazke dosc 'sromotna' ekipy Pasow tongue Ale przypuszczam ze ja i kfjatek malo obiektywnie patrzymy na swoje ekipy i kazdy pisze tez choc troche tak jakby chcial zeby ta potyczka sie zakonczyla.
Fajnie , ze dosc duza dyskusja sie wywowala wokol tego meczu , ale tak jak sie spodziewalem Lech wyglada na niesamowicie rozpedzonego i wiecej zwolennikow jest do gry Kolejorza z handi niz na Pasy x2 . Ja musze wierzyc w swoj zespol a przy takich kursach to obowiazkowo musze zagrac smile Golinski i Slusarski nie zagraja niestety wiec typ oparty na tym tylko co opisalem wczesniej.

Nikt nie mysli o zagraniu chorzowskich ? Chodzi mi po glowie ten mecz i to dosc powaznie ?

Do góry
#3736750 - 05/03/2010 16:49 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: craax]
sh11 Offline
old hand

Meldunek: 05/02/2009
@ craax, szczerze mówiąc jako chorzowski sam mam małe opory przed graniem tego meczu

I trudno mi tu przywołać chociaż jeden argument, poza tym, że 1.6/1.55 jest właśnie takim kursem jaki bym dał, na granicy value.

Ruch w najsilniejszym składzie, z wracającym do składu Straką (pauzował za kartki). Zagłębie dla nie kadrowo zdecydowanie spadek.

Ruch na Cichej zawsze ciężki do ogrania, co umyka trochę wszelkiej maści dziennikarzom i statystykom, z racji faktu grania na Śląskim w ostatnich sezonach, gdzie bilans był znacznie gorszy.

Wszystko to skłaniałoby do grania Ruchu, jednak łatwo może nie być, doliczając efektowne zwycięstwo na początek rundy w Gdańsku boje się dużych męczarni.

All in all : do kombo można dorzucić, jeśli chodzi o singla za grubo ja bym się zastanowił, nie wiem czy ciekawiej nie jest zagrać Zagłęnie nie strzeli + jakąś kontrę CS 2:1, 3:1, ale to trzeba porachować ;-)

Do góry
#3736830 - 05/03/2010 18:28 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: sh11]
Chagall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2006
Czy w Kraku sypie tak śniegiem jak na Podkarpaciu? jaka jest płyta na Hutniku?

Do góry
#3736875 - 05/03/2010 18:54 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: Chagall]
wojbest1987 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2009
Originally Posted By: Chagall
Czy w Kraku sypie tak śniegiem jak na Podkarpaciu? jaka jest płyta na Hutniku?
teraz nie sypie, trochę zimno, w nocy ciut śniegu napadało ale niewiele, jaka płyta nie mam pojęcia laugh

Do góry
#3737129 - 05/03/2010 21:51 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: wojbest1987]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001
Chodzi ci o takie coś?

W tygodniku "Tylko Piłka" masz takie coś. Jak dla mnie to jest, jak to nazwałeś ALL ooo
Możesz kupić "Tylko Piłkę" online na ich stronie internetowej. Pozdrawiam!

Do góry
#3737440 - 06/03/2010 00:28 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: DJ SOSNA]
PJ_8 Offline
2 x Playoff Winner

Meldunek: 22/12/2004
Wypadaloby napisac conieco o dzisiejszych meczach. W meczu w Krakowie Wisła Kraków - Arka Gdynia nietrudno wskazac faworyta. Jednak według mnie nie bedzie to łatwe spotkanie dla gospodarzy. W pierwszej kolejce nie pokazali tyle na ile ich stac. Zbyt duza ilosc strat w srodkowej strefie w czym "królował" Diaz, mało celnych strzałów, nie tak powinna grac druzyna walczaca o Mistrza Polski. Na szczescie do składu Wisły wracają Brożek i Małecki co powinno w znaczącym stopniu zmienic jakosc akcji ofensywnych. Niestety w środku zagra zapewne znowu Diaz, gdyż nowemy nabytjkowi Ba odnowiła sie kontuzja. Arka przyjezdza z mysla wywiezienia 1 pkt wiec napewno nie zagraja otwartej piłki. Nie trudno sie domyslic jak bedzie wygladał mecz (murowanie gosci i bicie głową w mur gospodarzy). Bardzo dużo bedzie zależalo od stalych fragmentow gry, ktorych powinno byc wiele. Na szczescie Wisła ma Marcelo wiec cos powinni "wepchnać" do siatki. Przychylam sie do typu kfjatka 1:0 2:0, a moze postawic że Arka nie strzeli?

Drugie dzisiejsze spotkanie Korona-Polonia Bytom powiinno byc znacznie ciekawsze. Druzyna kielecka napewno bedzie chciala wygrac kolejny mecz na własnym stadionie. W pierwszej kolejce zaprezentowali sie solidnie na tle dobrej Jagielonii. Zmiany w składzie zaprowadzone przez nowego trenera wyszły na plus. Ekipa gosci nie pokazała za wiele w pierwszym meczu. W rundzie jessiennej byłem zachwycony gra Bytomian, wiele szybkich krótkich podań, bardzo duzo ciekawych akcji. Byli bardzo dobrze zgrana drużyna. Jednak strata ważnego ogniwa jakim był Grzyb musi odbic sie na grze Polonii. Nie jest to gracz nie do zastapienia ale zdecydowanie potrzeba na to czasu. Jak dla mnie gospodarze wygraja.

Do góry
#3737593 - 06/03/2010 01:32 Re: Ekstraklasa - 19.kolejka : 06-08.03.2010 [Re: Legia]
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Originally Posted By: McDziarz

może jeszcze Odra +1,5 zważywszy że Choto nie zagra , Astiza występ niepewny...więc obrona w części może być nieco ogórkowa , do tego chyba mamy najgorsze boisko w lidze , tak fatalna płyta może przeszkadzać wirtuozom w grze wink

Odra +1,5 można zaryzykować ja jednak polecam zagrać ilość bramek na drużynę
Legia Warszawa under 2,5 1,72

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro