#3723799 - 26/02/2010 06:42
Ekstraklasa - 18 kolejka : 26-28.02.2010
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Odra Wodzisław - Lechia Gdańsk Typ: Goście strzelą bramkę - TAK Kurs: 1.50 Buk: Tobet
Nie wiem jak Wy, ale ja nie wierze w "zbieranine" Odry. Zaiste przypomina mi to co się tam dzieje casus Górnika z zeszłego sezonu. Wszyscy wiemy, że była w Zabrzu kasa, był trener z najwyższej półki, byli doświadczeni gracze o niezłych jak na nasze warunki nazwiskach, a skończyło się spadkiem. Teraz też są nazwiska w Odrze: Mauro Cantoro (ostatnio Wisła Kraków), Brasilia (ostatnio koreańska liga, a wcześniej m.in. Wisła), Arkadiusz Onyszko(duński FC Midtjylland), Robert Kolendowicz (Zagłębie Lubin) czy Jakub Grzegorzewski. Jednak na pewno zgranie póki co nie będzie atutem Odry, a i z presją wyników nie będzie im łatwo bo tylko 13 kolejek przed nimi. W sparingach zespół ten prezentował się gorzej od Lechii, która odniosła 8 zwycięstw (min. ze Spartakiem Nalczik i Tatranem Preszov) i tylko raz przegrała. Gdańszczanie w zimie wzmocnili się dwoma graczami Olegsem Laizansem ze Skonto Ryga oraz byłym swoim zawodnikiem Rafałem Kosznikiem, który wrócił z Cypru. Zagrają jutro w swoim najsilniejszym zestawieniu. Myślę, że po udanej rundzie jesiennej będą chcieli zacząć wiosnę od zdobyczy punktowej i spokojnie pokuszą się choć o jedno trafienie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3724005 - 26/02/2010 07:38
Re: Ekstraklasa - 18 kolejka : 26-28.02.2010
[Re: Bullet]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
@ Bullet Nie do końca jestem przekonany, że kurs 1,5 w tak underowym meczu jest korzystnym posunięciem. Nie mniej życzę powodzenia Cracovia - LegiaPo bezbramkowym remisie w jesienne rundzie pora na rewanż. Cracovia w końcu rozegra mecz na własnych śmieciach - a właściwie nowohuckich śmieciach :D, aczkolwiek powinno się to odbić na liczbie widzów i atmosferze, co nie jest bez znacznie dla widowiska. W okresie przygotowawczym Craxa nie zachwycała. Jedno zwycięstwo ze Slovanem Liberec i minimalne porażki z Dynamem Kijów i Skonto Ryga. Dalej kontuzjowany jest Ślusarski, a w kadrze meczowej zaskakuje obecnośc T.Moskłay jako pomocnika Jest też Suvorow i nie jest wykluczone, że dostanie od Oresta szanse od pierwszej minuty. Zagrają prwadopodobnie w systemie 4-5-1 z Matusiakiem w przodzie, za nim Baran, Szeliga, Klich i Sacha/Suvorow, obrona z Polczakiem i Tupalskim. W Legii nie zagra na pewno Takesure i Dong (kimkolwiek on jest :D) . Gotowi do gry są za to Mięciel i Grzelak. Reszta ekipy zdrowa. W okresie przygotowawczym Legia grała słabiutko, ale wiadomo, liga to liga - inna motywacja i potencjał rywali. Skłaniam się ku minimalnemu zwycięstwu Legii. Pierwszym kursem jaki sprawdziłem był under 2,5, ale wybaczcie, 1,45 to śmiech na sali Wobec tego polecam: Legia win: 2,10 expekt 6/10 C S Cracovia - Legia 0-0 @ 8,00 canbet 2/10 CS Cracovia - Legia 0-1 @ 6,50 [/b] 188bet 3/10
|
Do góry
|
|
|
|
#3724328 - 26/02/2010 18:43
[Re: mirekinter]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Piekna pogoda w Krakowie i inauguracja ligi CRACOVIA - LEGIA ! Ciezko cos dodac do tego meczu po tym co juz tutaj opisaliscie. Patrzac na kadry meczowe obu zespolow faworytem wydaje sie byc Legia i z duzym przekonaniem mowia o odrabianiu strat do Wisly od dzisiejszego meczu a kurs calkiem sympatyczny. Jednak kazdy z nas w typowaniu tego meczu chyba obawia sie ... Lenczyka Cracovia moze i nie zachwycala w sparingach ,ale o Legii mozemy powiedziec to samo. Mirekinter dobrze zauwazyl , ze napad Legii powinien lezec Polczakowi lecz zamiast Tupalskiego mysle , ze zagra Wasiluk. Z reprezentantem Moldawii wiazane sa ogromne nadzieje i zobaczymy juz dzis co pokaze w pierwszym powaznym sprawdzianie , kolejny juz za tydzien z Lechem . Ciezki poczatek dla Cracovii ale wystarczy przypomniec wyniki jakie Pasy osiagnely z 'wielka trojka': Cracovia-Lech 1-0 Legia-Cracovia 0-0 Wisla-Cracovia 0-1 NIE STRACILISMY NAWET JEDNEGO GOLA (!!) Lenczyk potrafi dobrac taktyke i przygotowac druzyne , bardzo baaardzo szkoda ze Slusarski nie zagra i brak Golinskiego w srodku bedzie odczuwalny rowniez. Oby Klich zagral tak jak potrafi ! Jedynym pomyslem moim na ten mecz , ktory zagram leciutko bo wiadomo pierwszy mecz , 'nowy stadion ' dla obu ekip bedzie under 1,5. Kibicow bedzie dzisiaj dosc sporo ,zwazywszy na to ze dowiedzielismy sie o meczu w NH we wtorek i sprzedaz biletow trwa praktycznie tylko 2 dni , w kasach przed meczem ich zabraknie. Nowy system magnetycznych biletow z jednak drukarka od ZISu spowodowal ,ze czeka sie srednio ok 4-5 godz w kolejce - 2010 rok hehe. Cracovia-Legia under 1,5
|
Do góry
|
|
|
|
#3724753 - 26/02/2010 21:48
[Re: mirekinter]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/11/2007
|
1. Lenczyk znany jest z tego , że potrafi na zgrupowniach dać porządnie w kość co nie przekłada się na dobre wyniki w sparingach ale daje efekt potem w lidze w postaci świetnej kondycji i walki do ostatniej minuty.
Za pewne przyniesie to profity w dalszej fazie rozgrywek, ale na początek mam pewne wątpliwości odnośnie świeżości piłkarzy Cracovii. Nie od dziś wiadomo, że nasze "gwiazdeczki" nie lubią dostawać w kość i się przemęczać. To pierwszy mecz po przerwie, więc nie sugerowałbym się tak bardzo tymi dobrymi wynikami, które osiągały Pasy, bo nie były to pierwsze mecze z brzegu, a dzisiaj więcej niewiadomych, mimo wszystko bliżej mi do Legii.
|
Do góry
|
|
|
|
#3724846 - 26/02/2010 23:02
[Re: Hakan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Pojedynek Cracovii z Legią widzę podobnie jak Wy (0:0 czy 0:1). Niby underowo mocno się zapowiada (w końcu Legia to b.często 0 z tyłu), ale z 2 strony.. Inauguracja, mimo wszystko forma jest kompletną niewiadomą, a kursiwa na over 2,5 gola wydają się bardzo wysokie.
Sam nie wiem..
|
Do góry
|
|
|
|
#3725430 - 27/02/2010 02:49
[Re: HoMiK155]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
W Legii nie zagra na pewno Takesure i Dong (kimkolwiek on jest :D) . Gotowi do gry są za to Mięciel i Grzelak. Reszta ekipy zdrowa.
Nie zagra jeszcze Astiz !!! Szala na środku obok Choto to tykająca bomba !!! z przodu sam Grzelak będzie...podwieszonym będzie Mięciel jeżeli faktycznie pada to mokra murawa będzie sprzymierzeńcem Cracovii która wystarczy że zagra tu atletyczny typowo siłowy futbol i to wystarczy żeby stłamsić Legię... Legia nieco zajechana narzekająca na zmęczenie rekordowo ciężkim obozem !!! brak świeżości i dynamiki z tego co mówi Iwański !!! dodatkowo stan murawy zapewne spowoduje że Cracovia zdominuje fizycznie Legionistów !!! 1X po 1,8 proponuje
|
Do góry
|
|
|
|
#3726594 - 27/02/2010 17:24
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
|
Cała Legia.. ---- Intuicyjnie, mniej merytorycznie.. Korona - Jagiellonia over 2,5 gola - 2,3 (b365) over 3,5 gola - 4,33 (sb) Zachęcony wczorajszym overkiem w Krakowie. Szanse oceniam co najmniej 50/50, więc gram. Spotkania w Kielcach zawsze zresztą kojarzą mi się overowo. W tym sezonie w 8 meczach padły aż 32 gole. Może Focus wypowie się na temat defensywy kieleckiej, ale ja nie oceniam jej wysoko. Zresztą nie będę wielce analizował, bo przy u/o wg mnie nie ma to większego sensu (tym bardziej w 1 kolejce). Statysyki z ostatnich lat:Jagiellonia Korona 2:0 5.08.2009 Korona Jagiellonia 1:0 22.03.2008 Jagiellonia Korona 0:0 15.09.2007 Jagiellonia Korona 1:1 03.05.2005 Korona Jagiellonia 1:0 31.07.2004
|
Do góry
|
|
|
|
#3726602 - 27/02/2010 17:35
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
|
I tradycyjnie króciutko z obozu Lecha.
Białorusin Kriwets ma być sporym wzmocnieniem. Z miejsca wywalczył miejsce w podstawowym składzie. Co ważne - do zdrowia wracają Arboleda, Gancarczyk, Wojtkowiak. Wyłączeni z gry natomiast są: Kasprzik, Kikut (jeśli będzie grał w tej rundzie to w kasku a'la P.Cech) oraz Wilk. Defensywa i pomoc na papierze prezentuje się b.solidnie. Stilic-Kriwets-Peszko-Lewandowski - ta czwórka w formie gwarantuje bramki. W ataku oprócz Lewandowskiego, tylko Mikołajczak i młodziutki Bereszyński. Treningi na pełnych obrotach po zerwaniu wiązadeł wznowił Chrapek.
Prawdopodobny skład na jutro: Buric - Gancarczyk, Bosacki, Arboleda, Wojtkowiak - Bandrowski, Injac (Zapotoka), Stilic, Kriwets, Peszko - Lewandowski. -- Mecz z Polonią dla mnie osobiście absolutny NO BET i granie tylko live. Czarne Koszule dla Kolejorza są rywalem niewygodnym.
PS.Są jakieś zdjęcia murawy z Konwiktorskiej?
|
Do góry
|
|
|
|
#3726752 - 27/02/2010 20:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Skoro mnie wywyłano to kilka zdań. Ogólnie z kim nie gadam to co będzie grała Korona to jedna wielka zagadka. Trener Sasal mówi, że teraz przedewszystkim obrona, bo co z tego że jesienią grali ładnie jak nie potrafili wygrywać. W tym celu sprowadzono Stano i Jędrzejczaka. Czy to są wzmocnienia trudno mi powiedzieć, choć kazdy prawy obrońca będzie lepszy od tych co byli . W ofensywie w sparingach dobrze prezentował się Tataj, podobno do formy wraca Gajtkowski . Pomoc naprawdę bardzo dobra Sobolewski - Wilk - Vuko - Kiełb. Z racji, że zimą były ME w piłce ręcznej, to tym żyły kieleckie gazety. Korona przygotowywała się w spokoju, w sparingach grała z meczu na mecz coraz lepiej - podobno. Ogólnie atmosfera w drużynie wydaje się być dobra. Zobacze dzisiaj co pokażą, pogadam tu i tam to moze na kolejne mecze coś się wybierze. P.S. Drfocus - Chaoz 2:0 - tak będzie
|
Do góry
|
|
|
|
#3727310 - 28/02/2010 02:15
[Re: drfocus]
|
enthusiast
Meldunek: 15/05/2007
|
ARKA GDYNIA - RUCH CHORZÓWOgólnie:Mecz zostanie rozegrany w Gdyni na Narodowym Stadionie Rugby bez udziału publiczności Arka w rundzie wiosennej będzie walczyć o zapewnienie sobie bezpiecznego bytu w Ekstraklasie. Mają zaledwie 1 punkt przewagi nad strefą spadkową. Piłkarze Ruchu chyba sami nie wiedzą o co grają na wiosnę. Walka o europejskie puchary brzmi pięknie ale czy to jest naprawdę w zasięgu podopiecznych Fornalika? Utrzymanie już mają, zatem jedyne co nasuwa mi się na myśl to ewentualna chęć pokazania się nowym pracodawcom Ruch wygrał ostatnie dwa bezpośrednie mecze Bilans ogólny spotkań: 17 meczów, 8 zwycięstw Ruchu, 4 remisy, 5 wygranych Arki. Bramki: 23:14 dla Ruchu Z obozu Gdynian:Do Arki wytransferowani zostali jacyś tam cudzoziemcy: Bozok, Mawaye, Tshibamba. Nie będę traktował ich jako wzmocnienia Z Gdyni z wartościowszych grajków odeszli Karwan i Niciński (razem na jesień rozegrali "aż" 5 meczy) Z obozu Chorzowian:Przychodzi młody, być może perspektywiczny pomocnik Goncerz Odchodzi podpora defensywy, Tomek Brzyski oraz zapomniany Nowacki Co raz głośniej słychać o problemach finansowych Przemyślenia:Arka walczy o utrzymanie Ruch na wyjazdach gra gorszą piłkę niż u siebie Murawa Stadionu Narodowego Rugby jest sztuczna, zaś Arka odbyła więcej treningów na tej nawierzchni. Ruch ma również do dyspozycji sztuczną murawę w Chorzowie lecz dobrze wiemy, że w Polsce murawa murawie nierówna Piłkarze Arki powinni być bardziej zmotywowani do walki o każdy kawałek murawy zaś strata punktów w Chorzowie nikogo nie zaboli "Śledzie" pałają rządzą rewanżu za poprzednie porażki PODSUMOWUJĄC...:typ: 1 kurs: 2,60 ( Unibet) Jest to pierwsza wiosenna kolejka, więc nie szalejmy ze stawkami
|
Do góry
|
|
|
|
#3728475 - 28/02/2010 18:35
[Re: madel]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Polonia Warszawa-Lech Poznań 1x kurs 1,72 Polonia przeprowadziła zimą kilka ciekawych transferów : Brzyski , Gancarczyk , César Alexis Cortés Pinto z Evertonu ( Chilijskiego ) dużym wzmocnieniem powinien być Andreu Guerao Mayoral-defensywny kreatywny pomocnik majacy za sobą występy w Primera DIvision. DO tego Przyrowski Jodłowiec Trałka Piątek Sarvas to zawodnicy którzy są w stanie zagrać z Lechem bez kompleksów i urwać Poznaniakom punkty , tym bardziej że grają na własnych śmieciach ! W poprzedniej rundzie 4:2 dla Polonii na wyjeździe ! Murawa ponoć w fatalnym stanie co dla Lecha preferującego techniczną kombinacyjną piłkę nie będzie ułatwieniem !
|
Do góry
|
|
|
|
#3729110 - 01/03/2010 00:42
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
PS.Są jakieś zdjęcia murawy z Konwiktorskiej?
Za pozno przeczytalem o tych zdjeciach...i nie mam, ale... Murawa na Konwiktorskiej jest tragiczna i to wiadomo od dawna. Trawy jest malutko i dlatego boisko ma odcien...brazowy . Slyszalem, ze Igor Gołaszewski wypowiadal sie, ze podobno jest strasznie twardo i slisko na placu. Ja widzialem stan murawy w piatek i w pelni sie zgadzam z rzecznikiem prasowym Polonii . W stolicy od 2dni niezla pogoda, wczoraj tylko przez chwile lekko kropilo i w piatek w nocy. Dzisiaj w Warszawie ladna pogoda - cieplo, caly dzien swiecilo slonce i warunki bylyby idealne jakby nie murawa. Dlatego blota raczej nie ma na placu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|