#3708080 - 19/02/2010 08:46
Re: Konsola: PS3/X-Box 360
[Re: antyfutbol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Panowie kurde kompletnie na tym sie nie znam  Nie gralem chyba z 5 lat w jakas gre i dzis mnie wzielo, ze od swieta bym sobie w cos pogral, jakies fajne wyscigi, jakas koszykowka, zadne strzelaniny i strategie bo nie mam czasu na to. X-box czy PS3? nie jestem zadnym fanem konsoli itp - chodzi mi tylko aby grafa byla lepsza od fify 2006 w ktora gralem ostatnimi razy  TV mam ok, plazma 36 cali, HD itp itd - chce poprostu usiasc sobie czasem, wlaczyc gre i odstresowac sie od codziennosci czyli od hazardu  Dziekowac za rady
|
Do góry
|
|
|
|
#3708104 - 19/02/2010 09:37
[Re: HAGIi]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Jeśli chodzi o wyścigi to ja ze swojej strony polecam : Midnight Club LA - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=10286Dla mnie kapitalna. Wyścigi uliczne, miasto gigantyczne, "misji" od groma. Takie GTA ograniczone do jazdy samochodem i motocyklami (ten sam producent). Race Driver : Grid - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=10736Duży realizm, świetna graficznie, na trochę mnie wciągnęła. Need For Speed Shift - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=12740Podobnie jak wyżej. Poprzednie części też do łyknięcia. Burnout Paradise - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=8527Miasto całkiem spore, graficznie pierwsza klasa, dużo zabawy ze skokami i rozwalaniem reklam Formula 1 - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7218Jak się człowiek zawiesi to się może poczuć jak Schumacher Teraz wszyscy fani konsolowych wyścigów (w tym ja) czekają na kolejną odsłonę Gran Tourismo. Ja grałem w Prologue i szczególnie grafika i realizm robiły wrażenie. Myślę, że ostateczna wersja będzie jeszcze bardziej dopieszczona.
|
Do góry
|
|
|
|
#3708137 - 19/02/2010 15:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Panowie kurde kompletnie na tym sie nie znam  Nie gralem chyba z 5 lat w jakas gre i dzis mnie wzielo, ze od swieta bym sobie w cos pogral, jakies fajne wyscigi, jakas koszykowka, zadne strzelaniny i strategie bo nie mam czasu na to. X-box czy PS3? nie jestem zadnym fanem konsoli itp - chodzi mi tylko aby grafa byla lepsza od fify 2006 w ktora gralem ostatnimi razy  TV mam ok, plazma 36 cali, HD itp itd - chce poprostu usiasc sobie czasem, wlaczyc gre i odstresowac sie od codziennosci czyli od hazardu  Dziekowac za rady Wyścigi : Grid - dobre wyścigi Forza 2 /3 - najlepsza symulacja jazdy samochodem jak wyszłą do tej pory ,absolutny lider w tej klasie. Z wyścigów arcade to :Burnout Paradise,Midnight Club LA .Reszta nie warta uwagi ,czasu i kasy . Sport: Zdecydowanie FIFA 10 ,gra wymiata totalnie a multi to bajka . Z koszykówki NBA 2k10 ,realistyczny komentarz i gameplay .Co do komentarza to sprawozdawcy posługując się prawdziwymi faktami ze spotkań które odbyły się w danym dniu . Każdy mecz to inny komentarz . Jak lubisz NFL to NFL2010.
|
Do góry
|
|
|
|
#3708195 - 19/02/2010 18:24
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
No ja się ostatnio naczytałem na ten temat wszelakiego rodzaj for + setki filmików na youtube to coś Ci tam mogę doradzić jak to wygląda z mojej strony. Jeśli lubisz wyścigi to bierz zdecydowanie PS3. Jeśli fps'y to zdecydowanie X-Boxa. Odnośnie sprzętu to i jeden ma wady i zalety i drugi ma wady i zalety: - PS3 chodzi na pewno ciszej niż XBox. Chociaż jak na X zainstalujesz grę na twardym dysku to też chodzi cicho ale grać z płyty się nie da bo hałas, no chyba, że masz wyciszonego; - PAD zdecydowanie lepszy od X. Idealnie leży w łapie. A już na pewno pod fps'y lepszy. Lewa gała musi być wyżej w fps'ach tak jak ma to x. Choć ja bym ją jeszcze przesunął wyżej  - PS3 ma blue ray... nie wiem może Ci się tam do czegoś przydać :P, x nie ma; - grafika... wiele osób twierdzi, że X ma lepszą. Nawet na manichimie masz testy i niby udowodniają, że lepszą ma X ale wg mnie grafa jest taka sama, a wiele zależy też od kabla HDMI także jak jak kupisz X to wywal od razu to gówno co tam dają i kup jakiś porządny; - wygląd... wg mnie lepiej zdecydowanie prezentuje się play3 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708196 - 19/02/2010 18:24
[Re: raiders_]
|
Carpal Tunnel
|
Panowie dzieki za odpowiedz Ale najbardziej interesuje mnie to co wybrac, PS3 czy X-box? Aby nie wydawac nie wiadomo ile kasy na to gdyz fanatykiem gier nie jestem, poprostu czasem chcialbym sie zrelaksowac i zamiast isc do baru zasiasc przed TV 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708311 - 19/02/2010 19:41
|
Carpal Tunnel
|
Tak jak mówię HAGIi. Musisz sobie odpowiedzieć jakie gry lubisz. Jak wolisz wyścigi bierz PS3  . Jak gierki typu Call Of Duty, Battlefield BC2, Medal of Honor, Gears of War, BioShock etc etc to zdecydowanie XBoxa... . A jak RPG i strategie to PC  . Mój brat jest np. maniakiem gier typu GrandTurismo gdzie masz pełno opcji budowy samochodu i całą masę wyścigów i on bez wątpienia by wybrał PS3 i sam bym mu tak doradził. Inna sprawa, że XBoX wydaje się tańszy ale to g... prawda bo oprócz 1100 za samego X musisz dokupić kabel HDMI za 150 zł. Musisz dokupić play&charge jak się nie chcesz wkurzać wyczerpującymi się bateriami  (kolejna 100). I jeśli masz naprawdę fajny TV do grania to kabel HDMI.... po prostu nie oszczędzaj na nim... . To co dodają do X-boxa to wg mnie szmelc totalny (nie wiem jak jest w przypadku PS3) i nawet babcia 90letnia zauważyłaby różnicę w grafice hehe.
|
Do góry
|
|
|
|
#3708347 - 19/02/2010 20:09
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
|
Dzieki goget, w takim razie kupie tanszy kabel, jak nie ma co przeplacac to olewam i zamiast tego bedzie jedna gra wiecej  To teraz co do gier. NA poczatek prosilbym o 1 gre najlepsza z tych kategorii: - wyscigi, zadne malo realistyczne, nie lubie tego typu wyscigow - pilka nozna - koszykowka - hokej - tenis ziemny - i jakas egzotyczna dyscyplina, mniej popularna w Polsce, ale aby byla grywalna PSjakies gry wedkarskie sa? 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708359 - 19/02/2010 20:22
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Wyścigi - Midnight Club LA / Grid Hokej - NHL 10 Tenis - Top Spin 3 / Virtua Tennis 2009 A co do piłki i kosza to po zakupie konsoli ściągniesz sobie demko Fify i PESa oraz NBA Live i NBA 2K10 i sam zdecydujesz, które dla Ciebie lepsze. Dla mnie FIFA nie ma startu do PESa jeżeli chodzi o realizm i grywalność. Ale zdania są podzielone 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708363 - 19/02/2010 20:25
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
|
Dzieki a gry wedkarskie jakies sa? Takie moje zboczenie lekkie  PS Goget masz caly czas te same gg? bo pisze i pisze i dupa 
|
Do góry
|
|
|
|
#3709918 - 20/02/2010 07:20
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
Musisz sobie odpowiedzieć jakie gry lubisz. Jak wolisz wyścigi bierz PS3 smile . Jak gierki typu Call Of Duty, Battlefield BC2, Medal of Honor, Gears of War, BioShock etc etc to zdecydowanie XBoxa... . tak zapytam z ciekawosci jaka jest roznica miedzy ps3 a boxem jesli chodzi o gry typu COD czy MOH ? nie bardzo wiem jaki jest sens grania w takie strzelanki (grałem kiedys w jakiegos moha na ps2 i moim zdaniem pomyłka) bez myszki ale moze cos sie zmieniło ? ps. grajcar ze mnie zaden ale raz do roku niemca bym chetnie zabil tyle ze moj komp juz nie wytrzymuje cisnienia bo bardzo wiekowy ;-))
|
Do góry
|
|
|
|
#3709966 - 20/02/2010 07:46
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
|
bolo... jak na PS2 to pewnie grałeś single. Ja gram W CoD MW2 od premiery z tym, że do zeszłego tygodnia na PC, a teraz na "x" i nawet nie ruszyłem singla bo to nie ma sensu  . Liczy się fun w sieci czyli multiplayer. Dziś się nie patrzy na single player. Każdy to traktuje jako rozgrzewkę i zapoznaniem się z podstawowym arsenałem broni i wyposażenia. Dlatego być może nie widzisz sensu bądź nie widziałeś sensu bo ja też kiedyś nie widziałem. Gra vs komputer to dla mnie żadna frajda  . A przewaga "x" nad Ps3 w fpsach jest taka, że praktycznie nie ma tytułu który by nie dotyczył boxa. Poza tym Pad jest skonstruowany nieco inaczej tzn. lewa gałka wyżej co jest tutaj podstawą jeśli chodzi o fps'y. Choć fakt, ze krzyżak zjeba... w "x"  . No i multiplayer bardziej stabilny jakby nie było... choć minus taki, że płatny. W temacie Call Of Duty MW2 wkleiłem link do kolesia zwanego tejb. To prawdziwy guru jeśli chodzi o tę grę. Polecam Ci obejrz sobie kilka filmików z jego udziałem i może załapiesz klimat  . On też gra na xboxie... . Zresztą z takiej czołówki światowej wszyscy grają na xboxie poza Russelem, on śmiga na PS3 i kiedyś zasłynął z tego, że zanotował na MŚ w COD 4 najdłuższy kill steak tzn. było to 6 gier z rzędu bez śmierci i to było bodaj coś koło 240 zabitych ani jednego zgonu. Co ciekawe zginął w śmieszny sposób przez przypadek wysadzając się własnym granatem  .
|
Do góry
|
|
|
|
#3709969 - 20/02/2010 07:46
[Re: wojkrk]
|
Carpal Tunnel
|
chlopaki na konsolach maja tzw autotarget i mysla, ze sa kozaki  no offence chyba na singlu... w multi nie ma
|
Do góry
|
|
|
|
#3710165 - 20/02/2010 16:53
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
Musisz sobie odpowiedzieć jakie gry lubisz. Jak wolisz wyścigi bierz PS3 smile . Jak gierki typu Call Of Duty, Battlefield BC2, Medal of Honor, Gears of War, BioShock etc etc to zdecydowanie XBoxa... . tak zapytam z ciekawosci jaka jest roznica miedzy ps3 a boxem jesli chodzi o gry typu COD czy MOH ? nie bardzo wiem jaki jest sens grania w takie strzelanki (grałem kiedys w jakiegos moha na ps2 i moim zdaniem pomyłka) bez myszki ale moze cos sie zmieniło ? ps. grajcar ze mnie zaden ale raz do roku niemca bym chetnie zabil tyle ze moj komp juz nie wytrzymuje cisnienia bo bardzo wiekowy ;-)) tez tak myslalem, jak gralem na poczatkuw Gow2 to bylo fatalnie, ale juz pod koniec gralo sie juz calkiem, calkiem
|
Do góry
|
|
|
|
|
|