#3700610 - 16/02/2010 20:38
Konsola: PS3/X-Box 360
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2006
|
Witam Temat założyłem aby zapytać was o opinie na temat ww konsoli. Przyznam, że złapała mnie zimowa nuda i teraz tak siedząc w pracy doszedłem do wnisku, że granie na PC znudziło mi się na dobre. Zatem postanowiłem w drodze powrotnej zakupić albo PS3 albo X-Boxa 360  . Jeszcze sam nie wiem, którą konsolę wybrać ale bliżej mi do X-Boxa. Przemawiają do mnie takie argumenty jak większa ilość gier, spora ilość Amerykańców grających na tej platformie (z tymi ludźmi zawsze jest wesoło), oraz bezprzewodowy pad  . A Wy co byście wybrali? Może są tutaj osoby które grają na jednej z tych platform w CoD MW2?
|
Do góry
|
|
|
|
#3701074 - 16/02/2010 23:53
Re: Konsola: PS3/X-Box 360
[Re: GaloGalo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
PS3 przecież też ma bezprzewodowego pada. Xbox był lepszy pół roku temu, teraz nadchodzi czas PS3  God Of War, Heavy Rain, Gran Turismo i kilka innych exclusivów które zmiażdżą w tym roku każdą grę xboxową. Brak pirackich gier to jedyny problem, ale akurat ja i tak nie mam tyle czasu żeby katować dużo gier.
|
Do góry
|
|
|
|
#3701166 - 17/02/2010 00:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Co daje konto gold i właśnie... od razu jakieś dodatki które polecacie... . Słuchawki w domu jakieś mam  . Mam na myśli skoro pad jest bezprzewodowy to rozumiem, że muszę się zabezpieczyć w baterie racja? Baterie, akulmulatorki+ładowarka. W zestawie jest headset, nie trzeba nic kupować dodatkowo. Jeszcze sobie tak myślę, że może być problem z podłączeniem do internetu. Mam w domu kablówkę i do niej podłączonego kompa kablem i lapa na Wifi... . Czy jak już podłączę XBoxa to czy nie będzie trzeba kombinować z adresem Mac karty sieciowej. W konsoli możesz wpisać adres mac.
|
Do góry
|
|
|
|
#3701280 - 17/02/2010 00:41
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
No poczytałem sporo tego w necie jest. Mam na myśli wojnę PS3 vs XBox 360  . Ghost... od zawsze miałem wrażenie, że PS premiuje gry typu Resident Evil oraz wyścigi  . Mnie akurat zależy tylko i wyłącznie na strzelankach tj. CoD, BC2 i może Gears of War... .
|
Do góry
|
|
|
|
#3701282 - 17/02/2010 00:42
[Re: Ghost]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
PS3 przecież też ma bezprzewodowego pada. Dokładnie. Dla mnie podłączenie pada raz w tygodniu do konsoli przez kabel USB dużo wygodniejsze niż jakieś zabawy z bateriami i ładowarkami. Mam dwa pady i jak jeden padnie to biorę drugi, a ten pierwszy się spokojnie ładuje. Na PS3 granie na necie i ściąganie demówek w pełni darmowe (chyba, że wprowadzą opłaty). Żadnych abonamentów raz w roku. Konsola Sony została wydana później i jest bardziej zaawansowana technologicznie. Dość powiedzieć, że do dzisiaj nie udało się złamać systemu, co w Xboxie udało się dość szybko. Największa zaleta PS3 to jednak napęd blu-ray, który kupowany osobno do filmów na przykład kosztuje over 500 zł. Nie wspominając o tym, że każda z gier zmieści się na jednej płycie, a na Xboxie już muszą się bawić w wydawanie gier na dwóch płytach, żeby dorównać jakością tym z PS3 (a i tak zdarzają się okrojone wersje w stosunku do PS, aby grę zmieścić na jednym krążku). Mam kumpla, który ma Xboxa i sam mówi, że tylko piraty trzymają go przy klocku z Microsoftu. Narzeka na głośniejszą pracę i właśnie zabawę w wymianę baterii. Blue-raya też mu trochę brakuje. No ale co kto lubi. Argumenty takie jak lepsze exclusivy czy wygodniejszy pad to wyłącznie kwestia gustu i jakoś do mnie nie przemawiają. Na plus Xboxa zaliczyłbym niższą cenę urządzenia oraz gier i to właściwie wszystko jeśli chodzi o aspekty poza gustowe.
|
Do góry
|
|
|
|
#3701753 - 17/02/2010 03:50
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Zdecydowanie X360 bo: Dużo większa bibioteka gier niż na PS3 Więcej exclusiv games niż na PS3 Tańszy niż PS3 Lepszy kontroler niz w PS3 Swietna usługa Xbox LIVE ,PSN wypada mizernie . PS3 przecież też ma bezprzewodowego pada. Dokładnie. Dla mnie podłączenie pada raz w tygodniu do konsoli przez kabel USB dużo wygodniejsze niż jakieś zabawy z bateriami i ładowarkami. Mam dwa pady i jak jeden padnie to biorę drugi, a ten pierwszy się spokojnie ładuje. Na PS3 granie na necie i ściąganie demówek w pełni darmowe (chyba, że wprowadzą opłaty). Żadnych abonamentów raz w roku. Konsola Sony została wydana później i jest bardziej zaawansowana technologicznie. Dość powiedzieć, że do dzisiaj nie udało się złamać systemu, co w Xboxie udało się dość szybko. Największa zaleta PS3 to jednak napęd blu-ray, który kupowany osobno do filmów na przykład kosztuje over 500 zł. Nie wspominając o tym, że każda z gier zmieści się na jednej płycie, a na Xboxie już muszą się bawić w wydawanie gier na dwóch płytach, żeby dorównać jakością tym z PS3 (a i tak zdarzają się okrojone wersje w stosunku do PS, aby grę zmieścić na jednym krążku). Mam kumpla, który ma Xboxa i sam mówi, że tylko piraty trzymają go przy klocku z Microsoftu. Narzeka na głośniejszą pracę i właśnie zabawę w wymianę baterii. Blue-raya też mu trochę brakuje. No ale co kto lubi. Argumenty takie jak lepsze exclusivy czy wygodniejszy pad to wyłącznie kwestia gustu i jakoś do mnie nie przemawiają. Na plus Xboxa zaliczyłbym niższą cenę urządzenia oraz gier i to właściwie wszystko jeśli chodzi o aspekty poza gustowe. AD1 . no właśnie sony ma wprowadzić opłaty za kożystanie z PSN i grę w sieci . AD2 Z tym zaawansowaniem tech to nie pzresadzaj bo obie konsole sa bardzo podobne jeśli chodzi o wydajność, A PS3 zostało wydane później bo były poważne problemy z Blue-ray oraz samym działaniem konsoli. AD3. Zabiłeś mnie normalnie tym tekstem grami na dwóch DVD na x360 . Brednie pisze ze aż politowanie bierze .Jeśli mowa o grach w wersji na 2 DVD to na jednym DVD jest gra włsciwa ,a na 2 DVD masz np soundtrack z gry lub dodatki DLC .Co do okrojonych wersji gier w polsce to ma to miejsce tylko dla tego ze nie mamy usługi Xbox live PL . Naprawdę proponuje trochę poczytać a nie pisać brednie zasłyszane od Fanboy'ów PS3 . I mówi co to osoba która gra na PS2 od 9 lat , posiada X360 od 1,5 roku oraz posiadała PS3 6miesięcy . A sprzedałem PS3 tylko dla tego ze ma dosłownie kilka exklusivów w które warto zagrać i ogólnie bardzo mało gier, denny PSN.
|
Do góry
|
|
|
|
#3702017 - 17/02/2010 05:14
[Re: raiders_]
|
Tenis Trader
|
Ad1. Na tę chwilę jest za darmo. Ad2. Obecnie są podobne jeżeli chodzi o wydajność, gdyż mało producentów gier potrafi wycisnąć maxa z PS3. Porównując jednak poszczególne elementy obu konsol lepiej wypada PS3. Ad3. http://gamelobby.pl/4147/final-fantasy-xiii-w-wersji-na-xbox-360-na-3-plytach-dvd/Naprawdę polecam trochę poczytać, a nie bawić się w sprostowania i wyjść na idiotę. A sprzedałem PS3 tylko dla tego ze ma dosłownie kilka exklusivów w które warto zagrać i ogólnie bardzo mało gier, denny PSN. Wszystkie te Twoje argumenty to kwestia gustu. Xboxa miałem przez dwa tygodnie (wymiana z kumplem) i nie zrobił na mnie wrażenia. Nie zmienia to faktu, że obie konsole mają swoje plusy i minusy i każdy się powinien indywidualnie zastanowić co jest najważniejsze, a bez czego można się obejść.
|
Do góry
|
|
|
|
#3702084 - 17/02/2010 05:44
|
Carpal Tunnel
|
Kupiłem X-Boxa jednak. Razem z grą, wejściem hdmi gwarancją na 3 lata poszło 1500 zł  . Ale mniejsza z tym. Skonfigurowałem go i już nawet pograłem dla sprawdzenia na singlu w CoD'a choć dla kogoś kto z padem miał do czynienia tylko od święta to poruszanie się tymi wszystkimi gałkami to istna tragedia w 1 akcie hehe. Chodzi mi o czysty dźwięk. Podłączyłem go pod monitor od kompa, który jak to monitor nie ma wbudowanych głośników. Co polecacie teraz? Chyba najlepiej byłoby kupić jakieś słuchawki z wejściem na USB i podłączyć je bezpośrednio do konsoli... . Co o tym myślicie, a może ktoś ma inne lepsze rozwiązanie  .
|
Do góry
|
|
|
|
#3702261 - 17/02/2010 06:23
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2005
|
PS3 przecież też ma bezprzewodowego pada. 1. Dokładnie. Dla mnie podłączenie pada raz w tygodniu do konsoli przez kabel USB dużo wygodniejsze niż jakieś zabawy z bateriami i ładowarkami. Mam dwa pady i jak jeden padnie to biorę drugi, a ten pierwszy się spokojnie ładuje. 2. Na PS3 granie na necie i ściąganie demówek w pełni darmowe (chyba, że wprowadzą opłaty). Żadnych abonamentów raz w roku. Konsola Sony została wydana później i jest bardziej zaawansowana technologicznie. Dość powiedzieć, że do dzisiaj nie udało się złamać systemu, co w Xboxie udało się dość szybko. 3. Największa zaleta PS3 to jednak napęd blu-ray, który kupowany osobno do filmów na przykład kosztuje over 500 zł. Nie wspominając o tym, że każda z gier zmieści się na jednej płycie, a na Xboxie już muszą się bawić w wydawanie gier na dwóch płytach, żeby dorównać jakością tym z PS3 (a i tak zdarzają się okrojone wersje w stosunku do PS, aby grę zmieścić na jednym krążku). 4. Mam kumpla, który ma Xboxa i sam mówi, że tylko piraty trzymają go przy klocku z Microsoftu. Narzeka na głośniejszą pracę i właśnie zabawę w wymianę baterii. Blue-raya też mu trochę brakuje. No ale co kto lubi. Argumenty takie jak lepsze exclusivy czy wygodniejszy pad to wyłącznie kwestia gustu i jakoś do mnie nie przemawiają. 5. Na plus Xboxa zaliczyłbym niższą cenę urządzenia oraz gier i to właściwie wszystko jeśli chodzi o aspekty poza gustowe. ad. 1. Robię dokładnie tak samo jak piszesz tylko że w Xboxie: wystarczy play&charge za śmieszne pieniądze i można grać na Xboxie z akumulatorkiem, który starcza na baaaardzo długo albo ładować podczas grania  super rozwiązanie ad. 2. piszesz, że PS3 nie złamano jeszcze, więc odsyłam do artykułów na ten temat bo ostatnio 'łamanie PS3' nabrało tempa i końcem stycznia niejaki George Hotz (znany ze złamania iPhone'a) poradził sobie z zabezpieczeniami PS3, więc pewnie już niebawem będzie można pograć na piratach na PS3 ad. 3. może Cię zaskoczę ale na Xboxie można oglądać filmy w fullHD  kłania się kodek x264, większość filmów wychodzi w necie przed Polską premierą kinową, nie mówiąc nawet o premierach BR w Polsce, które są z opóźnieniem. Zatem ściągasz sobie filmik albo serial w bardzo fajnej jakości, zapuszczasz GOTsent (wtapiasz literki) i nagrywasz np. na pendrive, którego podpinasz do X'a i oglądasz  niby trochę kombinacji ale wg mnie to lepsze niż czekać jeszcze 2 miechy aż jakiś hicior wyjdzie na BR w PL  (z tego co wiem działa to tak samo w PS3) ad. 4. dziwne że mu głośno Klocek chodzi, przecież gierki w X'ie można zgrać na dysk HDD przez co nie mieli CD i konsola jest mega cicha. Ale tak naprawdę to jak grasz w obojętne jaką grę to przecież grasz z włączonym dzwiękiem, który skutecznie 'zagłusza' zarówno Xboxa jak i PS3 ------------------------------- Jak ktoś nie wie jaką konsolkę kupić to najlepiej odpowiedzieć sobie na pytanie do czego chcesz ją używać. Jak chcesz grać na necie i masz kasę na oryginały to bierz PS3. Jak masz mniejszą gotówkę to bierz X'a (nówkę arcade serii Jasper można kupić w promocjach za niecałe 600zł, a PS3 Slim niestety trochę kosztuje) aha, i jeszcze mała ciekawostka na temat Microsoftu: nawet jak masz Xboxa przerobionego (ale tak że plomby są nienaruszone) to jak coś Ci się z nim stanie (Rrod albo E74) to możesz posłać na gwarancji do MS i Ci go naprawią albo wymienią (i nie dostaniesz bana) - wiem co piszę bo sprawdziłem osobiście 
|
Do góry
|
|
|
|
#3702337 - 17/02/2010 06:40
[Re: - c1amak -]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 25/06/2005
|
kilka porad do GaloGalo: qrde z tymi słuchawkami USB to uważaj, bo nie wszystkie mogą działać (o ile w ogóle jakieś działają) z 360ką - kiedyś o tym czytałem, ja używam normalnych słuchawek (czasami w nocy) a kable bez problemu znajdziesz na allegro (nawet oryginalne MS) jeżeli nie masz to kup sobie play&charge - to taki zestaw dedykowanego akumulatorka do pada, który jak jest naładowany to działa tydzień albo nawet 2 - zależy ile będziesz grał  a w zestawie jest też kabel na USB którym możesz go naładować ponownie  jak chcesz oglądasz filmy z neta to podpinasz np. pendrive z filmem w divx lub mp4 i logujesz się na Xbox live (wystarczy konto silver czyli darmowe) a następnie odpalasz film i konsola ściągnie Ci kodeki do oglądania - od tego momentu możesz oglądać bez problemu  (czynność tego logowania robisz tylko raz bo potem te kodeki są już zapisane) jak potrzebujesz dodać napisy do filmu to jeżeli chodzi o filmy w jakości Divx to ściągasz 2 małe programiki i masz wszystko zrobione w 10min na kompie a potem na pena i oglądasz instrukcja: Potrzebne programy: - WinMENC WinMENC poprawki yoti93 (link "Pobierz" na samym dole) - AVIcodec AVIcodec 1. Ściągamy AVIcodec i WinMENC. 2. Instalujemy AVIcodec. 3. Rozpakowujemy WinMENC. 4. Odpalamy AVIcodec, a w nim Otwórz i wybieramy plik avi (lub inny) naszego filmu. 5. Na dole znajdują się trzy ramki z których interesuje nas środkowa - Video, a konkretnie wartość Kbps. Zapamiętujemy liczbę poprzedzającą "Kbps". 6. Killujemy AVIcodec. 7. Wyszukujemy plik z napisamy do naszego filmu. Jeżeli jego rozszerzenie to .TXT, to zmieniamy je na .SRT, czyli np. titanic.txt zmieniamy na titanic.srt. 8. Uwaga napisy SRT muszą mieć taką samą nazwę jak film AVI, czyli jeżeli mamy filmtitanic.avi, to napisy do filmu (znajdujące się w tym samym folderze co plik .avi) będą miały nazwę titanic.srt 9. Przechodzimy do wypakowanego folderu WINMENC i odnajdujemy plik winemc.exe. Uruchamiamy go. 10. Klikamy na [Add files]/[Dodaj pliki] i wskazujemy nasz film. 11. W [Output folder:]/[Do folderu...] wskazujemy folder docelowy, gdzie film z wtopionymi napisami zostanie zapisany. 12. Otwieramy [Load profile]/[Załaduj profil] i wybieramy [PS3 DivX + subtitles] (Read this file!) Encode any video to PS3's DivX with merged subs! 13. W zakładce [Video]/[Wideo], w pole [Video bitrate]/[Jakość] wprowadzamy zapamiętaną liczbę. 14. Na zakładce [Subtitles]/[Napisy] - [Lang. Code Page]/[Kodowanie znaków:] zmieniamy kodowani polskich znaków na [cp1250]. Możemy także zmienić rozmiar czcionki na np. 3, a także samą czcionkę na np. pogrubioną verdanę (verdanab.ttf) 15. Klikamy [Encode]/[Rozpocznij] i rozpoczyna się proces kodowania filmu. 16. Czas trwania procesu jest uzależniony od wielkości pliku .avi oraz wydajności procesora i z reguły trwa od 10 do 30 minut. jak masz film w lepszej jakości np. fullHD x264 to polecam programik GOTsent - banalna obsługa ale wtapianie napisów trwa już kilka godzin - jednak różnica w jakości olbrzymia 
|
Do góry
|
|
|
|
#3702760 - 17/02/2010 18:30
[Re: Pav__]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3702947 - 17/02/2010 20:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
Sporo darmowych padów???  Ano, zamawiasz pada, dupa kurier zostawia Ci go pod drzwiami, składasz reklamację, i znowu kurier zostawia Ci nowego pada pod drzwiami. Z tego co słyszałem, jeden koleś zgarnął 9 padów, po czym napisał skargę i dostał jakieś bajery do XBoksa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3703340 - 17/02/2010 22:53
|
Carpal Tunnel
|
A co do live X-Box to teraz mam miesiąc za free, a potem będzie trzeba gdzieś kupic kod. Gdzie najlepiej? na allegro ,od pewnego sprzedającego
|
Do góry
|
|
|
|
#3703863 - 18/02/2010 02:31
|
stranger
Meldunek: 09/12/2009
|
Mam kumpla, który ma Xboxa i sam mówi, że tylko piraty trzymają go przy klocku z Microsoftu. Narzeka na głośniejszą pracę i właśnie zabawę w wymianę baterii. Blue-raya też mu trochę brakuje.
Sztab antypiracki informuje, że paserstwo programów komputerowych – zarówno umyślne, jak i nieumyślne – może także podlegać odpowiedzialności karnej przewidzianej w Kodeksie karnym, tj. karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat 2 lub – w wypadku paserstwa nieumyślnego – karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2, jakkolwiek w wypadku znacznej wartości rzeczy paserstwo nieumyślne zagrożone jest karą pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat. Podstawa prawna: art. 291 i 292 w związku z art. 293 Kodeksu karnego
|
Do góry
|
|
|
|
#3703880 - 18/02/2010 02:36
[Re: sztab antypiracki]
|
Carpal Tunnel
|
Mam kumpla, który ma Xboxa i sam mówi, że tylko piraty trzymają go przy klocku z Microsoftu. Narzeka na głośniejszą pracę i właśnie zabawę w wymianę baterii. Blue-raya też mu trochę brakuje.
Sztab antypiracki informuje, że paserstwo programów komputerowych – zarówno umyślne, jak i nieumyślne – może także podlegać odpowiedzialności karnej przewidzianej w Kodeksie karnym, tj. karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat 2 lub – w wypadku paserstwa nieumyślnego – karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2, jakkolwiek w wypadku znacznej wartości rzeczy paserstwo nieumyślne zagrożone jest karą pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat. Podstawa prawna: art. 291 i 292 w związku z art. 293 Kodeksu karnego Koleś cofni sie do tyłu i zobacz kto napisał ten teks w orginale !. Na pewno nie ja i wypraszam sobie posądzanie mnie o takie rzeczy !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3705714 - 18/02/2010 19:44
[Re: antyfutbol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2004
|
witam moze troche nie w temacie ale i tak tutaj najbardziej pasuje. otóż... wygrałem grę NBA Live 10 - i mam do wyboru czy wziąć ją na XBOX czy na PS3. Sam nie gram w gry będę ją sprzedawał, niżej po cenie, ale chcialbym mieć 'pewniejszy' zbyt, że się tak wyrażę. jaką doradzacie ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708080 - 19/02/2010 08:46
[Re: antyfutbol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
Panowie kurde kompletnie na tym sie nie znam  Nie gralem chyba z 5 lat w jakas gre i dzis mnie wzielo, ze od swieta bym sobie w cos pogral, jakies fajne wyscigi, jakas koszykowka, zadne strzelaniny i strategie bo nie mam czasu na to. X-box czy PS3? nie jestem zadnym fanem konsoli itp - chodzi mi tylko aby grafa byla lepsza od fify 2006 w ktora gralem ostatnimi razy  TV mam ok, plazma 36 cali, HD itp itd - chce poprostu usiasc sobie czasem, wlaczyc gre i odstresowac sie od codziennosci czyli od hazardu  Dziekowac za rady
|
Do góry
|
|
|
|
#3708104 - 19/02/2010 09:37
[Re: HAGIi]
|
Tenis Trader
|
Jeśli chodzi o wyścigi to ja ze swojej strony polecam : Midnight Club LA - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=10286Dla mnie kapitalna. Wyścigi uliczne, miasto gigantyczne, "misji" od groma. Takie GTA ograniczone do jazdy samochodem i motocyklami (ten sam producent). Race Driver : Grid - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=10736Duży realizm, świetna graficznie, na trochę mnie wciągnęła. Need For Speed Shift - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=12740Podobnie jak wyżej. Poprzednie części też do łyknięcia. Burnout Paradise - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=8527Miasto całkiem spore, graficznie pierwsza klasa, dużo zabawy ze skokami i rozwalaniem reklam Formula 1 - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7218Jak się człowiek zawiesi to się może poczuć jak Schumacher Teraz wszyscy fani konsolowych wyścigów (w tym ja) czekają na kolejną odsłonę Gran Tourismo. Ja grałem w Prologue i szczególnie grafika i realizm robiły wrażenie. Myślę, że ostateczna wersja będzie jeszcze bardziej dopieszczona.
|
Do góry
|
|
|
|
#3708137 - 19/02/2010 15:04
|
Carpal Tunnel
|
Panowie kurde kompletnie na tym sie nie znam  Nie gralem chyba z 5 lat w jakas gre i dzis mnie wzielo, ze od swieta bym sobie w cos pogral, jakies fajne wyscigi, jakas koszykowka, zadne strzelaniny i strategie bo nie mam czasu na to. X-box czy PS3? nie jestem zadnym fanem konsoli itp - chodzi mi tylko aby grafa byla lepsza od fify 2006 w ktora gralem ostatnimi razy  TV mam ok, plazma 36 cali, HD itp itd - chce poprostu usiasc sobie czasem, wlaczyc gre i odstresowac sie od codziennosci czyli od hazardu  Dziekowac za rady Wyścigi : Grid - dobre wyścigi Forza 2 /3 - najlepsza symulacja jazdy samochodem jak wyszłą do tej pory ,absolutny lider w tej klasie. Z wyścigów arcade to :Burnout Paradise,Midnight Club LA .Reszta nie warta uwagi ,czasu i kasy . Sport: Zdecydowanie FIFA 10 ,gra wymiata totalnie a multi to bajka . Z koszykówki NBA 2k10 ,realistyczny komentarz i gameplay .Co do komentarza to sprawozdawcy posługując się prawdziwymi faktami ze spotkań które odbyły się w danym dniu . Każdy mecz to inny komentarz . Jak lubisz NFL to NFL2010.
|
Do góry
|
|
|
|
#3708195 - 19/02/2010 18:24
|
Carpal Tunnel
|
No ja się ostatnio naczytałem na ten temat wszelakiego rodzaj for + setki filmików na youtube to coś Ci tam mogę doradzić jak to wygląda z mojej strony. Jeśli lubisz wyścigi to bierz zdecydowanie PS3. Jeśli fps'y to zdecydowanie X-Boxa. Odnośnie sprzętu to i jeden ma wady i zalety i drugi ma wady i zalety: - PS3 chodzi na pewno ciszej niż XBox. Chociaż jak na X zainstalujesz grę na twardym dysku to też chodzi cicho ale grać z płyty się nie da bo hałas, no chyba, że masz wyciszonego; - PAD zdecydowanie lepszy od X. Idealnie leży w łapie. A już na pewno pod fps'y lepszy. Lewa gała musi być wyżej w fps'ach tak jak ma to x. Choć ja bym ją jeszcze przesunął wyżej  - PS3 ma blue ray... nie wiem może Ci się tam do czegoś przydać :P, x nie ma; - grafika... wiele osób twierdzi, że X ma lepszą. Nawet na manichimie masz testy i niby udowodniają, że lepszą ma X ale wg mnie grafa jest taka sama, a wiele zależy też od kabla HDMI także jak jak kupisz X to wywal od razu to gówno co tam dają i kup jakiś porządny; - wygląd... wg mnie lepiej zdecydowanie prezentuje się play3 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708196 - 19/02/2010 18:24
|
Carpal Tunnel
|
Panowie dzieki za odpowiedz Ale najbardziej interesuje mnie to co wybrac, PS3 czy X-box? Aby nie wydawac nie wiadomo ile kasy na to gdyz fanatykiem gier nie jestem, poprostu czasem chcialbym sie zrelaksowac i zamiast isc do baru zasiasc przed TV 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708311 - 19/02/2010 19:41
|
Carpal Tunnel
|
Tak jak mówię HAGIi. Musisz sobie odpowiedzieć jakie gry lubisz. Jak wolisz wyścigi bierz PS3  . Jak gierki typu Call Of Duty, Battlefield BC2, Medal of Honor, Gears of War, BioShock etc etc to zdecydowanie XBoxa... . A jak RPG i strategie to PC  . Mój brat jest np. maniakiem gier typu GrandTurismo gdzie masz pełno opcji budowy samochodu i całą masę wyścigów i on bez wątpienia by wybrał PS3 i sam bym mu tak doradził. Inna sprawa, że XBoX wydaje się tańszy ale to g... prawda bo oprócz 1100 za samego X musisz dokupić kabel HDMI za 150 zł. Musisz dokupić play&charge jak się nie chcesz wkurzać wyczerpującymi się bateriami  (kolejna 100). I jeśli masz naprawdę fajny TV do grania to kabel HDMI.... po prostu nie oszczędzaj na nim... . To co dodają do X-boxa to wg mnie szmelc totalny (nie wiem jak jest w przypadku PS3) i nawet babcia 90letnia zauważyłaby różnicę w grafice hehe.
|
Do góry
|
|
|
|
#3708347 - 19/02/2010 20:09
|
Carpal Tunnel
|
Dzieki goget, w takim razie kupie tanszy kabel, jak nie ma co przeplacac to olewam i zamiast tego bedzie jedna gra wiecej  To teraz co do gier. NA poczatek prosilbym o 1 gre najlepsza z tych kategorii: - wyscigi, zadne malo realistyczne, nie lubie tego typu wyscigow - pilka nozna - koszykowka - hokej - tenis ziemny - i jakas egzotyczna dyscyplina, mniej popularna w Polsce, ale aby byla grywalna PSjakies gry wedkarskie sa? 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708359 - 19/02/2010 20:22
|
Tenis Trader
|
Wyścigi - Midnight Club LA / Grid Hokej - NHL 10 Tenis - Top Spin 3 / Virtua Tennis 2009 A co do piłki i kosza to po zakupie konsoli ściągniesz sobie demko Fify i PESa oraz NBA Live i NBA 2K10 i sam zdecydujesz, które dla Ciebie lepsze. Dla mnie FIFA nie ma startu do PESa jeżeli chodzi o realizm i grywalność. Ale zdania są podzielone 
|
Do góry
|
|
|
|
#3708363 - 19/02/2010 20:25
|
Carpal Tunnel
|
Dzieki a gry wedkarskie jakies sa? Takie moje zboczenie lekkie  PS Goget masz caly czas te same gg? bo pisze i pisze i dupa 
|
Do góry
|
|
|
|
#3709918 - 20/02/2010 07:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
Musisz sobie odpowiedzieć jakie gry lubisz. Jak wolisz wyścigi bierz PS3 smile . Jak gierki typu Call Of Duty, Battlefield BC2, Medal of Honor, Gears of War, BioShock etc etc to zdecydowanie XBoxa... . tak zapytam z ciekawosci jaka jest roznica miedzy ps3 a boxem jesli chodzi o gry typu COD czy MOH ? nie bardzo wiem jaki jest sens grania w takie strzelanki (grałem kiedys w jakiegos moha na ps2 i moim zdaniem pomyłka) bez myszki ale moze cos sie zmieniło ? ps. grajcar ze mnie zaden ale raz do roku niemca bym chetnie zabil tyle ze moj komp juz nie wytrzymuje cisnienia bo bardzo wiekowy ;-))
|
Do góry
|
|
|
|
#3709966 - 20/02/2010 07:46
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
|
bolo... jak na PS2 to pewnie grałeś single. Ja gram W CoD MW2 od premiery z tym, że do zeszłego tygodnia na PC, a teraz na "x" i nawet nie ruszyłem singla bo to nie ma sensu  . Liczy się fun w sieci czyli multiplayer. Dziś się nie patrzy na single player. Każdy to traktuje jako rozgrzewkę i zapoznaniem się z podstawowym arsenałem broni i wyposażenia. Dlatego być może nie widzisz sensu bądź nie widziałeś sensu bo ja też kiedyś nie widziałem. Gra vs komputer to dla mnie żadna frajda  . A przewaga "x" nad Ps3 w fpsach jest taka, że praktycznie nie ma tytułu który by nie dotyczył boxa. Poza tym Pad jest skonstruowany nieco inaczej tzn. lewa gałka wyżej co jest tutaj podstawą jeśli chodzi o fps'y. Choć fakt, ze krzyżak zjeba... w "x"  . No i multiplayer bardziej stabilny jakby nie było... choć minus taki, że płatny. W temacie Call Of Duty MW2 wkleiłem link do kolesia zwanego tejb. To prawdziwy guru jeśli chodzi o tę grę. Polecam Ci obejrz sobie kilka filmików z jego udziałem i może załapiesz klimat  . On też gra na xboxie... . Zresztą z takiej czołówki światowej wszyscy grają na xboxie poza Russelem, on śmiga na PS3 i kiedyś zasłynął z tego, że zanotował na MŚ w COD 4 najdłuższy kill steak tzn. było to 6 gier z rzędu bez śmierci i to było bodaj coś koło 240 zabitych ani jednego zgonu. Co ciekawe zginął w śmieszny sposób przez przypadek wysadzając się własnym granatem  .
|
Do góry
|
|
|
|
#3709969 - 20/02/2010 07:46
[Re: wojkrk]
|
Carpal Tunnel
|
chlopaki na konsolach maja tzw autotarget i mysla, ze sa kozaki  no offence chyba na singlu... w multi nie ma
|
Do góry
|
|
|
|
#3710165 - 20/02/2010 16:53
[Re: bolo_lacznik]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/09/2005
|
Musisz sobie odpowiedzieć jakie gry lubisz. Jak wolisz wyścigi bierz PS3 smile . Jak gierki typu Call Of Duty, Battlefield BC2, Medal of Honor, Gears of War, BioShock etc etc to zdecydowanie XBoxa... . tak zapytam z ciekawosci jaka jest roznica miedzy ps3 a boxem jesli chodzi o gry typu COD czy MOH ? nie bardzo wiem jaki jest sens grania w takie strzelanki (grałem kiedys w jakiegos moha na ps2 i moim zdaniem pomyłka) bez myszki ale moze cos sie zmieniło ? ps. grajcar ze mnie zaden ale raz do roku niemca bym chetnie zabil tyle ze moj komp juz nie wytrzymuje cisnienia bo bardzo wiekowy ;-)) tez tak myslalem, jak gralem na poczatkuw Gow2 to bylo fatalnie, ale juz pod koniec gralo sie juz calkiem, calkiem
|
Do góry
|
|
|
|
#3710238 - 20/02/2010 18:44
|
Carpal Tunnel
|
A ja się zastanawiam czy mogę sprzedać swojego Call Of Duty MW2 wersja na PC. Bo sprawa wygląda tak, że jakby nie było zarejestrowałem klucz z tej gry na swoje dane na steamie. I nie wiem czy teraz jeśli bym sprzedał grę komuś na allegro to czy ten ktoś utworzy sobie swoje nowe konto na ten sam klucz. POmyśl logicznie  ,chyba ze sprzedaż MW2 razem z kontem steam to będzie cacy. Co do Multi BioShock2 to fakt nie jest to MW2 czy BF2 ale też bez przesady ze to walka ślimaków . Da się pograć chociaż by tylko dla samych aczków 
|
Do góry
|
|
|
|
#4605236 - 16/04/2011 04:54
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
no, kurwa. znalazłem.
jak się przedstawia aktualny rynek konsol? w co warto pójść? Ze jak ? o co Ci chodzi ? Chcesz mieć PL market na konsoli ? To musisz zrobić migrację konta jak obecnie masz np na UK to na xbox.com logujesz się na swoje konto. W zakładce accaunts setting robisz migrację z UK na PL i w tedy w konsoli bedziesz miec PL market .
|
Do góry
|
|
|
|
|
|