Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#369901 - 04/07/2005 16:46 Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
Temat długi i głeboki, chciałbym poznać Wasze opinie odnosnie tego tematu. Słyszałem wiele słów krytyki pod adresem zarówno tegoż Radia, jak i Telewizji, dlatego postanowiłem sprawdzić jak jest rzeczywiscie, przez pewnien czas sługachełm audycji, "Rozmów niedokonczonych" i innych tematów pojawiających w tym radiu, zauważyłem tylko jedną pozytyw- wspolna modlitwa, powaznie, reszta to wg mnie zwykła demagogia i naciaganie starych "babków", które naiwnie zasilają konta Ojca Dyrektora i Jemu podobnych, co godzinę jest podawany nr.konta na które nalezy wpłacać, jak to jest pieknie okreslane "pieniąki". Niewatpliwie stałym gosciem jest p.Macierewicz- kolejny który we Wszystkich widzi "ubeków" i wrogów narodu polskiego....To tyle z mojej strony.....

Pozdrawiam...

Do góry
Bonus: Unibet
#369902 - 04/07/2005 17:33 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Rosyjska destabilizacja naszego kraju, siejąca nienawiść oraz kłamstwa na porządku dziennym. Ba, nawet nadajniki są w Rosji za zgodą Kremlu...

Do góry
#369903 - 04/07/2005 17:54 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Rosyjska destabilizacja naszego kraju, siejąca nienawiść oraz kłamstwa na porządku dziennym. Ba, nawet nadajniki są w Rosji za zgodą Kremlu...

hehe, to dlatego w rozmowach"niedokonczonych" tak duzo czasu poswiecają tematowi "przyjaźni" polsko-rosujskiej....

Do góry
#369904 - 04/07/2005 19:01 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
fabman Offline
newbie

Meldunek: 22/01/2005
dla mnie egzotyka... chociaz film z polskiego woodstock to arcydzielo... jeden z lepszych dokumentow jakie widzialem...

Do góry
#369905 - 05/07/2005 14:24 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Quote:

możesz podać źródło ,skąd czerpiesz Takie Informacje?

Pozdrawiam
Eldorado

Do góry
#369906 - 05/07/2005 15:33 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
omen_kabaty Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Apel Jasnogórski forever pozdro v600 dla ziomów z Radia...

Do góry
#369907 - 05/07/2005 15:52 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
radio to i tv powinno pelnic rolę religijną ewentualnie religijno-społeczną, niestety często zajmuje sie polityką i to w najgorszym nacjonalistycznym wydaniu (oczywiscie najgorszym nie wliczajac lewicowego), wszystko tam podporządkowane jest ideologii nacjonalizmu nawet kosztem zdrowego rozsądku i zwykłych faktów;
PATRIOTYZM TAK
NACJONALIZM NIE

Do góry
#369908 - 05/07/2005 16:06 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
phenomenon Offline
veteran

Meldunek: 26/01/2005
Quote:

dla mnie egzotyka... chociaz film z polskiego woodstock to arcydzielo... jeden z lepszych dokumentow jakie widzialem...

w jakim sensie jest to dla ciebie arcydzielo dokumentu?
bo dla mnie to tez arcydzielo... ale propagandy i falszywie podanych informacji

Do góry
#369909 - 06/07/2005 06:03 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
DJ SACHI Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/02/2004
Zamknąć te radio i cały zarząd ....

Do góry
#369910 - 06/07/2005 06:52 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
Conrad Offline

Eldorado, wystarczy zrobić bilans działalności i ocenić. Po pierwsze Radyjko ma swoje nadajniki w Rosji, gdzie nie ma wolności mediów tylko albo grasz w skrzypce razem z Kremlem... albo po prostu nie nadajesz. Do tego ciąłe polityczne działania, które są zgodne z polityką Kremlu a szkodzą Polsce. Próbowali zrobić totalny sabotaż z wejściem Polski do struktur europejskich, wcześniej była chyba akcja anty-Nato. Jeśli ktoś działa totalnie zgodnie z myśłą Rosji i na dodatek oni sponsoruja nadajniki, to sprawa jest prosta jak 2+2...

Do góry
#369911 - 06/07/2005 15:12 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
HEERON Offline
member

Meldunek: 03/03/2002
He he
Brawo Conrad !
krótka piłeczka dla zboczeńców z RM i TRWAM - Fuck off !!!
Bandycka mafia i pasożyty , które trzeba wyplenić ....

Do góry
#369912 - 06/07/2005 15:22 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
miglanc Offline
addict

Meldunek: 16/01/2003
Nie słucham tego radia, ale nie wierzę także za bardzo jego oponentom (słynna sprawa Maybacha , którego nie było...)

Do góry
#369913 - 06/07/2005 16:30 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Quote:

Eldorado, wystarczy zrobić bilans działalności i ocenić. Po pierwsze Radyjko ma swoje nadajniki w Rosji, gdzie nie ma wolności mediów tylko albo grasz w skrzypce razem z Kremlem... albo po prostu nie nadajesz. Do tego ciąłe polityczne działania, które są zgodne z polityką Kremlu a szkodzą Polsce. Próbowali zrobić totalny sabotaż z wejściem Polski do struktur europejskich, wcześniej była chyba akcja anty-Nato. Jeśli ktoś działa totalnie zgodnie z myśłą Rosji i na dodatek oni sponsoruja nadajniki, to sprawa jest prosta jak 2+2...

Conrad, delikatnie rzec ujmując przesadzasz .Sieć radia Maryja to około 120 nadajników , w tym kilka na południu Rosji co jest niewątpliwie sukcesem Rydzyka wobec szerzącego sie i sponsorowanego przez Kreml prawosławia i co w tym złego widzisz ? , przecież w Rosji też żyje trochę Polaków i Trochę Katolików, poza Tym Twoja Teza ,że jakoby katolickie Radio Maryja realizuje politykę Moskwy ,jest absurdalna z definicji .Putinowska Rosja tępi katolicyzm u siebie i opiera się w sferze duchowej na prawosławnej cerkwi, dla której katolicym to wróg numer jeden , wystarczy przypomnieć jej skuteczny opór wobec wizyty w Rosji Jana Pawła II -go , czy wydalenie z Rosji polskich księży za krzewienie katolicyzmu w Rosji. Przy tym zaznaczę,że nie jestem jakims wielkim fanem tej rozgłośni , ale lubię czasami posłuchać tam np.Stanisława Michalkiewicza mego ulubionego publicysty mającego w RM stałe audycję.I na koniec zastanów się z jaką myślą działa takie radio np.RMF FM i kto go sponsoruje

Pozdrawiam
ELDORADO

Do góry
#369914 - 10/07/2005 13:08 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ...
Conrad Offline

Quote:

co jest niewątpliwie sukcesem Rydzyka wobec szerzącego sie i sponsorowanego przez Kreml prawosławia i co w tym złego widzisz ?... ...Putinowska Rosja tępi katolicyzm

Eldorado, delikatnie mówiąc zachowujesz się jak stara dewotka Radia Moskwa, która nawet po przyznaniu się Rydzyka do winy krzyczałaby, że pewnie mu ktoś pistolet do głowy przyłożył, czego oczywiście nie wyłapała kamera.

Właśnie pokazałeś totalnie absurdalną tezę... Rosjanie tępią Katolicyzm jak tylko mogą... ale Radio Maryja wspierają?!? Oj Eldorado, jesteś jeszcze bardziej naiwny niż myślałem...

Do góry
#967737 - 16/02/2007 23:12 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Nirtz]
Master.com back Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Nirtz
radio to i tv powinno pelnic rolę religijną ewentualnie religijno-społeczną, niestety często zajmuje sie polityką i to w najgorszym nacjonalistycznym wydaniu (oczywiscie najgorszym nie wliczajac lewicowego), wszystko tam podporządkowane jest ideologii nacjonalizmu nawet kosztem zdrowego rozsądku i zwykłych faktów;
PATRIOTYZM TAK
NACJONALIZM NIE

Czy to ten sam Nirtz?
Kiedyś miał trochę inne poglądy;-), albo ja źle interpretuje.

Do góry
#967758 - 16/02/2007 23:54 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Conrad]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Plusy Radia Maryja

- Cała poruszana tam sfera duchowa
- To, że takie radio jest - katolicy też chcą mieć swoje medium
- To, że w tym radiu się ROZMAWIA (co jest rzadkością), a nie tylko non stop puszcza muzyczną sieczkę
- To, że radio utrzymuje się ze składek słuchaczy

Minusy Radia Maryja

- Cała poruszana tam sfera polityczna (skoro kościół nie powinien się wtrącać do polityki, to radio mieniące się katolickim również)
- Propaganda, nienawiść jaka tam się szerzy (żarliwy katolik, który najpierw mówi żeby miłować bliźnich, po chwili wyzywa wszystkich wrogów - czyli każdego kto myśli inaczej - a kończy to zwrotem "szczęść Boże" ... ciekawe...)
- Cenzura jaką tam się stosuje (niech ktoś spróbuje bardzo kulturalnie i rzeczowo coś niepopularnego, wyleci z anteny w trybie natychmiastowym)
- Osoba ojca tranzystorysty Rydzyka ...
- ... i przekręty jakich się dopuszcza (choćby słynne cegiełki na stocznię)
- Pranie mózgów, szerzenie fanatyzmu (babcie spod znaku moherowego beretu podobną bardziej przerażają ludzi niż dresy z bejzbolami na ulicach)

Tak ja to w skrócie widzę - pewnie o wielu rzeczach teraz nie pamiętam. Może sobie przypomnę ;\)

Do góry
#967793 - 17/02/2007 01:18 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Bzyku]
codi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/12/2005
Ja napisze krotko. Kraj katolicki, wiec katolickie radio byc powinno- nie ma problemu. Ale kurna bez wpier*alania sie w polityke... I wszystko na temat jak dla mnie \:\)

Do góry
#968106 - 17/02/2007 11:12 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Bzyku]
Naki Offline
member

Meldunek: 11/08/2005
Nie ma co przesadzać z oceną radia-telewizji. Nie jestem fanem tego medium, ale nie można zarzucać mu wszystkiego jak leci. Jest to TV polityczne-idzie zgodnie z linią PiS-owską(którą z resztą popieram), ale potrafi też ją skrytykować, jakoś kilka dni temu skrytykowano Premiera za zbyt powolne działania. Poza tym jest to pewna przeciwwaga dla PO-wskiego TVN. Jeżeli zaś rozpatrując post Nirz'a o nacjonaliźmie rzekomo szerzącym się w radiu, tv to jest to po prostu śmieszne. Dzisiaj ten tem bardzo się wyolbrzymia np. antysemityzm. Dziś Żyda może skrytykowac inny Żyd i nikt więcej, bo inaczej będzie antysemitą. Jeżeli powiem, że dyrektor, czy prezes jakiegoś banku jest Żydem, bądź podejmę krytykę przeciw niemu, to na pewno znajdzie się osoba zarzucająca mi antysemityzm. Z kolei krytykując Polaka, Rosjanina, Niemca nikt nie zarzuca antypolonizmu itd.. Dlatego cała sprawa o tym nacjonaliźmie jest zbyt rozdmuchana. Przekręty? Cegiełki na stocznie? Rzeczywiście wynikła wtedy sytuacja nie była dobra, ale warto wiedzieć, że RM zwracało kasę tym, którzy się zgłosili(wielu wyraziło wolę, by te pieniądze przeznaczyć na Radio). Wystarczy być dobrze poinformowanym.

Dlaczego duchowni, Kościół nie mają być polityczne? Przez wieki Kościół był zależny od polityki(prawie zawsze), mieszał się w nią i nikomu to nie przeszkadzało, tzn. przyniosło to raczej negatywnych skutków.

Do góry
#968200 - 17/02/2007 11:56 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Naki]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Moherowy imperator ze swoim wierzowcem, co za obluda :/ Szkoda, ze nie padl mu do kolan...

Do góry
#968317 - 17/02/2007 12:52 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Kylo]
Conrad Offline

Jeśli radio miesza się w politykę... to czas by polityka wmieszała się w radio. Przy następnej zmianie władzy (daj Bóg by dla dobra Polski SamoPiS jak najszybciej padł) trzeba będzie zając się radyjkiem i odesłać go z powrotem do Rosji, gdzie leżą jego korzenie i skąd pierwotnie nadawał.

Do góry
#968323 - 17/02/2007 12:55 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Kylo]
kudlaty74 Offline
veteran

Meldunek: 26/07/2006
Przychodzi mi tylko jedno słowo na myśl - NAPALM !

Do góry
#969678 - 17/02/2007 19:42 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Kylo]
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Originally Posted By: Kylo
Moherowy imperator ze swoim wierzowcem, co za obluda :/ Szkoda, ze nie padl mu do kolan...

Az mi sie wierzyc nie chce, ze te zdjecia sa prawdziwe. To szczescie Romana jest po prostu rozbrajajace. Zdjecia bardzo wymowne...

Do góry
#969719 - 17/02/2007 20:02 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Master.com back]
Duży Gofer Offline
stranger

Meldunek: 17/02/2007
[quote=Master.com back
Czy to ten sam Nirtz?
Kiedyś miał trochę inne poglądy;-), albo ja źle interpretuje. [/quote]to było w czasach gdy wierzyłem s POPiS, a RM twardo obstawiało LPR i jeszcze większych radykałów, dziś przeszło na pozycje zdecydowanie bardziej umiarkowane i zasługi tych mediów są mimo wielu b. poważnych wad (np. ostatnio stanowisko w sprawie Wielgusa) są jednak pozytywne;
co do przyszłości to RM żeby przetrwać powinno przejśc z pozycji ultra zachowawczych na bardziej nowoczesno-populistyczne

Do góry
#969726 - 17/02/2007 20:06 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: donic]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Originally Posted By: donic
Az mi sie wierzyc nie chce, ze te zdjecia sa prawdziwe. To szczescie Romana jest po prostu rozbrajajace. Zdjecia bardzo wymowne...

Na tym pierwszym zdjęciu Rydzyk po prostu czule głaszcze chrapy konia...

Do góry
#970238 - 18/02/2007 00:48 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Bzyku]
Misza_SB Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/12/2006
Słuchajcie:

Osobiście uważam, że Radio Maryja odwala złą robotę. Słuchałem tego radia dosyć często i dosyć długo, by stwierdzić, że wiele w nim jest rzeczy ciekawych. Ogólnie jednak, biorąc pod uwagę całokształt, wszelkie audycje, które usprawiedliwiają istnienie RM nikną - niestety - w zalewie tandetnej, rasistowskiej propagandy.

Choćbym chciał polubić RM (mimo mej niewiary w Boga) to nie potrafię. RM to złe radio - złe przez swego nawiedzonego twórcę (nie z zasady) i jego propagatorów...

Do góry
#970269 - 18/02/2007 02:19 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: donic]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Originally Posted By: donic
[quote=Kylo]Moherowy imperator ze swoim wierzowcem, co za obluda :/ Szkoda, ze nie padl mu do kolan...

To autentyczne fotki, nawet w angorze byly...

Do góry
#970336 - 18/02/2007 05:16 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Kylo]
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
powinni zablokować te radio i tv i tego pseudokleche wysłać na Syberie do ciezkich robót,to sie czarne teraz rozpanoszyło,telewizji i radia im sie zachciewa,religia w szkołach,codrugi molestuje dzieci,pojebało się tym klechom we łbach,gdzie tu życie w zadumie i spokoju,kontemplacja,pomoc ubogim,tylko maybachy i ciuchy od armaniego szmaciarzenoszą,ja bym pozamykał kościoły,te stare pzrerobił na muzea a klechów wysłal do kamieniołomów,bo jak patrze na takie kreatury jak Rydzyk czy Jankowski to mi się nóż otwiera w kieszeni!!!!!

Do góry
#970337 - 18/02/2007 05:44 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: boca juniors]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/03/2006
Mozna wiele mowic na temat tego radia, rozne poglady, opinie, sady. Osobiscie mam jedna sprawe ktora jednak kladzie sie cieniem na ich honorze i moge stwierdzic z cala odpowiedzialnoscia ze bronia conajmniej jednego przestepce, kombinatora i cwaniaczka.
Chodzi o czestego goscia na ich antenie swego czasu niejakiego Antoniego Jarosza, rektora PWSZ w Jaroslawiu. O wyczynach tego pana mozna poczytac tutaj:
http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,2928657.html
http://www.edu.edu.pl/info/info_show_details.php?infoid=4477
http://www.genealogiapolska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1279&Itemid=143
http://uwaga.onet.pl/1249359,1,zwrocuwage.html

Co ten pan wyprawia to wystarczy przejechac sie do Jaroslawia i zapytac pierwszego lepszego z ulicy - jedno trzeba mu przyznac talent menedzersko-kombinatorski ma znakomity. Zasiada w 20 radach nadzorczych (no pewnie zasiadal do momentu oskarzenia), chwali sie publicznie ilu to pociotkom zalatwil tam prace, czasem mu przecieknie jak to znajomym firmom pomagal organizowac przetargi na remont czy budowe budynkow szkolnych i jak to mu moga wszyscy nadmuchac bo ile on ma znajomosci i jak trzesie miastem...Mania wielkosci? W wiezieniu i na rozprawach non stop mdleje, jaki to on biedak - syna zrobil rzecznikiem prasowym uczelni, chyba nie ma czlonka rodziny w promieniu dziesieciu wod po kisielu ktorych nie wepchnal na jakies mniej lub bardziej eksponowane stanowisko - mozna powiedziec ze na polskich uczelniach to norma ale jak taki ktos aspiruje do roli obroncy tradycji, polskosci itp to ja tylko moge odliczac z niecierpliwoscia dni, tygodnie czy miesiace az wreszczie otrzymam angielskie obywatelstwo Antoni Jarosz

A jesli radio go broni to jesli jakas renome ma to ta sprawa kladzie sie na niej ewidentnym cieniem i to poowduje ze w takze innych poruszanych sprawach staje sie podejrzliwy choc dowodow (na to ze bronia pzestepcow i kombinatorow) nie posiadam

Do góry
#970379 - 18/02/2007 08:28 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Lord Devastator]
doyle Offline
member

Meldunek: 04/11/2005
rzecznikiem prasowym jest gość co ma na nazwisko Janusz, a nie Jarosz

Do góry
#970398 - 18/02/2007 08:48 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: doyle]
Fafik Offline
old hand

Meldunek: 15/07/2005
PRIMO: jeżeli mówimy o samej TV i radiu to jest to fenomen bo nikomu nie udało sie w tak krótkim czasie miec tylu wiernych słuchaczy i przez tak długi okres utrzymywac ich.
SECUNDO: jeżlei chodzi o tersci które są tam poruszane , to już inna bajka. TVP rządowa , TVN opozycyjna , TRWAM nacjonalistyczno-patriotyczna , a Jetix i MiniMini bajkowe. Każy ogląda/słucha co chce , nikogo sie nie zmusza do czegoś. To jest niby to co wywalczylismy po 89r. czyli wolnosc wyboru. A że ludzie czasem mówią różne rzeczy to już ich sprawa i ich lekarzy.

Do góry
#970441 - 18/02/2007 09:42 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Fafik]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/02/2004
Ta ku.r.w.a instytucja jest niezgodna z konstytucja w sumie nie samoistnienie co rodzaj działaności. Reszat no cóż tylko połmózgi i niedo.je.b.y boga słuchać i dawać wiarę w to co tam sie przedstawia. Oczywiście niektorzy swiatli słuchaja ale nie daja sie kór.w.a. indoktrynowac. Polska powinna zlikiwdoac to badziewo i ku.r.w.a zrobić porzadek z tym katolandem. Nasza mentalność w kesti wiary musi sie zmienić albo nie pomoze tu radzen najbardziej mądry rzad

Do góry
#970457 - 18/02/2007 09:55 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: siwy212]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Aha i dla tych debili kórzy zaraz pewnie przedstawia swoje racje. Przyjedzcie na najbliższy zlot mecz.pl ja was kur.w.a zindoktrynuje. Czas skończyć z bóg wiara ojczyzna a zacząć o o jczyźnie. Jedna sprawa w sumie nie jestem zadnym rasista ani anysemia
jeb.ja mnie muzyni zydzi czy inni maltanczycy ale kur.w.a kretynom na forum stanowcze nie. Przepraszam bardzo wojna la ta 39-45 ubieglego wieku wies zydzi zapedzeni do stodoly polacy podpalili albo i nie stzrelali albo i nie i jakis kur.wa imbecyl ma jakies watpliwości wobec tgo czynu ? To może niech wpadni do rutki taratak suwalska 9 imbecyl postawie go w podobnej kur.wa sytuacji zobaczymy co zrobi, A te kilka tysięcy medali w sume to odzaczeń przynanych polakom z przechowanie tego kur.wa mydła z narazeniem zycia. I teraz to sciero ma do na pretensje za zto ze szwaby nas zaatakowali i ch kur.wa wzieli na celownik. Powinna polska powiedzieć wypierdalaj zydzie i izraelu
***.wa lepiej won z tego kraju,.

Do góry
#970461 - 18/02/2007 09:57 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: siwy212]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

cos ucieło
***.wa lepiej won z tego kraju,

Do góry
#970472 - 18/02/2007 10:02 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: siwy212]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

w sumie to tylko wyp.i.erda,laj zydoski propagadzisto ten co wlasnie ma k.ur.wa wonty jakies do nas a co zrobili inni. A ci co k.r.w.a wieza w te bzdury i probuja popierac to k.u.rw.wa lepiej won z tego kraju, aha i ten idiota co mia zrzuci błedy ortograficzne ten bałwan będzie wiedział ze to do niego bo sie często udzielał w odpowednim temacie i często tak super argumentował swoje poglądy polityczne co dal mnie jets szczytem debilizmu. On pierwszy na zlocie dostanie w ryj. Ot taki ze mnie prostak wykształciuch inz. bez magistra i doktora teraz to gów.no znaczy i zobaczymy kto ma kur.w.a racje. I doadam ze nie mam jakis powalajacyh parametrów 175 cm wzrostu 80 kg wagi ale jak zreba w słusznej sprawie to lepiej nie przyjezdzajcie na ten zlot.

Do góry
#970545 - 18/02/2007 10:53 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: siwy212]
Ojciec RYZYKo Offline
journeyman

Meldunek: 31/01/2007
Prawda jest taka: RYDZYK TO NAJWIĘKSZY, JAWNY ZŁODZIEJ W RP!

Do góry
#970571 - 18/02/2007 11:07 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Ojciec RYZYKo]
Ojciec RYZYKo Offline
journeyman

Opinia na temat reportażu zrealizowanego przez TVN:
"W tym filmie wstrząsnęły mną dwa momenty: pierwszy, gdy zgromadzeni na Jasnej Górze członkowie Rodziny Radia Maryja wykrzykują na tle klasztornych murów do ekipy realizatorskiej: "Raus, oszuści, Żydy, żydowskie śmierdziuchy".

Drugi to zdjęcia nakręcone na Śląsku i w Olkuszu, rodzinnym mieście o. Tadeusza Rydzyka, dyrektora Radia Maryja. Jego bratanek Paweł, jeden z nielicznych, którzy zgodzili się otwarcie wystąpić przed kamerą, wyrzuca z siebie spokojnym głosem opinie o kiedyś ukochanym wuju: "Jest zachłanny, niedobry, wykreślił nas z życiorysu, wyrzekł się, wstydzi się nas". Ma żal do wuja, że zerwał z rodziną. Nawet ze sparaliżowanym od lat bratem Zygmuntem.

Autorzy filmu dotarli do Rybnika, gdzie w 1972 r. zmarł w szpitalu ojciec dyrektora Radia Maryja. Grobu nie ma. Został zlikwidowany pod koniec lat 90. bo nikt się nim nie interesował.

Inne, współczesne tajemnice Radia Maryja to niejasności finansowe, których rozgłośnia nigdy nie próbowała wyjaśniać. W filmie jest historia Antoniego Szali, który przekazał Radiu całe swoje oszczędności - 100 tys. zł i 50 tys. dol. Gdy ciężko zachorował, poprosił Radio o pomoc. Rozgłośnia odmówiła i wyparła się, że dostała od niego pieniądze.

Jest też sprawa zbierania przez Radio pieniędzy na ratowanie Stoczni Gdańskiej w 1997 r. Do dziś nie wiadomo, jakie kwoty zebrano wśród setek tysięcy słuchaczy. Jedno jest pewne: Aleksandra Mietlicka ze stowarzyszenia Solidarni ze Stocznią, szef stoczniowej "Solidarności" Roman Gałęziewski i gdański polityk Bogdan Borusewicz zgodnie mówią: Radio Maryja nigdy nie przekazało żadnych pieniędzy na Stocznię Gdańską.

Wyjaśnienia tych spraw odmawiają nie tylko ludzie związani z Radiem. W filmie nie chcą wypowiadać się przełożeni zakonni Rydzyka, przedstawiciele hierarchii kościelnej, politycy związani z Radiem Maryja.

- Film miał w ogóle nie powstać, bo ojciec dyrektor zakazał jakichkolwiek rozmów z „terrorystami medialnymi z TVN i »Gazety Wyborczej «” - wspomina przed kamerą Patrycja Nocuń, b. dziennikarka Radia Maryja.

Parę osób jednak zdecydowało się mówić - np. pracownik TV Trwam, który opowiada o zamiłowaniu o. dyrektora do aparatury podsłuchowej: - To konik ojca Rydzyka. Jest na nią gotów wydać każde pieniądze.

Czego jeszcze dowiemy się o chłopcu z ubogiej olkuskiej rodziny, który jako dziecko, marząc, by zostać księdzem, wyciął sobie ornat z obrusu?"

Do góry
#970595 - 18/02/2007 11:17 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Ojciec RYZYKo]
Ojciec RYZYKo Offline
journeyman

Zapomniałem dodać że autorem tej opini jest Pan Wojciech Czuchnowski.Trzeba przyznać, że działalność Rydzyka robi wrażenie, jednak przywiązanie do rodziny to prawdziwy PRZYKŁAD WIARY!!!! Ten złodziej żeruje na niedoinformowanych starszych osobach! Dodam tylko że zdjęcie z Giertychem , lepiej przemilczeć....

Do góry
#970600 - 18/02/2007 11:20 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Ojciec RYZYKo]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
siwy212

OSTRZEZENIE

Do góry
#970611 - 18/02/2007 11:26 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Ojciec RYZYKo]
Nirtz2 Offline
stranger

Meldunek: 18/02/2007
Originally Posted By: Ojciec RYZYKo
Pan Wojciech Czuchnowski
dziennikarz Gazety Wyborczej, kilka miesięcy ujawnił polskiego szpiega w Chorwacji (noszącego to samo imię i nazwisko co jeden z dyrektorów TVN i agent WSI Milan Subotić), sprowadził tym samym na niego niebezpieczeństwo z utratą życia włacznie, co najmniej zniszczył życie jemu i jego rodzinie;
tyle w temacie tego pana

Do góry
#970613 - 18/02/2007 11:27 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: rafal08]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
A ja tam Panowie nie jeste fanem RM ale jednak jestem pod wrazeniem zdolnosci manipulacyjnych tego Goscia !!! jest to chyba fenomen!!! toz taka kupe ludzi pociagnol za soba tylko Lech Walesa! a co do samego RM nie interesuje mnie! jezeli potrafia zapenic sobie finanse to widze je tak jak np. Polsat cyfrowy czy Cyfre+ jezeli ma ktos ochote placic na nich "abonament" jego sprawa

Do góry
#970626 - 18/02/2007 11:34 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Fafik]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Słucham tego radia dla hecy i nie mam absolutnie nic na jego obronę i usprawiedliwienie jego istnienia. Żerowanie na naiwnych, starych, schorowanych, samotnych i opuszczonych, dla których takie radio jest jedynym zrozumiałym medium, a którzy w podzięce dają na nie ogromne pieniadze myśląc, że taki Rydzyk czy inny Wielgus chodzi na kolacje do samego Boga i jest co najmniej jego prawą ręką, a więc jego bezpośrednie wstawiennictwo zapewni jednej, czy drugiej babci życie wieczne. Kościół jest moim znaniem największym oszustwem naszych czasów. Powinno być tak jak w UK, gdzie kościoły zamyka się i zabija dechami, a ludzi powinno sie w kształcić i wychowywać w przekonaniu o swojej wewnętrznej sile i niezależności, w szacunku dla innych i w umiejętnościach nawiązywania trwałych i stałych więzi z innymi (tak w skrócie). Mam nadzieję, że jeszcze za mojego życia cała ta fałszywa machina runie w gruzy.

Do góry
#970631 - 18/02/2007 11:36 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: gremlin]
Jonathan Sarkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/08/2003
Originally Posted By: gremlin
A ja tam Panowie nie jeste fanem RM ale jednak jestem pod wrazeniem zdolnosci manipulacyjnych tego Goscia !!! jest to chyba fenomen!!! toz taka kupe ludzi pociagnol za soba tylko Lech Walesa! a co do samego RM nie interesuje mnie! jezeli potrafia zapenic sobie finanse to widze je tak jak np. Polsat cyfrowy czy Cyfre+ jezeli ma ktos ochote placic na nich "abonament" jego sprawa

Nie tylko. Jeszcze Staszek Tymiński. Ale wytłumaczenie tego "fenomenu" jest przecież proste.

Do góry
#970671 - 18/02/2007 11:59 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Jonathan Sarkos]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Cos z tym Wielgusem RM zapedzilo sie w kozi rog niczym swego czasu Lepper z kosmitami/talibami w Klewkach - musial wtedy ucichnac na pare miesiecy bo nagadal takich glupot ze trzeba bylo ukryc sie w cien innej rady nie bylo - z jednej strony RM tak zajadle zwalcza 'uklad' i tropi agentow, popierajac Macierewicza, z drugiej tak zajadle broni bylego agenta Wielgusa - pulapka logiczna?
Apropo a czy Wam tez padla strona www RM?

Do góry
#970677 - 18/02/2007 12:02 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Lord Devastator]
Lord Devastator Offline
Carpal Tunnel

Apropo Jonathan wlasnie zabieram sie za film 'Prestiz' - podziele sie wrazeniami za niecale 2,5 godziny - tylko cos slaba sciezka dzwiekowa jest ale rozwiazemy jakos ten problem

Do góry
#970689 - 18/02/2007 12:08 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: Lord Devastator]
Nirtz2 Offline
stranger

Meldunek: 18/02/2007
popieranie Wielgusa to wielki błąd, podobnie jak i np. Kobylańskiego, Jarosza czy innych mniejszych wariatów;
ale któż nie robi błędów, liczą się intencje, a te wydaje mi się że są uczciwe mimo wszystko;
całościowo przyniosło to dużo dobra mimo pewnych "wpadek";
co do przyszłości to powoli będzie wymierać pokolenie bardzo zachowawcze i RM żeby przetrwać musi postawić na nowoczesny populizm

Do góry
#971365 - 18/02/2007 15:08 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: rafal08]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: rafal08
siwy212

OSTRZEZENIE

a niby za co ? za dobitne przedstawienie prawdy w którą niektorzy nie chcą uwierzyć ?

Do góry
#971384 - 18/02/2007 15:13 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: siwy212]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Originally Posted By: siwy212
Originally Posted By: rafal08
siwy212

OSTRZEZENIE

a niby za co ? za dobitne przedstawienie prawdy w którą niektorzy nie chcą uwierzyć ?

za sposób i forme jej wyrażenia.

Do góry
#971575 - 18/02/2007 15:49 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: rafal08]
bukma Offline
wredota

Meldunek: 09/04/2004
siwy ty musisz miec spore problemy emocjonalne
ja osobiscie nie popieram dzialalnosci radia maryja i ojca rydzyka ale takich niedojrzalych wypocin jak twoje to dawno nie czytalem

Do góry
#971634 - 18/02/2007 16:08 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: bukma]
dimes Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/09/2003
Siwy juz osiwiałeś, teraz wyłysiejesz, za to bana powinieneś dostać.

Do góry
#971859 - 18/02/2007 17:30 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: dimes]
siwy212 Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: dimes

za gorsze rzeczy bana nie dostali zrezta to co napisałem to sama prawa tylko przedsawiona w dość wulgarny sposób. Kto sie nie zgadza cóżkażdy ma prawo do swojego zdania.

Do góry
#971873 - 18/02/2007 17:33 Re: Radio "Maryja" i Telewizja "Trwam", ... [Re: siwy212]
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Originally Posted By: siwy212
Originally Posted By: dimes

za gorsze rzeczy bana nie dostali zrezta to co napisałem to sama prawa tylko przedsawiona w dość wulgarny sposób. Kto sie nie zgadza cóżkażdy ma prawo do swojego zdania.

ale sie usmialem po same pachy!!! Twoja tworczosc zasluguje na "wyroznienie"

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08