#3690814 - 12/02/2010 20:04
Re: Polska 09/10 Ekstraliga
[Re: piotryna]
|
old hand
Meldunek: 20/06/2009
|
Z tego co widze na chwile obecna wystawiona jest oferta na Nordicbet i sila rzeczy Tobet...
Cos mi blokuje access do Betradara gdzie jest doslownie wszystko... i szlag mnie powoli trafia...
Tak czy inaczej bede probowal jeszcze... Dużo Cię kosztuje dostęp do takiego cudeńka ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3691118 - 12/02/2010 22:04
|
enthusiast
Meldunek: 08/01/2010
|
Gwoli sprostowania; Zagłębie - Naprzód nie jest meczem derbowym!!! Janów to dzielnica Katowic i należy do Śląska a Sosnowiec jest stolicą Zagłębia Dąbrowskiego.
|
Do góry
|
|
|
|
#3691947 - 13/02/2010 03:10
[Re: TriumfWoli]
|
old hand
|
To nie jest przynaleznosc administracyjna a historyczna. Jest to bardzo wazny element spoleczno - geopolityczny akurat w tym rejonie. Brynica oddziela Zaglebie od Slaska. Luz, nie chciałem nikogo uraźić. Jak uraziłem to zwracam honor. Tak jak mówie, chciałem podkreślić to że między klubami jest z 10-15km i dlatego nazwałem ten pojedynek derbami. Zresztą nie tylko ja tak robie bo i prasa czy media wypowiadają sie w ten sposób. Co do oferty to widzę tylko w Tobecie, inne buki jakoś się nie kwapią więc musimy czekać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3692609 - 13/02/2010 06:17
[Re: Cayman]
|
enthusiast
|
Mnie nie uraziłeś a ja tylko sprostowałem bo niejednokrotnie miałem sytuację w swoim życiu,że jak mówiłem iż mieszkam w Dąbrowie Górniczej to ludzie odpowiadali mi że tak wiemy to na Śląsku jest.Wówczas musiałem ich wyprowadzać z błędu a oni byli bardzo zdziwieni. Odnośnie kursów to póki co tylko Tobet wystawił i widzę dobrą opcję na +3,5 na Unię,Stocznię i JKH.Na Janów jest +2,5 ale tego ie zagram bo Zagłębie w pełnym składzie lubi sobie postrzelać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3698215 - 15/02/2010 18:27
[Re: bolo73]
|
journeyman
Meldunek: 02/06/2009
|
GKS Tychy - Aksam Unia Oświęcim (Poniżej/powyżej: 5.5) 2.40 1.50 --> calkiem mozliwe. KH Zagłębie Sosnowiec - Akuna Naprzód Janów (Poniżej/powyżej: 6.5) 2.50 1.47 --> jak powyzej Comarch Cracovia - Energa Stoczniowiec Gdańsk (Poniżej/powyżej: 5.5) 2.40 1.50 --> tez niczego sobie Wojas Podhale Nowy Targ - JKH GKS Jastrzębie (Poniżej/powyżej: 5.5) 2.65 1.42 --> Tutaj over to jak promocja
|
Do góry
|
|
|
|
#3698252 - 15/02/2010 18:48
|
old hand
|
Na dziś ode mnie: GKS Tychy (-2.5) vs TH Unia Oswiecim for Game @ 1.813 1/10 Comarch Cracovia (-2.5) vs Energa Stoczniowiec Gdansk for Game @ 1.901 1/10 Pinnacle. Otworzyło się Pinnacle trochę wyżej niż rynek więc wziąłem. Generalnie jest tak, że te pierwsze mecze nie powinny przynieść niespodzianek. Tychy i Cracovia ( o ile bramkarz Stoczni nie będzie miał swojego dnia) powinny rozprawić się ze słabszymi przeciwnikami. Zagłębie raczej faworytem z Janowem ale nie będę tego grał. Podhale przeciwko Jastrzębiu, u siebie, czego więcej potrzeba do wygranej ? Ja się obawiam pierwszego ataku przyjezdnych i też tego nie będę dotykał. P.S. Craax co roku na Cracovii tak drożeją ceny biletów na PO ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3698254 - 15/02/2010 18:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Cracovia - Stoczniowiec Ambicje ambicjami , glupoty wygadywane przez dzialaczy i hokeistow Stoczniowca glupotami ale szans z Cracovia to oni nie maja. Wszyscy , ktorzy byli "chorzy i kontuzjowani" w ostatnich 2-3 kolejkach w Pasach juz dzisiaj sa zdrowi i przygotowani do meczu. Nie wystapi jedynie Naworyta po tym jak zostal trafiony krazkiem w glowe w meczu z Podhalem. Stoczniowiec systematycznie jest niszczony przez swoich dzialaczy. Rok w rok mieli dolaczac do czolowki ligi a jest coraz gorzej. Brak awansu do grupy A to istna tregedia jak na ten zespol a wyniki osiagane w grupie B - delikatnie mowiac wrazenia na nikim zrobic nie moga. Odrobny to za malo zeby zatrzymac Laszkiewiczow,Slabonia,Musiala i reszte. Dzisa nastapi bolesna konfrontacja grupy A z B i przekonamy sie jaka jest roznica miedzy tymi zespolami.Ze stawkami nie szaleje bo nie widzialem dawno gry Stoczni , jedynie z Unia i jest to pierwsze spotkanie. Hokeisci Pasow zrobia wszystko by nie musiec jechac nad morze, co w taka zime niczym przyjemnym by nie bylo. Ruszamy z nimi od pierwszej minuty Doping poniesie Cracovie !! Cracovia -3,5 6/10 Zagłębie - Janów Wymarzony rywal dla Sosnowca w tej rundzie. Lezy im jak malo kto.O Zaglebiu i ich kadrze pisalem juz kilka razy w tym temacie wiec nie ma sie co powtarzac. Janow stac na zrywy ale teraz bedzie o nie niezwykle ciezko bo mobilizacji zadnej teoretycznie lepszej druzynie nie zabraknie. Jezeli rywalizacja ma sie skonczyc w dwoch spotkaniach to wygrana gospodarzy jest pewna. Handi wystawione przez buki bardzo mi sie podoba. Biorac pod uwage dotychczasowe wyniki w konfrontacjach tych zespolow warto pograc Sosnowiec. Zagłębie -2,5
|
Do góry
|
|
|
|
#3698358 - 15/02/2010 19:58
[Re: craax]
|
enthusiast
|
GKS Tychy - Unia Oświęcim Jedyna para gdzie każdemu z zespołów do awansu potrzebne są 3 zwycięstwa.Mecze pomiędzy tymi zespołami mają swoją historię i zawsze towarzyszył im dodatkowy smaczek.Zdecydowanym faworytem tej konfrontacji są Tyszanie ale uważam,że Unici tanio skóry nie sprzedadzą i na 3 meczach się nie skończy.Na dzisiaj wartym rozważenia jest handi +3,5 na Unię oraz under 6.5 a nawet 5.5.W 2 meczach tego sezonu drużyny osiągnęły wyniki: w Tychach wygrał GKS 3:2, w Oświęcimiu górą była Unia 3:2.W obydwu ekipach dobrze prezentują się formacje obronne a swoją szansę Unia będzie widziała w perfekcyjnej obronie i kontratakach. Cracovia - Stoczniowiec W tej parze rozpoczynamy rywalizację od stanu 1:0.Cracovia zagra tylko bez Pasiuta i jako aktualny mistrz kraju nie powinna mieć najmniejszych problemów z wygraniem tych 2 spotkań na swoim lodowisku.Ponieważ kurs marny to jedynie można spróbować handi +3,5 na Stocznię (ale tutaj już bez takiego przekonania jak w meczu Tychów z Unią) oraz bardziej under 6.5.W dwóch spotkaniach w tym sezonie mieliśmy dwa winy Craxy w stosunku 4:2.W meczach o stawkę Cracovia potrafi się sprężyć na maxa i wydaje mi się,że dzisiaj Stocznia nie strzeli więcej niż 1 bramkę. Podhale - Jastrzębie Tutaj także zaczniemy od stanu 1:0 dla Podhala. W sezonie zespoły spotykały się ośmiokrotnie i tylko jeden raz zwyciężyło Jastrzębie.W Nowym Targu wszystkie mecze wygrało Podhale:3:1;5:2;5:4 po karnych;3:2 natomiast w Jastrzębiu mieliśmy 3 zwycięstwa "Szarotek" 3:1;6:3;6:4 oraz 1 wygraną Jastrzębian 7:4. Jak widać Jastrzębie pomimo porażek w Nowym Targu wcale łatwo skóry nie sprzedawało więc teraz powinno być podobnie i handi +3,5 można zagrać.Co do undera to także spróbuję poniżej 6.5 ponieważ zapewne Jastrzębianie przyłożą się do obrony i szansy szukać będą w tym co potrafią robić najlepiej czyli kontrach. Zagłębie - Naprzód Rozpoczynamy od stanu 1:0 dla Zagłębia.Najbardziej wyrównana para (przynajmniej w teorii) ale potencjał zdecydowanie lepszy posiada Zagłębie.W sezonie zasadniczym bilans spotkań wyniósł 5:3 dla Zagłębia.W Sosnowcu 3 wygrane gospodarzy 7:0;9:1;6:2 oraz jedno zwycięstwo Naprzodu 6:5.W Janowie remisowo:Naprzód wygrał dwa mecze 4:2 i 4:3 po karnych oraz poniósł dwie porażki 2:15!!! i w ubiegły wtorek 4:7.Jak widać obydwie drużyny a szczególnie Zagłębie lubią sobie postrzelać.Bolączką Zagłębia jest gra obronna i tracenie sporej ilości bramek.Ponieważ jest to play-off nie zagram handicapu na Zagłębie chociaż jest on wielce prawdopodobny (nie mam zamiaru dodatkowo stresować się na meczu).Szczerze powiem,że nie wiem co zrobić z liczbą bramek bo chociaż over 6.5 wydaje się oczywisty to jednak podejrzewam,że drużyny rozpoczną ostrożnie,badawczo (chociaż znają się jak łyse konie).Naprzód wie,że nie może iść na wymianę ciosów bo skończyłoby się to dla nich klęską (siła ataku Zagłębia jest porażająca - największa ilość strzelonych goli w sezonie: 213 tj. o jedną bramkę więcej niż mistrzowie z Krakowa) i w związku z tym zapewne skupi się na obronie i będzie wyczekiwał swojej szansy.Zagłębie natomiast też zapewne nie rzuci się na Janowian świadome tego,że obrona nie jest ich najmocniejszą stroną.W związku z tym może warto spróbować under 7.5 lub nawet 6.5?
|
Do góry
|
|
|
|
#3698378 - 15/02/2010 20:15
[Re: bolo73]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
bolo73 gramy bez Naworyty a nie Pasiuta; ja dalej sadze , ze Tychy jednak nie dadza zadnych zludzen Unii , lekko pobralem -2,5 na GKS ale z mniejszym przekonaniem niz typ na Cracovie ale o tym meczu szerzej pisalem w zapowiedzi PO wiec odsylam tam sam nie wiem czy wierze w defensywna gre Janowa i podporzadkowanie sie zelaznej taktyce , pomimo niecheci do klubu Zagłębia wierze w nich i az zbytnio chyba faworyzuje ale podtrzymuje swoje typy , zajedziecie ich i rozstrzelacie podsumowujac: Cracovia -2,5 6/10 Zagłębie -1,5 5/10 Zagłębie -2,5 + GKS -2,5 1/10 under 6,5 Cracovia - Stoczniowiec 3/10pierwsze mecze , niespodzianki jakies na pewno beda , no ale kazdy bedzie widzial swoje druzyny na zywo wiec podzielimy sie spostrzezeniami wieczorem lub jutro i powinno byc dobrze
|
Do góry
|
|
|
|
#3698460 - 15/02/2010 20:59
|
enthusiast
|
craax faktycznie pomyliłem kolesi i dzięki za czujność.
piotryna z jednej strony warto bo to play-off i racze strzelaniny być nie powinno ale z drugiej patrząc na historię wzajemnych spotkań w tym sezonie to wszystkiego można się spodziewać.Jeżeli Zagłębie rzuci się od początku na Janowian to ich stłamszą bo siłę ognia mają ogromną ale nie wiadomo jaką taktykę przyjmą,może z początku będzie spokojnie i będą się badać?Tylko jeżeli frekwencja dopisze a na play-off zawsze dopisywała to jak będzie doping od początku to chłopaki się podjarają i uderzą od początku.Ja zagrałem ten under a nawet zagrałem under 7.5 ale spokojnie bez szaleństw.Betsafe wystawił póki co najwyższy kurs na win Zagłębia 1.40 i wziąłem to z winem Cracovii i Lugano w 2 Szwajcarskiej (nożna).
|
Do góry
|
|
|
|
|
|