Bardzo mozliwa 2 dzisiaj. Jadar ma Sucha, Delecta Wspanialego. Ludzie prawie z tego samego rocznika. Wiele w Polskiej siatkowce znacza i znaja sie bardzoi dobrze. Ja mysle, ze dzisiaj nie bedzie latwego zwyciestwa Jadaru, ale wygraja . Zlapalem we wtorek po @4.5 :), zobaczymy.
Delekcie nie zalezy na miejscu 4-5, wiadomo. Wiec spokojnie trzymaja 6miejsce, bo Olsztyn nie ma szans odrobic 4pkt, a zdziwie sie jak ugraja chociaz 1pkt na 4mecze(hehe) i wedlug mnie Waldek im teraz ostre treningi robi, aby mieli szczyt formy na Play offy. Bo niemozliwe jest zeby miec forme 12miesiecy, a do tego kilku wiekowych siatkarzy jest Gruszka, Szymanski to tymbardziej. Dlatego smieszy mnie te ciagle zarzuty pod adresem przede wszystkim Gruszki, ze chodzi na rozne gale itd. , a w lidze odprawia panszczyzne i kosi hajs.
Mowia to chyba osoby, ktore 3/4 zycia spedzily przed klawiatura lub w ksiazkach.
Dla mnie Bydzia ewidentnie szykowana juz jest na PO i wcale sie nie zdziwie jak wyeliminuja zespol z miejsca 3ciego w play offach, ale zobaczymy. Jeszcze sporo czasu. Do tego Waldek co cwany lis i mimo ze go nie lubie to trzeba przyznac, ze doswiadczenie ma ogromne.
Delekcie mysle, ze na kibicach teraz malo zalezy (a obnizanie teraz biletow do 5zl, wywoluje u mnie jedynie smiech). Jak beda wyniki i walka o medale to beda i tak kibice na nich przychodzili. Glownie pikniki, bo z tego co wiem 85% siatkarskich kibicow w Bydgoszczy to tzw. 'kibice sukcesu'.
--------------------------------------
Dodatkowo, polecam grac w weekend
Politechnike i mozna dolozyc z hc -1.5 :), takie moje zdanie. W Warszawie siatkarze z Wielunia raczej bez szans ( zaraz pewnie zostane zjechany przez osoby z Wielunia...ktore oczywiscie nie kibicuja Siatkarzowi, ale kazdy typ podaja w Ich strone
. Ale ja tego nie neguje, rozumiem - patriotyzm lokalny. ).
--------------------------------------
Piszecie o barazach, ale trzeba zauwazyc , ze dziwnym (dla mnie nie) trafem nigdy 9-10 miejsca na koniec zasadniczego sezonu nie zajela Politechnika z Jadarem.
Co do rozszerzenia ligi to rozmawialem z kilkoma osobami, ktore tam co nie co wiedza i tutaj mowi sie, ze jak Warszawa spadnie to wtedy ma byc rozszerzona Plus Liga. Jednak zazwyczaj ludzie mowia, ze to nie ma sensu - ja rowniez jestem tego zdania, bo nie widac zespolow w 1B, ktore moglyby zwiekszyc poziom i rowniez zaplecze finansowe wiekszosci zespolow z 1B nie jest na tyle dobre, aby w PLS byc znaczaca ekipa. Raczej liga pozostanie 10cio zespolowa, i dobrze!