Strona 11 z 33 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 32 33 >
Opcje tematu
#3677726 - 07/02/2010 19:12 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Dobrą kondycję mam, żyję smile

Gdzie było >@1.50 ?!

No i te @44444444 'zastanawiam się' Janusz... przestań grin nie róbmy z tego działu... smile

Do góry
Bonus: Unibet
#3677785 - 07/02/2010 19:40 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Misiek]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Powiedz to tym co zagrali wczoraj ze mna na Warszawe i wszyscy odniesli duzy sukces finansowy, gdy tymczasem twoi koledzy z Wielunia nie mieli pojecia co sie dzieje smile
Ja napisałem przed meczem ze jest uklad - Warszawa wygrywa, bo nie spadnie, ma byc "spuszczony" Wielun. To Cie boli bo jestes z Wielunia?
A nie zauwazyles ze nikt na tym forum nie trafil dawno takiego kursu z polskiej siatkowki? @4,00?
A pomyslales ile pieniedzy mozna bylo wczoraj zarobic grajac na Politechnike po kursie 3,50-4,00?
Wy wklejacie jakies usmieszki po trafionym kursie 1,50. Warto podkreslic ze cos lepszego sie trafilo.
I nie tylko zeby sie cieszyc ale rowniez biorac pod uwage kolejne kolejki, bo sytuacja jeszcze jest nie rozstrzygnieta, beda kolejne mecze do gry.
To jak ktos typuje inaczej niz grupa wielunska to nie moze sie cieszyc? smile
Twoj kolega z Wielunia ukrywajacy sie pod nickiem Wojtas zaraz cos na pewno napisze....albo wklei jakas ikonke.
Czekamy.

Do góry
#3677819 - 07/02/2010 19:53 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
Misiek Offline
Didżej

Jak w tej piosence 'kurde.. mieliśmy być poważni' grin

Już usunąłeś widziałem post mojego kolegi.. więc i mój możesz wink ALE... przecież posty/typy na tym forum w tym dziale, mają służyć innym, więc po co miałbym pić.. że trafiłeś @4 Warszawę? smile

Wieluń jeszcze nie spadł, więc nie księguj tej swojej spółdzielni grin no i ja nie typowałem Olsztyna do zwycięstwa, co pisałem na bodajże #9 podstronie wink

I nie jarajmy się jak dzieci, że ktoś trafił Warszawę, a ktoś inny Częstochowę wink

Zresztą chyba doskonale wiesz o co mi chodzi tongue A jak Wieluń nie spadnie to co wówczas? Zacytujesz swój post i zrobisz ' frown ' ? smile

Do góry
#3677979 - 07/02/2010 20:57 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Misiek]
Giertyszek Offline
Inwestor

Jak ligę powiekszą to nie spadnie, ewentualnie wybroni sie w barażach. W czolowej osemce Wielunia nie bedzie wg tego co wiem.
A post twojego kolegi ukrywajacego sie pod nickiem Wojtas był złośliwą docinką i nie zamierzam tego tu tolerowac.
Nie pierwszy raz robi tu takie "popisy".

Wracajac do rzeczy, to robmy kase dalej, jeszcze kilka kolejek przed nami, więc spoldzielnia bedzie miala okazje do pokazania swojego majstersztyku smile

Do góry
#3678126 - 07/02/2010 21:43 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
iti Offline
PLAYOFF WINNER

Meldunek: 01/09/2004
Originally Posted By: Giertyszek
Wracajac do rzeczy, to robmy kase dalej, jeszcze kilka kolejek przed nami, więc spoldzielnia bedzie miala okazje do pokazania swojego majstersztyku smile

Ja jestem zdania, ze wygra ta spoldzielnia, ktora ma spuscic Wielun, chyba, ze Radom sam sie spusci. W kazdym razie Polibuda sie utrzyma. Skra dzisiaj wygra z ZAKSA i znowu im pusci mecz laugh

Do góry
#3678145 - 07/02/2010 21:48 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
Ja kibicem Wielunia nie jestem zbyt wielkim, juz to kiedys tutaj pisałem, kibicuje im, moze to nawet za mocne słowo, z sentymentu mam nadzieje , zeby sie utrzymali w PlusLidze, gdyz głupio byłoby zrobić manewr ala Trefl Gdańsk, który jak szybko awansował tak szybko spadł. Jednak różne informacje na temat Wielunia posiadam, krążą po całym mieście, tak samo jak te o "spóldzielni" spuszczającej Wieluń. Przekonamy się na koniec sezonu (o ile nie powiększą ligi) które "plotki" były prawdziwe, a które nie. A jak nie powiększą ligi to w barażach Wieluń-Warszawa zagra pewnie i ta mała miejscowość w wojewodztwie łódzkim, mam nadzieje ze ogra wielkich panów ze stolyyyycy grin

Przypomnę to jeszcze raz, kibicuje AZS Częstochowie.

A zeby nie było ot to info z kontuzją Antigi mnie troszke zaskoczyło, jednak "sport to zdrowie" no i nikt by tego nie przewidział, że na treningu nabawi się takiej kontuzji. Jednak w obwodzie mamy jeszcze Bąkiewicza i Winiarskiego i mam nadzieje, ze Winiarski dzisiaj pokaze na co go stac. Powoli wraca do wielkiego grania i już dzisiaj moze zdobędzie więcej punktów niż w ostatnim meczu w Lidze Mistrzów (o ile zagra). Mimo absencji Antigi podtrzymuje swój typ na Skrę i nie gram żadnych kontr czy czegoś w tym stylu, po prostu widzi mi się wynik 3-1 dla Bełchatowa. każdy inny będzie dla mnie zaskoczeniem.

Co do wczorajszych meczów, to jakby nie patrzeć planowe zwycięstwo Rzeszowa w Jastrzębiu, co grupa wielunska typowała przed meczem. Set Warszawy bardzo swobodnie oraz zaskakująco łatwa (prócz 3 seta) wygrana AZS Częstochowy, która mnie najbardziej cieszy. Liczyliśmy tutaj na jakiegos secika radomian, a tutaj jednak zonk.

pozdro Wojtas grin

Do góry
#3678294 - 07/02/2010 22:19 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
Cendruś Offline
Oszust i... dzida!!!

Meldunek: 26/12/2005
Troszke smieszne sa wpisy osob z Wielunia, bo czytajac to wydaje mi sie, ze sledza oni nasza polska lige od tego sezonu (po awansie Pamapolu). Ciezko tak pisac, bo moga byc jakies niedopowiedzenia (przy piwie spokojnie bym wytlumaczyl smile to co wiem ).

Ja o sobie moge tylko powiedziec, ze siedze troszke w siatkowce od lat, troche znajomych mam, sam gram i jakbym mial napisac o wszystkim co widzialem, slyszalem i o roznych ustaleniach to niestety czasu mogloby mi zabraknac.
Prawda jest taka, ze przede wszystkim co sezon Radom z Warszawa sobie pomagaja. Bodajze 3 lata temu bardzo ciekawe zalozenie bylo 'My Wam Play Off, to Wy nam wyzsze miejsce w PO' - czyli, Jadar oddal PW mecz w zasadniczym co dalo awans Politechniki do 8semki i pozniej chyba jakos sie tak ulozylo, ze obie ekipy spotkaly sie o miejsce 7-8, i oczywiscie kazdy moze sie domyslec kto zajal 7dme miejsce smile.
3:2 i 2:3 te wyniki jak obie ekipy potrzebuja to takie sa i mozna to grac na pewniak.

Kolejne pytanie?
Czy kiedys w ostatnich latach Politechnika i Jadar spotkaly sie w barazu o lige? NIE.
Ostatnio slaba Bydzia i Gdansk grali z jedna z tych ekip i sie skonczylo jak sie skonczylo bez wiekszych nerwow.

Dodatkowo PLUSEM dla zespolu z Warszawy jest pochodzenie.
Kiedys przez pewien czas byla liga bez stolicy, ale w dzisiejszych czasach gdzie kazdy szuka sponsora i wieksze firmy maja w Warszawie swoje siedziby to mozna sie wypromowac, nawet jak sie przyjezdza na jeden/dwa mecze w roku tutaj.

Kolejnym argumentem dlaczego PW zostanie w lidze jest...AZS - Akademicki Zwiazek Sportowy.
Wystarczy tylko spojrzec na wyniki AZSów miedzy soba, czemu najczesciej miedzy AZS Politechnika, a AZS Czestochowa pada wynik 3:2/2:3? Mimo ze potencjal od lat w Czestochowie jest o niebo wyzszy. Nikt nie chce nikogo zranic (ostatnio skonczylo sie na 3:0 - ale przeciez nie mozna ciagle grac tak samo, bez przesady).
Fakt, Warszawa delikatnie mowiac nie lubi sie z Olsztynem (siatkarsko), ale panowie w garniturach ze Zwiazku sobie krzywdy nie zrobia.
A jacy sa zwiazkowcy w tych czasach (nie tylko jezeli chodzi o sport) to kazdy chyba wie, krzywdy nawzajem sobie zrobic nie dadza.

--------------------------------------------------------

Podsumowujac, tak z ciekawosci przejrzalem terminarz do konca ligi i...Wielun nie ma szans na top8. Przykre, ale prawdziwe.

PW - Delecta(d), Wielun(d), Radom(w), Skra(d), Resovia(w)

Jadar - Olsztyn(d), Delecta(w), Warszawa(d), Wielun (d), Skra (w)

Wielun - JSW(d), Warszawa(w) , Zaksa (d), Radom (w), Czestochowa (d)

Swoje wlasne przemyslenia do tego juz mam i jak ktos chce to moge sie podzielic, ale Wielun to max.1-2pkt z tego terminarza moze zdobyc.
Szalikowcy i inni fanatycy z Wielunia, oraz kibice tego zespolu moga nawet wierzyc, w awans do Europejskich Pucharow ich ekipy, ale niestety zycie po 2-4 kolejkach najblizszych szybko okaze sie brutalne.

Oczywiscie wiem, ze wiele osob sie nie zgodzi z tym co napisalem i pewnie zostane nazwany wrózka itp., ale niestety argumenty i fakty przemawiajace za mna sa zbyt silne. Czystosc sportu to haslo, ktore juz dawno mozna wlozyc miedzy ksiazki. Licza sie uklady, tyle.

Do góry
#3678362 - 07/02/2010 22:37 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Cendruś]
Giertyszek Offline
Inwestor

Wojtas, oczyscilem twoj post jedynie z treści dotyczacych mojej osoby, nie zwiazanych z tematem - jeszcze raz napiszesz jakies glupoty na moj temat to dostaniesz bana, Misiek rowniez, nikt Cie nie upowaznil do ujawniania naszych prywatnych rozmow na gg osobom postronnym.

Czy to jest dyskusja o Pluslidze? Tak...prawda?

Ja juz napisalem co wiem, trafiony typ na Warszawe byl uwiarygodnieniem teorii o spoldzielni w PlusLidze i dlatego podkreslilem ze byla okazja do zarobku bo nieczesto gra sie takie wysokie kursy po takich stawkach. A gralem grubo bo wiedzialem ze mecz jest ustawiony.
Napisal wam coś Cendruś i bardzo dobrze, weźcie poczytajcie na spokojnie bo wasze rozpalone głowy przysłaniaja prawdziwy obraz rzeczywistosci.
A ona jest jaka jest.

Do góry
#3679051 - 08/02/2010 01:13 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Zgadzam się @Cendrusiem donośnie Jadar-Warszawa. Drugi sezon z rzędu zarabiam na takiej współpracy i nie wyobrażam sobie, żeby któregoś z tych zespołów zabrakło za rok laugh

Do góry
#3679069 - 08/02/2010 01:18 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: _Korver_]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

odnośnie*

Do góry
#3679123 - 08/02/2010 01:33 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Cendruś]
Daniello1991 Offline
member

Meldunek: 19/03/2009
Originally Posted By: Cendruś
Oczywiscie wiem, ze wiele osob sie nie zgodzi z tym co napisalem i pewnie zostane nazwany wrózka itp., ale niestety argumenty i fakty przemawiajace za mna sa zbyt silne. Czystosc sportu to haslo, ktore juz dawno mozna wlozyc miedzy ksiazki. Licza sie uklady, tyle.

Może się nie udzielam w tym temacie ale jestem z Częstochowy i to co pisze @Cendruś to 100% prawdy. Ja osobiście aż tak bardzo nie znam wielu siatkarzy ale moi rodzice ze względu na rodzaj pracy znają zdecydowaną wiekszośc zawodników i trenerów i niejednokrotnie słyszałem o róznych układach i pomaganiu sobie. Zresztą to normalne skoro Ci wszyscy zawodnicy znają się barzdo dobrze, razem imprezują czy latem grają na plaży.

Co do Wielunia to nawet sami niektórzy zawodnicy nie bardzo wierzą w utrzymanie

Do góry
#3679637 - 08/02/2010 04:54 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
Misiek Offline
Didżej

Pisanie w stylu 'zastanawiam się' a później pucowanie się przez całą jedną stronę tematu, że trafiłem coś za grubą kasę, nie bardzo rozumiem, no ale każdy ma swój styl wink

Tak, mario, my się interesujemy od tego sezonu jak jesteśmy w PlusLidze i nie gramy w siatkówkę smile

Jak macie takie informacje, to napiszcie chociaż 30 min przed spotkaniem, gram grubo na Warszawę, a nie jakieś później wymądrzanie się i pisanie bajek po spotkaniach...

Podkreślę również, że nie jestem żadnym gorącym fanatykiem Pamapolu, ale jak już awansowali, to niech walczą oto utrzymanie w lidze.

Tą nazwijmy 'wymianę zdań' już robi się nudna, więc skupmy się na typowaniu tongue

Janusz nie bardzo rozumiem do czego znowu kierujesz ten pogrubiony tekst, o tej swojej spółdzielni pisałeś na #9 grin

Skra hura tongue

Do góry
#3679672 - 08/02/2010 05:25 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Misiek]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Ja nie pisze, ze nie ma zadnych układów, bo są i to szyte grubymi nićmi, ja jednak mam pewne informacje na temat układu Pamapolu i czekam do następnego meczu czy te informacje są choćby troszke prawdziwe.

Po drugie cały czas mnie i Miska szufladkujecie do jakis fanatyków Pamapolu, co jest rzeczą śmieszną. Odkąd pamiętam to kibicujemy Częstochowie. Zespołu z Wielunia nawet nie lubie jesli rozpatrywac to w kwesti zarządu ich poczynan itp, ale to mam swoje prywatne powody.

Po 3 Ci Panowie są bardzo obrotni raczej i już zdazyli pewnie się ustawić na sezon i sprawic, że nie spadną. AZSy nie mogą spaść, więc trzeba było coś wymyslić, aby i Wielun nie spadł.

Po 4 nawet jesli Wielun nie ma z nikim spółki, to aby być poza top8 musi przgrać i z Jadarem i z Warszawą, co nie jest az tak pewne, bo przeciez sie nie połoza na boisku.

No i ostatnie, bo juz zaczyna mnie to męczyc i staje sie to zenujące. Giertych nawet nie pamiętam o co nam poszło, nie chce mi się już z Tobą kłócić itp. Na tyle ile mnie znasz to wiesz ze mam w dupie to ze straszysz mnie banem czy czyms tam jeszcze, ale wyciągam w Twoją stronę rękę na zgodę. Robie to publicznie, zeby wszyscy czytający ten temat widzieli. Zrob z tym co chcesz, ale mnie juz to po prostu męczy.

pozdro Wojtas tongue

Do góry
#3679691 - 08/02/2010 05:38 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Wojtas_]
Giertyszek Offline
Inwestor

Ja też nie pamiętam Wojtas, o co tam kiedyś poszło, nic istotnego dla mnie i urazy nie żywię, a dziś napisałem to co napisałem bo przytoczyłeś na publicznym forum informacje, dotyczące mojej osoby, które pochodziły z mojej prywatnej rozmowy z Miśkiem na gg.
Tak więc Twoją propozycję na zgodę przyjmuję i nie wracajmy już do tego, a skupmy się na ogrywaniu buków, szczególnie że sytuacja w naszej lidze robi się coraz ciekawsza.

Do góry
#3679710 - 08/02/2010 05:47 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
Misiek Offline
Didżej

smirk hura hura tongue

Przed nami jeszcze dwa mecze w piątek, później w sobotę 13.. mecz gwiazd, no i kolejna kolejka dopiero 19 lutego.

Do góry
#3679748 - 08/02/2010 06:10 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Misiek]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Jeszcze odnosnie meczu dzisiejszego. Można napisać "ufffff...". Skra wymęczyła to zwycięstwo. Nagle w pewnym mommencie stanęli i nic nie grali, po prostu nic. Falasca jakby zapomniał, że są inni zawodnicy na boisku prócz Wlazłego. Ale Miguel juz od jakiegos czasu gra słabo, przydałby się jakiś lepszy playmaker - moze Guma?

Drugie wyróżnienie dla Gacka, no to co on wyprawia ostatnio przy szybujących zagrywkach to woła o pomste do nieba.

Kolejne wyroznienie dla Plinskiego, ale jemu jestem w stanie darowac, bo zdarzył mu się pierwszy słabszy mecz od dawien dawna.

Winiar jeszcze nie ma odpowiedniego powera w ataku, sama technika po prostu momentami nie wystarczała.

Ogolnie szczęśliwe zwycięstwo, dobra gra ZAKSy od 2 seta, duzo wiecej kombinacyjnej i szybszej gry z ich strony oraz lepsza taktyka momentami. Na szczescie Skra się jakoś ogarnęła i wygrała mecz. Tak tez trzeba umiec, ale oni mają zbyt duze te przestoje miedzy dobrą grą a beznadziejną. Brakuje im niekiedy tej szarości. Jednak grając słabo i tak ograli vicelidera
tongue

Do góry
#3679792 - 08/02/2010 06:23 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Wojtas_]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Wojtas_
Brakuje im niekiedy tej szarości.

Jakbym Drzyzgę słyszał... laugh laugh

Do góry
#3679813 - 08/02/2010 06:28 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: _Korver_]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

No wlasnie nie wiedziałem skad w głowie miałem takie wyrażenie, teraz juz wiem grin

Do góry
#3680137 - 08/02/2010 15:56 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Misiek]
Cendruś Offline
Oszust i... dzida!!!

Meldunek: 26/12/2005
Originally Posted By: Misiek

Tak, mario, my się interesujemy od tego sezonu jak jesteśmy w PlusLidze i nie gramy w siatkówkę smile

Troszke chyba , zle sie wyrazilem, ale nie o to mi chodzilo. Mniejsza z tym. Ale o Was mam zupelnie inne zdanie.

Moim zdaniem to Korver, Misiek i Wojtas to jedni z najlepszych typerow siatkarskich w Polsce. Typy, analizy wiekszosc do przodu.
Dodatkowym plusem jest Wasze dzialanie na tym forum. Pewne jest to, ze bez Was ten dzial by zaginal smiercia naturalna, a do tego jeszcze ogarniacie konkurs siatkarski - ja jestem pod wrazeniem waszej wiedzy.

Originally Posted By: Wojtas
Po drugie cały czas mnie i Miska szufladkujecie do jakis fanatyków Pamapolu, co jest rzeczą śmieszną. Odkąd pamiętam to kibicujemy Częstochowie. Zespołu z Wielunia nawet nie lubie jesli rozpatrywac to w kwesti zarządu ich poczynan itp, ale to mam swoje prywatne powody.

To ostatnie zdanie bardzo mi sie podoba, bo pasuje rowniez do mnie. Mimo ze jestem z Warszawy to nie przepadam za AKTUALNYM (2-3lata) zespolem z Warszawy.
Osobiscie kibicuje... JSW z prostego powodu - gra tam moj przyjaciel Grzesiu Łomacz.

A co tam. Mam chwile czasu to sobie powspominam smile.
Poczatki z siatkowka to u mnie byla Legia - niedaleko domu to i na mecze blisko, pamietam za dzieciaka niespodziewane Europejskie Puchary na Bemowo trafily i ta kapitalna atmosfera. Jednak wszystko po pewnym czasie, przede wszystkim z braku pieniedzy sie skonczylo ;/.
Nastepnie awans do pierwszej ligi wywalczyla Stolarka Wolomin, a swoje mecze grala w Radzyminie (obok Warszawy) to szum na siatkowke powrocil do stolicy. Jednak za dlugo miejsca tam nie zagrzali i znow PLS mozna bylo ogladac tylko w TV.
Jednak w tym czasie z ciekawosci (ze wzgledu na kilku starszych znajomych) zaczelismy chodzic na mala salke akademika RIVIERA gdzie swoje mecze w 2lidze rozgrywala Politechnika. Faworytem ligi nie byla, ale jakos chyba po 2latach awans i w 1b calkiem niezle grala, trenerem byl ojciec Pawla Zagumnego (swoja droga straszny sk.urw.iel! - bo jak mozna inaczej nazwac czlowieka, ktory w nastepnym tygodniu na pierwszym treningu od ostatniego meczu co dal awans o klase wyzej wezwal chlopakow i 3/4 z nich wskazal palcem i powiedzial 'Wypierdalac, Wy juz tutaj nie gracie. Czas na lepszych'? ). Pamietam pozniej mecze o awans do 1A z Gornikiem Radlin i mlodego Wike co przyjezdzal na Riviere - hala co 2m od linii koncowej miala swoj koniec(sciane) -wychodzil lekko przez drzwi na wyskok i wlaczal 'mlotek', ktory dawal czasem serie 5-7pkt z samej zagrywki. Od razu bylo widac, ze ten chlopak ma papiery na granie wysoko.
Niestety po awansie do PLS w Politechnice wiele sie zmienilo, nowe wladze - prezes Dolecka to jest taka osoba, ze najpierw dla siebie, a pozniej z mysla o zespole, kibicach its. Syndrom Karierowiczki. Wiele osob zrezygnowalo z kibicowania Polibudzie, po tym jak widzieli co sie dzieje w tym klubie i w sumie sie im nie dziwie.

Do góry
#3680513 - 08/02/2010 21:28 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Wojtas_]
Daniello1991 Offline
member

Meldunek: 19/03/2009
Originally Posted By: Wojtas_
Ja nie pisze, ze nie ma zadnych układów, bo są i to szyte grubymi nićmi, ja jednak mam pewne informacje na temat układu Pamapolu i czekam do następnego meczu czy te informacje są choćby troszke prawdziwe.

Chodzi Ci o najbliższy mecz z Bydgoszczą ? To powiem ,że to bardzo możliwe ,że Wieluń coś ugra. Jest kilku zawodników którzy znają się jak łyse konie więc Wieluń ma szanse żeby coś ugrac. Myśle ,że jakiś handicap +2.5s czy nawet 1.5s warty rozważenia. Swoje Delecta chyba już ugrała.

Do góry
Strona 11 z 33 < 1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 32 33 >

Moderator:  rafal08