#3680795 - 08/02/2010 23:09
Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010
[Re: Daniello1991]
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
O kurde, zapomnialem sie spytac, ale przypomnialem sobie po tym jak Daniello spytal sie o ta Bydgoszcz. Misiek i Wojtas, bo Wy tam macie jakies informacje nt. Wielunia. Jak nie chcecie tutaj to mozecie napisac na PW . Nie wydaje wam sie podejrzany taki 'zbieg okolicznosci' w Pucharze Polski przez 2lata jezeli chodzi o zespol z Wielunia? 2lata temu: Czestochowa - Wielun 0:3 Wielun - Czestochowa 0:3 i awans chyba z lepszej roznicy punktow. w tym roku: Bydgoszcz - Wielun 1:3 Wielun - Bydgoszcz 0:3 Przez 2lata bardzo podobne scenariusze. Z Czestochowa takie wyniki w sumie mnie malo dziwia, bo trenerem jest Dacewicz, czyli postac zasluzona dla siatkowki czestochowskiej i tam mogli sie dogadac. Nawet o takie smieszne pokazanie sie, czyli ' My wygramy, u Was i pokazemy sie, ze na siatkarskiej mapie Polski jest fajna ekipa z Wielunia, ale i tak Wam oddamy puchar'. W sumie to jest logiczne wytlumaczenie patrzac na to, ze w tym sezonie mial miejsce awans Wielunia do elity. Dodatkowo aspekt bukmacherski, bo za sam mecz na 2jce placili chyba cos ok.@8 razy, a za dw 3:0 w Czestochowie nie mam pojecia @20? Jak sie ma pewniaka powiedzmy po @20 to dla takiego klubu jak Wielun, dodatkowo w dobie kryzysu to jest bardzo duzo. Mecze z Bydgoszcza wydaja sie jednak dziwne. Dodatkowo jak piszesz Wojtas, ze w najblizszym meczu Wielunia wiele sie wyjasni, a przeciwnikiem jest...Delekta to w takim razie tego 'niby przypadku 2 razy' w PP bym nie traktowal z przymruzeniem oka .
|
Do góry
|
|
|
|
#3681121 - 09/02/2010 03:29
[Re: Cendruś]
|
member
Meldunek: 19/03/2009
|
No ja pamiętam doskonale te mecze z Wieluniem w Pucharze Polski. Pierwszy mecz Wieluń wygrywa 3:0 AZS przechodzi dosłownie obok tego meczu. Rewanż AZS i Wielun ekipy nie do poznania. AZS w całym meczu zrobił coś koło 8-10 błędów własnych. Teraz ten mecz w pucharze między Wieluniem a Bydgoszczą(tylko tam bardziej chodziło o szybki mecz bo zawodnikom sie spieszylo do domów) na drugi dzień nawet i pojawił sie w lokalnej gazecie artykuł. Myśle ,że warto spróbować jakiś handicap w strone Wielunia 12 lutego w Bydgoszczy.
PS. Czemu nie moge wysyłać PW ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3691115 - 12/02/2010 22:04
[Re: anfa_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
wlasciwie to co do Zaksy nie mam co dopisac, mysle ze szybkie 3:0 max 3:1 ... ale juz bardziej ryzykowalbym 3:0 a co do Wielunia ... hmm mialem nie tykac ...ale jednak troche zaciekawily mnie te teorie spiskowe. ogldalem spotkania pucharowe...no i rzeczywiscie delecta tak sie sobie zachowywala a teraz... delecta ma juz miejsce bezpieczne w 8 ... bez wiekszych widokow jak na razie na wyzej Wielun wygrywa i wskakuje na 8 miejsce czyzby stare znajomosci z Pamapolu? no dobra taka teoria
|
Do góry
|
|
|
|
#3691145 - 12/02/2010 22:19
[Re: kazow]
|
Wodzirej
Meldunek: 02/07/2004
|
W dziale Ligi Mistrzów bardzo gorąco po tej kolejce, jednak już dzisiaj przenosimy się na boiska naszej rodzimej PlusLigi mężczyzn. Dwa zaległe mecze przed nami, Radom vs Kędzierzyn-Kozle i Bydgoszcz vs Wieluń. Ja juz tam wczesniej cos wspominałem o Wieluniu i nadal trzymam sie mojej wersji, gdyz musze ją zweryfikować i sprawdzić czy info było dobre czy też nie. Włozyłem troszke pieniązków w dodatnie hc setowe na Wieluń. Wygranej nie stawiam, bo tiebreak to zawsze loteria W drugim meczu to nie widze innego wyniku jak 3-0 lub 3-1 dla Zaksy, kursy dość słabe, jednak do combosika pasują jak ulał.
|
Do góry
|
|
|
|
#3691188 - 12/02/2010 22:35
[Re: Wojtas_]
|
Wodzirej
|
update Jeszcze zapomniałem dodać, Bydgoszcz nie trenowała na Łuczniczce z powodu Lekkoatletycznego Pucharu w tej właśnie hali. Po drugie Jurkiewicz i Serafin out, a Szymański zacznie mecz na ławce rezerwowych najprawdopodobniej.
|
Do góry
|
|
|
|
#3691209 - 12/02/2010 22:45
|
Wodzirej
|
Tutaj jeszcze ciekawa wypowiedz Waldemara Wspaniałego
"Tematu porażek we własnej hali jak ognia unika trener Waldemar Wspaniały. - Już dwa tygodnie temu prosiłem, aby więcej takich pytań nie było - ucina krótko. - Niepotrzebnie nadmuchano balon oczekiwań. To samo przeżyłem, kiedy prowadziłem reprezentację i inne klubowe zespoły. Sam się zastanawiałem, dlaczego na wyjazdach potrafimy wygrywać z najlepszymi, a u siebie tracimy punkty z przeciętniakami. Ale tak naprawdę liczy się walka w play-offach. I tu nie ma znaczenia, czy po sezonie zasadniczym będziemy na 3-6 miejscu w tabeli, bo wystarczy przejść pierwszą rundę i jest się w strefie drużyn walczących o medale. Skra jest poza zasięgiem wszystkich, ale pozostałe ekipy dysponują podobną siłą rażenia - tłumaczy Wspaniały.
Opiekun Delekty w ostatnich tygodniach miał spore problemy ze zdrowiem swoich podopiecznych. - Na szczęście do pełni sił wraca Grzegorz Szymański. Na pełnych obciążeniach ćwiczą Grzegorz Kokociński oraz Wojciech Serafin, którzy narzekali na problemy z kręgosłupem. Znacznie gorzej wygląda sytuacja u Wojciecha Jurkiewicza. Jego występ stoi pod znakiem zapytania. Dlatego prawdopodobnie w pierwszej szóstce zobaczymy Michała Cervena i Dawida Konarskiego. Wojtek do pełnej sprawności powinien wrócić w przyszłym tygodniu - dodał Wspaniały.
W obecnych rozgrywkach Delekta i Pamapol na parkiecie spotykali się już trzykrotnie. W Pucharze Polski górą był zespół z Bydgoszczy, choć awans do finału zapewnił sobie dopiero w drugim meczu w Wieluniu. W PlusLidze obie drużyny miały okazję rywalizować już w czwartej kolejce, także w hali beniaminka. Wówczas znów lepsi byli goście. - Graliśmy ze sobą tak często, że oba zespoły znają swoje mocne i słabe strony i nie mogą już się niczym zaskoczyć. Zadecyduje dyspozycja dnia i być może takie niuansie jak dobra zagrywka i blok - zakończył Wspaniały."
(zrodło: sportowefakty)
|
Do góry
|
|
|
|
#3691215 - 12/02/2010 22:48
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
I tu nie ma znaczenia, czy po sezonie zasadniczym będziemy na 3-6 miejscu w tabeli, bo wystarczy przejść pierwszą rundę i jest się w strefie drużyn walczących o medale. Skra jest poza zasięgiem wszystkich, ale pozostałe ekipy dysponują podobną siłą rażenia - tłumaczy Wspaniały.Idąć tym tropem lepiej więc być wg Wspaniałego na miejscu 6 niz na 5 lub na 4 bo na Skrę dopiero można trafić w Finale... Ja też pobrałem 2 sety Wielunia...spaść nikt nie chce i każdy orze jak może
|
Do góry
|
|
|
|
#3710086 - 20/02/2010 09:34
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/03/2009
|
VS 20 lutego godz. 17.00 Rzeszów, Hala Podpromie Z pewnością najlepiej zapowiadający sie pojedynek 14 kolejki pls. W pierwszej rundzie ZAKSA gładko ograła u siebie Resovie 3:0, z problemami tylko na początku drugiego seta. Arcy ważne spotkanie dla gospodarzy, wygrana trzema punktami da im fotel v-ce lidera tabeli. Za pewne Ljubomir Travica zbytnio nie będzie musiał motywować swoich podopiecznych. W poprzedniej kolejce zawodnicy Krzysia Stelmacha lekko rozczarowali, zwyciestwo dopiero po tiebreaku z Radomiem (chociaż cała kolejka obfitowała w niespodzianki) Resovia pokonała na wyjeżdzie Jastrzębie 3:1. Chociaż ZAKSA nie leży specjalnie Rzeszowianom licze na zwycistwo gospodarzy, to nie ta sama drużyna z początku sezonu, z meczu na mecz widać postępy i na play-off powinni przygotować optymalną formę. Resovia @1,40 ZAKSA @2,7
|
Do góry
|
|
|
|
#3710204 - 20/02/2010 18:20
[Re: M@rcin]
|
Oszust i... dzida!!!
Meldunek: 26/12/2005
|
Ja na dzisiaj ruszam 2mecze. Politechnika-Delecta PW +1,5 seta @1.7Kurs na to zdarzenie nie jest jakis wysoki, ale warto zagrac. W Warszawie mocno 'napompowali balon' przed tym meczem. Spotkanie odbedzie sie na Torwarze (na bilboardach juz reklamy od 3tygodni ) niby ma byc 5tysia ludzi - nie wydaje mi sie, ze mecz skonczy sie po 3setach., dodatkowo mecz o dziwo telewizyjny (mimo ze w tej kolejce graja Resovia-Zaksa). Szczerze, to pasuje mi tutaj 5setow i wynik 3:2 lub 2:3 bardzo mozliwy. Zawodnicy PW zapowiadaja ostra walke o punkty i mysle, ze moze im sie to udac. Kolejne pytanie - o co gra Delecta? Kazdy chyba wie, ze o miejsca 4-5 na pewno nie graja, a ambicje maja duze, to po co wpadac na konia (czyt. Skre) w 1/2? Wspanialy to cwaniak i mysle, ze podobnie mysli. Wielun-JSW Under 185,5pkt @1.6Wczorajszy mecz Czestochowy za 0pkt, daje olbrzymia szanse dla Jastrzebia o zblizenie sie do 3ciego miejsca i dzisiaj trzeba wygrac za 3pkt. Wielun wygral ostatnio 3:0 z Delekta, ale mecz smierdzi na 10000km, dlatego wiekszej wagi do tego bym nie przykladal. Siatkarze, trener i dzialacze JSW zapowiadaja w wywiadach walke jeszcze nawet o 2msc, wiec dzisiaj nie ma odpuszczania i 0/1-3 to wedlug mnie jedyne rozwiazanie w tym meczu. Wybralem typ UNDER 185,5pkt , poniewaz kurs jest troszke wyzszy niz -1.5seta JSW i bardziej sie oplaca grac.
|
Do góry
|
|
|
|
#3710447 - 20/02/2010 22:07
[Re: Cendruś]
|
Didżej
Meldunek: 06/10/2002
|
Neckermann AZS Politechnika Warszawska - Delecta Bydgoszcz 2 ~@1.63 Sportingbet Przede wszystkim głównym moim argumentem grania na zespół Waldka, jest to, iż nie wierzę, że odniosą oni 3 porażkę z rzędu z dołem tabeli... Przegrali oni u siebie ostatnio z Olsztynem 2-3, Wieluniem 0-3 (fix,nie fix, 0-3, do 9 w III, przesada ) no i teraz stolica. Mecz będzie rozgrywana nie jak zawsze w Hali Arena Ursynów, tylko tym razem spotkanie odbędzie się na Torwarze, to wszystko ze względu na to, żeby więcej ludzi przyszło... Chwyt się udał, bo z tego co piszą, zostało sprzedanych w necie 3600 biletów, a jutro w kasach jeszcze dojdzie, z 3,8k pewnie będzie myślę, sporo, jak na Delectę która przecież bez formy ;> Warto podkreślić, że Delecta nie potrafi grać na własnym parkiecie, wygrali oni dotychczas tylko jedno spotkanie w Bydgoszczy, właśnie z Wawą. Na wyjeździe potrafili ograć czy to Rzeszów czy to Częstochowę. Jeśli by porównywać składy, to oczywiście bez wątpienia faworytem na papierze jest zespół przyjezdnych, na czele z Gruszką,Szymańskim,Woickim, Lambourne, Sopko. Bez jaj.. jaka taka drużyna przegrywa u siebie z Olsztynem ? W drużynie po tym ostatnim blamażu, doszło do poważnych rozmów męskich i mam nadzieję, że to poskutkuje już jutro. Sami siatkarze czują i bardzo chcą się zrehabilitować za te ostatnie porażki, bo przegrywanie do 9 u siebie z beniaminkiem takim zawodnikom nie przynosi nic dobrego... Warszawa? Ostatnie spotkanie wygrane bardzo ważne w Olsztynie do zera, również bardzo dziwny mecz, ale tak jak pisałem, nigdy w życiu nie brałbym Sordyla i spółki po jakimś @1.2, mecz drużyn na swoim poziomie. Jest zawsze groźny.. Rybak, młody Buszek, Kłos na środku, Neroj na rozegraniu, paczka całkiem, całkiem, która potrafi grać w siatkówkę, ale jutro jak na moje to osiągną maks 1 set. GDYBY... Bydgoszcz nie przegrała tych dwóch ostatnich spotkań, to może i bym ten mecz zostawiłbym w spokoju, bo... Wawa musi zdobyć pkt do utrzymania, ale mamy taką, a nie inną sytuację wytworzoną przez te ostatnie kolejki... więc próbuję na Wspaniałego i jego team, że się przełamią wreszcie i pokażą swoim kibicom i oglądającym, że mają jaja ;> @1.63 dobre kursiwo, próbujemy. > tutaj < fajny film po ostatniej porażce Delecty z Wieluniem __ Jeśli chodzi o suche typy na dokładne wyniki na tą kolejkę, to widzę to tak: wawa -delecta 1-3 rzeszow-mosto 3-1 radom-olsztyn 2-3 wielun-jastrzebie 2-3 lub 3-1
|
Do góry
|
|
|
|
#3710473 - 20/02/2010 22:20
[Re: Cholo]
|
Didżej
|
Taki mały błąd Transmisja Polsat Sport oraz TV4 14:45 Panas strasznie liczy na doping kibiców ze Stolicy, zobaczymy > tutaj < link też ciekawy właśnie odnośnie.. jak to widzi Panas i Buszek
|
Do góry
|
|
|
|
#3713860 - 22/02/2010 03:54
[Re: Misiek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3714151 - 22/02/2010 05:33
[Re: shane]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
XIV kolejka za nami, porazka Jadaru oznacza ze Olsztyn jest juz spokojny utrzymania, a wlasciwie defacto 7 miejsca bo wg moich obliczen juz nikt sie do niego nie zblizy. W walce o utrzymanie zostaja 3 zespoly i tak to wyglada jesli chodzi o rozklad jazdy do konca, najblizsza kolejka da nam juz bardzo duzo odpowiedzi Po pierwsze Delecta, przegrala juz z Olsztynem, Wieluniem i Warszawa, czy z czwartym zespolem walczacym o ligowy byt rowniez zaliczy porazke? Po drugie mecz w Warszawie. Warszawa (11): Wieluń (d) Radom (w) Skra (d) Resovia (w) Wieluń (10): Warszawa (w) Zaksa (d) Radom (w) Czestochowa (d) Jadar (8): Delecta (w) Warszawa (d) Wieluń (d) Skra (w)
|
Do góry
|
|
|
|
#3714399 - 22/02/2010 07:25
[Re: shane]
|
Didżej
|
Jakby ktoś nie zaczaił zagadki, to > tutaj < odpowiedź Grę delecty pozostawię bez komentarza, a to zachowanie tego 'Ryśka' po prostu nie wierzę :| Koleś nie broni niektórych piłek które powinien z łatwością podbić, więc coś z nim nie tak, typowa gwiazdeczka... Ale to już jest problem Bydgoszczy. @Giertyszek przedstawił nam obraz bardzo ciekawie zapowiadających się ostatnich kolejek, kto zajmie to upragnione ósme miejsce i zagwarantuje sobie spokojny pobyt w Plus Lidze? Wracając do ostatniej kolejki, wszystkie mecze oprócz Wielunia powchodziły z wyższymi kursami Ciekawie też będzie u góry, gdzie nikt nie będzie chciał zająć miejsca 4 lub 5 - gdyż to oznacza, że ta drużyna która wygra rywalizację.. zagra już w półfinale ze Skrą Dla Rzeszowa byłby to ogromny cios, gdyż taka przegrana, eliminuje ich nawet z LM na przyszły rok, ale na razie to tylko możemy sobie gdybać
|
Do góry
|
|
|
|
#3720034 - 25/02/2010 01:09
[Re: Misiek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3720043 - 25/02/2010 01:17
[Re: Linc]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/08/2006
|
ta oni powinni jeszcze wyrzucic gwiazdora Gruszkę(jeszcze nie widziałem by zawodnik miał tak głęboko gdzieś klub w którym gra) i Szymańskiego,bo to co robili w ostatnich spotkaniach to kpina z ludzi którzy chodzą na halę
|
Do góry
|
|
|
|
|
|