#3616362 - 13/01/2010 18:26
Re: Polska 09/10 Ekstraliga
[Re: bolo73]
|
old hand
Meldunek: 20/06/2009
|
Na pewno jest i będzie ciekawie Rzeczywiście Tyszanom ciężko gra się przeciwko Zagłębiu, z drugiej strony wcale nie jest pewne ze Tychy zajmą pierwsze miejsce. W tym roku jest tak,że że po sezonie regularnym 1 team wybiera pomiedzy 7-8, a drugiemu przypada nie wybrany z tej pary. 3 team wybiera rywala z pary 5-6, a 4 przypada nie wybrany. Nie wiem jak rozstrzygnie się kwestia jazdy do Gdańska bo zakładam że Stocznia bedzie lepsza od Sanoka i awansuje. Na pewno dla Cracovii czy GKSu lepszym rozwiązaniem nie będzie jeżdżenie przez całą Polskę nad morze, do groźnej u siebie Stoczni mimo,że 1 runda i tak jest tylko do 3 zwycięstw grana. Z kolei nie mam pojęcia jak zostanie rozegrana sytuacja z bonusem gdyby Tychy grały przeciw Unii, tak jak mówisz po RS remisowo wygladają ich spotkania, a w takich przypadkach powinien decydować stosunek bramek, ale czy na pewno ? bo w regulaminie jest napisane tak : "8. Na wszystkich etapach rozgrywek w razie równej ilości zwycięstw decydować będzie lepsza różnica bramek – ( istotne w określeniu miejsca rozegrania pierwszego meczu)." Świadczyło by to o tym, że jakbyśmy mieli taką parę w PO to po prostu nikt nie będzie grał z bonusem, a każdy team żeby przejść dalej będzie musiał wygrac 3 mecze. Wiadomo, że Tychy bedą mieć lepszy stosunek bramkowy, ale czy to będzie fair w stosunku do Unii ? przecież w grupie "B" grają o 6 meczy mniej niż w grupie lepszej....
|
Do góry
|
|
|
|
#3616432 - 13/01/2010 19:45
[Re: Cayman]
|
enthusiast
Meldunek: 08/01/2010
|
Małe sprostowanie do wypowiedzi Cayman`a. Drużyna z miejsca 1 nie wybiera lecz losuje pomiędzy drużynami z miejsc 7 i 8.Drużynie z miejsca 2 przypada ekipa nie wylosowana przez drużynę z miejsca 1.Analogicza sytuacja ma miejsce w przypadku zespołów z miejsc 3 i 4. Odnośnie zapisu w §7 pkt 8 nie wiadomo czy chodzi o stosunek bramek w rozgrywkach czy tylko pomiędzy zainteresowanymi drużynami.Generalnie ten regulamin jest mało precyzyjny i skonstruowany bardzo niefachowo czego przykładem jest ten wspomniany przeze mnie a dotyczący ewentualnej pary Tychy - Unia. Można tylko domniemywać ale pewności nie ma. Na dzisiaj podtrzymuję under w Gdańsku i żałuję,że nie dałem rozpiski na undery we wszystkich meczach oraz undery 1.5 w 1 tercji bo póki co wszystko weszło.
|
Do góry
|
|
|
|
#3616503 - 13/01/2010 20:15
[Re: craax]
|
enthusiast
|
Ja osobiście nie daję Tychom szans na mistrza.Ba,nawet w finale ich nie widzę.Nie chce mi się wierzyć,że znowu będzie taki sam finał.Tychy raczej zagrają z 2 miejsca i w półfinale spotkają się z Podhalem i tutaj mogą odpaść.Ale jak będzie to się okaże.Fajnie,że temat się ruszył bo chociaż dopiero się zarejestrowałem to śledzę portal od dawien dawna a ponieważ lubię (szczególnie polski)hokej to mogę kilka słów nakreślić.Widzę tutaj kilku kolegów z miast hokejowych więc wspólnie można będzie cosik ugrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3616761 - 13/01/2010 22:57
|
old hand
|
Ja osobiście nie daję Tychom szans na mistrza.Ba,nawet w finale ich nie widzę.Nie chce mi się wierzyć,że znowu będzie taki sam finał.Tychy raczej zagrają z 2 miejsca i w półfinale spotkają się z Podhalem i tutaj mogą odpaść.Ale jak będzie to się okaże.Fajnie,że temat się ruszył bo chociaż dopiero się zarejestrowałem to śledzę portal od dawien dawna a ponieważ lubię (szczególnie polski)hokej to mogę kilka słów nakreślić.Widzę tutaj kilku kolegów z miast hokejowych więc wspólnie można będzie cosik ugrać. Faliraki to też miasto hokejowe, zapewniam Co do regulaminu to racje macie, nie ma wybierania a jest losowanie (ciekawe) [rozumiem, że to tylko do pierwszej rundy taka nowinka, a potem to już wg drabinki gdzie 1 i 2 drużyna sezonu regularnego spotka się w finale o ile przejdą dwa wcześniejsze szczeble ] Zdaję sobie sprawę, że Cracovia dysponuje bardziej wyrównanym składem, jednak w meczach z Tychami w tym sezonie nie idzie im najlepiej, księguje już praktycznie bonusa dla Tychów bo ciężko będzie wyciągnąć Cracovii z 2-4 na remis w bezpośrednich spotkaniach. Gdyby wyciągneli to na chłopski rozum wydaje się, że to im przypadnie bonus bo różnicę bramek (w przekroju całego sezonu [a nie meczy vs GKS]) maja na swoją korzyść. +65 do +54.
|
Do góry
|
|
|
|
#3621230 - 15/01/2010 22:23
|
stranger
Meldunek: 24/02/2008
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3621313 - 15/01/2010 23:47
[Re: Jaszu]
|
enthusiast
|
Typ jak najbardziej realny ale ja proponuję uwzględnić ewentualną dogrywkę i karne.Zagłębie z Cracovią zagrało katastrofalnie słabo i Naprzód dzisiaj z pewnością ma spore szanse.Dodatkową motywacją dla Janowian będzie fakt,że ostatnio przegrali u siebie z Zagłębiem aż 2:15.Obydwie drużyny są nieobliczalne i wszystko może się zdarzyć ale warto zagrać na Janów. Miałem grać Podhale ale braki w postaci Baranyka,Zapały i Kapicy powstrzymują mnie od tego. Stocznia nie ma wyjścia i musi wygrać ale nie po takim kursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#3621428 - 16/01/2010 01:15
|
enthusiast
|
Tychy niby powinny wygrać ale jak wiadomo mają braki w obronie i grają tylko 3 czy 4 nominalnymi obrońcami co może się przełożyć na jakość ich gry.Poza tym JKH ma 8 porażek z rzędu a ja nie lubię grać meczów ekip z tak długimi passami bo lada moment może przyjść przełamanie. Co do Zagłębia to oczywiście,e mają lepszą pakę niż Naprzód ale widziałem co grali we wtorek bez Luki i jeżeli dzisiaj to powtórzą to punktów nie zdobędą.Tak jak pisałem wyżej Janów będzie "gryzł" lód aby wygrać i zmazać plamę 2:15.Nie jest to pewniak ale po takim kursie warto zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3623012 - 16/01/2010 20:20
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
Cracovia -1,5 5/10
Cracovia + Stoczniowiec + GKS Tychy 7/10 Cracovia tradycyjnie juz lepsza od Podhala , nie zawiodla Nastepnym razem trzeba popytac o zdanie innych to moze bym uniknal grania GKSu. Ciekawe tylko ,czy to wylacznie przez braki kadrowe czy forma juz bedzie powoli spadala i Tychow w finale tegorocznego PO nie zobaczymy. Dalej utrzymuje ,zbyt szybko osiagneli chyba max formy , ten sam blad co roku !!
|
Do góry
|
|
|
|
#3624976 - 17/01/2010 17:53
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Deja Vu czyli GKS Jastrzębie- Cracovia - 2 1,72 Zaledwie parę dni temu na pojedynku tych drużyn ładnie zarobiliśmy gdyż kursy były podobne do dzisiejszych z tymże Cracovia grała w roli gospodarza ale buki nie wiedziały z początku o zamianie dopiero gdy się kapnęli to zredukowali do 1,35 średnio , dzisiaj kurs spory składa się na to parę czynników : po pierwsze Jastrzębie sprawiło nielada niespodziankę i podziobało ostro Tychy ostatnio na wyjeździe oraz zapewne to jak twierdzi craax Pasy mogą być nieco zajechane szlifowaniem formy na PO , mimo wszystko nie sądzę żeby Jastrzębie było w stanie znowu sprawić nielada niespodziankę i w kolejnym meczu odprawić z kwitkiem zdecydowanie wyżej notowanego rywala-głównego pretendenta do MP , raz na jakiś czas owszem mogą sprawić niespodziankę ale wątpię żeby ta sztuka udała im się w drugim meczu z rzędu tego weeekendu. Cracovia wygrała ostatnie 11 spotkań z Jastrzębiem i to w regulaminowym czasie...także dzisiaj są murowanym faworytem i powinni odnieść kolejne zwycięstwo z niżej notowanym rywalem.
|
Do góry
|
|
|
|
#3625339 - 17/01/2010 20:58
[Re: Legia]
|
enthusiast
|
Ja natomiast czuję,że tyskie przełamanie Jastrzębia po 8 kolejnych porażkach nie pójdzie na marne i dzisiaj postawią się Cracovii i ugrają przynajmniej remis.JKH póki co przegrało wszystkie mecze w tym sezonie z Craxą i wierzę,że dzisiaj się przełamią i pokonają mistrzów.Podobnie sytuacja wygląda w rywalizacji Tychów z Naprzodem.Janów póki co przegrał wszystko.A ponieważ Tychy z JKH zagrały fatalnie a Janów podbudowany winem z Zagłębiem to stawiam dzisiaj na Naprzód.Tradycyjnie Podhale nie powinno mieć problemów z Zagłębiem,w którym nie ujrzymy Luki i Banaszczaka.W Podhalu brak Baranyka. Dubel Janów 4.30 + JKH 3.40 z Unibet = 14.62 Dubel Janów 4.00 + JKH 2.57 z Betsafe = 10.28 Powyższe zagram za mniejszą stawkę a single za więcej. Podhale walczy jeszcze o 2 pozycję więc motywacji im nie zabraknie.Zagłębie w meczach z Podhalem nie gra już o nic więc mogą sobie przetestować pewne warianty.Zdecydowana 1.
|
Do góry
|
|
|
|
#3625414 - 17/01/2010 21:31
|
old hand
|
I ja dodam coś od siebie, Cracovia na wyjeździe w Jastrzębiu, co prawda faworytem,ale nie takim duzym jak kursy wskazują, jak mają tam 50% do dla mnie wszystko. Lpina wrócił do JKH po karencji i widać, że ta pierwsza linia zaczyna lepiej funkcjonować. Ostatnio Cracovia tam wygrała 5-4 ale trzeba powiedzieć, że było już w pewnym momencie 2-4. Raczej No bet. Wielką niewiadomą jest skład Tyszan i nieprzewidywalna gra Janowa, ciężki mecz do typowania. Podhale bez Baranyka? Chyba już wraca po karze meczu jaką dostał przeciw Tychom, odpokutował w Cracovie i teraz chyba może już grać? Zagłębie bez Luki który pewnie wróci w piątek, ale mimo to sądze, że będą chcieli ugrać coś przeciw Góralom. Choć z kolei Kolusz z Podhala twierdzi, że przed PO powinni podładować baterie ciężkim treningiem, żeby siła na PO była, no cóż zobaczymy jak to się rozwinie, Brałbym z całej kolejki ostatecznie JKH +1.
|
Do góry
|
|
|
|
#3625779 - 17/01/2010 23:22
[Re: Cayman]
|
enthusiast
|
Baranyk dostał karę 3 meczów a Zagłębie z tego co słyszałem w Janowie zagrało także słabo.Można zagrać handi +1.5 na Janów w Bet365
|
Do góry
|
|
|
|
#3626088 - 18/01/2010 00:43
|
enthusiast
|
Z tego co widzę to Tychy dzisiaj także bez Parzyszka i Pacigi.Wraca za to Jakes.Dla mnie ogromne value na Janów i poprawiam to jeszcze mocniej.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|