#3607702 - 10/01/2010 01:19
Re: Telefon komórkowy na kartę w UK?
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/12/2005
|
Kurcze, zapomniałem dodać (dzięki Dewoj  ), ale w sieci "3" ponoć Skype jest dostępny przez komórkę całkowicie za darmo! Może to nielogiczne, ale dają swoim userom możliwość korzystania ze Skype przez komórkę nie naliczając jakichkolwiek opłat (nawet za transfer danych!).  Świat się wali jeśli takie rzeczy się dzieją... Dokładnie jest skype za darmo w ofercie "3". Tak się składa, że wróciłem z UK po 2,5 letnim pobycie i znajomy dostał ofertę z "3" w której miał internet bez ograniczeń i skype dostępne. Jeżeli chodzi o skype to niezła sprawa bo całkowicie za darmo można gadać do woli a internet z tego co słyszałem bardzo wolny ale lepiej tak i bez ograniczeń niż wcale albo odpłatnie 
|
Do góry
|
|
|
|
#3619151 - 14/01/2010 22:57
[Re: Bezdomny]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Całkiem nieźle z tymi rozmowami nielimitowanymi, szkoda tylko że na 1 numer. A może być komórkowy czy tylko stacjonarny? Cały czas mnie kusi ten "3" z darmowym Skype'm (dla mnie to nielogiczne jak sieć komórkowa może udostępnić wszystkim swoim użytkownikom nieograniczony, darmowy dostęp do Skype'a... z komórki) czyli gadanie i tekstowanie za friko do bólu. Chociaż "3" jeszcze bardziej się przydaje jeśli ktoś nie jest sam w UK tylko jest tam np. z laską i chce mieć z nią darmowy kontakt przez komórkę. Wtedy doładowanie 5 Funtów co 3 miesiące i rozmowy wewnątrz sieci gratis.  Reasumując: 1. " 3" + Nieograniczony, darmowy dostęp do Skype'a z komórki + Doładowanie 5 Funtów co 90 dni daje nieograniczone darmowe rozmowy wewnątrz sieci "3" + Każde doładowanie daje 150MB transferu (internet) gratis 2. Orange+ Najtańsze rozmowy do Polski (ustawiając taryfę prepaid: "Wielbłąd") z komórki, 5p/min na stac. i 10p/min na kom. 3. O2+ Doładowanie 30 Funtów miesięcznie daje nieograniczoną ilość darmowych minut na wskazany numer w Polsce + Ciekawe konkursy z nagrodami 4. Vodafone/T-Mobile+ ummm, przy powyższych brak. Vodafone oferuje natomiast ciekawy roaming dla tych co zamierzają używać swój brytyjski numer za granicą
|
Do góry
|
|
|
|
#3619274 - 15/01/2010 00:28
[Re: Kretol]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Tak, teraz każde doładowanie (nawet za 5 Funtów) daje następujące korzyści przez 90 dni: http://www.three.co.uk/Pay_As_You_Go/Top_ups_the_free_stuffNie wiem jak można dawać darmowe rozmowy w całej sieci przez 3 miesiące za doładowanie o wartości 5 Funtów... a do tego jeszcze darmowy Skype z komórki zawsze za darmo, nawet jak się nie doładowuje karty!  W UK konkurencja doprowadziła do super ofert. U nas po tym jak Play wszedł to też się zmienia i rynek zaczyna się wreszcie zachowywać tak jak powinien.
|
Do góry
|
|
|
|
#3621828 - 16/01/2010 04:36
[Re: Conrad]
|
a.k.a. "croydoncabman"
Meldunek: 16/07/2002
|
Jak zaczynali w 2007 to może tak, ale dzisiaj "3" ma największą sieć 3G w UK, i zdecydowanie najnowocześniejszą.
Pamiętaj też, że ostatnio "3" i T-Mobile podjęły decyzje o połączeniu swoich sieci nadajnikowych w jeden moloch.
Co ciekawe T-Mobile i Orange się podobno łączą (ale w całości, jako firmy), choć nie będzie to miało wpływu na konsolidację samej sieci T-Mobile i 3 w jedną. pracuje z kolesiem co ma 3 i jest wiele miejsc skad on nie pogada, a ja bez problemu. serio
|
Do góry
|
|
|
|
|
|