Strona 8 z 33 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 32 33 >
Opcje tematu
#3548977 - 06/12/2009 06:55 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Kopytko]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
Kopytko zacznij sie udzielac w temacie przed meczami, a nie tylko "po fakcie" jak komuś typ nie siądzie.
Jakoś nie widzę twoich typów ani analiz?

Do góry
Bonus: Unibet
#3553459 - 09/12/2009 01:29 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Giertyszek]
Darwin Offline
Wujas

Meldunek: 20/10/2009
Częstochowa - Wieluń

Wieluń +2,5 seta 1.72 7/10 Unibet

W obliczu kontuzji w zespole Domexu ( Dawid Murek , Paweł Zatorski ) skłaniam się do zagrania opcji na wygranie seta przez Pamapol Siatkarz Wieluń. Nie wiem dokładnie czy zagra już w tym meczu wyżej wymieniony Zatorski oraz na ile poważny jest jego uraz natomiast brak doświadczonego Murka , który nie raz dostawał do skończenia trudne piłki w decydujących momentach będzie wg mnie widoczny . Wielunianie po porażce w bardzo ważnym spotkaniu z Jadarem Radom bedą chcieli ugrać jeszcze jakieś punkty w pierwszej rundzie rozgrywek i uważam , że nie stoją na straconej pozycji w starciu z Częstochową.

Jastrzębski Węgiel - Delecta Bydgoszcz

Delecta +1,5 seta kurs 1.72 6/10 Unibet
Delecta wygra kurs 2.40 4/10 Unibet

Kiedy na boisku jest Gruszka oraz Szymański Delecta staje się niezwykle groźnym zespołem o czym przekonała się ostatnio Resovia Rzeszów przegrywając u siebie gładko 0-3 . Jastrzębie to drużyna , która od początku sezonu mnie nie przekonuje , po Abramovie spodziewałem się dużo , dużo więcej a jak do tej pory jego gra niczym szczególnym nie imponuje.

Jadar Radom - PGE Skra Bełchatów

Skra -1,5 seta kurs 1.50 6/10 Unibet

Do góry
#3553740 - 09/12/2009 04:17 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Darwin]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
W Czewie problem z Gradowskim jeszcze, jeżeli dobrze pamiętam. D tego dochodzi ciężki mecz z Generali w pucharach. Niemcy ostatnio napsuli trochę krwi, a u siebie są dwa razy mocniejsi. Dużo wysiłku powinien ten mecz Akademików kosztować. Bet na seta Wielunia solidny, rzecz jasna też pograłem.

tongue

Do góry
#3559020 - 12/12/2009 19:48 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: _Korver_]
Makar32 Offline
journeyman

Meldunek: 23/03/2005
Witam,
Tak się zastanawiam skąd ten wysoki kurs na Bydgoszcz. Stawiałbym raczej ich w roli faworyta w tym spotkaniu. Jastrzębie gra nierówno a nawet jak zagra dobry mecz to na taką drużynę jaką ma Delecta też może być mało.

Do góry
#3559063 - 12/12/2009 20:24 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Makar32]
Cholo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/01/2005
dziś mamy wyjść w szóstce z Lambournem siatka

Do góry
#3559110 - 12/12/2009 21:13 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Cholo]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
AZS Częstochowa v Pamapol Wieluń 2 (+2.5set) @1.72 Bwin || @1.6 Unibet

To już ostatnia kolejka w tym roku i zarazem ostatnia I rundy w naszej PlusLidze mężczyzn.

Tym razem do Hali Polonia przyjeżdża mój zespół z Wielunia, który będzie starał się wywieź jakąś zdobycz punktową.. co na pewno będzie ciężkim zadaniem, ale niewykonalnym.

AZS zagra w tym spotkaniu na pewno bez swojego podstawowego przyjmującego Dawida Murka, który wczoraj doznał poważnej kontuzji, która być może wykluczy go na około 6-8 tyg. Tak więc w meczu z Wieluniem na tej pozycji zobaczymy być może Gradowskiego, Wierzbowskiego... jeżeli Zatorski wróci już na pozycję libero, bo również ma problemy ze zdrowiem.

Wieluń w ostatnim spotkaniu przegrał na własnym parkiecie z Radomiem 1-3, był to mecz o tzw. 6 punktów, które mogą być bardzo ważne w ostatecznej batalii...
Tak jak podkreślają obaj trenerzy Such i Dacewicz oraz siatkarze.. to spotkanie mogło potoczyć się na wszystkie strony, gdyby gospodarze skończyli seta III na 2-1, mogło być 3-1 dla Wielunia... (z 24-22... 24-26 zrobiło się dla Radomia).

Pamapol grał przed sezonem sparingi z AZS, raz przegrali 2-3, drugi raz natomiast wygrali 4-0, jak będzie tym razem?

Ciężko powiedzieć, ale na pewno zespół Damiana Dacewicza stać na wygranie chociaż jednej partii.
Kurs @1.72 na tą opcję, to ostra petarda, która mam nadzieję wybuchnie w odpowiednim kierunku... Spodziewałem się tutaj maks 1.30-1.40, taki kurs trzeba wziąć.

Mam nadzieję, że dzisiejszy mój wyjazd do Częstochowy nie będzie krótki, liczę na minimum 4 sety smile

W unibecie pobrałem @1.72, spadek już mamy na @1.6, ale analityk Bwin dał @1.72. Betsafe widać, że nie wie co zrobić z tym fantem, spadek wczoraj na @1.45, aktualnie już @1.5 smile

Co do innych spotkań...

Jastrzębie-Delecta, nie mam w ogóle pomysłu, typuję mimo wszystko gospodarzy, którzy powinni się przełamać i zagrać wreszcie jakiś dobry mecz jak z Mostostalem, ale odpuszczam.

Skra jedzie do Janka Sucha, który zapewne liczy może na jakąś zdobycz punktową.. mam nadzieję, że się przeliczy smile
Opcja na to, że Mistrzowie Polski zdobędą 3 pkt po @1.5 w unibecie wygląda fajnie, porównując z betsafe gdzie mamy całe @1.18 grin grin .. to na cały mecz w unibecie jest @1.2 wink

Do góry
#3559117 - 12/12/2009 21:22 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Misiek]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
Co do Skry i Wielunia zgadzam się w zupełności z Miskiem i nie ma sensu nic więcej pisać. Pograłem nawet Wielun +1,5, bo przeczuwam tie break i duzy opor Wielunia dla Czestochowy. Moze dorzuce jeszcze czysta "2" tak zeby sie lepiej ogladało dzisiejszy mecz grin Apropo Jastrzebia i Bydgoszczy to jakis tie break mi się widzi i overek.

Z pierwszej ligii polecam Trefl @ 1,25, Swidnik @ 1,30 oraz Farta Kielce @ 1,72. Do tego widzą mi się niespodzianki w pozostałych spotkaniach, czyli Nysa @ 2,20, Jaworzno @ 2,20 i Sms Spała @ 4,75.

Nie chce sie rozpisywac, bo jak nie wejdzie to znowu ktos bedzie miał pretensje grin Takze nie polecam tych betów grin

Do góry
#3559766 - 13/12/2009 01:58 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Wojtas_]
ślimak Offline
enthusiast

Meldunek: 15/01/2006
Trefl Gdańsk - Orzeł Międzyrzecz 3-2
w V secie 15-13

Do góry
#3569217 - 18/12/2009 08:00 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: ślimak]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Wracając jeszcze do poprzedniej soboty... Na meczu miałem okazję być, więc napiszę krótko.

Wieluń nie mógł takim nastawieniem wygrać choćby właśnie tej jednej partii. Graliśmy tylko do I przerwy technicznej, później szwankowały wszystkie elementy siatkarskiego rzemiosła...
Częstochowa nabita strasznym powerem, że grają dla Murka, chcieli widać szybko skończyć to spotkanie.
Iskierka nadziei pojawiła się w III secie, gdzie Wieluń wyszedł na prowadzenia aż 4-0, 8-4, a żeby zrobić przez własną głupotę 8-9..9-9...12-16 :|

Dobrze nam zrobi ta przerwa świąteczna... ciężkie wyjazdy szykują się do Olsztyna, Radomia oraz Warszawy, gdzie będziemy walczyć o przysłowiowe 6 pkt.

___

To co wczoraj zrobił AZS w magicznej Hali Polonia, to było mistrzostwo, świetny mecz zawodników, którzy będą grać w podstawowej szóstce na MŚ w 2014 smile
Fabian dał tym samym znak wczoraj do Daniela, że na przyszłą LŚ chyba obowiązkiem trzeba będzie dać mu już szansę wink

Wczoraj niespodzianka, to dziś wychodzi logicznie myśląc, że nie powinno być ;>

Krótkie moje 'widzimisię' jeśli chodzi o ten ostatni mecz ligowy w 2009 shocked

Warszawa v Rzeszów 2 -1.5 ~@1.70

Resovia to taka dziwna drużyna, która potrafi rozegrać wspaniałe jak i fatalne spotkanie. W lidze po dobrym początku, przyszła fala kontuzji..chory był podstawowy atakujący Fin Oivanen, Wika miał jakieś tam problemy. Wszystko zaczęło się bodajże od meczu z Częstochową u siebie, gdzie przegrali 2-3.
I tak po szczęśliwe spotkanie w Olsztynie... do jeszcze dziwniejszego zwycięstwa w LM nad Bledem 3-2, do porażki dość kompromitującej u siebie z Bydgoszczą - tak słabej drużyny nie widziałem... nie mieli oni żadnej mocy.
Przyszło jednak spotkanie w Paryżu i upragnione bardzo ważne zwycięstwo nad drużyną Marcela 3-1, widać było, że Fin już powrócił do formy, a para przyjmujących Wika+Aleh grają już to co choćby w II kolejce w Bełchatowie. No i taki sam, a chyba i jeszcze lepszy widzieliśmy we wtorek, gdzie zagrali spotkanie w Turcji.
Spotkanie w którym nie byliśmy faworytami... w którym mieliśmy obawy, jednak.. mogliśmy się przekonać, że Igła i spółka mają jaja. Wybyli siatkówkę w dwóch pierwszych setach kebabom dosłownie, przyszedł ten gorszy III set, jednak w IV w tym momencie w którym musieli po prostu uciekli rywalom i wygrali 3-1, tym samym odnosząc już III zwycięstwo i ciężko będzie nie awansować z tej trudnej grupy.

Teraz czas na ligę i spotkanie w Warszawie. Jest to przełożone spotkanie, które miało odbyć się w zeszłym tygodniu.

Gospodarze na pewno są mocno podbudowani tym, że potrafili wygrać z samym Mistrzem Polski na ich terenie 3-2 i tym samym odnosząc dopiero drugie, ale jakże cenne zwycięstwo.
Politechnika miała słabiutki początek sezonu, jednak teraz widać, że gracze coś tam złapali, ale znowu nie róbmy z nich nie wiadomo kogo... Ten mecz w Bełchatowie to moim zdaniem jak i pewnie większości był po prostu taką niespodzianką, która w sezon zasadniczy jest wpisana, żałuję tylko, że nie był to Wieluń smile

Rzeszów z tego co wyczytałem wrócił wczoraj po południu, na pewno mogą być trochę zmęczeni podróżą, ale jak już powiedział kapitan Gierczyński, nie będą się tym tłumaczyć w razie niepowodzenia... muszą wygrać, bo wiedzą, że ważne jest miejsce przed PO, a po dzisiejszym zwycięstwie Częstochowy tracą już właśnie do Akademików (V miejsca) pięć punktów, tak więc jutro najlepiej wygrać za 3 pkt.

Porównywać tutaj zawodników..na pozycjach nie ma co, na papierze powinno być łatwe 3-0, ale to tylko sport, który z każdym dniem nas zaskakuje smile

Jednak..... mam nadzieję, że tym razem mnie nie zaskoczy na tyle, że zakład Rzeszów -1.5 zostanie rozliczony kolorem jakim najlepiej lubię czyli zielonym wink

Do góry
#3569522 - 18/12/2009 20:12 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Misiek]
Matias88 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/10/2007
Pod typem na Sovię się również podpisuję, ekipa z Rzeszowa mierzy wysoko i po kryzysie czas zacząć zdobywać komplety pkt. Polibuda oczywiście ostatnio gra dobrze i są zmotywowani bo zajmują ostatnie miejsce w tabeli. Wiadomo już że w sobotę Sovia pojedzie do Kielc na mecz pucharu Polski bo Czewa ograła Skrę, co za tym idzie puchar będzie ciężko zdobyć bo o ile wyeliminowanie miejscowych problemem nie będzie to w kolejce ustawia się Bełchatów. Tym bardziej Resovia musi walczyć w lidzę bo możliwości to oni mają spore. O ile mi wiadomo to poważnych kontuzji nie mają i jadą do Warszawy mocnym składem. Pewek nie ma, wiadomo ekipy z czołówki grają sporo spotkań bo reprezentują PLS w LM ale czysto kadrowo i sportowo są lepsi dlatego RESOVIA -1,5 po 1,65 biorę

Do góry
#3572698 - 20/12/2009 07:58 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Matias88]
Mefis Offline
enthusiast

Meldunek: 07/05/2005
Witam serdecznie wszystkich sympatyków siatkówki.

W dniu jutrzejszym (20.12.2009) o godzinie 17:00 rozpocznie się mecz Pucharu Polski

[/b]Neckermann AZS Politechnika Warszawska - Pamapol Siatkarz Wieluń[b]

W tym sezonie w plus lidze siatkarze Pamapolu gładko na własnym parkiecie pokonali zawodników z Warszawy 3:0. Mecz był jednostronny, bez emocji. Duży wpływ na wynik spotkania miała dobra dyspozycja atakującego drużyny z Wielunia Mikołaja Sarneckiego, który bezlitośnie punktował AZS. Miał to być mecz, który miał stać na wysokim poziomie i walkę do ostatniego pkt, bo jak wszyscy wiemy druzyny te walczą o utrzymanie w tej klasie rozgrywek.
Niestety Warszawa jedyne co pokazała w tym meczu, to brak determinacji, bojaźliwość w ataku i słabych zmienników.
Mam tu na myśli drugiego rozgrywającego AZSu Wojciecha Włodarczyka i atakującego Jana Króla, którzy pokazali jak w siatkówkę nie powinno się grać.

Wkrótce po tym meczu trener Radosław Panas sprowadził z Radomia rozgrywającego Jakuba Bednaruka i zatrudniono psychologa. Wszystko po to by odmienić drużynę i wyjść z 'dołka'.
Po sensacyjnej wygranej w Bełchatowie mówiono o powrocie do dobrej gry ze strony Warszawy.
Moim zdaniem nie ma się co sugerować wygraną 3:2 z PGE, gdyż Skra Bełchatów ma napięty terminarz rozgrywek, muszą zdobywać pkt w lidze mistrzów, a w polskiej lidze mogą sobie pozwolić na te słabsze mecze. Prawdziwa gra zacznie się w PO i tam myślę, że Skra nie zostawi na nikim suchej nitki.

AZS w ostatniej kolejce podejmował Resovie Rzeszów. Resovia szuka pkt w lidze i wynik 0;3 mówi sam za siebie...
Psycholog i Bednaruk na razie niewiele wnieśli do zespołu Neckermanna.

Wszystko to przemawia za słabością AZSU

Wszyscy mówią o słabości Wielunia, że przegrywa mecze i przez wielu jest już skazany spadek. Mimo iż jestem z Wielunia i kibicuje tej drużynie to postaram się napisać pozytywną opinię na temat tej drużyny.
Szybki, przegrany mecz z Kędzierzynem Koźlem, przegrali bo byli po prostu słabsi, ZAKSA na chwilę obecną to całkowity inny poziom i tu nie mam zamiaru się rozpisywać.

Mecz u siebie z Radomiem, który ma podobne cele co Warszawa i Wieluń przegrany 1:3
Była to tzw wymiana ciosów, walka toczyła się zawsze do końca, o wygraniu seta decydowały pojedyncze pkt. Tym razem szczęście było po stronie Jadaru, mimo iż równie dobrze Wieluń mógł wygrać ten mecz 3:1

Ostatnia kolejka to mecz z AZS Częstochowa, który zdenerwował pewnie wielu z nas, gdyż jak obserwowałem wielu zagrało Wieluń +2,5.
Wynik 3:0 dla AZS Częstochowy zdziwił mnie bardzo, byłem na meczu osobiście i sam nie mogłem uwierzyć, że Częstochowa bez Murka tak nas ( Wieluń) punktuje. Wieluń wygladał marnie podczas tego spotkania.
Jednakże mecz AZS Częstochowa - Skra Bełchatów, dał mi wiele do myślenia, bo po prostu Częstochowa gra dobrze, a nawet świetnie! Dlatego nie ma się co sugerować przegraną Wielunia z ''młodym AZSem'' bo wielka SKRA dostała od nich bęcki.

Podstawowym atakującym zespołu z Wielunia jest Marcin Lubiejewski i tutaj dziwie się trenerowi Damianowi Dacewiczowi, ponieważ drugi atakujący Mikołaj Sarnecki na obecną chwilę prezentuje sie o niebo lepiej.
Statystyki mówia same za siebie, podczas jednego seta Mikołaj zdobył 12 pkt i miał 86% skuteczności, podczas gdy Lubiejewski podczas całego meczu zdobył ledwo 13 pkt...

W meczu z Częstochową Lubiejewski 39% skuteczności...

Jednak jest promień nadziei, gdyż w meczu z Warszawą ma wyjść w podstawowym składzie Sarnecki, który podczas meczu w Wieluniu, właśnie z AZS Warszawa zdobył statuetkę MVP spotkania.

Stąd wnioskuję:
AZS Warszawa - Siatkarz Wieluń 2 @2.30

lub spokojniej:

AZS Warszawa - Siatkarz Wieluń +1,5s @1.72

Przepraszam za chaotyczna analize, ale jest to pierwsza analiza po dłuższej przerwie wink
pozdrawiam

Do góry
#3574505 - 21/12/2009 06:08 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Mefis]
Mefis Offline
enthusiast

Meldunek: 07/05/2005
Neckermann AZS Politechnika Warszawska - Pamapol Siatkarz Wieluń 1:3 (24:26, 26:24, 23:25, 23:25)

AZS Warszawa - Siatkarz Wieluń 2 @2.30 1:3 IN

AZS Warszawa - Siatkarz Wieluń +1,5s @1.72 1:3 IN

Pozdrawiam;)

Do góry
#3574637 - 21/12/2009 07:31 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Mefis]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

B. Matejczyk (3), M. Błoński (10), M. Lubiejewski (24), M. Zajder (14), B. Buniak (2), M. Kordysz (15), M. Kryś (libero), oraz M. Sarnecki (1), M. Nowak, M. Wołosz (4)

Lubiej wraca do formy grin

Mozna jeszcze dodac info odnosnie bloków, Wieluń 18, Wawa 6 tongue

Do góry
#3604736 - 08/01/2010 23:59 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Wojtas_]
kazow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
mysle ze mozna zaczac dyskusje na temat kolejnej kolejki Plus Liga smile tak z hiszpanska

a wiec moje luzne przemyslenia

Polibuda- Jastrzebski

wedlug mnie Jastrzebski bedzie troche zmeczony po pojedynku z Niemcami, ale na tyle w gazie zeby nie dac za duzo do powiedzenia Politechnice. Jak dla mnie jest to roznica klas i mimo wlasnej hali Politechnika ugra max 1 seta. Dlatego gram -1.5 oraz do wariata -2.5

Pamapol - Belchatow

Tutaj nie dotykam, kursy psie, a niespodzianka mzoe byc. Jakby cos to juz gralbym seta Pamapolu ..ale jak mowie omijam

Resovia - Jadar

O Resovii chyba nie ma co dodawac, tutaj upatruje 3:0 i tak zagram. Mysle ze nie zmeczyli sie za bardzo z Turkami

Olsztyn-Czestochowa

hmmm @2.0 na handi -1.5 Czestochowy? Ja to biore z pocalowaniem reki. Licze ze Olsztyn wroci do dyspozycji z poczatku sezonu. Do wariata wrzucam -2.5

ot tyle

Do góry
#3604763 - 09/01/2010 00:14 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: kazow]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Odnośnie meczu Rzeszowa, bo w środę grał młody Głód(92`) na libero zamiast Igły. Ze stronki drużyny Rzeszowa(assecoresovia.pl):

- O tym czy na libero zagra Krzysiek Ignaczak czy Tomek Głód zadecyduje lekarz. Decyzja zostanie podjęta w sobotę. Lepiej, jeżeli będzie taka potrzeba, aby &#8222;Igła&#8221; całkowicie się wyleczył &#8211; informuje A. Kowal. &#8211; Zawodnik ten był w &#8222;12&#8221; na mecz mistrzem Turcji, ale nie było potrzeby, aby wchodził na boisko.

Dodam od siebie, że oglądałem praktycznie cały mecz środowy Rzeszowa z Turkami i Głód zagrał naprawdę dobre spotkanie. Czytałem też,że bardzo się denerwował przed meczem, ale w trakcie zeszła z niego trema i grał dobrze. Pare fajnych obron i pewne przyjęcie. Takze jesli utrzyma swoją dyspozycję psychiczną (w przypadku gdy będzie musiał znowu zastąpić Igłe) to nie martwiłbym się o wyraźny spadek jakości na pozycji libero.
Wiadomo Igła to Igła, ale ten młody chłopak naprawdę daje radę , że tak powiem tongue

Do góry
#3604778 - 09/01/2010 00:21 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: kazow]
Darwin Offline
Wujas

Bełchatów gra u siebie i myślę, że jednak skończy się 3-0 . Wlazły wraca do swojej dawnej dyspozycji , zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie w meczu z Knack, ponadto myślę , że na krajowych parkietach Skra będzie chciała w końcu zdecydowanie i pewnie wygrać a rywal jest do tego idealny. Napompował się troszeczkę balon w związku ze zwycięstwem pucharowym w Bydgoszczy jednak rewanżowe spotkanie pokazało miejsce w szeregu Wielunia. Ja w swoich weekendowych kuponach pogram także Skrę -2,5 seta. 1.50 Unibet.
Pozdrawiam

Do góry
#3604848 - 09/01/2010 00:34 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Darwin]
Darwin Offline
Wujas

Miałem na myśli under 160.5 pkt 1.50 co równa się z wynikiem 3-0.

Do góry
#3604852 - 09/01/2010 00:34 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Darwin]
Wojtas_ Offline
Wodzirej

To okreslenie "pokazało miejsce w szeregu" mi nie pasuje do tego meczu, ogladałeś ten mecz ? Bo Bydgoszcz naprawde nie zrobiła zadnego pogromu, zadecydowało kilka piłek, jak w poprzednim meczu w Bydgoszczy, teraz wiecej szczescia i zimnej krwi zachowali bydgoszczanie. Wielun gra lepiej jak nie są stawiani w roli faworytow i nie mają czegoś "dużego", że tak powiem do ugrania. W tamtym roku było podobnie,PP 3-0 w Czewie i 0-3 u nas, po prostu psycha siadła troszke. Ale w Bełchatowie naprawdę będzie ciężko o coś, Kurek wypoczęty bo nie grał za dużo, Wlazły wraca powoli powoli do formy, ogolnie cała drużyna złapie niedługo drugi oddech i wtedy zacznie się poważne granie i w lidze i w europejskich pucharach. Ja osobiście znając łatwość Skry w psuciu w meczu jakiegoś seta skłaniałbym się ku +2,5 Wielun, bo kurs wyższy, a -2,5 to bałbym się grać.
Ale nie obstawiam tego meczu, bo równie dobrze może Skra wygrać szybko 3-0 jak i 3-1.

Do góry
#3604919 - 09/01/2010 00:49 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Wojtas_]
Darwin Offline
Wujas

Samego meczu nie oglądałem natomiast znam wyniki poszczególnych setów i wiem , że nie było to łatwe zwycięstwo Bydgoszczy. Tak jak powiedziałeś psychika w końcówkach niestety nie pomagała Pamapolowi dlatego też ostatecznie polegli. Używając zwrotu " pokazało miejsce w szeregu " miałem również na myśli odporność psychiczną dlatego napisałem tak a nie inaczej. Jak wiadomo , to też jest element rywalizacji, który ustawia poszczególne drużyny bądź zawodników w hierarchii i w przypadku Pamapolu się to sprawdziło smile Na pewno nie odbieram im ambicji, umiejętności i zaangażowania.

Do góry
#3605056 - 09/01/2010 01:15 Re: PlusLiga Mężczyzn 2009/2010 [Re: Darwin]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Ja nauczony doświadczeniem odpuszczam polską ligę po dobrych meczach pucharowych w wykonaniu naszych drużyn, tym bardziej, że u mężczyzn zaliczyliśmy komplet! (Skra, Reska, Węgiel, ZAKSA, Czewa). Poza tym te kursy jakieś takie ni w ząb, ani to kuszące, ani zawyżone.

Pozdrawiam.

Do góry
Strona 8 z 33 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 32 33 >

Moderator:  rafal08