#3592164 - 03/01/2010 02:05
Re: Olimpiada - wolna dyskusja, quasi czat
[Re: Rivaldinho]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
To może ja rozpocznę, zastanawiam się nad ilością medali jakie może zdobyć Polska na tych IO. Niektórzy, jak Tomasz Zimoch z Polskiego Radia uważa, że mogą to być nasze najlepsze zimowe igrzyska w historii. W związku z tym moje pytanie - do osób bardziej obytych w temacie - ile szans medalowych ma Justyna Kowalczyk?
|
Do góry
|
|
|
|
#3592297 - 03/01/2010 02:55
[Re: podstawek]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
podstawek,a bieg na 10km stylem klasycznym?
|
Do góry
|
|
|
|
#3592305 - 03/01/2010 03:03
[Re: Giertyszek]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3594433 - 04/01/2010 03:18
[Re: Giertyszek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/05/2004
|
To może ja rozpocznę, zastanawiam się nad ilością medali jakie może zdobyć Polska na tych IO. Niektórzy, jak Tomasz Zimoch z Polskiego Radia uważa, że mogą to być nasze najlepsze zimowe igrzyska w historii. W związku z tym moje pytanie - do osób bardziej obytych w temacie - ile szans medalowych ma Justyna Kowalczyk? Najlepsze Igrzyska w historii to musiałyby być 3 medale (w tym jeden złoty,żeby nie masturbować się różnymi interpretacjami). Kto poza Kowalczyk ? No ...nerwowo... W skokach to raczej ...do budki z piwem... Snowboardy ? Hm...ani chybi sędziowie sp.ierdolą... Łyżwiarze szybcy? Bez jaj - każde 8-e miejsce - nad wyrost. Szczelby...no Panie...no nie... Sikora...20-30 procent szans...ale to i tak optymistycznie... Zostaje Kowalczyk - i tutaj bym to widział tak... 10 dowolnym - od 3 do...8-ego... Sprint klasykiem - brązik biorę w ciemno. Na dochodzenie - sreberko. 30 klasykiem złociutkie. Czyli mimo wszystko może być ,że Olimpiada najlepsza...
|
Do góry
|
|
|
|
#3594473 - 04/01/2010 03:31
[Re: forty]
|
Carpal Tunnel
|
No i czegos takiego jak bieg poscigowy(2x7.5km) nie ma !!
Jest za to bieg na dochodzenie 2x7.5km forty...nie czepiaj się człowieka...cała stawka oprócz pierwszej laluchny będzie ścigać i dochodzić ( albo nie...).Fakt,że bieg na dochodzenie się ładniej nazywa... Nazewnictwo nie ważne...medale qrwa są ważne!
|
Do góry
|
|
|
|
#3594500 - 04/01/2010 03:39
[Re: onda]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
absolutnie ,Nikogo się nie czepiam,po tym co dzis ,zobaczyłem(poczytałem) na Qasi- czat,gdzie ludzie grali sprinty myśląc ,że po kwalikikacjach są 4-osobowe finały,ja nikogo się nie czepiam. Ja nie mogę wyjść z podziwu. Polecam wszystkim ,Kto nie sledził - dyskusja na qasi-sporty zimowe
Ale,ale,wiem ,że to może co nie co śmieszne,ale druzyny skoczków bym nie przekreslał.Kto wie, komu tam powieje?
|
Do góry
|
|
|
|
#3594540 - 04/01/2010 03:51
|
Carpal Tunnel
|
absolutnie ,Nikogo się nie czepiam,po tym co dzis ,zobaczyłem(poczytałem) na Qasi- czat,gdzie ludzie grali sprinty myśląc ,że po kwalikikacjach są 4-osobowe finały,ja nikogo się nie czepiam. Ja nie mogę wyjść z podziwu. Polecam wszystkim ,Kto nie sledził - dyskusja na qasi-sporty zimowe
Ale,ale,wiem ,że to może co nie co śmieszne,ale druzyny skoczków bym nie przekreslał.Kto wie, komu tam powieje? No nie przekreślałbym na punktowane miejsce,ale medal ??? O Austriakach nie dyskutujmy - 2 nie upadnie...bez jaj. Norwegowie skwaszą? - raczej krok po kroku idą spokojnie w górę... Ahoneny...no tutaj trudno sobie wyobrazić,żeby mogli upaść niżej... Japończyki i Niemce też nie będą się bez powodu przewracać... Ale przede wszystkim to ja nie widzę 8 skoków bez jednej - dwóch wpadek u naszych...(Mateja nie skacze...ale raczej do Vancouver poleci...a pechowy jest jak sqrwesyn... )
|
Do góry
|
|
|
|
#3595185 - 04/01/2010 18:06
|
Kania gostyń
Meldunek: 27/08/2005
|
Co do Kowalczyk, to bierzmy przede wszystkim pod uwagę to, jak trasy będą w Kanadzie. Wiadomo, że Justyna najlepiej czuje się pod górę, a tam niestety tych podbiegów będzie jak na lekarstwo. Co prawda przed sezonem trener Wierietielny mówił, że Justyna będzie przygotowywała się do sezonu właśnie pod względem bardziej płaskich tras. Konkurencja będzie oczywiście wielka. Steira, Follis, Saarinen, która otwarcie mówi o kilku medalach, poza tym Kuitunen, która na początku sezonu jest w słabszej formie, dalej Longa, powracająca w tym sezonie Smigun (ona może być czarnym koniem igrzysk), Bjoergen, Kalla, Rosjanki Jeśli chodzi o poszczególne biegi to na tą chwilę i trasy jakie tam będą widziałbym to tak:
sprint klasykiem: Majdic.....dopiero później Saarinen, Kowalczyk, Bjoergen, Prochazkowa, może także Kuitunen
10km dowolnym: Steira, Follis, Saarinen, Kalla, Bjoergen, któraś z Rosjanek, Kowalczyk, Nystad
2x7,5km: Saarinen, Bjoergen, Kowalczyk, Steira, Follis, Smigun
30km klasykiem: Kowalczyk, Saarinen, Kuitunen, Longa, Bjoergen, Steira, Rosjanki, Smigun
|
Do góry
|
|
|
|
|
|