Mam takie pytanie do tych co mają konto na moneybrokers w EUR ,w jaki sposób wpłacacie na nie EUR czy używacie do tego konta walutowego lub wpłacacie na konto PLN a MB samo je przewalutuje ? Bardzo był bym wdzięczny za odp ,a także czy lepiej(bardziej opłacalne) jest mieć konto walutowe czy przelewać PLN na konto MB w EUR? Ostatnie pytanie jest takie który bank(oprócz mbanku bo ja bym potrzebował takiego banku,który ma te samą oferte lub zbliżoną co mbank lecz żeby miał własną siedzibe żeby wrazie problemu mógł sie tam udać i wszystko wyjaśnić) jest najlepszy do korzystania z usług Moneybrokers bo nie wiem który wybrać? Bardzo proszę o pomoc gdyż jestem w tym całym moneybrokers mało zorjentowany co i jak.
1. wpłatę robisz ze swojego konta w banku w złotówkach, a MB samo ci to zamieni na Euro, nie trzeba mieć konta walutowego 2. Ja polecam inteligo ps ile jeszcze razy zadasz to samo pytanie?
No dobrze wpłacam pieniądze ze swojego konta złotówkowego a MB mi je zamienia na EUR tylko potem gdy chce wypłacić pieniadze EUR na moje konto złotówkowe to także zostaje jeszcze raz przewalutowane? Jeśli tak czy jet to nadal opłacalne?
Ostatnie pytanie jest odnośnie tej karty o której przeczytałem wcześniej w tym dziale
OTO CYTAT WYPOWIEDZI:
Moze je ściągnąć na kartę kredytową.
Jak konto w MB(EUR), to na kartę(PLN/EUR) wraca EUR
i co prawda jest przewalutowanie ale znacznie przyjemniejsze
bo po kursie sprzedaży (czyli najwyższym).
Tak przynajmniej mam w swoim banku.
Moje pytanie brzmi jak i gdzie mogę dostać taką kartę?