coś napisali ale coś innego mieli na mysli.
Rany Boskie, czy można pisać bardziej bez sensu?
![smirk smirk](/forum/images/graemlins/default/smirk.gif)
Co Ty w ogóle wiesz o tym co kto myślał? A po drugie co to kogo obchodzi skoro nie jest to w ogóle ważne, bo liczy się tylko końcowy tekst ustawy.
Nie mogę... "napisali tak ale myśleli o czymś innym". Normalnie ekspertyza roku!
![grin grin](/forum/images/graemlins/default/grin.gif)
Skoro w ogóle nie czytałeś ustawy to po co się w jej sprawie wypowiadasz? Jest link, ściągnij sobie PDF'a z rządowej strony, i przeczytaj go. I wtedy wróć to porozmawiamy.
![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
Ja przeczytałem fragmenty dotyczące zakładów wzajemnych i nawet podałem te części, które zmieniono:
zniesiono zakaz gry zagranicą oraz jest teraz napisane jasne jak wół, że do jakiejś tam kwoty zwolnione od podatku są
zakłady wzajemne postawione także w innych krajach UE.
Od lat każdy rząd się bał nowelizować tę ustawę bo wtedy nie mogliby pozostawić tego bubla prawnego, stąd duże
![piwo piwo](/forum/images/graemlins/default/whistle.gif)
dla Platformy Obywatelskiej za zrobienie nowej ustawy, w której usunięto ten zakaz. Do tego kolejny
za to, że dostosowano ordynację podatkową by osoby grające kupony do danej kwoty (tej co ma zastosowanie w przypadku krajowych bukmacherów) były zwolnione z płacenia podatku.
Tak więc pod względem tej ustawy to mamy to co chcieliśmy.
![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
Druga sprawa to gry hazardowe (wirtualny jednoręki), bo tutaj mogą rzeczywiście się za to zabrać. Ale pod względem zakładów to zrobili nam świetny prezent na Nowy Rok.