Unilever Volei - RC Cannes
Typ:
Cannes
@1,95 sportingbet 4/10To już ostatni dzień turnieju w Bazylei, mecz typowany przeze mnie jest finałem tych rozgrywek. Nie mam w zwyczaju typować finałowych spotkań, tym razem jednak zrobię wyjątek bo widzę lekkie value w typie na Francuzki, ale po kolei. Unilever to zespół brazylijski, dowodzony przez znanego wszystkim Rezende (trener repr. męskiej). W składzie z kilkoma świetnymi zawodniczkami, wśród których prym wiedzie Fabiana. I na tym bym zakończył charakterystykę Brazylijek. Ich gra na tym turnieju nie zachwyciła mnie. Widziałem 3 mecze z ich udziałem i w żadnym nie rzuciły na kolana. Dobrą grę przeplatają ze sporymi przestojami, podczas których Rezende drze się wniebogłosy, osądza sędziów, wszystkich dookoła. Całość powoduje nerwową atmosferę i wtedy właśnie Unilever traci seriami punkty. Cannes za to spisuje się wybornie. Zawodniczki francuskie kontynuują znakomitą formę z Ligi Mistrzyń, wygrywając w Bazylei wszystkie mecze bezproblemowo po 3-0. Ich gra podoba się oku, grają bardzo skutecznie, nieszablonową zagrywką. Ja osobiście wystawiłbym je w roli delikatnego faworyta, analitycy uważają inaczej, więc gram.
Jak wspomniałem jest to finał, więc bez szaleństwa ze stawką.
PS.
Bwin już lekko zjechał z kursem na Cannes, z 1,90 -> 1,72, w b365 też zaczynają się spadki.