coś napisali ale coś innego mieli na mysli.
Rany Boskie, czy można pisać bardziej bez sensu?
Co Ty w ogóle wiesz o tym co kto myślał? A po drugie co to kogo obchodzi skoro nie jest to w ogóle ważne, bo liczy się tylko końcowy tekst ustawy.
Nie mogę... "napisali tak ale myśleli o czymś innym". Normalnie ekspertyza roku!
Skoro w ogóle nie czytałeś ustawy to po co się w jej sprawie wypowiadasz? Jest link, ściągnij sobie PDF'a z rządowej strony, i przeczytaj go. I wtedy wróć to porozmawiamy.
Ja przeczytałem fragmenty dotyczące zakładów wzajemnych i nawet podałem te części, które zmieniono:
zniesiono zakaz gry zagranicą oraz jest teraz napisane jasne jak wół, że do jakiejś tam kwoty zwolnione od podatku są
zakłady wzajemne postawione także w innych krajach UE.
Od lat każdy rząd się bał nowelizować tę ustawę bo wtedy nie mogliby pozostawić tego bubla prawnego, stąd duże
dla Platformy Obywatelskiej za zrobienie nowej ustawy, w której usunięto ten zakaz. Do tego kolejny
za to, że dostosowano ordynację podatkową by osoby grające kupony do danej kwoty (tej co ma zastosowanie w przypadku krajowych bukmacherów) były zwolnione z płacenia podatku.
Tak więc pod względem tej ustawy to mamy to co chcieliśmy.
Druga sprawa to gry hazardowe (wirtualny jednoręki), bo tutaj mogą rzeczywiście się za to zabrać. Ale pod względem zakładów to zrobili nam świetny prezent na Nowy Rok.