#3509290 - 12/11/2009 21:44
Re: NOWELIZACJA USTAWY O GRACH I ZAKŁADACH WZAJEMNYCH [4]
[Re: Conrad]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Pewnie, że same przepisy nie oznaczają sukcesu. I ja się zgodzę, że prawdopodobieństwo ciekawego produktu z ich strony jest małe. Ale nie odbierajmy nikomu szans w kategoriach pewności ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3509369 - 12/11/2009 22:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
|
Obiektywnie, to nasi bukmacherzy mają punkty naziemne, wiec mogliby się cieszyć większym zaufaniem niż firma zarejstrowana na szkrzynke pocztową na Giblartarze ![smile smile](/forum/images/graemlins/default/smile.gif) Wysatwiajac naszych bukmacherów na rynek internetowy mamy kwestie czy ich kapitał jest wystarczający, no i czy technologiczne sobie poradzą na rózne zagrożenia w sieci. Ja bym zagrał z miła chęcią w necie u polskiego buka. JEdnak ich wadą jest to że nie sponsorują sportu! Gdzie ich reklamy? Zakaz reklamy? Wystarczy dać samą markę nie trzeba dawać produktu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3509411 - 12/11/2009 22:57
|
addict
Meldunek: 03/03/2006
|
Z tego co wiem to Betgun jest ściśle powiązany z Millenium natomiast Doxxbet z Tipsport więc jakieś próby wejścia na rynek internetowy podejmowane są. Narazie według mnie raczej mogą walczyć jedynie o klienta Europy Wschodniej i Centralnej.Anglicy to wiadomo przywiązani do określonych firm, klienci Europy Zachodniej w większości traktujący grę jako rozrywkę są klientami firm wydających miliony na reklamę jak Bwin czy Sportinbet np, które w dużej mierze zgarniają tzw. niedzielnych graczy dla których np. marża bukmachera nie ma żadnego znaczenia. Do zagospodarowania jest jeszcze rynek większych stawek,mniejszych marż, braku indywidualnych limitów ale o wejście na ten rynek nie podejrzewam bukmacherów, którzy mają problem z przyjęciem kuponu za 1000zł.Tutaj jedynym konkurentem dla Pinnacle są Azjaci, którzy można powiedzieć że z szarej strefy weszli już na salony jak np 188bet sponsorujący kilka klubów Premiership.
|
Do góry
|
|
|
|
#3509524 - 12/11/2009 23:52
[Re: mamuska26]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2001
|
Schetyna trochę przesadza. Rozmowa z dzisiaj z Napieralskim o niedawnym spotkaniu szefów klubów w sprawie afery hazardowej: Nie wiem z czego to wynika, natomiast ja zauważyłem jedno niebezpieczne zjawisko, zjawisko postawy pana przewodniczącego Schetyny, który powiedział coś w ramach takiej retoryki IV RP Jarosława Kaczyńskiego - kto nie z nami ten przeciwko nam. O co chodzi dokładnie. Otóż, kiedy ja zadałem kilka bardzo rzeczowych pytań i chciałem rozwiać kilka wątpliwości, no bo po to, to spotkanie w końcu było, przewodniczący klubu Platformy Obywatelskiej Grzegorz Schetyna mówi: jeżeli nie głosujecie, jeżeli nie będzie szybkiej pracy, jeżeli zgłosicie poprawki znaczy jesteście z hazardem, no to mi przypomina zawołanie Kaczyńskiego - to nie z nami ten przeciwko nam. Ja powiedziałem, na taki tryb postępowania się nie zgadzam, bo to już jest szantaż i dałem do zrozumienia to panu premierowi i wszystkim zgromadzonym na tym spotkaniu. Marszałek Komorowski pytał czy były przeprowadzone konsultacje, zgodnie z procedurą, bo każda ustawa musi być konsultowana przez różne środowiska, przez związki zawodowe, no, tu powstała konsternacja. Michał Boni, pan minister Michał Boni mówił, że tak, że już są prowadzone, że - no niektórzy się wypowiadali w mediach, więc to można uznać za konsultacje, no zdziwiłem się bardzo, czy to można. Zapytałem, czy było to konsultowane ze związkami zawodowymi, w ogóle dlaczego pytałem o takie rzeczy? Otóż ja nie chcę być oskarżony, że jestem współtwórcą jakiegoś bubla prawnego, dlatego że premier chce się oczyścić. Ja byłem zdziwiony, że na moje pytania, choćby na przykład o zgodności z prawem Unii Europejskiej, no odpowiadał ustnie tylko pan minister Dowgielewicz, a nie było analiz na piśmie. Pytałem o to, jakie są skutki do budżetu, pytałem czy były robione przez rząd analizy, czy nie będzie szarej strefy. Na te pytania odpowiedzi niestety twierdzącej od pana premiera nie dostałem. I co najważniejsze, poprosiłem pana premiera i marszałka, aby przed pracami nad tą ustawą dali słowo, słowo następujące, że wszystko co będziemy robili w takim szybkim tempie przy tej ustawie jest zgodne ze wszystkimi normami. Cała rozmowa: http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Grzegorz-Napieralski#multimedia
|
Do góry
|
|
|
|
#3509714 - 13/11/2009 01:09
[Re: mazik]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
http://www.tvn24.pl/-1,1628359,0,1,sprzeczne-oswiadczenia-wiceministra,wiadomosc.html się zaczyna ![laugh laugh](/forum/images/graemlins/default/laugh.gif) ps. mógłby wreszcie jakiś porządny dziennikarz (o ile jest takowy) spytac tego matoła o jego wypowiedzi z zeszłego roku,ze zalegalizują e-hazard w Pulsie Biznesu i nie tylko ![blush blush](/forum/images/graemlins/default/blush.gif) mam nadzieje,ze jednak po nitce do kłebka dojda i do tego ![wink wink](/forum/images/graemlins/default/wink.gif)
|
Do góry
|
|
|
|
#3510162 - 13/11/2009 04:07
[Re: DJ SOSNA]
|
journeyman
Meldunek: 31/01/2007
|
Schetyna trochę przesadza. Rozmowa z dzisiaj z Napieralskim o niedawnym spotkaniu szefów klubów w sprawie afery hazardowej: Nie wiem z czego to wynika, natomiast ja zauważyłem jedno niebezpieczne zjawisko, zjawisko postawy pana przewodniczącego Schetyny, który powiedział coś w ramach takiej retoryki IV RP Jarosława Kaczyńskiego - kto nie z nami ten przeciwko nam. O co chodzi dokładnie. Otóż, kiedy ja zadałem kilka bardzo rzeczowych pytań i chciałem rozwiać kilka wątpliwości, no bo po to, to spotkanie w końcu było, przewodniczący klubu Platformy Obywatelskiej Grzegorz Schetyna mówi: jeżeli nie głosujecie, jeżeli nie będzie szybkiej pracy, jeżeli zgłosicie poprawki znaczy jesteście z hazardem, no to mi przypomina zawołanie Kaczyńskiego - to nie z nami ten przeciwko nam. Ja powiedziałem, na taki tryb postępowania się nie zgadzam, bo to już jest szantaż i dałem do zrozumienia to panu premierowi i wszystkim zgromadzonym na tym spotkaniu. Marszałek Komorowski pytał czy były przeprowadzone konsultacje, zgodnie z procedurą, bo każda ustawa musi być konsultowana przez różne środowiska, przez związki zawodowe, no, tu powstała konsternacja. Michał Boni, pan minister Michał Boni mówił, że tak, że już są prowadzone, że - no niektórzy się wypowiadali w mediach, więc to można uznać za konsultacje, no zdziwiłem się bardzo, czy to można. Zapytałem, czy było to konsultowane ze związkami zawodowymi, w ogóle dlaczego pytałem o takie rzeczy? Otóż ja nie chcę być oskarżony, że jestem współtwórcą jakiegoś bubla prawnego, dlatego że premier chce się oczyścić. Ja byłem zdziwiony, że na moje pytania, choćby na przykład o zgodności z prawem Unii Europejskiej, no odpowiadał ustnie tylko pan minister Dowgielewicz, a nie było analiz na piśmie. Pytałem o to, jakie są skutki do budżetu, pytałem czy były robione przez rząd analizy, czy nie będzie szarej strefy. Na te pytania odpowiedzi niestety twierdzącej od pana premiera nie dostałem. I co najważniejsze, poprosiłem pana premiera i marszałka, aby przed pracami nad tą ustawą dali słowo, słowo następujące, że wszystko co będziemy robili w takim szybkim tempie przy tej ustawie jest zgodne ze wszystkimi normami. Cała rozmowa: http://www.radiozet.pl/Programy/Gosc-Radia-ZET/Grzegorz-Napieralski#multimedia Głososwałem na tych cudaków i przyznaję się do błędu! TO JEST JAKAS PARODIA! TUSK EWIDENTNIE ZAMIATA POD DYWAN ŁAPÓWKI CHLEBOWSKIEGO I KOLESI! QRWA RYDZYK SIĘ CHOWA...
|
Do góry
|
|
|
|
#3510611 - 13/11/2009 06:41
|
old hand
Meldunek: 25/06/2003
|
Strona Pinnacle dla mnie łatwa w obsłudze, w dodatku jeden już z nielicznych bukmacherów oferujących uczciwe zasady limity zarówno dla przegrywających jak i wygrywających zawsze takie same. Czasami limity 1 EUR w Pinnacle jak Ktoś im podpadnie, w gruncie rzeczy to co napiszę poniżej to 5 lat temu sam bym w to nie uwierzył a nawet nie pomyślał ani sekundę że można w takie coś uwierzyć , a teraz mówię to z pełną świadomością, to nie jest żart to co powiem "-Na czym Pinnacle się w ogóle nie zna ?? - Na sportach amerykańskich "
|
Do góry
|
|
|
|
#3511124 - 13/11/2009 16:48
[Re: rafałek]
|
addict
Meldunek: 03/03/2006
|
Gram lata w Pinnacle, znam ludzi tam grających i wygrywających nikt nigdy nie miał z nich tam indywidualnego limitu.Możesz sprecyzować co znaczy zwrot "ktoś im podpadnie" bo tak to każdego bukmachera można pomawiać.
|
Do góry
|
|
|
|
#3511356 - 13/11/2009 21:04
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3511370 - 13/11/2009 21:08
[Re: AGASSI]
|
|
http://www.e-play.pl/index.php?action=page&view=23&id=20074&page=1Władze Holandii mogły się ostatnio utwierdzić w przekonaniu, że utrzymają system monopolistyczny na swoim rynku hazardowym, skoro Bwin przegrał ne dawno przed ETS-em z portugalskim monopolistą. Trybunał uznał w tym przypadku prawo organizacji Santa Casa do wyłączności na usługi hazardowe w sieci, czemu miała przyświecać idea ochrony moralności publicznej i zwalczania ewentualnych negatywnych skutków grania. Jednak ta sprawa to przypadek szczególny - Santa Casa ma w Portugalii monopol na hazard od kilkuset lat.
|
Do góry
|
|
|
|
#3511571 - 13/11/2009 22:35
[Re: AGASSI]
|
Pooh-Bah
|
Że monopol, to mało powiedziane. Jest organizacją non-profit.
|
Do góry
|
|
|
|
#3511987 - 14/11/2009 01:05
[Re: Art300]
|
journeyman
Meldunek: 29/04/2005
|
http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-...-dlugi-24092009Program Sprawa dla reportera z 24 września 09, czyli jeszcze przed aferą. W drugiej części programu poruszona jest sprawa legalności hazardu sieciowego. Wypowiada się też wielki "znafca" tematu Kapica. Do rzeczywistych ekspertów w dziedzinie hazardu należy Marek Czarkowski i to jego należało by słuchać, zamiast nieudolnych polityków. http://www.tvp.pl/publicystyka/polityka/minela-dwudziesta/wideo/12112009W dalszej części wczorajszego programu jest wywiad z Czarkowskim (o godz. 20:33), który twierdzi m.in. , że e-hazard jest nie do ruszenia. Aby pominąć pierwszą część tego programu trzeba nacisnąć prawy przycisk myszy, najechać na właściwości i skopiować do przeglądarki link z lokalizacji.Wtedy program odtwarzany będzie w WMP.
|
Do góry
|
|
|
|
#3512042 - 14/11/2009 01:16
[Re: Karlo]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#3512160 - 14/11/2009 01:39
[Re: Art300]
|
Pooh-Bah
|
W końcu darowizny dla fiskusa są chyba dozwolone:)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|