AZS Koszalin (-6.5) - Polpharma Starogard
1.85 (
Unibet/Gamebookers)
5/10
77:89 dla Polpharmy. Moj blad, bo nie wzialem pod uwage, ze trenerem AZS-u jest Mariusz Karol, czyli "many", z ktorym trudno o sukces. Wygral PP, bo jego zespol to "jumperek team" - druzyna opierajaca sie praktycznie tylko na samych zawodnich preferujacych rzuty z 4-7 metra (Reese, Milicic, Kuebler, Arabas) jak siedzi moga pokonac kazdego, a jak nie to i od kazdego otrzymac lanie (vide spotkanie ze Stalowka).
Koszalin z druzyn NBA mozna porownac do Dallas Mavericks i Phoenix Suns. Przy mocniejszej obronie i zwolnieniu gry sa bezradni, tracac wiele swoich atutow. Dlatego tak juz odchodzac od tematu wspomne o nadchodzacej serii NBA: Suns vs. Spurs. 2.10-2.20 na awans Spurs to wg mnie niezly value. Spotkanie twardej obrony, zwalniania gry, graczy z wysokim IQ koszykarskim (Duncan, Ginobili) i swietnego trenera (Popovich) z Nashowska bieganina. Pewnie sie skonczy jak zawsze, czyli Spurs po raz kolejny pokonaja Suns w PO
Odnosnie mojego bettingu to od feralnych Czarnych (stawka 10/10), kiedy wielu mnie skreslilo zanotowalem bilans W:9, L:5 - to bardzo dobry wynik, a nastepny sezon po tych wszystkich doswiadczeniach bedzie lepszy.