#3498444 - 06/11/2009 23:50
Re: Ekstraklasa 13 kolejka (pechowa) 6-8 XI
[Re: Mindman]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 29/01/2002
|
#3 Pt 06/11/09 20:00
Wisla Krakow - Legia Warszawa
Typ: Legia handicap +1.0 ( czyli klasycznie x2 ale tu wyższy kurs )
Kurs: 1,95 Zmieniłeś zdanie McDziarz? hehe dobre McDziarz wszedzie pisze posty ze wisla pewka a tutaj w konkursie daje x2 legie heheh dobre :))
|
Do góry
|
|
|
|
#3498503 - 07/11/2009 00:21
[Re: jerome]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Jak co kolejke info z Kielc Lechia - Korona NO BET Na początek skłanialem się ku Koronie, ale nie ma co grać nic na siłe jak tak ąłdnie usmiecha się kurs na Lubin czy under 2,5 w Sosnowcu. Ale wróćmy do Korony. Brak Vuko i Nikoli za kartki. Wraca najbardziej waleczny piłkarz - Wilk i snajper Gajtkowski. Mnie cieszy, że Motyka coraz częściej wstawia do składu młodych piłkarzy. Kiełb już stał się najlepszym Kieleckim piłkarzem, Kal już się prezentuje bardzo fajnie i dzisiaj zastąpi na lewej obronie Mijajlovicia (co wcale nie będzie gorsze). Takich młodych, fajnych graczy jest jeszcze kilku (Korona rok temu mistrz Polski juniorów, 2 lata temu przegrali mistrza ME tracąc bramkę w ostatnich minutach pojedynku z Wisłą w Krakowie - którzy to zostali mistrzami) - także potencjal jest ogromny. Co warto także zaznaczyć, że z Wisłą bramki strzelali napastnicy (Konon i Gawęcki). Motyka wreszcie zostawił takich grajków jak Paknys czy Nawotczyńki i mam nadzieje, że ich dni już są policzone. Markiewicz, nie jechałby całej Polski jakby nie był zdolny do gry. Także skład prawdopodobnie będzie taki, Cierzniak- Kuzera, Hernani, Markiewicz, Kal-Sobolewski, Wilk, Zganiacz, Kiełb - Edi, Gajtkowski. W Lechii gra 3 eks-Kielczan. Każdy z nich ma papiery na granie. Zabłocki jakby tyle nie pił i choć troszke miał w głowce poukładane byłby świetnym zawodnikiem - bo talent ma. Kowal (mistrz wymuszania karnych ) ma bardzo fajną technike i swietnie się zastawia. Jednak najlepiej sobie nad morzem radzi Kaczmarek (Kaka). Jednak kompletnie nie mogę wyobrazić sobie go w defensywie. Zawodnik niesamowicie szybki z ogromnym ciągiem na brame. Ryba będzie go dzisiaj wkręcał. Inna sprawa to wyczytałem na innym forum , że Kafarski ma zagrać systemem 4-3-3 co było by samobojstwem, grac z drużyną której najwekszą siłą są skrzydła i pomoc. Ogólnie Korona gra ładnie ale przegrywa, strzela po 2 bramki Mistrzowi i Wicemistrzowi Polski grając w 9-tke. Nawet już sam Motyka mówi, że woli wygrywać po 1-0 niż grac łądnie dla oka. Jaką, Korone zobaczymy dzisiaj, napewno waleczną gdyż na boisku będą, Kiełb, Kal, Wilk, Kuzera a może jeszcze Gawęcki, ale niestety dalej popełniającą błedy w obronie. 1.9 na Lechie bym nie postawił bo tu może być wszystko. Jedyne co dzisiaj postawie w związku z tym meczem to żołądkową na stole . Na dzisaj Lubin powinien wymęczyc zwycięzstwo z Odrą, która mam nadzieje że wreszcie pożegna się z ekstraklasą. Przedewszystkim na ławce Smuda - kontra Moskal. Doświadczenie, charyzma, zaufanie milionow kibiców w Polsce kontra jakiś tam trener o którym ciężko mi cokolwiek powiedzieć. Odra obok Cracovi jest teraz najsłabszą druzyna w lidze do tego Miedziowi zawsze dobrze radzili sobie z Wodzisłowianami. Piłkarze gości powoli wracają po kontuzjach - Bartczak, Plizga. U gospodarzy problemy, problemy. Niedość, że w klubie się źle dzieje to jeszcze dochodzą tragiczne informacje z samego Wodzisławia. 2.50 na Betfair wygląda smacznie. Legia bez napastników, ale z najlepszą obroną w lidze. 2 Bramki strzeliła Legii tylko Korona, ale warto dodać, że złocisto-krwiści oddali tylko w celne strzały. Do tego do bramki wraca Pawełek, który mimo wszystko jest lepszy od Cebanu. Under 2,5
|
Do góry
|
|
|
|
#3498541 - 07/11/2009 00:44
[Re: drfocus]
|
enthusiast
Meldunek: 20/02/2005
|
Witam : Z tym typem na Korone to ja bede dyskutowal , bo ja postawilem akurat na Lechie a to dlatego ze naprawde graja dobra pilke , techniczna ,piłka szybko chodzi od nogi do nogi , na poczatku brakowało im strzelcow bramek , ale powoli zaczynaja sie przelamywac . Kilka ich ostanich meczy było naprawde dobre( Ogladalem na Canal +) . Co do Korony to raczej nie brał bym za bardzo na serio tych 2 bramek dla korony z wisła czy Legia za cos specialnego .Gdyby Wisła potrzebowala w tym meczu 10 Bramek to by tyle strzeliła, poprostu w koncowce odpuscili a w Koronie weszli rezerwowoi poszarpali i strzelili , ale dlamnie to Korona za bardzo gra ofensywnie nie majac dobrego zabezpieczenia w defensywie. Dlamnie: Lechia Gdnask-Korona Kielce 1 wynik w okolicach 3-1.
|
Do góry
|
|
|
|
#3498542 - 07/11/2009 00:45
[Re: FanJagi]
|
veteran
Meldunek: 22/03/2009
|
Mecz: Odra Wodzislaw Slaski - Zaglebie Lubin Typ: Poniżej 2.5 gola Kurs: 1,53 Bukmacher: Betfair Analiza:
Typ oparty na statystykach. Otóż jest to mecz dwóch drużyn z dolnych rejonów tabeli Ekstraklasy i jak można się domyśleć nie są to ekipy zbyt bramkostrzelne (Odra 8, Zagłębie 7). Warto również zwrócić uwagę na statystykę under/over 2.5 w tym sezonie. Statystyka Odry to 4/8 (under/over) jeszcze gorzej wygląda to w Zagłębiu 3/9. W poprzednim sezonie Odra zakończyła tą statystykę 11/19, Zagłębia nie będę liczył bo grał w niżej klasie rozgrywkowej. Warto jeszcze zwrócić uwagę jak oba kluby prezentują się odpowiednio Odra w meczach u siebie i Zagłębie w meczach wyjazdowych. Otóż Odra grał 6 razy na własnym obiekcie i tylko raz zanotowała over 2.5 (z Ruchem 1:3). Zagłębie na wyjazdach grało 6 razy i zanotowało 2 overy. W przypadku Zagłębia jest to jednak nieco mylące ponieważ owe overy miały miejsce jeszcze za kadencji "trenera" Lesiaka a "Miedziowi" kontynuowali serię meczów w których tracili po 4 gole.
|
Do góry
|
|
|
|
#3498545 - 07/11/2009 00:52
[Re: Malina_BvB]
|
enthusiast
Meldunek: 20/02/2005
|
Co do meczu Wisła Kraków-Legia Warszawa: Dlamnie raczej tutaj pewna wygrana Wisły ,Legia nie radzi sobie na wyjazdach ,brak napastnikow w takim meczu jak z wisłą to moze byc duzy problem. Co do boiska to nie wydaje mi sie juz tak duzym problemem dla wisły ze graja w sosnowcu to nie jest ich jeden mecz w tym sezonie tylko graja tam od poczatku takze juz prawie jak u siebie . Jesli tylko Małecki z Brozkiem zagraja dobry mecz( Małecki bedzie dokladny w swoich podaniach co nie zawsze jest norma) to Wisla wygra ten mecz. Dlamnie: Wisła Kraków-Legia Warszawa 1 Dokladny wynik 2-0.
|
Do góry
|
|
|
|
#3498562 - 07/11/2009 00:59
[Re: mario145]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
#3 Pt 06/11/09 20:00
Wisla Krakow - Legia Warszawa
Typ: Legia handicap +1.0 ( czyli klasycznie x2 ale tu wyższy kurs )
Kurs: 1,95 Zmieniłeś zdanie McDziarz? hehe dobre McDziarz wszedzie pisze posty ze wisla pewka a tutaj w konkursie daje x2 legie heheh dobre :)) rozum podpowiada Wisła , serce jest za Legią więc gotówka poszła na Wisłe , a typ konkursowy prosto z serca nie odważyłbym się postawić pieniędzy na Legię , ale na taką fanaberię jak konkursowy typ już można sobie pozwolić brawo za czujne oko dla tropicieli
|
Do góry
|
|
|
|
#3499282 - 07/11/2009 06:18
|
Pooh-Bah
Meldunek: 09/02/2006
|
W Bełchatowie w miarę dobra sytuacja kadrowa. Napad i pomoc -> wszyscy zdrowi, obrona -> kontuzje Popka i od dłuższego czasu Drzymonta. Absencje w Arce -> Trytko, Bednarek, Karwan. Arka często strzela na wyjazdach ( 7 bramek ). Zabraknie w meczu z GKSem jednak Trytki ( 3 bramki ), nie wiadomo (?) czy zagra Wachowicz ( 2 bramki ). Od początku tygodnia po głowie chodzi mi over 2,5 bramki. Wątpliwości pojawiły się po potwierdzeniu powyższych absencji. Jeśli dodamy do tego passę 5 meczów GKSu bez straty bramki, a także często dość wątpliwą skuteczność Bełchatowian typ można śmiało podważyć. Arka jednak w tygodniu 1 garniuterm grała 120 minut w PP z Jagiellonią. To musi się jakoś odbić na ich grze hehe. Wśród zawodników z Górniczego Miasta wielka chęć wyśrubowania klubowego rekordu 7 kolejnych victori z rzędu. Arka oczywiście 2 wygrane i 1 remis na wyjazdach, lecz z zespołami z dolnej połówki tabeli ( Lubin, Korona, Cracovia ). Z Lechią, Polonią Bytom i Ruchem punktów okrągłe 0. Kurs na gospodarzy ~1,50 w miarę pewny. Do gry także handi na 1. Niech Gdynianie przekonają mnie do overa lub od tego pomysłu odwiodą.
|
Do góry
|
|
|
|
#3499323 - 07/11/2009 07:07
|
The Famous McD
|
więc gotówka poszła na Wisłe , a typ konkursowy prosto z serca Serce się cieszy, kieszeń nieco mniej. Skądże znowu , pierdoliłem głupoty nigdy w życiu nie zagrałem i nie zagram na Wisłe przeciwko Legii. 2000 pln postawione na x2 po kursie 2,02 w Pinnacle trzeba uznać za dobrą inwestycje
|
Do góry
|
|
|
|
#3499347 - 07/11/2009 07:36
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/01/2009
|
przecież on jest niepoważny ... cieszę się że Legia w końcu ograła Wisłę na wyjeździe,bo ostatni jej dobry mecz jaki miałem okazję oglądać to 3:3 jak trenerem był Smuda i po 2 golach Giuliano i jednej bramce Jarzębowskiego Legia prowadziła 3:1,bramki Franka i Ryśka Czerwca i skończyło się remisem przynajmniej liga będzie ciekawsza,znów można się łudzić że będzie mistrz
|
Do góry
|
|
|
|
#3499445 - 07/11/2009 16:10
[Re: Legia]
|
enthusiast
Meldunek: 23/08/2009
|
Mogłes jeszcze napisać ze zagrałes Legis dokladny wynik,bo byłeś pewny.Po fakcie to każdy mądry napisze.
|
Do góry
|
|
|
|
#3499454 - 07/11/2009 16:30
[Re: chicane]
|
The Famous McD
|
To żeby rozwiać wątpliwości na kogo grałem +0,5 Legia czyli klasyczne x2 Nie zmienia to faktu że granie Legii było nieracjonalne z mojej strony , zważywszy że w tym meczu jak trafnie przewidziałem graliśmy bez napastnika...Chinyama co robił na boisku każdy widział... Po 2 gra Legii to jedna wielka farsa...z takim Śląskiem nie oddajemy celnego strzału przez 90 minut... Oba zdarzenia były wyznaczone w granicach prawdopodobieństwa 50% i żadne analizy , żadne zaklinanie rzeczywistości tego by nie zmieniło , szanse były jak przy rzucie monetą...dwie opcje Wisła wygra Wisła nie wygra...ciut większe szanse widziałem na wygraną Wisły , ze względu na katastrofalnie spisującą się Legię na wyjazdach , 2 tak jak pisałem brak ataku w tym meczu , 3 komfort psychiczny - Legia grała ze świadomością że przegrana oznacza praktycznie dla nich koniec sezonu a Wisła w tym momencie może czuć się Mistrzem Polski mając taką przewagę nad resztą stawki więc stawka meczu mogła paraliżować Legionistów i pętać im nogi. Zagrałem trochę z przekory i w brew nakazującej nie grać logice chyba tylko dlatego że podświadomie nie dopuszczałem do siebie czarnego scenariusza wiedząc że jak Wisła odskoczy na 10 pkt to sezon byłby już dla Legii stracony a tego bardzo nie chciałem Zresztą już kiedyś wyraziłem się dosyć jasno co do sensu grania spotkań typu: Legia-Lech , Wisła-Legia , Wisła-Lech , takie mecze się ogląda a nie obstawia , bardzo rzadko robię odstępstwo od tej niepisanej reguły. Większość rozgarniętych graczy chyba również zazwyczaj omija szerokim łukiem takie mecze...
|
Do góry
|
|
|
|
#3499511 - 07/11/2009 17:49
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
McDziarz może ty grasz w dwie strony, a potem chwalisz się wygranymi kuponami , dobrze craax napisałeś wystarczy że nasza liga to parodia nie róbcie tego z tego tematu.
|
Do góry
|
|
|
|
#3499540 - 07/11/2009 18:19
[Re: Kura]
|
The Famous McD
|
akurat zarówno odnośnie meczów Legii czy Wisły to przeważnie wypisywałem tu głupoty więc nie powinno to nikogo dziwić bo to żadne novum wracając do tematu to powiem Tobie craax że nie warto grać na drużynę która jest w totalnym dołku...w ostatnich 9 meczach zdołała tylko raz wygrać... Przecież to że Polonia jest na 14ej pozycji i ma tylko 10 punktów nie jest dziełem przypadku ani splotem nieszczęśliwych zdarzeń... Jak ktoś przegrywa u siebie z Piastem Gliwice Lechią Gdańsk czy Zagłębiem Lubin nie strzelając przy tym bramki to znaczy że coś jest nie tak...w ostatnich dwóch meczach także nie strzelili bramki a stracili łącznie 4... nigdy w życiu bym nie postawił złotówki w takim meczu...chyba że miałbym coś z głową nie tak
|
Do góry
|
|
|
|
#3499552 - 07/11/2009 18:35
[Re: Legia]
|
old hand
Meldunek: 14/02/2009
|
Po 2 gra Legii to jedna wielka farsa...z takim Śląskiem nie oddajemy celnego strzału przez 90 minut... [/quote]
"z takim Śląskiem" ? tzn jakim? możesz tę myśl rozwinąć?
PS. ja z Wrocławia jestem
|
Do góry
|
|
|
|
|
|