Strona 14 z 26 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 25 26 >
Opcje tematu
#3453051 - 12/10/2009 20:04 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
ślimak Offline
enthusiast

Meldunek: 15/01/2006
Pogoń Szczecin - Dolcan Ząbki 1 1,85 Tobet bądź wersja bezpieczna 1DNB 1,38 Tobet

Jest to niezwykle ważny mecz dla układu w górnej części tabeli. Przy dzisiejszym zwycięstwie "portowcy" zbliżą się do prowadzącej dwójki odpowiednio na 2 i 5 pkt. Myślę, że drugi raz mecz taki jak z ŁKS-em im się nie przydarzy, kiedy to niewątpliwie byli stroną przeważającą, ale mądra gra taktyczna w obronie i nieco szczęścia w poczynaniach ofensywnych pozwoliło łodzianom wywieźć 3pkt.
Zespół z Ząbek jest uważany za jedną z rewelacji Unibet 1Ligi, ale tak naprawdę w meczach wyjazdowych tracą wiele ze swej wartości. Co prawda przegrali w obecnym sezonie tylko 2 razy (1-0 w Ostrowcu oraz 4-0 w Bielsku) Taktyka gości na to spotkanie wydaje się dość łatwa do przewidzenia, obrona i gra z kontry. Szczecinianie będą musieli zwrócić uwagę na Macieja Tataja - dotychczas zdobył 7 bramek (w tym hat-trick w meczu ze Stilonem). Jeśli chodzi o osłabienia w drużynie gości to niestety nie dotarłem do żadnych informacji. Natomiast Pogoń zagra bez pomocnika Pietruszki, który musi pauzować za 4 "żółtka".

Podsumowując: Portowcy wiedzą o co grają, w Szczecinie poważnie myślą o awansie, choć oficjalne wypowiedzi w tej kwestii są dość ostrożne. W następnej kolejce do Szczecina przyjedzie Widzew.... dlatego też 3 pkt. wydają się być dziś dla szczecinian wyższą koniecznością i moim zdaniem mają oni po swojej stronie więcej sportowych argumentów.

Do góry
Bonus: Unibet
#3454748 - 13/10/2009 19:57 Re: I liga 09/10 [Re: ślimak]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
GKS Katowice - KSZO Typ 1 kurs ok 1.90

Piłkarze z Ostrowca przyjechali z Nowego Sącza z bagażem 3 goli i znów muszą udać się na kolejny wyjazd tym razem do Katowic. Piłkarze KSZO do Katowic wybierają się w dniu meczu więc kilka godzin jazdy autokarem bedzie miało wpływa na ich kondycje. Do w meczu z Sandecją czerwoną kartke dostał bramkarz Wróbel i nie może wystąpić w dzisiejszym meczu, a rezerwowoi bramkarze tez nie są w pełni formy po kontuzjach. Gieksa u siebie jeszcze nie przegrała, a dzisiaj moim zdaniem powinna zainkasować wreszcie 3 pkt.

Do góry
#3454789 - 13/10/2009 20:10 Re: I liga 09/10 [Re: drfocus]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
ŁKS Łódź - MKS Kluczbork

Witam Panowie i Panie. Dzisiaj łodzianie zagrają zaległy mecz z MKS-em. Po ostatnich bardzo dobrych wynikach optymizm wraca i szansa nawet na włączenie się do walki o awans w tym sezonie nie jest zamknięta, pod warunkiem, że najpóźniej w przerwie zimowej znajdą się pieniążki na pensje dla piłkarzy. Bo gdyby nie było wcześniej zawirowań w licencją a teraz problemów z pensjami to ŁKS teraz biłby się z Górnikiem i Widzewem o najwyższe lokaty. Trochę czasu potrwało to by piłkarze w końcu łapali właściwe tempo i ostatnio wychodzi to znakomicie. Po wygranej w Szczecinie z Pogonią 2:0 przyszedł mecz u siebie ze Zniczem Pruszków, wygrany 3:0 oraz remis 1:1 w Zabrzu z Górnikiem, gdzie mało brakowało a ŁKS wróciłby z tarczą bo był wyraźnie lepszy. Teraz (dzisiaj i w sobotę) czekają Nas dwa mecze które za wszelką cenę trzeba wygrać by wrócić do walki. MKS i Górnik Łęczna na pewno są w naszym zasięgu i powinno być dobrze.
Wczoraj na spotkaniu kibiców z piłkarzami, kapitan Marcin Adamski powiedział jasno, że nie ma żadnego konfliktu w drużynie jak wypisywały pismaki. Wszystko jest OK poza brakiem pieniędzy.
Piłkarze zapowiadają 100% zaangażowania w swoją pracę o co bałem się najbardziej przed meczem ze Zniczem.
Braków w składzie nie ma także nic innego jak zwycięstwo ŁKSu dzisiaj bynajmniej nie wchodzi w rachubę. Takie moje zdanie i jak będzie inaczej wezmę to za sporą niespodziankę.
Kursy bardzo poleciały w przeciągu kilku dni. W weekend można było brać po 1,80 dzisiaj nawet 1,60. Do rozważenie również handi -1 po znacznie lepszym kursie. 2:0 wielce prawdopodobne.

Allez ŁKS

Do góry
#3459535 - 16/10/2009 00:19 Re: I liga 09/10 [Re: 19marcin08]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004

Zjednoczmy sie spiewajac wszyscy: 'PZPN PZPN jeb.. jeb... PZPN, PZPN PZPN jeb.. jeb... PZPN' - licze ze tak bedzie na meczu Gornik-Widzew

Do góry
#3460950 - 16/10/2009 21:25 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
analityk Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/07/2009
nic ci to spiewanie nie da,juz spiewaja kilka lat i dalej jest to samo i dalej bedzie.majewski,janas i inne gady.daremny jestes...

Do góry
#3461284 - 16/10/2009 23:50 Re: I liga 09/10 [Re: analityk]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

kaka1981, wiecej wiary w ludzi ! Jak za kazdym razem bedziesz powtarzal ze nic sie nie uda, nic nie robic to bedziesz tkwil w tym bagnie aprobujac to.

Warta - Gornik

Kolejny mecz, w ktorym przewiduje REMIS i mala ilosc bramek. Warta to najskuteczniejsza druzyna w I lidze, a Gornik to po Widzewie, druzyna z najlepsza obrona. I tylko raz zabrzanie schodzili po meczu z bagazem wiekszym niz 1 bramka.
Do Poznania nie pojedzie Ales Besta, ktory ma polamane zebra i prawdopodobnie nie zagra rowniez z Dolcanem za tydzien.
W Warcie nie zagra Arkadiusz Miklosik. Watpliwe jest aby trener gospodarzy wystawil ofensywny sklad z Magdziarz, Loliga, Reiss i Klatt.
Pogoda ostatnimi czasy nie rozpieszcza i wydaje mi sie ze bedzie miala jakis wplyw na murawe i gre w sobote. Tam nie ma chyba podgrzewanej murawy ? Wiec under 2,5 mozna pograc.
Co do stawiania 1X2, to zagralbym ponownie REMIS. Watpie aby Gornicy dyktowali tempo i za wszelka cene chcieli wygrac. Mysle ze mecz bedzie nudny i na nizszym poziomie. Jedna bramka bedzie przesadzajaca.

REMIS @ 3,2 4/10
under 2,5 @ 1,72 6/10

GKS KAtowice - Flota... nie wiem dlaczego ale smierdzi mi tu remisem.

Do góry
#3465612 - 19/10/2009 07:22 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Cayman Offline
old hand

Meldunek: 20/06/2009
Siema,

Ojro na prawdę myślisz, że Górnik nie chciał tam wygrać ? grin

Do góry
#3465662 - 19/10/2009 15:47 Re: I liga 09/10 [Re: Cayman]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
Piłkarz dodaje, że jest również załamany sytuacją organizacyjną w klubie. "Przechodząc z Widzewa do Motoru byłem przygotowany na to, że ten klub jest gorzej zorganizowany. Ale to co zastałem, to jest katastrofa. Pierwszy przykład z brzegu, odkąd zaczął padać śnieg, w ogóle nie ma treningów. Po prostu nie mamy gdzie ćwiczyć. Raz tylko biegaliśmy po... koronie stadionu. We własnym zakresie chodzę na siłownie i biegam wokół osiedla, żeby się chociaż trochę poruszać. Na prawdę będzie lepiej, jeśli moje wypożyczenie zostanie skrócone i wrócę do Łodzi. Nawet gdybym miał grać w rezerwach, to więcej tam zyskam pod względem sportowym, bo chociaż będę miał codziennie treningi" - podkreśla.

shocked shocked

Do góry
#3466790 - 20/10/2009 14:56 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Ojro jak tam czyscisz juz gardelko na nasz meczyk wink

Na poczatku myslalem ze tylko katastrofa moze spowodowac ze Gornik i Widzew nie awansuja ale jak wczoraj zobaczylem Pogon to musze przyznac ze Mandrysz fajnie poskladal te klocki i cos z tego moze byc interesujacego.
Jest jeszcze wiele ciekawych ekip ale tutaj biore pod uwage mozliwosc utrzymania rownej formy przez caly sezon.

Wczoraj nie moglem uwierzyc ze to gral Widzew bo chyba ze dwa lata nie widzialem takiego dobrego meczu w wykonaniu chlopakow piwo Slyszalem ze bylo goraco po Kluczborku wink
Najwazniejsze ze wrocil zaciag z Litwy i ze Janas wreszcie posluchal moich codzienych modlitw i wystawil Sernasa od poczatku i to w ataku hura Fakt chlopak mial ze 4 setki ale jak grali inni to niewypracowywali ani jednej.

Do góry
#3472506 - 23/10/2009 00:36 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

z kibicowskiego punktu widzenia... szykuje sie najlepszy mecz [o derbach z Gieksa nie wspomne]. Ciekawe ile Psychofanow przyjedzie.

dawno nie obstawialem I ligi, ale na ta kolejke cos puszcze

Do góry
#3472516 - 23/10/2009 00:40 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

jestem ciekawe co prezes Gornika dzisiaj powie, jak zdaze to zaraz sie wybiore na spotkanie.

Ciekawe kursy Gornik-Dolcan... LKS hmm wg mnie powinni wygrac, ale ostatnio na nich sie przejechalem. Podbeskidzie z Motorem tez wyglada niezle. I moze jeszcze Katowice.

O meczu Gornika napisze pozniej.

Do góry
#3474293 - 23/10/2009 23:12 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Górnik Zabrze - Dolcan Ząbki

Górnik bez Pitrego, Bonina, Besty... atak lezy i kwiczy. Najwieksze szanse widze tutaj po raz kolejny w remisie. W ataku ma grac Jarka blush papa... ale podobno w ostatnich gierkach w koncu chcialo mu sie zapierd... a nie opier... moze cos pokaze jutro. Osobiscie widze porazke Gornika. 1,65 na gospodarzy, przy obecnej sytuacji to smiech na sali. Ja zaryzykuje 5,15 na Dolcan i bez podporki. Szkoda ze jeszcze 4 mecze na jesien. Lepiej dla Koko i kibicow gdyby sie to juz skonczylo. Trzeba poszukac co najmniej jednego konkretnego napastnika.
W ataku, jak juz wyzej pisalem, ma zagrac Jarka i prawdopodobnie Gorawski. Reszta bez zmian.

Dolcan @ 5,15 UB 2/10, aczkolwiek chyba mozna grubiej dac X2

Do góry
#3476584 - 25/10/2009 06:05 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
zecik Offline
addict

Meldunek: 17/03/2009
Pogratulować typu

Do góry
#3478622 - 26/10/2009 15:17 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Ojro dochodza mnie sluchy ze straszny pesymizm zapanowal wsrod Waszych kibicow ... wiekszosc zapowiada, cytuje "ostry wpier.... "
Ja jednak mysle ze skonczy sie remisem bo taki mecz jak wczoraj zdarza sie raz na kilkanascie lat!!!!
Niewazne czy Znicz pokazal duzo czy malo bo bramki nie wynikaly nawet tyle z bledow zawodnikow z Pruszkowa tylko z tego ze wczoraj Widzewowi wychodzilo wszystko, co bramka to piekniejsza piwo

Napewno Widzew od Szczecina zlapal niesamowita forme ktora moim osobistym zdaniem wynika z sily Litwinow !!! Kazdy tylko patrzy na Robaka, Bieniuka itd... ale nikt nie patrzy ze dwoch Litwinow stanowi tutaj ponad 50% sily druzyny
W koncu to sa reprezentanci kraju i niewazne ze Litwy ktora do poteg nie nalezy ...

Poczekam na kursy i od tego uzalezniam swoj typ bo mecz moim zdaniem to 50-50 ...

Do góry
#3478657 - 26/10/2009 16:37 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
zecik Offline
addict

Meldunek: 17/03/2009
Tak sobie oglądałem mecz Górnik - Warta aż doszło do sytuacji z czerwona kartką. Ktoś się może orientuje, co powiedział\zrobił gracz Łęcznej, iż wyrzucono go za niesportowe zachowanie?

Do góry
#3479752 - 27/10/2009 16:12 Re: I liga 09/10 [Re: Inzaghi78]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Do góry
#3480009 - 27/10/2009 19:51 Re: I liga 09/10 [Re: ślimak]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Górnik - Widzew

Z kibicowskiego punktu widzenia mecz ten mozna rowniez rozpoatrywac pod katem Górnik_GKS - Widzew_Ruch. Ale to tak kibicowsko.
Przewazajaca wiekszosc pewnie zna ostatnie wyniki Widzewa i Gornika.
W Zabrzu nie dzieje sie najlepiej. Tylko sam sie zastanawiam gdzie tu szukac winnych: trener, prezes, pilkarze, kibice ? Bylem w tej grupie co bronila Kasperczaka, i jestem w tej grupie co broni Komornickiego. Wydaje mi sie ze problem tkwi u mentalnosci pilkarzy. Byle tylko do konca rundy...
Czy ktos widzial na zywo mecz Górnik-Dolcan ? Jesli tak to powinien byc bardziej wyrozumialy do mojego typu. Jesli nie to napisze, ze pomimo braku kilku podstawowych pilkarzy Górnicy szybko objeli prowadzenie, baaa po 20 minutach powinno byc juz po meczu. Gospodarze zdominowali gosci i powinni lekko prowadzic co najmniej 2-0. Niestety, nie wiedzac czemu oddali gre rywalom.
Jestem ciekaw co tam o Widzewie pisza. Moge tylko pogdybac... i wydaje mi sie ze po tak okazalej wygranej przyjdzie czas zahamowania. Czy Gornik wygra, ciezko wywrozyc z poczynan zabrzan. Pod koniec meczu robili wszystko aby wyrownac, ale sie nie udalo. Tracili bezmyslnie pilke, przewracli sie, ale wgmnie to wynikalo z tego ze bardzo chcieli. A jak ktos bardzo chce to czesto nic z tego nie wychodzi.

Najardziej prawdopodobny wynik to X2. Tak pewnie wielu sadzi, patrzac na wyniki, forme i atmosfere. Ale czesto bywa przewrotnie.
Mysle ze Gornik tego nie przegra. O wygrana tez bedzie ciezko, ale motywacja powinna byc o niiebo wieksza u Nas niz w Widzewie. Pilkarze maja wile do udowodnienia i wiedza ze to najwazniejszy mecz w rundzie.

Postawilbym na Gornik, ale spodziewalem sie kursow powyzej 3,0 a tu dupa i tylko 2,6 wiec odpuszcze. Na pewno nie zagram przeciwko gospodarzom. Moze napisze moj typ, gdy bedzie blizej meczu.

boks

Do góry
#3485445 - 30/10/2009 17:34 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

ehh... taki hicior a w temacie nedza. Czlowiek cos od siebie napisze to od razu dostaje pseudoprivy od 'kibicujacych inaczej'.
Ale nie poddam sie i nie mam zamiaru konczyc z pisaniem tutaj i wklejaniem kursow na kazda kolejke boks

Górnik - Widzew

Gospodarze bez gorawskiego... bardzo szkoda, mimo ze po spadku, to wlasnie on byl czesto wskazywany jako jeden z pupilkow Henka, to teraz prezentowal sie znakomicie: rajdy, podania, walka, zaangazowanie, a po nawet przegranych meczach byl jednym z pierwszych ktorzy dziekowali kibicom.
Za to po kartokwej przerwie wraca Bonin.

Bramkarze: Sebastian Nowak, Łukasz Skorupski.

Obrońcy: Przemysław Kulig, Marek Krotofil, Michał Karwan, Michał Pazdan, Adam Marciniak, Mariusz Magiera.

Pomocnicy: Grzegorz Bonin, Paweł Strąk, Adam Danch, Mariusz Przybylski, Piotr Madejski, Robert Szczot, Marius Kiżys

Napastnicy: Robert Trznadel, Dawid Jarka, Ensar Arifović.

Heh... i z czym tu w ataku. Jarka blush blush pewnie w ataku zagra, wiec jesli zabrzanie nie stworza minimum 10 okazji do strzelenia to nie strzelimy nic. Trznadel nie jest przygotowany na gre prze 90min, z reszta Arifovic tez.

Szczot cieszy sie ze w koncu ekstraklasowa atmosfera... pewnie w koncu bedzie gral z zaangazowaniem przez caly mecz. Ehhh... sypie glowe popiolem, jak przychodzil z Jagi, myslalem ze to spore wzomcnienie, a tu okazalo sie ze z niego niezly gwiazdorek. Moze chcecie go z powrotem ?

Trenerzy Pogoni, Dolcanu, Warty zgodnie uwazaja ze padnie remis.

Under 2,5 @ 1,72 UB 6/10

1X2, Widzew na fali, Widzew wygrywa, Widzew faworyt, Widzew ma lepszych pilkarzy... paradoksalnie moze byc tutaj odwrotnie. Gornik moze zagrac z taka determinacja i zaangazowanie, jakim nie widzielismy go ostatnio. Jako typer dalbym na mala niespodzianke --> Gornik, ale niski kurs.

p.s. do Zabrza przybedzie ok 1000 kibicow z Lodzi, pewnie Ruch tez ssie tam znajdzie. Ale watpie aby bylo 20 000 kibicow na stadionie. Max. perversum to 15 000, ze wzgledu na ostatnie wyczyny bialo-niebiesko-czerwonych. Obym sie myli...

Do góry
#3492035 - 04/11/2009 00:44 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

ciiipp cippp cipppp peffeczki...

Do góry
#3495886 - 05/11/2009 20:38 Re: I liga 09/10 [Re: Ojro]
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

KSZO - Górnik

Wśród kibiców Górnika to juz wiadomość oficjalna... wojna w szatni przeciwko trenerowi. Koko, to drugi Dan Petrescu, stawia na ciężką harówkę, pełne zaangażowania na trenignu i na meczu, i opierdalaniu zawodników bez zastanowienia się. Piłkarze podzieleni na tych komu zależy, i na tych którzy sie opierdalają.
Trenerem Komorowski będzie na pewno w rundzie wiosennej, a szatnię zaczęto już wietrzyć. W meczu z KSZO nie zagra Szczot i kliku innych grajków. Oficjalnie podano tylko Szczota, ale wydaje mi się że będzie to Jarka, Strąk, Madejski/Magiera.
Atmosfera beznadziejna, ale cóż, lepiej teraz niż kiedy będzie za późno.
Wątpię, aby grając bez napastników, Górnik coś potrafił strzelić w Ostrowcu. Cały czas chodzi po głowie remis 0-0.

W ostatnim meczu w Zabrzu i na jesień Górnik zagra bez udziału publiczności. Rozmawiałem z jedną osobą, która jest związana obecnie z piłkarsko. Kibice, ich doping, nawet rycząc 'kurrr... mac zacznijcie grac' to byl jedyna motywacja dla niektorych pilkarzy. Bez kibicow to raczej motywacja zerowa, ale wydaje mi sie ze ponownie piłkarze tych nie zobaczymy na meczu.

boks

Do góry
Strona 14 z 26 < 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 25 26 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro