Strona 12 z 13 < 1 2 ... 10 11 12 13 >
Opcje tematu
#3485914 - 31/10/2009 00:01 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: ziomal-111]
APOLLYON Offline
Celtic Glasgow FC

Meldunek: 19/12/2003
Wedlug mnie Franek jak najbardziej na miejscu.
Osobiscie wiaze duze nadzieje z Nasza Repra, "pod jego okiem".

Do góry
Bonus: Unibet
#3486304 - 31/10/2009 02:40 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: ziomal-111]
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
Bramkarze: Tomasz Kuszczak (Manchester United FC, Anglia), Wojciech Szczęsny (Arsenal FC, Anglia).

Obrońcy: Marcin Kowalczyk (Dinamo Moskwa, Rosja), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (Olympiakós SFP, Grecja), Maciej Sadlok (Ruch Chorzów), Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), Adam Kokoszka (Empoli FC, Włochy), Piotr Brożek (Wisła Kraków), Seweryn Gancarczyk (Lech Poznań).

Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Sławomir Peszko (Lech Poznań), Dariusz Dudka (AJ Auxerre, Francja), Rafał Murawski (Rubin Kazań, Rosja), Janusz Gancarczyk (Śląsk Wrocław), Kamil Kosowski (APÓEL, Cypr), Ludovic Joseph Obraniak (Lille OSC, Francja), Roger (AÉK, Grecja).

Napastnicy: Robert Lewandowski (Lech Poznań), Paweł Brożek (Wisła Kraków), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre, Francja), Patryk Małecki (Wisła Kraków

Do góry
#3486312 - 31/10/2009 02:44 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: Marcel]
kumichal Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/02/2008
Powołał bardzo dobry skład, chyba jeden z lepszych jakich mógł. Piotr Brozek i Małecki piwo

Do góry
#3486659 - 31/10/2009 04:24 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: kumichal]
kacamel Offline
stranger

Meldunek: 13/03/2007
Reprezentacja w której brak powołania dla góra 3 piłkarzy mógłby wzbudzić jakiekolwiek kontrowersje to chyba więcej niż wyzwanie...

Do góry
#3487006 - 31/10/2009 15:11 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: kacamel]
lamps Offline
veteran

Meldunek: 29/03/2009
Spróbowałbym Majewskiego z Nottingham, chłopak sobie radzi dobrze.

Do góry
#3487013 - 31/10/2009 15:30 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: lamps]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
ALLELUJA NIE MA LEWANDOWSKIEGO

Do góry
#3487041 - 31/10/2009 16:32 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: craax]
lamps Offline
veteran

Originally Posted By: craax

Słaby masz wzrok bo ja widzę że jest.

Do góry
#3487043 - 31/10/2009 16:40 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: lamps]
pacyfista Online   content
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005
Originally Posted By: lamps

chodzi o naszego Zidane z Doniecka laugh

Do góry
#3487047 - 31/10/2009 16:49 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: pacyfista]
lamps Offline
veteran

Originally Posted By: pacyfista

Tak tak, koledze chyba nie działa klawisz M bo pewnie zatkała mu łupka z pestek dyni i nie mógł napisać M a tyle się opisał.Ludzie to są dobzi.

Do góry
#3487054 - 31/10/2009 17:08 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: lamps]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/01/2004
Ludzie to są dobzi.

Tobie zaś chyba właczyło sie sprawdzanie pisowni w suahili laugh

Co sie zas tyczy meritum to za rok o tej porze zobaczymy tu rzygi sympatyków prostego Frania papa

Do góry
#3487059 - 31/10/2009 17:18 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: Amkwish]
cobra Offline
Luc Nilis

Meldunek: 18/10/2007
moim zdaniem z tego potencjału jaki teraz posiadamy sam trener nawet z super nazwiskiem nie starczy, co dopiero Franek S.
trzeba zaczac od podstaw, od ligi, od wpojenia nowych wartosci na treningach poczynajac od najmlodszych grup wiekowych.
Smuda to solidny trener, ale kim on tam ma grac ? zawodnikow mamy na poziomie przecietnym wiec takowa bedzie tez kadra, skoro nie mamy ani jednego liczacego sie grajka we Włoszech, Anglii czy Hiszpanii to nie ma nawet o czym gadac, te ligi to wykładnik... w Niemczech jeden Kuba jeszcze jak jest w gazie we Francji niekiedy Jelonek i to by było na tyle smile
nie ma sie co łudzic, Capello tez nam nie załatwi wyjscia z grupy na euro, bo o wiecej nawet szkoda fantazjowac.

Do góry
#3487065 - 31/10/2009 17:29 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: Amkwish]
pacyfista Online   content
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005

Prawda jest taka ze Smuda to kandydat spoleczenstwa

a narod jest chory patrzac na polityke ponad 50%popiera

i chce glosowac na Tuska i Kaczynskiego w wyborach shocked

Smuda to taki dawny Walesa ,bo dzis Lechu tez kupil sobie

laptopa na allegro.

Prawda jest taka ze z tego materiału ktory mamy

nie jestesmy w stanie zagrac ciagu meczow na dobrym poziomie.

oczywiscie beda wyjatki patrz mecze w Chorzowie

z Portugalia czy Czechami

Mamy 3-5 zawodnikow na poziomie ,z glowa do gry
i z jajami.
chyba ze ktos wierzy ze Kuszczak ,Szczesny,P.Brozek ,Malecki

zbawia nasza reprezentacje.

Henryk Kasperczak chcial kase za wyjscie z grupy na euro
i pokazal ze ma jaja . piwo

Ale narod i pzpn woli miec glupich ludzi na stanowisku selekcjonera bo wtedy sami sobie wydaja sie madrzejsi.

Do góry
#3487069 - 31/10/2009 17:36 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: pacyfista]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Smuda to taki dawny Walesa...

Ale narod i pzpn woli miec glupich ludzi na stanowisku selekcjonera bo...

Pierwsza myśl - dziesiątka piwo

Druga dokończyłbym tak : ...bo jest im bliższy, taki sam dureń, z tej samej wsi, swojak po prostu laugh

Do góry
#3487079 - 31/10/2009 17:45 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: Amkwish]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Kasperczak od dawna juz nic nie "pokazal", a na szczeblu reprezentacyjnym wrecz ostatnio sie skompromitowal w Senegalu, gdzie zawodnicy robili co chcieli (na boisku i poza nim).

Do góry
#3487107 - 31/10/2009 18:10 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: cobra]
Amkwish Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: cobra

nie ma sie co łudzic, Capello tez nam nie załatwi wyjscia z grupy na euro, bo o wiecej nawet szkoda fantazjowac.

Najlepiej to powiedzieć, ze nawet najlepszy krawiec nie uszyje, bo nie ma materiału.

W 40-milionowym kraju nie znajdzie sie 20-30 dobrych grajków ? smile

Znajdzie sie i 2-3 tysiace, problem w tym ,ze ktos ich musi najpierw nauczyc podstaw, a potem przygotować do gry w lidze i w reprezentacji.

W Polsce nie ma trenerów.
Te matoły, którzy mienia sie trenerami do dzis bazuja na 40-letnim "podręczniku" Talagi laugh

Wykształć, Cobra, młodzież, gdy nie masz nauczycieli - niewykonalne.

Pozostaje trener z zagranicy...temat rzeka.

PO LB zapanowała alergia na te opcję i troche to jeszcze potrwa.
Zreszta, nawet gdyby przyszedł trener z górnej półki, to zginie w pezetpeenowskim szambie, nie poradzi sobie z tym gównem, uwłaczać mu bedzie to, ze jego prace maja nadzorować głąby, Engel i Piechniczek.

Z tym ostatnim Smuda tez sobie nie poradzi, dał sie wpuścic w kanał.
Zła atmosfera wokół PZPN troche ucichnie i ta sama gawiedź, która żadała jego wyboru, zażąda jego głowy.
Ciule z PZPN bardzo chetnie na to pójdą grin

Żaden normalny człowiek nie odnajdzie sie w gąszczu przekretów, afer i układów jakie istniały i istnieja w PZPN.

W klubach zreszta nie lepiej.
Petrescu, niechciany w Krakowie, zdobył z drużyna z małego miasteczka mistrza Rumuni, a teraz łapie punkty w CL.

Polska repra nie ograłaby trzema bramkami Rangersów na Ibrox Park, Petrescu dokonał tego z Unirea.

Reasumując, nihil novi, ryba psuje sie od głowy, polską piłkę moze uzdrowic tylko rozwiazanie PZPN.

Do góry
#3487125 - 31/10/2009 18:46 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: Amkwish]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Originally Posted By: amkwish

Co sie zas tyczy meritum to za rok o tej porze zobaczymy tu rzygi sympatyków prostego Frania papa

Pewnie tak, bo piłkarzy mamy tak marnych że i Capello do spółki z Hiddinkiem do spółki by nie dali rady.

Co do Smudy. Ja nie wiem, czy dzięki nie mu będzie lepiej, ale pewnie będzie zabawniej zważywszy na osobowość Smudy. No i mam nadzieję, że będzie mniej absurdalnie niż za Leo.

Do góry
#3487182 - 31/10/2009 20:01 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: Bzyku]
kardynal20 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
Zapytany o brak powołania dla Artura Boruca, odparł: - Pięciu bramkarzy miałem wziąć? Zawsze będzie marudzenie, że tego nie ma, tamtego nie ma. A tak kadra ma zatańczyć tak, jak ja jej zaśpiewam. I przy jej grze ma płynąć muzyka, a ja będę stał z batutą.

allez ajde vamos Franek hura

Do góry
#3487493 - 31/10/2009 23:08 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: lamps]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006

Tak tak, koledze chyba nie działa klawisz M bo pewnie zatkała mu łupka z pestek dyni i nie mógł napisać M a tyle się opisał.Ludzie to są dobzi.

smirk tylko Ty sie nie domysliles bidulku ;
tutaj dowod, ze dziala mi klawisz : ' M ' smile
jak mam wybierac Smuda-Majewski to Franek o niebo lepszy !

Do góry
#3491013 - 03/11/2009 16:26 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: craax]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Wreszcie cos sie zaczyna dziac pozytywnego - brawo Franz! piwo

Cytat:

Franciszek Smuda namówił Sebastiana Boenischa do gry dla reprezentacji Polski - informuje "Dziennik Gazeta Prawna". Lewy obrońca Werderu Brema w czerwcu zdobył z reprezentacją Niemiec młodzieżowe mistrzostwo Europy będąc na turnieju w Szwecji podstawowym zawodnikiem swojej drużyny.
Jeszcze dziś na kolacji z Boenischem i jego rodzicami spotka się Tomasz Wałdoch, który w środę oficjalnie zostanie asystentem Franciszka Smudy w reprezentacji. To właśnie Wałdoch jest osobą, która miała ostateczny wpływ na decyzję Boenischa. Obydwaj piłkarze spotkali się jeszcze w Schalke 04, gdzie Boenisch trafił jako junior. Wałdoch został mentorem młodego obrońcy. Próbował także już kilka lat temu zainteresować nim PZPN, ale bez skutku.

Tymczasem Smuda zapowiedział już swoją wizytę na meczu najbliższej kolejki Bundesligi, w którym Borussia Dortmund zagra z Werderem Brema. Selekcjoner chce w akcji zobaczyć Jakuba Błaszczykowskiego i właśnie Sebastiana Boenischa.

Smuda chce budować kadrę polską na wzór niemiecki. W planach ma spotkanie z Joachimem Loewem, selekcjonerem niemieckiej reprezentacji. Polskę czekają bowiem trzy lata gry bez stawki. Loew przerabiał to już przed mundialem w 2006 roku, kiedy był asystentem Juergena Klinsmanna.

Jak informuje "Dziennik", Smuda nie ma zamiaru osiadać na laurach i po Boenischu, chce dla Polski "zdobyć" Roberta Acquafreskę. Pomóc ma mu w tym Marek Koźmiński, który przez lata grał w lidze włoskiej, a teraz ma pełnić funkcję dyrektora polskiej reprezentacji.

Więcej w "Dzienniku"

Do góry
#3491028 - 03/11/2009 16:45 Re: Nowy trener polskiej reprezentacji kopanej [Re: Wychowany_Na_Nalewce]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Co do zasady, co do obu jak najbardziej na tak.

Jeżeli chodzi o praktykę, to z Boenischem może się uda, natomiast mam duże wątpliwości co do Acquafresci.

Czytałem z nim obszerny wywiad w 'Futbolu' jakiś czas temu i zrobił na mnie sympatyczne wrażenie, ale wyraźnie skłaniał się ku Włochom.

Obaj lepsi jednak od naszego 'rodaka' Rogera.

Co do Franza, to podoba mi się w nim jeszcze to:

"Ostatnio pytano mnie o powołanie dobrze spisującego się w Polonii Rafała Grzyba. Nie ma mowy! Ktoś zamieszany w historie korupcyjne nie ma prawa grać w koszulce z Orzełkiem. Niektórzy mówią, że mam obsesję na punkcie korupcji. A tak, mam! Setny raz powtórzę: tępić, tępić i ... wypalać!"

Na marginesie doddam od siebie, że również z czysto piłkarskiego punktu widzenia powołanie dla Grzyba byłoby przegięciem.

Do góry
Strona 12 z 13 < 1 2 ... 10 11 12 13 >

Moderator:  Biszop, rafal08