#3333194 - 14/08/2009 12:34
Re: Ekstraklasa - III kolejka - 14.08/16.08
[Re: kamasutra]
|
stranger
Meldunek: 07/08/2009
|
Ponieważ przyglądam się meczowi Ruch-Arka, bo chce tego undera puścić za większa kase to W Ruchu kolejny gracz wyleciał ze składu tym razem kolejny napastnik Martin Fabus. Krzysztof PILARZ , Matko PERDIJIĆ Ariel JAKUBOWSKI ,Tomasz BRZYSKI, Maciej SADLOK, Krzysztof NYKIEL, Piotr STAWARCZYK Michał PULKOWSKI, Wojciech GRZYB, Grzegorz BARAN, Gabor STRAKA, Pavol BALAŻ, Maciej SCHERFCHEN, Marcin NOWACKI Artur SOBIECH , Andrzej NIEDZIELAN, Łukasz JANOSZKA
Przypominam, że także Sobiech i Sadlok gral w U21 i wrócili dopiero wczoraj późnym wieczorem i mieli właściwie 24h na odpoczynek,
W Arce bez Sieberta (grał w U21 z Francją) oraz Karwana jest już za to Sokołowski, Bramkarze: 1 Andrzej Bledzewski , 33 Norbert Witkowski , Obrońcy: 3 Łukasz Kowalski, 4 Adrian Mrowiec , 6 Tomasz Sokołowski II , 8 Michał Płotka, 23 Maciej Szmatiuk, 29 Robert Bednarek. Pomocnicy: 7 Dariusz Ulanowski, 9 Lubomir Lubenow, 20 Bartosz Ława, 25 Filip Burkhardt, 27 Marcin Budziński Napastnicy: 9 Przemysław Trytko, 11 Tadas Labukas, 16 Grzegorz Niciński, 18 Marcin Wachowicz.
Mnie się wydaje, że Ruch powinien wygrać te spotkanie jakieś 1-0, ale stawiam undera tak jak pisałem wcześniej
|
Do góry
|
|
|
|
#3333388 - 14/08/2009 17:52
[Re: palaczekzaba]
|
addict
Meldunek: 22/10/2005
|
Troszkę pod prąd, ale chyba zaryzykuję dziś Arkę. Być może jest to najsłabsza ekipa w lidze, ale Ruch w tej niechlubnej kategorii wiele im nie ustępuje. Można się spodziewać, że podobnie jak z Legią, Arka postawi zasieki i spróbuje ukłuć ten jeden raz z kontry, a biorąc pod uwagę różnice w potencjale ofensywnym i defensywnym Niebieskich i Legii, tym razem ma to szansę powodzenia. Kursy około 5 uważam za wybitnie przesadzone, na pewno zdecyduję się na "dwójkę" za małą stawkę oraz na direct score 0-1.
|
Do góry
|
|
|
|
#3333892 - 14/08/2009 22:13
[Re: kibuc]
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Ruch Chorzow - Arka Gdynia
Lechia i Legia... to firmy z ktorymi Arka przegrala. I obie znajduja sie w gornej czesci tabeli z kompletem punktow. Wg mnie Gdynia tego meczu nie przegra. Czuje remis i kiepskie, nudne widowisko. Pewnie obu druzynom bedzie zalezec aby zdobyc 3 punkty. Jakos Ruch mnie nie przkonuje i gdyby Rybus nie trafil do siatki Arki w 84min. to kursy bylyby z gola inne. Kadry obu ekip jakos znowu tez nie sa nadzwyczajne. Nie bede wiecej sie rozpisywal i stawilbym ze Arka tego meczu nie przegra. W ostatnim spotkaniu rowniez padl remis w Chorzowie. Czyzby powtorka ? Mysle ze najbardziej prawdopodobna.
XXX @ 3,2 UB 3/10 under 2,5 @ 1,6 UB 5/10
Slask Wroclaw - Polonia Bytom
Uwazalbym tutaj ze stawianiem jakis wiekszych kwot na gospodarzy. W prawdzie Polonia zdobywa malenko bramek, ale bardzo dobrze gra w obronie. Jesli juz ma przegrac to bedzie to 1-0, ale ja stawiam ze i w tym wypadku goscie nie przegraja. Drugi remis ? Tak + under 2,5 jak wyzej.
|
Do góry
|
|
|
|
#3333936 - 14/08/2009 22:52
[Re: Ojro]
|
old hand
Meldunek: 24/01/2009
|
widziałem Polonie z Bredą w Warszawie i nie przypominam sobie tego co tam piszecie o 30 pierwszych minutach. Owszem, Breda grała oszołomiona przez krótką chwilę ale szanse na zdobycie gola przez Polonie były mniejsze niż tam pisaliście. Trudno żeby Holendrzy atakowali od pierwszych minut... Polonia NIE ma obrony i jeżeli traci się bramki z niczego (jak Breda strzeliła?) to co dopiero mówić o tym, że mają się bronić przed atakiem Lecha wynik 1-3 w Holandii, słupek przed stratą pierwszego gola. Nie ma morali, nie ma cisnienia gry, wszyscy czekają na Smudę... Apropo Smudy ---> jest b. dobrym trenerem i wie to każdy. Ma objąć posadę trenera zaraz po meczu z Lechem, ale czy szanujący się trener, z takim doświadczeniem, gdyby tylko dostrzegł potencjał w zawodnikach, nie spróbowałby urwać punktów swojej poprzedniej drużynie ? gdyby tylko był cień szansy... Ruch - Arka Legia zmiażdzyła Arkę, ja tam mecz widziałem i widziałem co sie działo - Arka w obronie, 1-2 strzały na bramkę przez 90 minut gdyby Legia zagrała skuteczniej, skończyło by się z 4-0 Arka nie potrafi grać w ofensywie, dlatego też przyjadą do Chorzowa po 1 punkt. Under jak najbardziej,
|
Do góry
|
|
|
|
#3334089 - 15/08/2009 00:53
[Re: zerodwadwa]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/03/2006
|
Już pisałem o tym na Quasi to jeszcze tu podam moj typ na weekend.
Jaga wygra i będzie powyżej 2,5 gola Kurs: 3.20 Buk GB Stawka - wysoka.
Jaga musi odrabiać punty ujemne i nawet dobrze im to idzie. Natomiast co zrobi Korona tego nikt nie wie!! Wygrywają z Polonią W 4-0 aby potem przegrać 0-5 z Lechem. Wcześniej remis 3-3 z Legią II porażka z Dolcanem 1-3 w sparingach. To, że w CZarne Koszule nie strzeliły bramki to wszystko dzięki Cierzniakowi który zagrał świetny mecz. Boków obrony w Kielcach nie ma. Nawotczyński, który jako boczny obrońca kompletnie jest nieprzydatny i pokazal to już nie raz, a z drugiej strony Edson, który szybkościowo jest kompletnie nie przygotowany. W środku obrony Markiewicz, który ma ciągatki gry do przodui jedynie jest Hernani, który naprawia raz za razem błędy pozostałej trójki. Motyka gra bez defensywnego pomocnika bo Zganiacz takim napewno nie jest, Sobolewski nic gra z tyłu. Korona pod wodzą Motyki zaczeła strzelać bramki po stałych fragmentach i tu mają szans ecoś wcisnąć. Korona coś wciśnie, ale duet Frankowski, Grosicki dołożą też po conajmniej jednej bramce
|
Do góry
|
|
|
|
#3335859 - 15/08/2009 12:25
|
stranger
|
Drugi mecz: Ruch - Arka W tym meczu nie podejmuje się wytypowania wyniku co prawda na 99% uważam, że Arka nie wygra, ale kurs z podpórką na poziomie 1,15 mnie nie interesuje. Arka pokazała w dotychczasowych meczach, że wymiana nie mal całej 11 wcale nie pociągłą do przodu tej drużyny jeżeli chodzi o konstruowania akcji. Narazie wymiana całej linii obronnej spowodowałą, że mniej jest błędów, które w ostatniej rundzie zdażały się jej nagminnie. Faworytem meczu na pewno jest Ruch tylko, że w meczu tym na pewno nie wystąpi najlepszy środkowy obrońca strzelec bramki z meczu z Piastem Grodzicki, który pokutuje za czerwoną kartke, oraz z dużym prawdopodobieństwem może zabraknąć drugiego środkowego obrońcy Sadloka, jak również drugiego strzelca bramki z Piastem Sobiecha, obaj grali wczoraj w towarzyskim meczu z Francuzami i ich powrót jest przewidywany dopiero dziś późnym wieczorem, a mecz z Arką już w piątek. O ile wydaje, się, że Sadlok zagra spowodu braku alternatywy, o tyle Sobiech raczej usiądzie na ławce i conajwyżej wejdzie na drugą połowe o ile oczywiście ich fizyczny stan będzie na to pozwalał. A ponieważ Ruch również jest drużyną, której ciężko się przedrzeć przez zasieki drużyn przeciwnych, właściwie atak pozycyjny u nich nie istnieje, w meczu z Piastem Ruch stworzył wiele sytuacji, ale do czasu strzelenia pierwszej bramki przeszło 30 minut właściwie tylko jedną sytuacje i pare rogów z których nie wiele wynikało uważam, że jeżeli Arka podobnie jak z Legią ustrzeże się błędów ten mecz skończy się góra jedną bramką, i tak mam zamiar typować: TYP:under 1,5 kurs 2,9 stawka 3/10 Unibet TYP:under 2,5 kurs 1,6 stawka 7/10 Unibet
|
Do góry
|
|
|
|
#3335936 - 15/08/2009 16:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
20 meczów za nami i zaledwie 2 remisy. Czyżby ktoś z "wielkiej trójki" miał się jednak potknąć?
Intuicyjnie i właśnie z braku remisów, za małą stawkę również przyłożyłem czysty X w Gliwicach.
|
Do góry
|
|
|
|
#3335954 - 15/08/2009 17:07
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/09/2006
|
Piast Gliwice v Zaglebie Zaglebie @3,00 W zawodnikach z Zagłębia jest na pewno dużo ciśnienia - powrót do ekstraklasy i od razu mecze z dwoma najsilniejszymi zespołami. Musieli się ustawiać pod przeciwnika, ograniczając się głównie do przeszkadzania. Uważam, że jest w nich teraz duża chęć zagrania meczu pod swoje dyktando. Staty też są na moją korzyść. Zagłębie w tamtym sezonie w 1 lidze, byli najlepszym zespołem grającym na wyjeździe 8-5-4 i w bramkach 30:21 co daje +9, a Piast za to był najgorszy u siebie w zeszłym sezonie 5-3-6 11:13, co daje -2. Do składu Zagłębia doszedł Świerczewski, który na pewno będzie chciał pokazać jak to dzięki niemu odmienił się zespół.
|
Do góry
|
|
|
|
#3335964 - 15/08/2009 17:11
[Re: kfjatek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Intuicyjnie i właśnie z braku remisów, za małą stawkę również przyłożyłem czysty X w Gliwicach. mam podobne zdanie i podobne przeczucie że właśnie w tej kolejce tam padnie X dla zabawy pościłem sobie kupon na całą kolejkę, same 1 poza Piast - Zagłębie gdzie dałem X Gdzieś bomba musi być PS spora masówka widzę na Jagę ale wszystko zależy jaką Koronę zobaczymy, czy tą z meczu z Lechem czy tą z meczu z KSP. Jaga ma teraz korzystny terminarz - 2 mecze u siebie, jak oba wygrają to dojadą takie drużyny jak Arka czy Cracovia bardzo szybko z -10.
|
Do góry
|
|
|
|
#3338665 - 16/08/2009 19:25
[Re: Chaoz]
|
stranger
|
Jak ktoś szuka remisów to dzisiaj raczej będzie w meczu Lechia - Odra. Odra potrzebuje punktów, mimo zerowego dorobku wcale źle nie grała, właściwie z Polonią byli zdecydowanie lepsi, z Jagą też w pierwszej połowie troche pograli. Do tego trener na wylocie, mówi się, że jak nie będzie punktów to zacznie się szukanie zarówno trenera jak i nowych wzmocnien, więc piłkarzom chyba powinno zależeć by nie stracić miejsca. Ja za drobne to zagram, oprócz tego mam wrażenie, że w meczu Lecha padnie under 2.5, choć tu to raczej przczucie mi tak mówi.
Mi jak narazie wchodzi super weekend w piątek Ruch under, wczoraj wygrała Jaga choć nie wszedł Over i tak dużo na plus, a na wieczór skusiłem się na Wisłe na Betfair bo kurs tam był 1.47 nie mogłem przejść obok takiego obojętnie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|