Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#3234064 - 26/06/2009 11:02 Trading
Martin Offline
addict

Meldunek: 18/11/2004
Witam!
Od pewnego czasu chodzi mi to po głowie w związku z tym prośba do bardziej zaawansowanych uzytkowników o porady tj. jakie dyscypliny, jakie kursy, jaki soft, jakie linki itp
Chodzi mi głównie o betfair, chyba że polecacie co innego...

Do góry
Bonus: Unibet
#3234138 - 26/06/2009 16:32 Re: Trading [Re: Martin]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
Warto się zainteresować Betdaq. Czasami są lepsze kursy niż w Betfair. Obroty na piłce już spore. No i nie zabierają 20% jak wygrasz więcej.

Do góry
#3234508 - 26/06/2009 20:29 Re: Trading [Re: z o ® r o]
ubbe Offline
member

Meldunek: 24/06/2007
Originally Posted By: z o R r o
Warto się zainteresować Betdaq. Czasami są lepsze kursy niż w Betfair. Obroty na piłce już spore. No i nie zabierają 20% jak wygrasz więcej.

Nie znudziła Ci się ta osobista krucjata przeciwko Betfair?
Proponujesz chłopakowi produkt, który nie ma żadnego argumentu przemawiającego na jego korzyść.

Jak Ci tak przeszkadza Betfair to zajmij się grą w Betdaq lub innych wynalazkach, a nie wprowadzaj graczy, zwłaszcza nowych w błąd.

Do góry
#3234523 - 26/06/2009 20:34 Re: Trading [Re: ubbe]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
dziwne jest to zainteresowanie ZoRro Betdaq skoro sam stwierdził : " zaglądam na Betdag raz na kilka tygodni".

Do góry
#3234553 - 26/06/2009 20:49 Re: Trading [Re: Martin]
ubbe Offline
member

Originally Posted By: Martin
Witam!
Od pewnego czasu chodzi mi to po głowie w związku z tym prośba do bardziej zaawansowanych uzytkowników o porady tj. jakie dyscypliny, jakie kursy, jaki soft, jakie linki itp
Chodzi mi głównie o betfair, chyba że polecacie co innego...

Jeśli chodzi o piłkę nożną, tenis, formułę1 to nie znajdziesz w sieci lepszego miejsca do gry (kursy przedmeczowe+live). Inny dyscypliny (zwłaszcza jeśli ranga wydarzenia/turnieju jest duża) również stoją na bardzo dobrym poziomie (pisząc to mam na myśli dostępne kursy i płynność rynku).

Skoro dopiero zaczynasz grę, to na początek odradzałbym stosowanie jakiegokolwiek softu. Jeśli zrozumiesz działanie giełdy zakładów i poznasz wszystko 'co i jak', będzie Ci dużo łatwiej przesiąść się na soft.

Co do linków, to wszystkie podstawowe rzeczy powinieneś znaleźć na www.betfair.com Co do tutoriali, Betfair blogów, videokursów etc. - jest tego sporo w sieci. Google Ci pomoże wink
Jakby co, daj znać.
Powodzenia!

Do góry
#3234644 - 26/06/2009 21:24 Re: Trading [Re: ubbe]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Nie rozumiem co Was tak boli, chłopaki.

To, co napisałem, to w 100% prawda, natomiast o zdaniu
Cytat:
Proponujesz chłopakowi produkt, który nie ma żadnego argumentu przemawiającego na jego korzyść.
można śmiało napisać, że jest w 100% fałszywe smile

Nie chcę się powtarzać, bo argumenty na korzyść Betdaq wymieniłem zarówno tu, jak i w temacie o wielkim monopoliście w sąsiednim dziale. Można tam też zajrzeć.

Agassi - na Betfair zaglądam obecnie również raz na kilka tygodni.

Jeśli coś powinno tu kogoś dziwić, to raczej Wasza czujność na wszelką krytykę Betfair. Po prostu uderz w stół a nożyce się odezwą laugh

Samozwańcza Straż Monopolu i Dobrego Imienia Betfair wink

Do góry
#3234719 - 26/06/2009 21:50 Re: Trading [Re: z o ® r o]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Ale mogę napisać jeszcze coś bardziej przekonującego a propos tradingu tam zanim następni mądralińscy zaczną coś negować, nawet tego nie sprawdzając.

Wczoraj na rzeczonym meczu Brazylia-RPA przy okazji cokilkutygodniowego rzutu okiem na kursy w Betdaq zarobiłem 20 euro jednym pociągnięciem - dosłownie kwestia sekund. Gdybym miał u nich tyle, co w Betfair, to zarobek wyniósłby 200 euro (a potencjał rynku był dużo większy, można by i z 1000 euro wyciągnąć) przy ryzyku sporo mniejszym niż normalne w takich sytuacjach.

A był to właśnie typowy trading i wykorzystanie różnic w kursach na postawie przewidywanych ruchów. A różnice były spore. W pewnych momentach oba te rynki żyły własnym życiem. Przez długie sekundy potrafiło się utrzymywać ponad 100 000 euro po 1,29 (lay) w Betfair i porównywalna kwota po 1,31 (back) w Betdaq. I wcale nie było to na live smile

Wyglądało to tak, jakby w Betdaq kursy się ciągnęły. Choć to tam były większe stawki do wzięcia. Więc trochę "tricky" to wszystko było. Jeśli ktoś na tym zjawisku zarabia, to przepraszam, że podaję takie szczegóły do wiadomości publicznej smile

No. Więc, zamiast dyżurnego "pitolenia", polecam najpierw zajrzeć a potem dyskutować. A na koniec przypomnienie, że świat nie składa się tylko z tenisa.

Do góry
#3234738 - 26/06/2009 21:59 Re: Trading [Re: z o ® r o]
ubbe Offline
member

Jeśli coś powinno tu kogoś dziwić, to raczej Wasza czujność na wszelką krytykę Betfair. Po prostu uderz w stół a nożyce się odezwą laugh

Nie pisałem na forum spokojnie ponad pół roku. Jeśli nie wierzysz niedowiarku, to prześledź moje posty. Także przestań pieprzyć o staniu na straży dobrego imienia Betfair.

Od dłuższego czasu robisz z siebie ofiarę Betfair, które nałożyło na Ciebie Premium Charges, a na 100% to jedziesz już dawno na innym koncie, zgadza się ooo
Musisz mieć cholernie wielkie kompleksy myśląc, że biadolenie na mecz.pl o Premium Charges wzbudza u innych użytkowników uznanie, że jesteś PRO laugh No, ale jeśli w ten sposób się dowartościowujesz to ok - tylko nie wprowadzaj proszę innych graczy w błąd.

Martin jeśli sobie założy konto w Betfair i polecanych przez Ciebie wynalazkach to sam oceni, oferta, której firmy jest dla niego korzystniejsza. Ja nie mam żadnych wątpliwości jaka będzie jego ocena papa

Do góry
#3234769 - 26/06/2009 22:11 Re: Trading [Re: ubbe]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Nie pisałeś od pół roku, ale jak już coś piszesz to najczęściej o jednym. Poza tym nie martw się; Agassi dba tu o dobre imię firmy dzień i noc smile

Tak, jadę na 20 nowych kontach. 24 na dobę siedzę, bo nie potrafię żyć bez Betfair. Mogę tylko pogratulować przenikliwości. Skąd wiedziałeś?

Nigdy nie uważałem się za PRO, ani nawet nie próbowałem stworzyć takiego wrażenia, ale jeśli w Twoich oczach mam taki status (a na to wygląda) to może mnie to tylko bardzo cieszyć smile

Nie wprowadzam nikogo w błąd. Nie wiem na jakiej podstawie taki wniosek. Chyba musisz zejść trochę na ziemię.

Link referencyjny do Martina poszedł już na priv? ooo

Do góry
#3234809 - 26/06/2009 22:21 Re: Trading [Re: z o ® r o]
ubbe Offline
member

Jeśli ktoś będzie potrzebował pomocy w temacie Betfair, giełd zakładów - z chęcią pomogę.

A na Ciebie zoRro robię to puke laugh

Życzę skutecznej rehabilitacji w leczeniu kompleksów na mecz.pl papa
gwizdek

Do góry
#3234820 - 26/06/2009 22:24 Re: Trading [Re: z o ® r o]
AGASSI Offline

np. Cibulkowa-Vesnina
BF matched 685.000 i rośnie
Betdaq od ładnych kilku minut cały czas na poziomie 23.500

podejrzewam ZoRro ,ze Ty napisałes dużo wiecej postów robiacych z BF złodziei niz Ja ich chwalacych cool
ps. przypomnę Ci genezę tego :
słynny mecz Pucharu Polski......od niego zaczęła się Twoja frustracja i stale sie powieksza wink
BTW uracz Nas wreszcie tą magiczną kwotą zysku na miesiąc by być w tej niesławnej elicie PC

Do góry
#3234838 - 26/06/2009 22:29 Re: Trading [Re: ubbe]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Nie wiem, co Cię tak zabolało, że postanowiłeś się na mnie wyrzygać.

W każdym razie to dobrze napisałeś
Cytat:
Martin jeśli sobie założy konto w Betfair i polecanych przez Ciebie wynalazkach to sam oceni, oferta, której firmy jest dla niego korzystniejsza.

Niech sobie założy i tu i tam. Niech gra i tu i tam. A ocenę może zostawić nawet dla siebie.

Dobrze by było gdybyś teraz przewinął temat do góry i odszukał miejsce, w którym zabroniłem komukolwiek zakładać konto w Betfair. Po prostu poleciłem Betdaq. A tu nagle wielki atak na mnie zakończony wielkim "haftem" w moją stronę laugh

Do góry
#3234883 - 26/06/2009 22:41 Re: Trading [Re: AGASSI]
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

O! Agassi wrócił z kawy. Już się zaczynałem martwić, bo nie dyskusja o Betfair trwa w najlepsze, a Ty nic nie napisałeś przez 20 minut wink

Originally Posted By: AGASSI
np. Cibulkowa-Vesnina
BF matched 685.000 i rośnie
Betdaq od ładnych kilku minut cały czas na poziomie 23.500
Na to odpowiedź była parę postów wyżej. Zaczynała się od "życie nie składa się tylko z..."

Cytat:
podejrzewam ZoRro ,ze Ty napisałes dużo wiecej postów robiacych z BF złodziei niz Ja ich chwalacych cool
Oj! Dosyć odważna hipoteza. Od grudnia w temacie od Betfair pisałem sporadycznie, natomiast czytałem nieco częściej i co rusz widziałem tam Twoje riposty na najmniejszy przejaw krytyki BF z czyjejkolwiek strony. I nie zmienia tego fakt, że parę razy też ich skrzyczałeś. A jako, że właściwie prawie na wszystkie moje narzekające posty odpowiedziałeś, a odpowiadałeś również na posty innych, chyba powinieneś zweryfikować nieco swoją hipotezę.

Cytat:

przypomnę Ci genezę tego :
słynny mecz Pucharu Polski......od niego zaczęła się Twoja frustracja i stale sie powieksza wink
BTW uracz Nas wreszcie tą magiczną kwotą zysku na miesiąc by być w tej niesławnej elicie PC

Tu celny punkt. W pewnym sensie przyznaję Ci nawet rację. Jest zapewne prawdą, że napisałem więcej wnoszących coś do tematu krytycznych wobec BF postów niż Ty pochwalnych.

Do góry
#3235411 - 27/06/2009 00:57 Re: Trading [Re: z o ® r o]
AGASSI Offline

Cytat:
Oj! Dosyć odważna hipoteza. Od grudnia w temacie od Betfair pisałem sporadycznie, natomiast czytałem nieco częściej i co rusz widziałem tam Twoje riposty na najmniejszy przejaw krytyki BF z czyjejkolwiek strony. I nie zmienia tego fakt, że parę razy też ich skrzyczałeś. A jako, że właściwie prawie na wszystkie moje narzekające posty odpowiedziałeś, a odpowiadałeś również na posty innych, chyba powinieneś zweryfikować nieco swoją hipotezę.

od razu przypomnial Mi się kolo co twierzdił,że na Bf nie można grac over 0.5 HT w Lidze Mistrzów laugh

ps. staraj sie bardziej bo jakos te Twoje elokwentne i wnoszące tyle do temau krytyczne posty jak na razie nic Ci nie dały, no może poza satysfakcją : "chcieli wydymać Freda to teraz Fred wydyma Ich" grin

BTW czemu nie chcesz Nas uraczyć tą magiczną kwotą ?

Do góry
#3235639 - 27/06/2009 02:03 Re: Trading [Re: AGASSI]
Martin Offline
addict

Panowie, 90% postów to wzajemne utarczki a naprawdę nie po to zakładałem ten topic.
Gwoli ścisłości na Betfair mam konto od dawna, chodzi mi tylko o formę zarabiania jaką jest trading. Dawno temu coś tam próbowałem w tym temacie ale się zniechęciłem (głównie przez niecierpliwość).
Ale przejdźmy do merituum jak to napisał Zorro - "wykorzystanie różnic w kursach na postawie przewidywanych ruchów"
I o to głównie mi chodzi; na jakiej podstawie przewidujecie, że kurs na dane zdarzenie będzie spadał/rósł.
Oczywiście chodzi mi o kursy przedmeczowe.
Pozdrawiam i proszę o w miarę konstruktywne odpowiedzi, bez niestosownych kalumni.

Do góry
#3235691 - 27/06/2009 02:13 Re: Trading [Re: Martin]
Martin Offline
addict

I tu posłużę się małym przykładem zaobserwowanym niedawno:
Kursy wczoraj w nocy około 3a.m G.M.T
Seppi 1.94/1.96 back/lay

Andreev 1.96/2.02

Chwila obecna:

Seppi 2.1/2.12

Andreev 1.89/1.9

Czyli w przeciągu kilkunastu godzin mamy ładnego surebeta.
Jednak takie perełki zdarzają się rzadko, najczęściej sa to małe wahania, cała sztuka w tym by przewidziec w którą strone kurs będzie zmierzał. I tu właśnie wszelkie porady mile widziane.

Do góry
#3235819 - 27/06/2009 02:44 Re: Trading [Re: Martin]
AGASSI Offline

W tenisie w meczach pań takich wahań kursowych jest co niemiara i praktycznie co gema można próbować robić green,gdyż panienki mają dość często ogromne problemy z utrzymaniem własnego serwisu,patrz choćby obecny mecz Bartoli-Schiavone,gdzie w jednym gemie raz byl lay Schiavone po 1.8 oraz lay Bartoli po 1.9.
Tak samo u pań dosyć powszechnym zjawiskiem jest słabsza gra na początku 2 seta zawodniczki,która wygrała seta 1 i tutaj tez można ladne perełki wychwycić grajac lay win zawodniczki prowadzącej w meczu........ale jesli chodzi o dobór konkretnych spotkań do gry to już musisz sam wychwycić.

Do góry
#3235841 - 27/06/2009 02:48 Re: Trading [Re: AGASSI]
AGASSI Offline

BTW
pamiętam był taki mecz w tym roku w Stytgarcie
Petrova-Zheng i wieczorem ktoś wystawił back Petrova po 1.65
a rano na lay Petrova był kurs........1.4 !!!
pikny all green bez rozegrania jednej piłki.
ale cóz akurat nie zagrałem wink

Do góry
#3235878 - 27/06/2009 02:55 Re: Trading [Re: AGASSI]
Martin Offline
addict

Apropos Właśnie się skusiłem na trading online w meczu Szwecja - Anglia u21 no i zaliczyłem niezła wtopę smile
Ale jeden pan zaliczył jeszcze większą skończyła mu się seria 350 wygranych z rzędu...
Teraz mam nauczkę żeby się skoncentrowac na wahaniach przedmeczowych Choc jakbym nie był taki zachłanny to mogłem przestac po pierwszym tradzie i byłbym sporo do przodu ale cóż zachłanność na livie robi swoje...

Do góry
#3235893 - 27/06/2009 02:59 Re: Trading [Re: Martin]
AGASSI Offline

jesli chodzi o piłkę to Ja akurat preferuje styl made in Szewa grin
czyli lay 0-0ft albo lay wynik po ht

z tym,że gram nie przed meczem ale tak po około 10 min.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >