#3234064 - 26/06/2009 11:02
Trading
|
addict
Meldunek: 18/11/2004
|
Witam! Od pewnego czasu chodzi mi to po głowie w związku z tym prośba do bardziej zaawansowanych uzytkowników o porady tj. jakie dyscypliny, jakie kursy, jaki soft, jakie linki itp Chodzi mi głównie o betfair, chyba że polecacie co innego...
|
Do góry
|
|
|
|
#3234508 - 26/06/2009 20:29
Re: Trading
[Re: z o ® r o]
|
member
Meldunek: 24/06/2007
|
Warto się zainteresować Betdaq. Czasami są lepsze kursy niż w Betfair. Obroty na piłce już spore. No i nie zabierają 20% jak wygrasz więcej. Nie znudziła Ci się ta osobista krucjata przeciwko Betfair? Proponujesz chłopakowi produkt, który nie ma żadnego argumentu przemawiającego na jego korzyść. Jak Ci tak przeszkadza Betfair to zajmij się grą w Betdaq lub innych wynalazkach, a nie wprowadzaj graczy, zwłaszcza nowych w błąd.
|
Do góry
|
|
|
|
#3234553 - 26/06/2009 20:49
[Re: Martin]
|
member
|
Witam! Od pewnego czasu chodzi mi to po głowie w związku z tym prośba do bardziej zaawansowanych uzytkowników o porady tj. jakie dyscypliny, jakie kursy, jaki soft, jakie linki itp Chodzi mi głównie o betfair, chyba że polecacie co innego... Jeśli chodzi o piłkę nożną, tenis, formułę1 to nie znajdziesz w sieci lepszego miejsca do gry (kursy przedmeczowe+live). Inny dyscypliny (zwłaszcza jeśli ranga wydarzenia/turnieju jest duża) również stoją na bardzo dobrym poziomie (pisząc to mam na myśli dostępne kursy i płynność rynku). Skoro dopiero zaczynasz grę, to na początek odradzałbym stosowanie jakiegokolwiek softu. Jeśli zrozumiesz działanie giełdy zakładów i poznasz wszystko 'co i jak', będzie Ci dużo łatwiej przesiąść się na soft. Co do linków, to wszystkie podstawowe rzeczy powinieneś znaleźć na www.betfair.com Co do tutoriali, Betfair blogów, videokursów etc. - jest tego sporo w sieci. Google Ci pomoże Jakby co, daj znać. Powodzenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#3234644 - 26/06/2009 21:24
[Re: ubbe]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
Nie rozumiem co Was tak boli, chłopaki. To, co napisałem, to w 100% prawda, natomiast o zdaniu Proponujesz chłopakowi produkt, który nie ma żadnego argumentu przemawiającego na jego korzyść. można śmiało napisać, że jest w 100% fałszywe Nie chcę się powtarzać, bo argumenty na korzyść Betdaq wymieniłem zarówno tu, jak i w temacie o wielkim monopoliście w sąsiednim dziale. Można tam też zajrzeć. Agassi - na Betfair zaglądam obecnie również raz na kilka tygodni. Jeśli coś powinno tu kogoś dziwić, to raczej Wasza czujność na wszelką krytykę Betfair. Po prostu uderz w stół a nożyce się odezwą Samozwańcza Straż Monopolu i Dobrego Imienia Betfair
|
Do góry
|
|
|
|
#3234719 - 26/06/2009 21:50
|
Carpal Tunnel
|
Ale mogę napisać jeszcze coś bardziej przekonującego a propos tradingu tam zanim następni mądralińscy zaczną coś negować, nawet tego nie sprawdzając. Wczoraj na rzeczonym meczu Brazylia-RPA przy okazji cokilkutygodniowego rzutu okiem na kursy w Betdaq zarobiłem 20 euro jednym pociągnięciem - dosłownie kwestia sekund. Gdybym miał u nich tyle, co w Betfair, to zarobek wyniósłby 200 euro (a potencjał rynku był dużo większy, można by i z 1000 euro wyciągnąć) przy ryzyku sporo mniejszym niż normalne w takich sytuacjach. A był to właśnie typowy trading i wykorzystanie różnic w kursach na postawie przewidywanych ruchów. A różnice były spore. W pewnych momentach oba te rynki żyły własnym życiem. Przez długie sekundy potrafiło się utrzymywać ponad 100 000 euro po 1,29 (lay) w Betfair i porównywalna kwota po 1,31 (back) w Betdaq. I wcale nie było to na live Wyglądało to tak, jakby w Betdaq kursy się ciągnęły. Choć to tam były większe stawki do wzięcia. Więc trochę "tricky" to wszystko było. Jeśli ktoś na tym zjawisku zarabia, to przepraszam, że podaję takie szczegóły do wiadomości publicznej No. Więc, zamiast dyżurnego "pitolenia", polecam najpierw zajrzeć a potem dyskutować. A na koniec przypomnienie, że świat nie składa się tylko z tenisa.
|
Do góry
|
|
|
|
#3234738 - 26/06/2009 21:59
|
member
|
Jeśli coś powinno tu kogoś dziwić, to raczej Wasza czujność na wszelką krytykę Betfair. Po prostu uderz w stół a nożyce się odezwą Nie pisałem na forum spokojnie ponad pół roku. Jeśli nie wierzysz niedowiarku, to prześledź moje posty. Także przestań pieprzyć o staniu na straży dobrego imienia Betfair. Od dłuższego czasu robisz z siebie ofiarę Betfair, które nałożyło na Ciebie Premium Charges, a na 100% to jedziesz już dawno na innym koncie, zgadza się Musisz mieć cholernie wielkie kompleksy myśląc, że biadolenie na mecz.pl o Premium Charges wzbudza u innych użytkowników uznanie, że jesteś PRO No, ale jeśli w ten sposób się dowartościowujesz to ok - tylko nie wprowadzaj proszę innych graczy w błąd. Martin jeśli sobie założy konto w Betfair i polecanych przez Ciebie wynalazkach to sam oceni, oferta, której firmy jest dla niego korzystniejsza. Ja nie mam żadnych wątpliwości jaka będzie jego ocena
|
Do góry
|
|
|
|
#3234769 - 26/06/2009 22:11
|
Carpal Tunnel
|
Nie pisałeś od pół roku, ale jak już coś piszesz to najczęściej o jednym. Poza tym nie martw się; Agassi dba tu o dobre imię firmy dzień i noc Tak, jadę na 20 nowych kontach. 24 na dobę siedzę, bo nie potrafię żyć bez Betfair. Mogę tylko pogratulować przenikliwości. Skąd wiedziałeś? Nigdy nie uważałem się za PRO, ani nawet nie próbowałem stworzyć takiego wrażenia, ale jeśli w Twoich oczach mam taki status (a na to wygląda) to może mnie to tylko bardzo cieszyć Nie wprowadzam nikogo w błąd. Nie wiem na jakiej podstawie taki wniosek. Chyba musisz zejść trochę na ziemię. Link referencyjny do Martina poszedł już na priv?
|
Do góry
|
|
|
|
#3234820 - 26/06/2009 22:24
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
np. Cibulkowa-Vesnina BF matched 685.000 i rośnie Betdaq od ładnych kilku minut cały czas na poziomie 23.500 podejrzewam ZoRro ,ze Ty napisałes dużo wiecej postów robiacych z BF złodziei niz Ja ich chwalacych ps. przypomnę Ci genezę tego : słynny mecz Pucharu Polski......od niego zaczęła się Twoja frustracja i stale sie powieksza BTW uracz Nas wreszcie tą magiczną kwotą zysku na miesiąc by być w tej niesławnej elicie PC
|
Do góry
|
|
|
|
#3234838 - 26/06/2009 22:29
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem, co Cię tak zabolało, że postanowiłeś się na mnie wyrzygać. W każdym razie to dobrze napisałeś Martin jeśli sobie założy konto w Betfair i polecanych przez Ciebie wynalazkach to sam oceni, oferta, której firmy jest dla niego korzystniejsza. Niech sobie założy i tu i tam. Niech gra i tu i tam. A ocenę może zostawić nawet dla siebie. Dobrze by było gdybyś teraz przewinął temat do góry i odszukał miejsce, w którym zabroniłem komukolwiek zakładać konto w Betfair. Po prostu poleciłem Betdaq. A tu nagle wielki atak na mnie zakończony wielkim "haftem" w moją stronę
|
Do góry
|
|
|
|
#3234883 - 26/06/2009 22:41
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
|
O! Agassi wrócił z kawy. Już się zaczynałem martwić, bo nie dyskusja o Betfair trwa w najlepsze, a Ty nic nie napisałeś przez 20 minut np. Cibulkowa-Vesnina BF matched 685.000 i rośnie Betdaq od ładnych kilku minut cały czas na poziomie 23.500
Na to odpowiedź była parę postów wyżej. Zaczynała się od "życie nie składa się tylko z..." podejrzewam ZoRro ,ze Ty napisałes dużo wiecej postów robiacych z BF złodziei niz Ja ich chwalacych Oj! Dosyć odważna hipoteza. Od grudnia w temacie od Betfair pisałem sporadycznie, natomiast czytałem nieco częściej i co rusz widziałem tam Twoje riposty na najmniejszy przejaw krytyki BF z czyjejkolwiek strony. I nie zmienia tego fakt, że parę razy też ich skrzyczałeś. A jako, że właściwie prawie na wszystkie moje narzekające posty odpowiedziałeś, a odpowiadałeś również na posty innych, chyba powinieneś zweryfikować nieco swoją hipotezę. przypomnę Ci genezę tego : słynny mecz Pucharu Polski......od niego zaczęła się Twoja frustracja i stale sie powieksza BTW uracz Nas wreszcie tą magiczną kwotą zysku na miesiąc by być w tej niesławnej elicie PC Tu celny punkt. W pewnym sensie przyznaję Ci nawet rację. Jest zapewne prawdą, że napisałem więcej wnoszących coś do tematu krytycznych wobec BF postów niż Ty pochwalnych.
|
Do góry
|
|
|
|
#3235411 - 27/06/2009 00:57
|
|
podejrzewam ZoRro ,ze Ty napisałes dużo wiecej postów robiacych z BF złodziei niz Ja ich chwalacych Oj! Dosyć odważna hipoteza. Od grudnia w temacie od Betfair pisałem sporadycznie, natomiast czytałem nieco częściej i co rusz widziałem tam Twoje riposty na najmniejszy przejaw krytyki BF z czyjejkolwiek strony. I nie zmienia tego fakt, że parę razy też ich skrzyczałeś. A jako, że właściwie prawie na wszystkie moje narzekające posty odpowiedziałeś, a odpowiadałeś również na posty innych, chyba powinieneś zweryfikować nieco swoją hipotezę. od razu przypomnial Mi się kolo co twierzdił,że na Bf nie można grac over 0.5 HT w Lidze Mistrzów ps. staraj sie bardziej bo jakos te Twoje elokwentne i wnoszące tyle do temau krytyczne posty jak na razie nic Ci nie dały, no może poza satysfakcją : "chcieli wydymać Freda to teraz Fred wydyma Ich" BTW czemu nie chcesz Nas uraczyć tą magiczną kwotą ?
|
Do góry
|
|
|
|
#3235639 - 27/06/2009 02:03
|
addict
|
Panowie, 90% postów to wzajemne utarczki a naprawdę nie po to zakładałem ten topic. Gwoli ścisłości na Betfair mam konto od dawna, chodzi mi tylko o formę zarabiania jaką jest trading. Dawno temu coś tam próbowałem w tym temacie ale się zniechęciłem (głównie przez niecierpliwość). Ale przejdźmy do merituum jak to napisał Zorro - "wykorzystanie różnic w kursach na postawie przewidywanych ruchów" I o to głównie mi chodzi; na jakiej podstawie przewidujecie, że kurs na dane zdarzenie będzie spadał/rósł. Oczywiście chodzi mi o kursy przedmeczowe. Pozdrawiam i proszę o w miarę konstruktywne odpowiedzi, bez niestosownych kalumni.
|
Do góry
|
|
|
|
#3235691 - 27/06/2009 02:13
|
addict
|
I tu posłużę się małym przykładem zaobserwowanym niedawno: Kursy wczoraj w nocy około 3a.m G.M.T Seppi 1.94/1.96 back/lay
Andreev 1.96/2.02
Chwila obecna:
Seppi 2.1/2.12
Andreev 1.89/1.9
Czyli w przeciągu kilkunastu godzin mamy ładnego surebeta. Jednak takie perełki zdarzają się rzadko, najczęściej sa to małe wahania, cała sztuka w tym by przewidziec w którą strone kurs będzie zmierzał. I tu właśnie wszelkie porady mile widziane.
|
Do góry
|
|
|
|
#3235841 - 27/06/2009 02:48
|
|
BTW pamiętam był taki mecz w tym roku w Stytgarcie Petrova-Zheng i wieczorem ktoś wystawił back Petrova po 1.65 a rano na lay Petrova był kurs........1.4 !!! pikny all green bez rozegrania jednej piłki. ale cóz akurat nie zagrałem
|
Do góry
|
|
|
|
#3235878 - 27/06/2009 02:55
|
addict
|
Apropos Właśnie się skusiłem na trading online w meczu Szwecja - Anglia u21 no i zaliczyłem niezła wtopę Ale jeden pan zaliczył jeszcze większą skończyła mu się seria 350 wygranych z rzędu... Teraz mam nauczkę żeby się skoncentrowac na wahaniach przedmeczowych Choc jakbym nie był taki zachłanny to mogłem przestac po pierwszym tradzie i byłbym sporo do przodu ale cóż zachłanność na livie robi swoje...
|
Do góry
|
|
|
|
#3235893 - 27/06/2009 02:59
|
|
jesli chodzi o piłkę to Ja akurat preferuje styl made in Szewa czyli lay 0-0ft albo lay wynik po ht z tym,że gram nie przed meczem ale tak po około 10 min.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|