#3193979 - 09/06/2009 18:13
Re: I liga sezonu 2008/2009
[Re: tomo]
|
The Famous McD
Meldunek: 17/02/2005
|
Baraże
Gawin/Ślęza Wrocław- Stilon Gorzów 2 10/10
handi na Stilon 4,5 5/10
Różnica pomiędzy drużynami znacząca , w Gorzowie po rozgromieniu Motoru Lublin morale bardzo wysokie , W Gawinie większość zawodników z jesieni odeszła z klubu przed fuzją , obecnie w składzie mają tylko 3ch doświadczonych zawodników.
>>>
W szeregach Gawina/Ślęzy można wyróżnić trzech zawodników, którzy posiadają doświadczenie z boisk wyższych lig. Na pewno ważnym ogniwem w drużynie trenera Kowalskiego jest 37-letni obrońca Zbigniew Wójcik, były gracz Amiki Wronki i Zagłębia Lubin. Największe sukcesy odnosił w Lechu Poznań, w którym występował przez 5 lat zdobywając Puchar Polski i krajowy Superpuchar. Następnie kilka sezonów spędził w Śląsku Wrocław. Po rundzie jesiennej sezonu 2008/09 opuścił Oporowską i zasilił drugoligowca. W sumie rozegrał 92 spotkania w ekstraklasie.
Gorzowianie muszą także uważać na Krzysztofa Szewczyka, który przez niemal dziesięć lat reprezentował barwy Śląska Wrocław (w międzyczasie krótka przygoda w Legii Warszawa). Ogółem wystąpił 39 razy na najwyższym szczeblu. Trzeci piłkarz to Robert Rosiński, na którego zwracał uwagę trener Adam Topolski. Piłkarz co prawda bez gier w ekstraklasie, ale z doświadczeniem gry w Niemczech, Belgii, Zagłębiu Sosnowiec i Śląsku Wrocław.
Zespół z Wrocławia limit szczęścia na wiosne już chyba wyczerpał >>>
wrocławianie zdobywają sporo bramek w ostatnim kwadransie gry. To właśnie te trafienia dały remis w Wągrowcu z Nielbą 2:2 i cenne zwycięstwa z Czarnymi Żagań 3:1, Jarotą Jarocin 4:3 i na wyjeździe z Miedzią Legnica, gdzie o wygranej 2:1 zadecydowały dwa gole strzelone w doliczonym czasie gry.
|
Do góry
|
|
|
|
#3194012 - 09/06/2009 18:46
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2004
|
Baraże
Gawin/Ślęza Wrocław- Stilon Gorzów 2 10/10
handi na Stilon 4,5 5/10
Różnica pomiędzy drużynami znacząca , w Gorzowie po rozgromieniu Motoru Lublin morale bardzo wysokie , W Gawinie większość zawodników z jesieni odeszła z klubu przed fuzją , obecnie w składzie mają tylko 3ch doświadczonych zawodników.
>>>
W szeregach Gawina/Ślęzy można wyróżnić trzech zawodników, którzy posiadają doświadczenie z boisk wyższych lig. Na pewno ważnym ogniwem w drużynie trenera Kowalskiego jest 37-letni obrońca Zbigniew Wójcik, były gracz Amiki Wronki i Zagłębia Lubin. Największe sukcesy odnosił w Lechu Poznań, w którym występował przez 5 lat zdobywając Puchar Polski i krajowy Superpuchar. Następnie kilka sezonów spędził w Śląsku Wrocław. Po rundzie jesiennej sezonu 2008/09 opuścił Oporowską i zasilił drugoligowca. W sumie rozegrał 92 spotkania w ekstraklasie.
Gorzowianie muszą także uważać na Krzysztofa Szewczyka, który przez niemal dziesięć lat reprezentował barwy Śląska Wrocław (w międzyczasie krótka przygoda w Legii Warszawa). Ogółem wystąpił 39 razy na najwyższym szczeblu. Trzeci piłkarz to Robert Rosiński, na którego zwracał uwagę trener Adam Topolski. Piłkarz co prawda bez gier w ekstraklasie, ale z doświadczeniem gry w Niemczech, Belgii, Zagłębiu Sosnowiec i Śląsku Wrocław.
Zespół z Wrocławia limit szczęścia na wiosne już chyba wyczerpał >>>
wrocławianie zdobywają sporo bramek w ostatnim kwadransie gry. To właśnie te trafienia dały remis w Wągrowcu z Nielbą 2:2 i cenne zwycięstwa z Czarnymi Żagań 3:1, Jarotą Jarocin 4:3 i na wyjeździe z Miedzią Legnica, gdzie o wygranej 2:1 zadecydowały dwa gole strzelone w doliczonym czasie gry. "Jeśli Gorzów przegra to powinni tam zaorać boisko i dać sobie spokój" i - Nasze mocne strony? Hmm... Szczęście... Ślęza to nie jest mocna drużyna. To wypowiedzi dla gazeta.pl trenera Gwina/Slezy - Grzegorza Kowalskiego...tego samego co Stilon Gorzów rok temu wprowadzał do 1 ligi, lecz po klilku slabszych meczach na poczatku ligi został zdymisjonowany. Kto, jak kto ale były trener zespołu zna siłę dwóch zespołów i skoro się wypowiada w takim tonie to coś jest na rzeczy. Zreszta sklad Slezy sklada się 3/4 z zawodnikow IV ligowych +3 doswiadczonych zawodnikow(jak Wojcik,Szewczyk Rosinski). Jednak kto sledzil 1 lige widzial na wlasne oczy jak zespol z Gorzowa nieudolnie prowadzil Broniszewski. Dopiero po przyjsciu Topolskiego przyszły dobre rezultaty okraszone zdobyciem w 3 ostatnich meczach kompletu punktów i strzelonych 10 bramkach. Gorzowianie posiadaja w swoich szeregach bardzo dobry duet natapsnikow Drozdowicz(12 bramkek) i Traore(8, ale gral tylko na wiosne). Dodatkowo budzet Slezy wynosi 350.000 a Stilonu ponad 3 mln zł to tez jest spora roznica. Reasumujac: Sleza nie chce awansowac, nawet nie ma potencjalu do sprawienia niespodzianki. Krotka opinia: Grajcie szybko poki jeszcze w fortunie jest kurs 2.50 Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3194040 - 09/06/2009 19:02
[Re: mazinho]
|
enthusiast
Meldunek: 02/12/2007
|
na 100% dzisiaj Stilon nie wygra. Bardzo ładna analiza powyżej, ale boisko zweryfikuje zapedy Stilonu.Osobiscie polecam x
|
Do góry
|
|
|
|
#3194609 - 09/06/2009 22:10
[Re: luki75]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
http://www.sport.pl/sport/1,78977,6703125,Trener_Slezy_Wroclaw__Faworyt_barazy_jest_tylko_jeden_.html
Fajnie panowie, że przypominacie o barażach.
Grają na stadionie Śląska.
luki75 - co znaczy "na 100% nie wygra" ? Albo pisz konkretnie, albo wcale..
|
Do góry
|
|
|
|
#3194671 - 09/06/2009 22:35
|
The Famous McD
|
na 100% dzisiaj Stilon nie wygra. Bardzo ładna analiza powyżej, ale boisko zweryfikuje zapedy Stilonu.Osobiscie polecam x Pierdolenie o Szopenie Proszę zareklamować Ślęzę. W czym możecie szukać swojej szansy na pokonanie GKP? - Nasze mocne strony? Hmm... Szczęście... Ślęza to nie jest mocna drużyna. Jesteśmy grupą ludzi, która jeszcze się zgrywa. Pamiętajmy, że przez miesiąc drużyna czwartoligowa zmieniła szyld na drugoligową. Chłopcy walczyli ambitnie to trzeba docenić. Nie ukrywajmy jednak, że dużo punktów mieliśmy jeszcze od Gawina [Ślęza Wrocław na wiosnę pojawiła się na boiskach grupy zachodniej drugiej ligi w miejsce ekipy z Królewskiej Woli. Właściciel drużyny Andrzej Gawin wycofał się ze sponsoringu, przejął ją właściciel Ślęzy Bogdan Ludkowski i przeniósł do Wrocławia - przyp. red.]. Na wejście do baraży pozwoliła nam także słabość ligowych przeciwników. Nie wierzy pan w sukces swojej drużyny?- Wierzę. Ale gdy popatrzy się na staż ligowy graczy obu drużyn, gdy porówna się budżety klubów, to przewaga gorzowian jest druzgocąca. My mamy budżet na poziomie 350 tys. zł, a słyszałem, że fundusze w GKP to blisko 4 mln zł. Gdy Gorzów z nami przegra, to powinni tam zaorać boisko i dać sobie spokój. To mi wygląda na rozkład sił - 10 proc. dla Ślęzy, 90 proc. dla GKP. Ale typowania wyniku się nie podejmę.We wtorek zagracie z GKP na ekstraklasowym stadionie Śląska przy Oporowskiej. Można powiedzieć, że oba mecze barażowe będą na wyjeździe?- Na stadionie Ślęzy przy Wróblewskiego nie ma pozwolenia na imprezy masowe. Dlatego przenieśliśmy ten mecz, aby każdy, kto chce go zobaczyć, mógł to zrobić. Tak naprawdę to my każde spotkanie graliśmy na wyjeździe. Dopiero przypominamy kibicom, co to jest Ślęza. Ludzie zapomnieli. Pamiętam, że gdy za piłkarza grałem w tej drużynie, mieliśmy "oglądaczy". Teraz chcielibyśmy mieć choćby takich widzów.
|
Do góry
|
|
|
|
#3194776 - 09/06/2009 23:01
[Re: kazow]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
ehh kurs na handi -1 w ciagu 10 minut spadl z 4.80 na 3.60
za dlugo sie czlowiek anmyslal W STS masz to po 5,1
|
Do góry
|
|
|
|
#3194791 - 09/06/2009 23:07
[Re: aker]
|
The Famous McD
|
jako ciekawostke może dodam że gdyby na jesieni piłkarze Ślęzy Wrocław ugrali tyle punktów co na wiosne to zajęliby miejsce dopiero tuż na strefą spadkową ...może to niech przemówi niektórym do rozsądku....;) jeszcze trzeba wziąć poprawkę na to że z tych 19 punktów mniej więcej połowa wywalczona w bardzo szczęśliwych okolicznościach w końcówkach meczów... tyle analizy ode mnie jeżeli weźmiemy pod uwagę że te drobne detale jak i to że mecz jest na stadionie Śląska rozgrywany to kurs 2,3 wydaje się szalenie przeszacowany...
|
Do góry
|
|
|
|
#3194890 - 09/06/2009 23:43
|
Carpal Tunnel
|
jako ciekawostke może dodam że gdyby na jesieni piłkarze Ślęzy Wrocław ugrali tyle punktów co na wiosne to zajęliby miejsce dopiero tuż na strefą spadkową ...może to niech przemówi niektórym do rozsądku....;) jeszcze trzeba wziąć poprawkę na to że z tych 19 punktów mniej więcej połowa wywalczona w bardzo szczęśliwych okolicznościach w końcówkach meczów... tyle analizy ode mnie jeżeli weźmiemy pod uwagę że te drobne detale jak i to że mecz jest na stadionie Śląska rozgrywany to kurs 2,3 wydaje się szalenie przeszacowany... McDziarz musze przyznac, ze bardzo trafna i sensowna analiza. Sam ten mecz przegladalem w ofercie i jak zobaczylem kurs to az zaniemowilem. Wolalem nie pisac o tym, aby te kursy diametralnie nie poszły w doł, ale jednak widze, ze buki lubią dawac czasem prezenty. Wszystko na temat meczu zostało napisane dokladnie. Dodam, ze kurs 2.45 na GKP oraz z handi po kursie 5.10 jest jak najbardziej warte gry. Zespol zbieraniny i w pol "amatorow" zagra z bardzo solidnie i dobrze grajacym zespolem 1 ligowym, ktory gdyby nie trener Broniszewski byłby zdecydowanie wyżej. Gorzów gra 3 napastnikami (Piatkowski-Traore-Drozdrowicz), więc rónież w tym meczu mozna spodziewać się sporo bramek PS Dodam od siebie, ze na razie na Oporowskiej jest 60 kibicow w tym 50 z Gorzowa:).Poki macie jeszcze 17 min lećcie do buka :, bo takie ciekawe zdarzenia nie czesto sie trafiają:) Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#3195346 - 10/06/2009 01:19
|
The Famous McD
|
na 100% dzisiaj Stilon nie wygra. Bardzo ładna analiza powyżej, ale boisko zweryfikuje zapedy Stilonu.Osobiscie polecam x do szkoły Trollu ;P 51' minuta GOL! 3:0 dla GKP! Koszmarny błąd Jędrysiaka, który stracił piłkę na 40. metrze na rzecz Traore. Napastnik GKP ze spokojem pobiegł w kierunku pustej bramki i trafił do siatki z bliska. bramkarz stracił piłke na 40 metrze tą bramkę chciałbym dedykować lukiemu75 za ten powyżej z dupy wysrany post...kompletnie pozbawiony merytorycznych przesłanek i argumentów...zawsze kilka osób pewnie mniej zagrało a mecz był pewniejszy niż lokata w banku...
|
Do góry
|
|
|
|
#3195349 - 10/06/2009 01:20
|
old hand
Meldunek: 29/12/2008
|
Ogromne brawa Mcdziarz i spółka!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#3195475 - 10/06/2009 01:36
|
The Famous McD
|
I typ, ktory dla mnie byl chyba najpewniejszy od ladnego dlugiego czasu w polskim podwórku mozna kesiegowac.
Stilon po 2.50 win handi po 5.10 win
Pozdrawiam Też byłem tego mocno pewien >>> lukiemu zanim znowu wyjedzie z jakąś głupotą i odradzi ludziom zarobić pieniądze dedykuje te oto dwa kupony w Sportingbet zagrane 2000 pln na zwycięswto Stilonu >>> wygrana 4600 pln Zagrane handi kursem 4,75 za 500 pln >>> wygrana 2380 pln bliźniaczo podobne kupony zagrane na Tobecie łącznie zainwestowane środki 5000 pln wygrana ok 14000 pln PS: gdzie płacili 5,1 na handi ???
|
Do góry
|
|
|
|
#3195572 - 10/06/2009 01:48
|
enthusiast
Meldunek: 02/12/2007
|
gratuluje , ale obym nie musial przypominac innych slynnych pewek, ktore nie powchodzily
|
Do góry
|
|
|
|
#3195802 - 10/06/2009 03:06
|
Carpal Tunnel
|
I typ, ktory dla mnie byl chyba najpewniejszy od ladnego dlugiego czasu w polskim podwórku mozna kesiegowac.
Stilon po 2.50 win handi po 5.10 win
Pozdrawiam Też byłem tego mocno pewien >>> lukiemu zanim znowu wyjedzie z jakąś głupotą i odradzi ludziom zarobić pieniądze dedykuje te oto dwa kupony w Sportingbet zagrane 2000 pln na zwycięswto Stilonu >>> wygrana 4600 pln Zagrane handi kursem 4,75 za 500 pln >>> wygrana 2380 pln bliźniaczo podobne kupony zagrane na Tobecie łącznie zainwestowane środki 5000 pln wygrana ok 14000 pln PS: gdzie płacili 5,1 na handi ??? Placili tyle w naziemnych dokladnie w sts-ie:). JAko, że ejstem z Gorzowa znajac to srodowisko rowniez mnie powalilo, gdy zobaczyłem kursy na to spotkanie:).Szkoda ze az tak wysoko a nie np. 0-2 czy 1-3..Bo tak w rewanzu bedzie hmm moze z 1.20 Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#3195897 - 10/06/2009 03:37
|
The Famous McD
|
No dziwne że w Gorzowie ludzie się nie rzucili masowo do grania tego meczu kursy prawie nie drgnęły więc dużego parcia nie było co do meczu rewanżowego to lepiej nie grać nic , już pozamiatane więc może się skończyć i remisem równie dobrze , takich meczy nigdy nie ruszam typowy NO BET z mojej perspektywy. oby więcej takich meczy perełek tego życze sobie i innym Buk zapłać
|
Do góry
|
|
|
|
#3196034 - 10/06/2009 04:11
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/12/2004
|
No dziwne że w Gorzowie ludzie się nie rzucili masowo do grania tego meczu kursy prawie nie drgnęły więc dużego parcia nie było co do meczu rewanżowego to lepiej nie grać nic , już pozamiatane więc może się skończyć i remisem równie dobrze , takich meczy nigdy nie ruszam typowy NO BET z mojej perspektywy. oby więcej takich meczy perełek tego życze sobie i innym Buk zapłać McDziarz wielkie dzieki ze mnie utwierdziłes w tym typie i dzięki temu grubo to zagrałem. Jedyne czego sie obawiałem to murowania bramki w 11 przez Sleze i bicia głowa w mur przez Gorzów. W sobote mysle ze Craxa na wyjezdzie tez juz sobie zapewni awans a kurs również pyszny
|
Do góry
|
|
|
|
|
|