Strona 7 z 15 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 14 15 >
Opcje tematu
#3122371 - 10/05/2009 03:26 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Legia]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
Originally Posted By: McDziarz

IV liga mazowiecka południe sobota g. 17:00

Skra Konstancin-Zwolenianka Zwoleń

Ostatni mecz Skry z Pilicą Białobrzegi i zdobyty w bardzo szczęśliwych okolicznościach remis , między innymi dwa słupki , poprzeczka dla gości oraz niewykorzystane dwa razy 100%we sytuacje sam na sam poprawiły nieco bilans meczów Skry z pierwszą 10ką ligi wink wygląda sytuacja następująco: na 16 rozegranych do tej pory meczów z drużynami z miejsc 1-10 Skra zdołała wygrać jeden , jeden zremisować i aż 14 razy schodziła z boiska pokonana.

Zwolenianka to solidna ekipa są w gazie ostatni mecz wygrali 5:0 z Warką , wcześniej jako jedna z niewielu ekpip tej ligi urwała punkty Piasecznu , 6:1 wygrali na wyjeździe z Mazovią więc są w wysokiej formie.

Rozmawiałem z kilkoma graczami Skry i twierdzą że o jakiekolwiek punkty w tym meczu będzie niesłychanie ciężko.

kurs 1.85 bardzo dobry biorąc pod uwagę dysproporcje w umiejętnościach graczy obydwu zespołów. Pewnie kursy zaczną mocno spadać. Powyżej 1.4 warto grać według mnie

wynik 1:2 więc graty dla tych co pograli piwo

Skrze nawet nie pomogło czerwo dla bramkarza i gra w przewadze liczebnej przez niemal całą drugą połowę.

Do góry
Bonus: Unibet
#3149839 - 22/05/2009 06:39 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Legia]
boher Offline
enthusiast

Meldunek: 11/04/2007
Coś przycichło w tym temacie świetnych typów. Zauważyłem ogromne przeszacowanie kursów, chyba że o czymś nie wiem. Pisze teraz, bo kursy zapewne polecą.

IV liga podlaska - 24.05.2009

Skra Wizna - Kolejarz Czeremcha 2 (2.80) X2 (1.60)

Skra na wiosnę w 10 meczach zdobyła 0 punktów, bilans bramkowy 10-40, Kolejarz zaś też nie imponował formą, ale uciułał 9 pkt, wczoraj nawet pokonał rywala o utrzymanie, a więc odbili sie od dna. Na pewno nie są tak słabi jak Wizna, a dlaczego bukmacher wystawił ich w roli underdoga to nie rozumiem. Dlatego ogromnym value jest typ na nich póki jeszcze można smile

Do góry
#3149857 - 22/05/2009 06:47 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: boher]
domi Offline
old hand

Meldunek: 11/01/2003
Zdecydowanie popieram typ. Jestem z innego regionu, ale w samej Wiźnie mam rodzinę i troszkę sympatyzuję i przyglądam się zespołowi Skry. W tej rundzie niestety to zespół na poziomie a-klasowym. Całą grę robiło im duo napastników Makowski, Stanisławski - w niższych ligach strzelali dla Wizny jakieś 90% bramek. Bez nich to już zupełnie inna drużyna - nie ma kto strzelać = brak wiary w utrzymanie w zespole = 0 pkt na wiosnę = spadek - nikt już nie ma złudzeń. Typ do grubej gry dla mnie - takie 9/10

Do góry
#3152466 - 23/05/2009 21:00 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: domi]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Meldunek: 30/01/2006
MKS Myszków - Zieloni Żarki 1 2,70

dlaczego?
mozna rzec pojedynek sasiadow (Zarki oddalone 7km od Myszkowa) smile
do konca rozgrywek pozostaly 4 kolejki, MKS obecnie zajmuje 15 miejsce i do bezpiecznego 14msc traci 1pkt, a z kim jak z kim ale z sasiadem ktory juz o nic nie walczy powinien wygrac (pilkarsko niestety w tej chwili lepsze sa Zarki,no ale cos czuje ze nie bedzie to "czysty" mecz) w koncu kluby te kiedys byly polaczone (fuzja) i wtedy ten stwor nazywal sie MŻKS Myszków (czyli Myszkowsko Żarecki klub sportowy Myszkow) wink
ach byly czasy kiedy Myszkow (wtedy Krisbut Myszkow) byl czolowym zespolem II ligi (mogli nawet awansowac do I no ale nie chcieli i ...)

Do góry
#3152503 - 23/05/2009 21:19 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Marian]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Sparta Brodnica-LTPLubanie typ 1 kurs 1.85
piłkarze brodniccy grają dziś o wszystko jakby stracili dziś punkty to marne szanse na utrzymanie,jeżeli chodzi o zespół to jednak Sparta posiada indywidualności które jak się zmotywuje to potrafią zagrać na wysokim poziomie,a wiem,że wczoraj byli trochę motywowani przez kibiców,i wisi nad nimi stryczek jeżeli dziś tego spotkania nie wygrają,a stać ich na to spokojnie więc sądzę,że dziś zagrają nareszcie z jajem i wygrają u siebie a kurs dosyć dobry

Do góry
#3153616 - 24/05/2009 02:00 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Marian]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Originally Posted By: Marian

dlaczego?
do konca rozgrywek pozostaly 4 kolejki, MKS obecnie zajmuje 15 miejsce i do bezpiecznego 14msc traci 1pkt, a z kim jak z kim ale z sasiadem ktory juz o nic nie walczy powinien wygrac (pilkarsko niestety w tej chwili lepsze sa Zarki,no ale cos czuje ze nie bedzie to "czysty" mecz) w koncu kluby te kiedys byly polaczone (fuzja) i wtedy ten stwor nazywal sie MŻKS Myszków (czyli Myszkowsko Żarecki klub sportowy Myszkow) wink
ach byly czasy kiedy Myszkow (wtedy Krisbut Myszkow) byl czolowym zespolem II ligi (mogli nawet awansowac do I no ale nie chcieli i ...)

2:0 wink to byla peffffka dnia smile mam nadzieje ze ktos skorzystal :>

Do góry
#3153634 - 24/05/2009 02:07 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Marian]
c1nek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/09/2005

dlaczego?

Nie przesadzaj

Do góry
#3153784 - 24/05/2009 03:22 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: twarog2006]
twarog2006 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/08/2006
Originally Posted By: twarog2006
Sparta Brodnica-LTPLubanie typ 1 kurs 1.85
piłkarze brodniccy grają dziś o wszystko jakby stracili dziś punkty to marne szanse na utrzymanie,jeżeli chodzi o zespół to jednak Sparta posiada indywidualności które jak się zmotywuje to potrafią zagrać na wysokim poziomie,a wiem,że wczoraj byli trochę motywowani przez kibiców,i wisi nad nimi stryczek jeżeli dziś tego spotkania nie wygrają,a stać ich na to spokojnie więc sądzę,że dziś zagrają nareszcie z jajem i wygrają u siebie a kurs dosyć dobry

Sparta wygrywa 6-0 więc izzi po takim kursie:d

Do góry
#3154423 - 24/05/2009 16:16 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: c1nek]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

Originally Posted By: c1nek

dlaczego?

Nie przesadzaj

hehe nie przesadzaj laugh gdybys wiedzial o tym meczu choc troche to bys nie zabieral glosu wink (powiem tylko ze pochodze z Myszkowa wiec... reszte dopowiedz sobie sam)

Do góry
#3155987 - 25/05/2009 00:28 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Marian]
c1nek Offline
Carpal Tunnel

hehe nie przesadzaj laugh gdybys wiedzial o tym meczu choc troche to bys nie zabieral glosu wink (powiem tylko ze pochodze z Myszkowa wiec... reszte dopowiedz sobie sam)
Powiem ci, że byłem na tym meczu, resztę dopowiedz sobie sam laugh

Do góry
#3156037 - 25/05/2009 00:43 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: c1nek]
Marian Offline
Mistrz Playoff Zima 2011

cieszy mnie to ze byles smile ale skoro uwazasz ze nie byl to delikatnie mowiac mecz z podtekstem to sorry laugh

Do góry
#3156059 - 25/05/2009 00:50 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Marian]
c1nek Offline
Carpal Tunnel

cieszy mnie to ze byles smile ale skoro uwazasz ze nie byl to delikatnie mowiac mecz z podtekstem to sorry laugh
Ty oczywiście wiesz lepiej nie będąc na meczu smile Takich podtekstów można było szukać przed meczem, boisko zweryfikowało co inne.

Do góry
#3167551 - 29/05/2009 06:54 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: c1nek]
Legia Offline
The Famous McD

IV liga mazowiecka południe sobota g. 17:00

Skra Konstancin-Mszczonowianka

Po niezwykle szczęśliwym remisie z Radomiakiem w meczu u siebie gdzie goście mieli przygniatającą przewagę ( m.in poprzeczka dwie nieuznane bramki i praktycznie non stop ostrzeliwanie bramki Przemka Ryczki ) w Konstancinie liczono że będzie to bodziec który da niezłego kopa drużynie i tchnie w drużynę wolę walki...liczyłem że w środowym meczu w Piastowie Skra zaprezentuje się przyzwoicie z pewnym już utrzymania w lidze Piastem...niestety Skra zagrała fatalnie prezentując poziom niegodny nawet A-klasowej drużyny...obrona wyglądała jakby grali ślepi we mgle i Piast co i rusz miał bramkowe sytuacje...niefrasobliwość gry obronnej Skry Piast wykorzystał już w 6ej minucie obejmując prowadzenie. Następnie było walenie głową w mur bo Skra nie potrafiła skonstruować sensownej akcji. W pierwszej połowie stworzyła zaledwie jedną ciekawą akcję. Ciężko było patrzeć na poczynania graczy Skry-zagrali oni najgorszy mecz sezonu według mnie. W drugiej połowie Piast powinien strzelić conajmniej kolejne 4ry bramki...między innymi w sukurs Skrze przychodził słupek , przestrzelony karny...czy strzały sam na sam z 5ciu metrów nad bramką...kibice Piasta przecierali oczy ze zdumienia że można takie wyborne i tyle sytuacji zmarnować...jak mawia stare piłkarskie porzekadło niewykorzystane sytuacje się mszczą i w 92ej Skra zdobyła bramkę dającą punkt.

Myślę że w ostatnich meczach Skra limit szczęścia już wykorzystała i o ile na zdobycz punktową z Piastem liczyłem , tak po tym co zobaczyłem jestem pewien że przy takiej grze obronnej i pozwalaniu przeciwnikom na zbyt wiele zdobycz punktowa po sobotnim meczu z mocną ekipą z Mszczonowa będzie zerowa.

Na jesień Mszczonowianka gładko wygrała 3:0.

Mocno dają się we znaki też kontuzje i brak liderów jest zanadto widoczny.

Do góry
#3167927 - 29/05/2009 16:47 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Legia]
Legia Offline
The Famous McD

IV liga mazowiecka północ , niedziela godzina 13:00

Korona Ostrołęka-Hutnik Warszawa

Może na początek podam śmieszną ciekawostkę...gracze z Bielan przed każdym meczem robią zrzutę i każdy daje po 100 zł i obstawiają własne zwycięstwo smile nie wiem na ile to ich mobilizuje i motywuje do lepszej gry ale faktem jest że wiosna w ich wykonaniu jest naprawde świetna. Hutnicy odnieśli 10 zwycięstw 2 remisy i zaledwie jedną porażkę.

O ile wiosną Hutnik prezentuje się o wiele lepiej lepiej niż na jesieńo tyle w Ostrołęce sytuacja odwrotna , wiosną jest to zdecydowanie najgorsza drużyna ligi !!! zdobyli zaledwie 3 punkty !!! nie wygrali żadnego meczu !!! ich bilans wiosenny to 9 porażek i 3 remisy !!!

także mamy 10:2:1 do 0:3:9 . Jakby mecz był na jesieni to pewnie grałaby pierwsza drużyna z ostatnią a kurs wynosiłby 1.2-1,3 może na Hutnika. Warto zauważyć że nie tylko wygranie meczu jest dla Korony na wiosne niewykonalne ale również strzelanie bramek przychodzi im niezwykle cieżko...wiosną trafić do bramki przeciwnika udało im się w zaledwie 3 meczach...A TO JEST JUŻ MEGA INDOLENCJA A MOŻE WRĘCZ IMPOTENCJA STRZELECKA...

Do góry
#3167946 - 29/05/2009 17:00 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Legia]
Legia Offline
The Famous McD

tak więc na weekend z mojej strony dwie perełki :

Korona Ostrołęka - Hutnik Warszawa

i

Skra Konstancin-Mszczonowianka

warto dodać że w Tobet jak zagramy za maksymalną stawkę na zwycięstwo to osobno naliczany jest limit na zwycięstwo z podpórką dlatego proponuje dać dodatkowo :

debel Korona Ostrołęka - Hutnik Warszawa x2 oraz Skra Konstancin-Mszczonowianka x2

Tutaj argumentacja prosta...Korona na wiosnę bez zwycięstwa....natomiast w Konstancinie niestety też już nikt nie pamięta jak wygląda smak wygranej ta sztuka wiosną udała się tylko raz na inaugurację rundy wiosennej w meczu ze Spartą Jazgarzew od 12tu spotkań z rzędu Skra nie potrafi przechylić szali zwycięstwa na swoją korzyść.

Tak więc zakład że Korona i Skra nie wygrają sowich meczy wydaje się absolutnie pewny a kurs fantastyczny i moim zdaniem mocno nieadekwatny w stosunku do prawdopodobieńśtwa. Tak więc radzę grać już teraz bo kursy napewno mocno polecą w dół...trzeba zdążyć zanim swój mecz obstawią gracze Hutnika laugh laugh

Do góry
#3168127 - 29/05/2009 18:42 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Legia]
olopatronat Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/11/2007
Tez gram Hutnika, rozmawialem z kolega ktory gra w druzynie z Bielan i mowil, ze u Niego z druzyny duzo chlopakow gra na Swoje zwyciestwo i ze warto ten mecz postawic. Poza tym jak Sami na Siebie postawili to sie maxymalnie zepna ; ]

Dorzuce jesio na singlu Okecie z Pogonia Siedlce 1

Do góry
#3168322 - 29/05/2009 19:43 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: olopatronat]
boher Offline
enthusiast

Meldunek: 11/04/2007
Wszystko fajnie, nie chce negować typu na Mszczonowianke, bo nie oglądam meczów Skry. Jednak wystarczy rzut oka na tabele i rzuca sie od razu, że Mszczonowianka nie gra już o nic, zaś Skra gra o utrzymanie, w dodatku u siebie. Na stronie Mszczonowianki nie ma informacji o składzie, jeśli jadą osłabieni już tak kolorowo może nie być...

Powodzenia, bo kto zna lepiej swoją drużynę niż McDziarz smile

Do góry
#3169130 - 29/05/2009 23:44 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: boher]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: boher
Wszystko fajnie, nie chce negować typu na Mszczonowianke, bo nie oglądam meczów Skry. Jednak wystarczy rzut oka na tabele i rzuca sie od razu, że Mszczonowianka nie gra już o nic, zaś Skra gra o utrzymanie, w dodatku u siebie. Na stronie Mszczonowianki nie ma informacji o składzie, jeśli jadą osłabieni już tak kolorowo może nie być...

Powodzenia, bo kto zna lepiej swoją drużynę niż McDziarz smile

analogicznie Piast też już o nic nie gra i w środe był już pewny utrzymania bo za ostatni mecz z Amurem Wilga będzie miał dopisany walkower , na to liczyłem że może odpusczą ten mecz Piastowianie tym bardziej że w Piastowie mieszka i grał jeszcze niedawno w Piaście nasz bramkarz Przemek Ryczko , nic z tych rzeczy niedawni koledzy Przemka nie okazali się zbyt gościnni wink i Skra tylko olbrzymiemu szczęściu zawdzięcza to że z Piastowa wyjechała z jednym punktem. Mszczonów też nie odpuści. W jutrzejszym meczu na grząskiej murawie pewni będzie dużo walki a gracze Skry niestety nie dysponują dobrymi warunkami fizycznymi...

Do góry
#3170128 - 30/05/2009 05:28 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: olopatronat]
Rosół Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/02/2006
Originally Posted By: olopatronat
Dorzuce jesio na singlu Okecie z Pogonia Siedlce 1

Z tego co wiem (a wiem raczej dobrze) to w Siedlcach jest mocna napinka na III lige.Jest wszystko,dobra druzyna,wysoki budzet,przyzwoity stadion i glod sukcesow bo druzyna z tradycjami od lat petala sie po nizszych ligach.

Natomiast u Lotnikow bieda az piszczy i watpie zeby zarzadowi awans byl na reke

Ot taka mala sugestia...aczkolwiek wcale nie twierdze ze Okecie nie moze wygrac smile

Do góry
#3170169 - 30/05/2009 06:05 Re: niższe ligi polskie (III i IV) [Re: Rosół]
Betonowy Offline
journeyman

Meldunek: 24/05/2009
bedzie jakis lajwscor do hutnika warszawa, albo stream w necie ?

Do góry
Strona 7 z 15 < 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 14 15 >

Moderator:  Akhu, Biszop, Ojro